Dodaj do ulubionych

Banki zywności w Warszawie.

29.04.13, 20:24
Witajcie, mam pytanie czy Panie może posiadają informacje gdzie są w Warszawie banki żywności w których można byłoby się zgłosić po jedzenie.
Jestem samotną mamą trójeczki dzieci i nie dam rady pociągnąć w tym miesiącu bez jakiejś nie dużej pomocy . Mąż zmarł 1,5 roku temu nie dawno straciłam pracę obecnie poszukuje nowej ale nie jest łatwo. Jeśli Panie posiadacie takie informacje bardzo proszę / i jakie trzeba spełniać warunki. Moje obecne dochody to 709 zł rodzinnego i 699zł renty rodzinnej.
Obserwuj wątek
    • missmiriam1 Re: Banki zywności w Warszawie. 29.04.13, 21:32
      bzsos.pl/kontakt/
      • hugo43 Re: Banki zywności w Warszawie. 29.04.13, 21:38
        z tego co wiem,takie banki nie wspomagaja pojedynczych rodzin,tylko instytucje zajmujace sie pomoca na szeroka skale.moze w twoim przypadku lepiej zglosic sie np.do caritas,gdzie cyklicznie rozprowadzana jest zywnosc dla najubozszych?
        • mawitka Re: Banki zywności w Warszawie. 30.04.13, 09:33
          Możesz też potwierdzić swoją sytuację u Bj32 i na pewno ktoś się z Tobą podzieli żywnością.
          • justyna198515 Re: Banki zywności w Warszawie. 30.04.13, 11:00
            Do banków żywności dostaje się bony z OPS, więc jeśli korzystasz z ich pomocy to poproś pracownika socjalnego o wydanie Ci go. Wątpię,aby jakikolwiek bank żywności w Polsce dał komuś żywność ot tak z ulicy.
            • samasamotna831 Re: Banki zywności w Warszawie. 30.04.13, 20:19
              Byłam dzisiaj w Ops ale od nas nie dają żadnych bonów. Jest tylko Caritas ale wydają żywność raz w miesiącu ok 27-29 więc to daleko jeszcze do dopiero wydawali i magazyn jest pusty czekają na dostawę. Dzwoniłam do jednego z banków ale jest tak jak któraś z Pań wcześniej napisała że Oni wspierają tylko większe instytucje a prywatnych osób niestety nie. W ops złożyłam podanie o celówkę .Wypłacane są u nas na koniec miesiąca sad . Już sama nie wiem co zrobić.
              • prochottka1 Re: Banki zywności w Warszawie. 01.05.13, 11:27
                samasamotna831 napisała:Już sama nie wiem co zrobić

zapoznaj się z zasadami forum, potwierdź sytuacje to możne ktoś będzie chciał pomóc
                forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
                • samasamotna831 Sytuacja u nas wygląda tak ; 02.05.13, 11:26
                  Czy maja dodatek mieszkaniowy, jakas pomoc MOPS, lub kiedy zlozyly, zloza??

Nie mamy dodatku mieszkaniowego, ponieważ wynajmujemy mieszkanie z tego co się dowiadywałam w ops nam się nie należy z racji tego iż jest to mieszkanie własnościowe.
                  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak wyglada sprawa innych zasilkow dla bezrobotnych, jakis innych szkoleniowych?

Nie dostaję zasiłku dla bezrobotnych ponieważ byłam zarejestrowana na umowę zlecenie .
                  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                  Czy matka ma np. zasilek wychowawczy?-czy moglabys wrocic do pracy??

Nie mam zasiłku wychowawczego, poszukuje pracy bardzo intensywnie, naprawdę.
                  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Czy macie dozywianie??

Tak dziewczynki mają dożywianie w szkole w postaci obiadów.
                  Czy korzystasz z pomocy caritas??

Nie do tej pory nie korzystałam, nie dawno byłam w poniedziałek, kazano przyjść dowiedzieć się pod koniec miesiąca maja.
                  asz dodatkowa pomoc np z jakiegos forum??

Nie nie korzystam z pomocy innego forum.
                  Skad jestes?

Mieszkamy pod Warszawą powiat Wołomiński.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                  Czego oczekujesz??

Nie oczekuje, proszę, o nie wielką pomoc w postaci żywności .
                  Co robicie aby wyjsc z dolka??

Szukam pracy, łapie jakieś dodatkowe sprzątanie domu bądz ogródka.
                  W jakim wieku sa dzieci i jaki nosza rozmiar?

Dziewczynki w wieku 10 i 7 lat i chłopiec 3-latka,
                  10-latka r 128-134 buty r 32-33
                  7-latka r 166-122 buty r 30
                  3-latek r 98 buty r 25
                  Jakiej pracy szukacie dla siebie??

Każdej, sprzątanie,pomoc przy osobie dorosłej, opieka nad dziecmi,

-------------------------------------------------------------------------------------------
                  Czy udaje wam sie dorobic??

