2ajka69
03.05.13, 15:54
Witam serdecznie!
Mam na imię Anka, mieszkam w Częstochowie i jestem osobą niepełnosprawną w znacznym stopniu. Od dłuższego czasu szukam pracy, ale niestety w Częstochowie jest to bardzo trudne. Mój mąż też jest bardzo chory i pomimo tego, że mamy dwie niskie renty i zasiłki pielęgnacyjne jest nam bardzo ciężko. Mam 17-letnią córkę, która za rok będzie zdawać maturę.
Mam średnie wykształcenie i moim ostatnim miejscem pracy było stanowisko Referenta w Urzędzie Miasta. Niestety zostałam zwolniona ze względu na dosyć częste zwolnienia lekarskie. Na chwilę obecną jestem po kilku operacjach i mój stan zdrowia na tyle się unormował, że mogłabym podjąć pracę siedzącą. Niestety mam kłopoty z obsługą komputera i jestem na etapie powtarzania sobie wszystkiego. Mam dość duże kłopoty z narządem ruchu i dlatego szukam pracy siedzącej. Jest nam bardzo ciężko i dlatego znalezienie pracy byłoby dla mnie ogromnym wybawieniem z kłopotów. Korzystam z Pomocy Społecznej, z Caritasu, ale to nie jest wyjście z sytuacji. Koleżanka pomogła mi założyć wydarzenie na Facebooku, ale propozycje, które przysyłają mi znajomi są, albo nieaktualne, albo ja nie posiadam wymogów do wykonywania danej pracy. Dlatego napisałam tutaj, może tu znajdę pomoc i ktoś mi doradzi, gdzie szukać. Jestem bardzo wdzięczna Wszystkim osobom na FB, którzy mi pomagają. Wysłałam już wiele aplikacji do pracodawców, bardzo często jestem w Urzędzie Pracy, niestety - cały czas cisza.
Dziękuję, że mogłam tutaj napisać.
ajka.