mamamaj1
11.06.13, 08:13
Dzień dobry córka znalazła to forum i namówiła mnie do napisania tutaj .Jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji materialnej mamy szóstkę dzieci oboje z mężem nie pracujemy mąż nigdzie nie może zależć pracy mieszkamy na wsi ostatnio mąż pracował w delegacji na czarno i został oszukany do dziś nie otrzymał zarobionych pieniędzy .Utrzymujemy się z zasiłku rodzinnego który wynosi 1007 zł co kilka miesięcy otrzymujemy zasiłek celowy ostatnio 160zł dwa razy do roku dzieci otrzymują stypendia szkolne w wysokości około 1400zł .Mieszka z nami moja mama pracuje ale dużą część jej pensji zabiera komornik za długi których narobił nieżyjący już mój tato.Żyjemy bardzo biednie mieszkamy w starym dwupokojwym domu nie mamy łazienki zaczyna się lato a ja już z przerażeniem myślę o zimie ponieważ nie mamy pieców stare były już przepalone dziurawe ledwo wytrzymały tę zimę .Brakuje nam łożek z mężem śpimy na podłodze dzieci i babcia na trzech łóżkach a najmłodzsza w wózku ,nie mamy też pralki wszystko muszę prać ręcznie .To wszystko jednak da się jakoś przyrzyć najgorszy jest brak jedzenia nie śpię po nocach bo myślę co dać jeśc dzieciom przez dwa lata otrzymywaliśmy żywność z banku żywności ale w tym roku juą nam się nie należ a była to dla nas ogromna pomoc.Dieciom bardzo brakuje ubrań butów podam rozmiary dzieci córki buty 39/40 ubrania roz.38 najmłodsza roz80/86 buciki 20/21 chłopcy ubrania 152,134,104 buty 39,32,27 .Wiem że jest tu bardzo wielu dobrych ludzi będe wdzięczna za wszystko chociasz prosić o pomoc to dla mnie bardzo krępujce to naprawdę nie mam się do kogo zwrócić mieszkamy na wsi do nas nie dociera żadna pomoc nie ma u nas żadnych organizacji pomagającym takim rodzina jak nasza .Jeżeli będą potrzebny jakieś dokumęty to oczywiście wyślę z góry wszystkim dziękuje .Na wszystkie pytania odpowiem dopiero jutro rano ponieważ my nie mamy internetu.