Tak od 30 do 100zł miesięcznie przy pomocy w sprzątniu domu lub ogródka.

------------------------------------------------------------------------------------------
                  Czy szukacie pracy w jakim regionie?

Ze wzgledu na dzieci nie moge szukac pracy w innym rejonie Polski ,
                  -------------------------------------------------------------------------------------------
                  Czy tkorej z was wyjechaloby gdzie do pracy, np do innego miasta, zagranice??

Nie, poniewaz dzieci zostały by bez opieki .

Czy szkolne dzieci maja stypendium?

Tak dzieci otrzymały stypednium na początku roku na przybory szkolne.

-----------------------------------------------------------------------------------------
                  Czy oczekujecie-jestescie w kolejce po mieszkanie socjalne, komunalne?- i ile lat czekacie?

Tak oczekujemy na mieszkanie socjalne , jestesmy w kolejce od 1,5 roku . Obecnie jesteśmy
                  na 26 miejscu na liście oczekujących.
                  ----------------------------------------------------------------------------------------
                  • mawitka Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 02.05.13, 12:49
                    Teraz wyślij dokumenty potwierdzające Waszą sytuację na adres bj32@gazeta.pl . Będę miała buty i ubranka dla syna. Wyślę razem z produktami żywnościowymi jak potwierdzisz sytuację tj. wyślesz skany dokumentów na podany adres.
                    • hugo43 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 02.05.13, 12:52
                      a jezdzisz czasem przez zabki?po potwierdzeniu sytuacji mialabym kilka bluzek dla synka,moze jakies buty.czy synek juz teraz ma 98 ,czy to troche na wyrost?
                      • hugo43 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 03.05.13, 16:40
                        halo,halo!przypominam sie!!!daleko masz do ząbek?mam t-shirty,bluzki z dlugim,majteczki i skarpetki dla trzylatka,wszystkiego po 3szt.
                        • samasamotna831 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 03.05.13, 17:45
                          Witam, przepraszam że nie odpisałam ale zajęłam się tymi dokumentami aby wysłać do moderatorki smile.

Nie nie mam daleko jutro wybieram się na ząbki będę w okolicach Makro. Czy stamtąd daleko do Pani jest?

Jestem ogromnie wdzięczna ,serdecznie dziękuje.
                          • hugo43 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 03.05.13, 18:33
                            to moze napisz o ktorej mniej wiecej i jak bede mogla tj.bede miala samochod,to moge podjechac i dac te ubranka.
                            • samasamotna831 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 03.05.13, 22:19
                              Ja tak ok 13-14 bedę w tamtych okolicach.
                              • hugo43 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 03.05.13, 23:02
                                to wyslij mi na meila gazetowego nr telefonu,jak bede mogla podjechac,to sie skontaktuje wczesniej i gdzies sie spotkamy,pozdrawiam
                                • hugo43 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 06.05.13, 11:59
                                  samotna!nie wiem czy mam trzymac te ubranka,czy oddac komus innemu?
                                  • samasamotna831 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 06.05.13, 14:37
                                    Witam, tak bardzo proszę. Przepraszam że się nie odezwałam ale wstyd się przyznać ja nie mam telefonu. Popsuł mi się i na razie nie mam możliwości zakupić innego.
                                    • hugo43 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 06.05.13, 15:24
                                      to nastepnym razem jak bedziesz w zabkach,to napisz mi adres i godziny.i ja w miare mozliwosci podjade.
                                      • samasamotna831 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 07.05.13, 13:36

Witam, dobrze dziękuje bardzo. Proszę trzymać dla nas te ubranka. Bardzo dziękuje.

hugo43 napisała:

> to nastepnym razem jak bedziesz w zabkach,to napisz mi adres i godziny.i ja w
                                        > miare mozliwosci podjade.
                                    • anka7961 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 07.05.13, 08:56
                                      Samasamotna czy masz nr konta na który mogłabym przelać jakieś pieniądze?

Jaki ten telefon potrzebujesz? Może jakiś znajdę.
                                      • samasamotna831 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 07.05.13, 13:34
                                        Witam serdecznie. Tak mam numer konta. Bardzo Pani dziękuje. A telefon to jakikolwiek aby działał w sieci orange bo taką mam kartę.
                                        • anka7961 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 07.05.13, 21:15
                                          Poproszę nr konta na prv. Telefonu na orange nie mam. Muszę pokombinować jak ściągnąć sim locka, a moze to chwile potrwać.
                                      • bj32 Anka7961 10.05.13, 10:05
                                        Zmniejsz, proszę, sygnaturkę.
                    • prochottka1 Re: Sytuacja u nas wygląda tak ; 02.05.13, 13:14
                      wyślij dokumenty i załóż nowy watek smilesmile
                      będzie większy odzew
                      • samasamotna831 Wysłałam wszelkie dokumenty . Dziękuje. 02.05.13, 13:51
                        Wysłałam na adres podany przez Panie wszelkie dokumenty które posiadam. Niestety nie były to skany ponieważ nie mam gdzie ich zrobić ,były to zdjęcia dokumentów mam nadzieję że dadzą się odczytać. Jeżeli nie to postaram się po wekandzie zapytać w szkole czy istnieje możliwość zrobienia tam skanów i wysłania. Wysłałam takie dokumenty jak :

-decyzja o rodzinnym za 2012 rok
                        -decyzja o dodatkach do rodzinnego t.j dodatek dla samotnie wychowującej i dodatek za wielodzietność za 2012
                        -decyzje o przyznaniu stypendium ze szkoły na oby dwie córki w 2012
                        - decyzja o rencie rodzinnej którą mamy przyznaną od marca 2012
                        - i pismo potwierdzające złożenie wniosku o przydział mieszkania komunalnego.
                        • bj32 Mam dokumenty. 02.05.13, 13:56
                          - decyzja o rodzinnym za 2012 rok;
                          - decyzja o dodatkach do rodzinnego t.j dodatek dla samotnie wychowującej i dodatek za wielodzietność za 2012;
                          - decyzje o przyznaniu stypendium ze szkoły na oby dwie córki w 2012;
                          - decyzja o rencie rodzinnej którą mamy przyznaną od marca 2012;
                          - i pismo potwierdzające złożenie wniosku o przydział mieszkania komunalnego.
        • bj32 Re: Banki zywności w Warszawie. 01.05.13, 17:14
          Trzeba pytać u źródła, bo to organizacje pozarządowe i każda ma swój statut, więc uogólnianie, ze "wszędzie bony", albo "nigdzie nie pomagają pojedynczym rodzinom" jest nie teges.
          U nas miałam przyjemność poznać Dyrektorkę BŻ i wiem, ze pojedynczymi rodzinami się też opiekują i nie tylko w zakresie żywności.
          • mawitka Re: Banki zywności w Warszawie. 02.05.13, 19:24
            Poproszę o adres na maila. Wyślę paczkę, ale dopiero po 10 maja. Chcę kupić trochę żywności więc muszę niestety poczekać do wypłaty.
            • samasamotna831 Re: Banki zywności w Warszawie. 03.05.13, 17:46
              Bardzo bardzo dziękuje. Adres wyślę zaraz w prywatnej wiadomości. I z całego serca dziękuje Pani .
              • myszwkropki Re: Banki zywności w Warszawie. 03.05.13, 18:51
                Poproszę na priv adres do wysylki, postaram sie wysłać paczkę żywnosciową w poniedziałek lub wtorek. Będę też miała parę letnich rzeczy dla starszej córeczki
                • samasamotna831 Re: Banki zywności w Warszawie. 03.05.13, 20:15
                  Witam, serdecznie dziękuje. Adres wysłałam., pozdrawiam .
                  • malinowe_lody mawitka 03.05.13, 22:10
                    moge dołożyć 30,- do Twojej paczki żywnościowej. Odezwę się na gazetowy. Ponadto mam ubranka dla dziewczynek, ale mogę je wysłać w czerwcu. Mam też sandałki, chyba rozm. 32 -jeśli oczywiście ubrania i buty potrzebne wink
                    • samasamotna831 Re: mawitka 03.05.13, 22:24
                      Ubranka bardzo się przydadzą. dziękuje z całego serca .
                      • malinowe_lody Re: mawitka 06.05.13, 14:51
                        W takim razie w czerwcu wyślę. Potrzebny mi jest Twój adres. Może coś dla synka też uda mi się znaleźć. Mam jakieś chłopięce sandały, ale nie ma na nich rozmiaru, podaj mi proszę długośc stópki synka w centymetrach . Z Mawitką jesteśmy już dogadane - dołożę się zgodnie z moją propozycją.
    • bruy-ere Re: Banki zywności w Warszawie. 07.05.13, 12:00
      Z tego, co słyszałam są w Warszawie miejsca, gdzie można dostać ubrania dla dzieci - ktoś wspominał do magazynie domu samotnej matki, ale nie mam dokładnych informacji - może jest tu ktoś bardziej zorientowany w temacie i wskaże, gdzie szukać informacji.
    • samasamotna831 Re: Banki zywności w Warszawie. 07.05.13, 19:22
      Kochane mamy może któraś z Was miała by do oddania buty jakieś takie na teraz dla mnie r 36 kurde rozkleiły mi się adidasy . I może coś z ubrań na r 42-44 jest szansa na pracę a ja nie za bardzo mam w co się ubrać/ a może komuś zalegają.

dziękuje .
      • miedzymorze Re: Banki zywności w Warszawie. 08.05.13, 09:31
        Zrobię przegląd w szafie i dam znać, ale to najwcześniej w weekend.
        Z butami ciut gorzej, bo mam 'ciężką nogę', zobaczę czy mam coś mało używanego. Tylko adidasy, czy jakiś obcas/sandałek ew tez ?

pozdr,
        mi
        • samasamotna831 Re: Banki zywności w Warszawie. 09.05.13, 08:57
          Witam dziękuje bardzo. A jeśli chodzi o buty to mogą być jakiekolwiek. Na razie nie mam szans na kupienie sobie czegos. Bardzo jeszcze raz dziękuje.
          • sabina211 Re: Banki zywności w Warszawie. 09.05.13, 09:46
            Również mieszkam w powiecie wołomińskim i jestem w stanie doraźnie wspomóc Cię/Was jeśli chodzi o żywność, ubranka na dziewczynek. Jeśli taka pomoc nadal jest potrzebna odezwij się do mnie na pocztę gazetową.
        • miedzymorze Re: Banki zywności w Warszawie. 12.05.13, 18:59
          Znalazłam:
          -żakiet żółty
          - bluzka koszulowa biała długi rękaw
          - bluzka koszulowa czerwona krótki rękaw
          - spódnica biała długa
          -spódnica granatowa długa
          - koszulki na ramiączkach czarna i zielona
          buty - sandałki, sandałki na obcasie

Ja mam rozmiar 46 i na mnie te rzeczy są ciut przymałe, więc jest nadzieja, że na 42/44 będą pasować. Jak chcesz możemy się jakoś umówić, albo jak Ci wygodniej mogę zrobić paczkę i wysłać.
          Mam też czarny płaszcz, ale to bardziej na jesień/zimę.

pozdr,
          mi
    • samasamotna831 Re: Banki zywności w Warszawie. 10.05.13, 09:05
      Kochane mam ogromną prośbę o pomoc żywnościową, dzisiaj dopiero 10 po zrobieniu wszelkich opłat zostało mi 100zł zrobiłam na początku tygodnia zakupy i dzisiaj jest już prawie pusta lodówka. A idzie weekand pytałam mamę o pożyczkę ale będzie miała dopiero ok 15.05. . Bardzo proszę .
      • myszwkropki Re: Banki zywności w Warszawie. 10.05.13, 10:23
        Wysłałam przedwczoraj paczkę do Ciebie. Powinna dojść lada chwilasmile
        • hugo43 Re: Banki zywności w Warszawie. 10.05.13, 17:57
          przeslij mi na gazetowego adres.wysle ci te ubranka dla synka.
          • hugo43 Re: Banki zywności w Warszawie. 13.05.13, 10:30
            halo,halo!czekam na adres!nie mam za bardzo miejsca i ochoty trzymac te rzeczy,wiec prosze o kontaktsmile
            • samasamotna831 Re: Banki zywności w Warszawie. 13.05.13, 11:58
              Witam wysłałam adres na maila.
              • miedzymorze Re: Banki zywności w Warszawie. 14.05.13, 19:01
                Jeśli jesteś zainteresowana rzeczami o których pisałam, to podeślij adres
                pozdr,
                mi
    • samasamotna831 Re: Banki zywności w Warszawie. 13.05.13, 11:56
      Otrzymałam paczkę od p.Moniki bardzo Pani dziękujemy. Dzieciaki są szczęśliwe z ubranek, ja bardzo dziękuje za bluzki i sweterek dla mnie jestem ogromnie wdzięczna . Bardzo dziękuje za pomoc jeśli w jakikolwiek sposób będę mogła się Paniom odwdzięczyć to proszę o mnie pamiętać chętnie to zrobię z ogromną przyjemnością . DZIĘKUJEMY Z CAŁEGO SERCA.

Bardzo proszę o informacje gdzie powinnam napisać o tym co otrzymałam w paczce bo nie za bardzo się orientuje, dziękuje.
      • hugo43 Re: Banki zywności w Warszawie. 13.05.13, 12:14
        jutro rano wysle paczuszke z ubrankami dla chlopca.
        • samasamotna831 Re: Banki zywności w Warszawie. 13.05.13, 12:19
          Bardzo dziękujemy .
      • missmiriam1 Re: Banki zywności w Warszawie. 13.05.13, 20:12
        Na tabelki@gazeta.pl
        • mawitka Re: Banki zywności w Warszawie. 16.05.13, 12:26
          Dzisiaj wysłałam paczkę z ubraniami dla syna i butami 26 (raczej na podwórko) i 27 oraz żywnością, do której dołożyła się Malinowelody (pozdrawiam smile.
          Zakupione zostały:
          -makaron
          -nutella
          -budyń
          -2x galaretka
          -olej
          -herbata
          -3xpasztet
          -4xkonserwa mięsna

Do paczki dołożyłam 30 zł (są w butach smile na zakup mleka, mąki, cukru itd. Nie opłaca się wysyłać tak ciężkich rzeczy. Proszę o info jak paczka dojdzie. Pozdrawiam.
          • hugo43 Re: Banki zywności w Warszawie. 19.05.13, 20:57
            ubranka dla synka wysylam jutro.przepraszam za opoznienie,ale chcialam wyslac razem z inna paczka,na ktora szukalam chetnychsmile
            • brysia0 Re: Banki zywności w Warszawie. 21.05.13, 08:17
              Ja też mogę poszukac ubranek i butów dla synka i młodszej córci . Na pewno mam tenisówki w bardzo dobrym stanie w rozmiarze 32 ( noszone 2-3 miesiące) najwyżej poczekają rok na młodszą, jeżeli dla starszej będą za małe. Daj tylko znac, czy jeszcze potrzebujesz.
    • malinowe_lody Re: Banki zywności w Warszawie. 21.05.13, 22:50
      Paczka z ubraniami wychodzi jutro kurierem. Są tam rzeczy dla każdego po trochę - szczegóły podałam do tabelek.
      • brysia0 Re: Banki zywności w Warszawie. 23.05.13, 18:44
        Po weekendzie wyślę paczkę z kilkoma sztukami odzieży dla każdego z dzieci. Włożę też tam jakies jedzenie i zabaweczki. Zamelduję, jak to zrobię.
    • samasamotna831 Dziękujemy p. mawitka i malinowe_lody :) 24.05.13, 08:01
      Bardzo dziękuje za wsparcie łatwiej jest żyć kiedy człowiek ma świadomość że są obcy ludzie którzy mają takie dobre serce. Nie kiedy lepsze niż najbliższa rodzina. Z całego serduszka dziękujemy.
      • brysia0 Re: Dziękujemy p. mawitka i malinowe_lody :) 27.05.13, 15:40
        Do Autorki wątku.
        Sprawdź, proszę, pocztę bo zadałam Ci pytanie dot. zawartości paczki, którą chcę wysłac.
        • hugo43 Re: Dziękujemy p. mawitka i malinowe_lody :) 27.05.13, 16:53
          Samotna,masz juz prace?nie wiem jakie masz aspiracje,ale dzis widzialam na pepco w zabkach,ze szukaja sprzedawcow.
          • brysia0 Re: Dziękujemy p. mawitka i malinowe_lody :) 29.05.13, 18:46
            Dziś wysłałam kurierem paczkę - głownie z ubrankami dla każdego z dzieci. Są też tenisówki rozmiar 32, kilka zabawek i "biżuteria" dla dziewczynek. Płyn do mycia naczyn, żel do mycia/szampon dla dzieci, makaron, ser zółty, herbata.
    • tabelki Re: Banki zywności w Warszawie. 03.06.13, 09:47
      docs.google.com/a/gazeta.pl/spreadsheet/ccc?key=0Aqa27jJvTdDhdDAtZmJ1b05xa19OQ2FvVk52eEdWWUE#gid=44
      • brysia0 Re: Banki zywności w Warszawie. 06.06.13, 15:10
        Wysłałam paczkę tydzień temu. Czy mogłabyś potwierdzic jej otrzymanie?
        • samasamotna831 Re: Banki zywności w Warszawie. 08.06.13, 08:44
          brysia0 napisała:

> Wysłałam paczkę tydzień temu. Czy mogłabyś potwierdzić jej otrzymanie?

Witam serdecznie, oczywiście potwierdzam , i jestem ogromnie wdzięczna za ubranka,zabawki i jedzenie.

Praktycznie wszystkie ubranka pasują na moje dziewczynki, ileż było radości przy oglądaniu i przymierzaniu to trudno opisać. Serdecznie dziękujemy.

U nas jest mała poprawa udało mi się zaczepić do makro na razie przy sprzątaniu obiektu ale staram się o przeniesienie na kasy lub na dział. Wolne miejsca w tej chwili były tylko do sprzątania więc bez zastanawiania się zgodziłam pod koniec miesiąca kończą się umowy i z tego co powiedziała mi Pani która zajmuje się naborem na kasy, nie wszyscy umowy będą mieli przedłużane więc jest spora szansa . Martwię się tylko tym że niebawem wakacje i nie będę miała co zrobić z dziećmi ale tak myślę że poproszę koleżanki swoje o opiekę i mam też teściową którą powinna się zgodzić więc wszystko powinno się poukładać.

Mam prośbę kochane, jakby ktoś miał już nie używane przez dzieci łóżko to chętnie byśmy przyjęli synkowi rozwaliło się łóżko miał takie drewniane z ikea i pękła rama tak że nie sposób jej poskręcać na nowo. Został mi materac i dno łóżka czyli te deseczki ale sama rama w ikea to koszt ok 120zł . Nie musi być koniecznie takie łóżko wystarczy jakiekolowiek inne jeśli ma ktoś na zbyciu to chętnie przyjmę .

Z miłą chęcią przyjmę tęż pościel używaną oczywiście i pomoc w zakupie chemii lub chemię też używaną może coś komuś nie pod pasowało i stoi kurcze bardzo trudno mi Was kochane prosić ale chwilowo nie mam innego wyjścia.

Serdecznie pozdrawiam i dziękuje za wszystko

Aga.
          • hugo43 Re: Banki zywności w Warszawie. 08.06.13, 09:10
            dzis zobaczylam,ze moj maz wozi wciaz ubranka na 98 dla twojego syna.pie... zapomnial wyslac(i jeszcze dla marzeny ma tam paczke)!!!!my jutro wyjezdzamy,wracam w piatek,umowie sie z toba i podrzuce ci do makro,jesli przepisy ci na cos takiego w pracy pozwalaja?
            • samasamotna831 Re: Banki zywności w Warszawie. 08.06.13, 09:13
              W porządku nic się nie stało, życzę miłego wyjazdu i do zobaczenia. pozdrawiam .
              • hugo43 Re: Banki zywności w Warszawie. 13.06.13, 21:01
                dzis wrocilismy,jutro bede sprawy zalatwiac w zabkach,wiec moglabym przed poludniem podrzucic ubranka w okolice makro.
                • samasamotna831 Udało się i teraz będzie tylko lepiej, dziękuje . 14.06.13, 16:51
                  Tak kochane udało się dostałam pracę, warunki o jakich nawet nie marzyłam ok 10zł na rękę praca na początek po 6 godzin dziennie ,wolne soboty i niedziele a jak najmłodszy synek pójdzie od września do przedszkola (dostał się do państwowego) to po 8 godzin czyli pełen etat. smile moje szczęście nie ma granic, ale jest to także Wasza zasługa bo dałyście mi nadzieję i pomoc która pomogła nam przetrwać. Z całego serca dziękuje za serca pełne dobroci i chęci pomocy. I za wszystko. DZIĘKUJEMY

Agnieszka wraz z dzieciakami smile
                  • atena12345 Re: Udało się i teraz będzie tylko lepiej, dzięku 14.06.13, 17:06
                    Jak miło się czyta takie posty smile Cieszę się niezmiernie i życzę powodzenia!
                  • miedzymorze Re: Udało się i teraz będzie tylko lepiej, dzięku 14.06.13, 17:32
                    Wysłałam paczkę, wg informacji jest na poczcie do odebrania przez Ciebie wink

pozdr,
                    mi
                    • samasamotna831 Re: Udało się i teraz będzie tylko lepiej, dzięku 14.06.13, 18:33
                      Bardzo dziękuje, jutro z samego rana odbiorę. Dziękuje bardzo i ciepło pozdrawiam . smile
                      • hugo43 Re: Udało się i teraz będzie tylko lepiej, dzięku 14.06.13, 18:41
                        sama,a jak te ubranka dla synka ci przekazac?
                        • samasamotna831 Re: Udało się i teraz będzie tylko lepiej, dzięku 14.06.13, 18:44
                          hugo43 napisała:

> sama,a jak te ubranka dla synka ci przekazac?

Możemy np jutro umówić się w godzinach Pani pasujących pod Makro lub Kfc, ja podeszłabym z synkiem. Prosze zaproponować godzinę .
                          • brysia0 Re: Udało się i teraz będzie tylko lepiej, dzięku 14.06.13, 18:54
                            To super wiadomośc. Bardzo Ci gratuluję. Sama to osiągnęłas, ponieważ starałaś się i szukałas rozwiązania problemu. Jak miło czyta się takie wieści. Powodzenia.
                            • samasamotna831 Re: Udało się i teraz będzie tylko lepiej, dzięku 14.06.13, 19:16
                              Starałam się to fakt, bo nie umiałam tak po prostu usiąść na tyłku i patrzeć na swoje dzieciaki i martwić się co dam im jutro jeść. A Wasza zasługa to taka że dzięki Waszej pomocy spokojnie szłam szukać tej pracy bo wiedziałam że dzieci mają co jeść , i choćby makaron z sosem ale zawsze najedzone były. Miałam spokojną głowę i mogłam zająć się poprawianiem naszej sytuacji. Bardzo z całego serca jeszcze raz dziękuje.

I ta wiara że w człowieku człowiek jest --
                          • hugo43 Re: Udało się i teraz będzie tylko lepiej, dzięku 14.06.13, 19:16
                            to umowmy sie jutro pod kfc o godz ok 10-tej.ja przyjade czarnym oplem,z zolta reklamowkasmileprzyslij mi na meila nr telefonu,jakby cos wypadlo i trzeba by odwolac,to dam znacsmilepozdrawiam
                            • samasamotna831 Re: Udało się i teraz będzie tylko lepiej, dzięku 14.06.13, 19:19
                              Ok , nie mam jeszcze telefonu ale będę na pewno jeśli Pani nie będzie mogła to trudno umówimy się po raz kolejny. Poczekam do 10.15 i najwyżej pójdę.

hugo43 napisała:

> to umowmy sie jutro pod kfc o godz ok 10-tej.ja przyjade czarnym oplem,z zolta
                              > reklamowkasmileprzyslij mi na meila nr telefonu,jakby cos wypadlo i trzeba by odw
                              > olac,to dam znacsmilepozdrawiam
                              • hugo43 Re: Udało się i teraz będzie tylko lepiej, dzięku 14.06.13, 19:59
                                mam zimowa kurtke na 104,to tez wezme.
                            • hugo43 Re: Udało się i teraz będzie tylko lepiej, dzięku 15.06.13, 11:53
                              Czekalam od 9.55 do 10.18 pod kfc,szkoda ze nie poinformowalas,ze nie przyjdzieszsad
    • samasamotna831 Mam prośbę. 19.08.13, 19:42
      Witajcie kochane emamy, mam ogromną prośbę może ktoś ma do oddania ubranka dla moich dzieciaków i przybory szkolne, nie potrzebne plecaki. . Zaraz rozpoczęcie roku same podręczniki to koszt prawie 800zł sad
      Potrzebujemy ubrań dla dziewczyn w r 122-128-134 i dla chłopca na 98-104 bucików na r 30 i 33 dla dziewczynek i bucików chłopięcych r 24-25. Jeśli komuś takowe zalegają w szafie my z ogromną radością przyjmiemy.
      • mawitka Re: Mam prośbę. 19.08.13, 19:51
        Przecież Hugo43 kilkakrotnie proponowała Ci ubrania na syna, a Tobie jakoś średnio zależało na skontaktowaniu się z nią. Przynajmniej tak to wyglądało.
        • samasamotna831 Re: Mam prośbę. 19.08.13, 19:58
          Bardzo trudno jest skontaktować się z kimś nie mając telefonu, zależało mi i nadal zależy, wtedy pod KFC musiałyśmy się minąć. Za co Hugo przepraszam.
          • frytka_81 Re: Mam prośbę. 19.08.13, 20:59
            Podaj mi proszę adres swój, wyślę Ci trochę rzeczy dla synka.
            Pisz na maila frytka-81@tlen.pl , bo tam najczęściej zaglądam.
          • bruy-ere Re: Mam prośbę. 20.08.13, 10:15
            > dal zależy, wtedy pod KFC musiałyśmy się minąć. Za co Hugo przepraszam

Teraz dopiero przepraszasz? I tak Ci zależało, że od czerwca nie dałaś znaku życia?
            • samasamotna831 Re: Mam prośbę. 20.08.13, 10:41
              Nie miałam internetu miałam odłączony dopiero teraz opłaciłam .
      • bergamotka77 Re: Mam prośbę. 20.08.13, 01:23
        samasamotna ty chyba jestes z powiatu wolominskiego? Podaj pls namiary do siebie na moja poczte gazetowa bo moge ci odstapic butki dla chlopca w rozmiarze 24-25. Potrzebujesz tez ubranek? Nie ukrywam ze pasuje mi twoja lokalizacja, tez mieszkam w powiecie wolominskim.
        • samasamotna831 Re: Mam prośbę. 20.08.13, 08:17
          Witaj, tak jestem z wołomińskiego. Napisałam na priv . Dziękuje. ps.Ubranek też potrzebuje dla synka szczególnie że od września idzie do przedszkola.
          • bergamotka77 Re: Mam prośbę. 30.08.13, 22:19
            A synek trzylatek jest duzy na swoj wiek? Podaj pls dokladne rozmiary wzrost, wage, nr buta, tez mam trzylatka ale dosc duzego i z wielu rzeczy mi wyrosl. Napisz czego potrzebujesz - jakie rozmiary nosza dziewczynki? A ty tez potrzebujesz ubran - jesli tak to jaki nosisz rozmiar?
            • samasamotna831 Re: Mam prośbę. 13.09.13, 10:45
              Witam, mój synek ma 3,5 roku ale nie jest duży jak na swój wiek, nosi ubranka w r 98-104 a buciki w r 24-25 to zależy od numeracji. Najbardziej potrzebuje dla Niego spodni i bluzeczek do przedszkola i kurteczki takiej przejsćiowej na teraz. Dziewczyny noszą r 122-128 i 134-140 dla nich szczególnie potrzebuje spodni i bluzeczek na długi rękaw. Ja nosze r 42-44 i buty r 36.
              • hugo43 Re: Mam prośbę. 13.09.13, 16:22
                ja juz oddalam rzeczy przeznaczone dla twojego synka innej osobiesad
              • bergamotka77 Re: Mam prośbę. 13.09.13, 21:19
                napisz do mnie na priva adres i kom. - moglabym ci podrzucic troche rzeczy bo bywam w tych okolicach.
                • samasamotna831 Proszę o żywność. 10.10.13, 14:15
                  Zwracam się z uprzejmą prośbą o żywność. Zostałam wczoraj okradziona, ktoś ukradł mi portfel z torebki którą zostawiłam w przychodni w poczekalni, weszłam z córką z wysoką gorączką do gabinetu i z nerwów zostawiłam torbę. Tak wiem jestem sama sobie winna, wyszłam z gabinetu i zobaczyłam że torba jest otwarta i nie ma w niej portfela . Boże załamałam się, miałam tam 260zł które mi zostały po opłaceniu wszystkiego. Nie miałam nawet za co wykupić córce leków. Jestem zrozpaczona pożyczyłam od mamy 50zł na leki dla Zuzi ,ma anginę musiałam wykupić chociaż antybiotyk i leki przeciwgorączkowe. Proszę o pomoc. Nie wiem już co mam robić. Ostatnio nic nie idzie , nic sie nie udaje.
                  • atena12345 Re: Proszę o żywność. 10.10.13, 16:34
                    czy zgłosiłaś kradzież?
                    • samasamotna831 Re: Proszę o żywność. 10.10.13, 17:40
                      Nie zgłosiłam ponieważ oprócz portfela nic innego nie zostało skradzione, dokumenty nosze w osobnej kieszonce w torbie. Pytałam w przychodni czy ktoś nie widział kogokolwiek czy czegokolwiek ale niestety nie sad. Aj sama sobie biedy narobiłam torbę trzeba było wziąść z sobą. Ale już teraz mogę tylko gdybać i żałować sad
                      • atena12345 Re: Proszę o żywność. 10.10.13, 17:42
                        a to co piszesz to już nie brzmi wiarygodnie
                        • mawitka Re: Proszę o żywność. 10.10.13, 18:26
                          Dla mnie od początku nie brzmiało to wiarygodnie. Kto nosi ze sobą tyle gotówki?
                          • samasamotna831 Re: Proszę o żywność. 10.10.13, 18:33
                            Przepraszam że napisałam w ogóle tę prośbę. Nie będę przekonywać z własnej głupoty teraz cierpię. pozdrawiam ciepło...
                            • bergamotka77 Re: Proszę o żywność. 11.10.13, 01:07
                              samasamotna
                              chcialam Ci jakos pomoc ale nie podalas adresu ani nru kontaktowego na priva wiec nie wiem czego oczekujesz - wrozka nie jestem. Wczesniej ktos oferowal Ci pomoc ale tez nie skorzystalas. Wspolczuje jesli to prawda ale te 260 pln mialo wystarczyc na trzy tygodnie dla czterech osob? Chetnie sie z Toba spotkam np. w M1 i wyjasnie swoje watpliwosci. Jesli chcesz pomocy podaj jakis namiar na siebie.
                              • samasamotna831 Re: Proszę o żywność. 14.10.13, 08:12
                                Witam, zarówno poprzednim razem jak i teraz odpisałam Pani na pocztę gazetową. Ale nie dostałam od Pani żadnej odpowiedzi nie chciałam się narzucać aby nie było to potraktowane że może wysyłam prośbę do Pani na priv .Czekałam na Pani odpowiedz. Chętnie się spotkam z Panią i porozmawiam. Jeśli ma Pani inny adres mailowy proszę o podanie. Pozdrawiam ciepło.

Agnieszka.
    • samasamotna831 Prosze o wsparcie na święta. 12.12.13, 12:30
      Witajcie mamy. Chciałabym poprosić o pomoc w zakupie żywności na zbliżające się święta. Nadal poszukuje pracy ale z uwagi na to że sama wychowuje trójkę dzieci pracodawcy nie chętnie chcą mnie przyjąć. Od czasu do czasu łapie nocne wykładanie towaru w marketach ale to raz na jakiś dość długi czas. Teraz przed świętami w przyszłym tygodniu mam umówione dwie Pani do sprzątania ale mają mi jeszcze potwierdzić ,mam nadzieję że się uda. Udało mi się zapisać dzieci do akcji gwiazdka i dzięki p.Magdzie dostana cudowne prezenty na które mnie raczej nigdy nie byłoby stać. Jeśli któraś z mam byłaby skłonna podzielić się z nami żywnością byłabym ogromnie wdzięczna.

Wysłałam do bj aktualne dokumenty i decyzje.
      • bj32 Dostałam aktualne dokumenty. n/t 16.12.13, 23:26

• myfmyf Re: Dostałam aktualne dokumenty. n/t 17.12.13, 19:19
          Dzis nadalam paczke zywnosciowa do Ciebie , kuriera spodziewaj sie jutro .
          • samasamotna831 Re: Dostałam aktualne dokumenty. n/t 17.12.13, 20:14
            Bardzo bardzo dziękujemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka