Dodaj do ulubionych

kochane pomocne e-mamy

15.07.13, 17:20
Witam serdecznie aniołki , pisze choć wiele razy zastanawiałam sie czy napisac ale-świat do odważnych należy i oto jestem , jestem mama10 latka ktorego pasja jest taniec wszedzie gdzie tylko sie ruszy tanczy , nie sposob sprostac jego marzeniom ale na glowie staje aby spełniać je. Myslałam ze po przeprowadzce moje zycie nabierze kolorów , mąż wrócił, rodzica w kąplecie ale iestety nie na długo szczescie trwało jak dobrał nam sie komornik teraz mamy 1168 zł i sama nie wiem co robic ? dlaczego zaraz opisze czynsz 380 gaz 200 swiatło 150 telewizja 100 tańce małego 120 . czyli co zostaje nic , dodatkowo staralismy sie o 2 dzieciątko i co są dwie fasolki , ja nie moge iść do pracy boje sie o dalsze życie . Nie mamy zasiłku bo liczą sie brutto, dofinansowanie mamy ok 100 zł, ale rodzinne niestety - kryterium przekroczone . Moje panie jakbyście mogły coś poradzić wszystko przyjmę poród mam na 23 stycznia wiec jeszcze troszku jest czasu ale jak pomyślę o całej reszce , pampersy, ubranka, to mi siez łóżka nie chce wychodzić .Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mojerobaczki Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 17:28
      proponuje dogadac sie z komornikiemsmile dla chcacego nic trudnegosmile
      • mojerobaczki Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 17:30
        ew z firma czy tez inna instytucja ktorej zalegacie o rozlozenie zaleglosci na raty i wycofanie sprawy od komornika smile
        • alex7809 Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 18:17
          niestety , komornik nie ugięty musze póki co radzic sobie inneczej
          • mojerobaczki Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 20:48
            A pisalas pismo do komornika czy na gebe?

Do firmy tez warto pismo wyslac!

Sama wiem z wlasnego doswiadczenia ze nawet z nie ugietym da sie dogadac!
    • madziulec Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 19:19
      To juz nie dziewczynka ?? forum.gazeta.pl/forum/w,83562,141994108,141994108,szukam_dzidziusia_z_butelka_.html
      • szary-ludz Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 19:29
        Madziulec z góry założyłaś że to dla własnego dziecka ma być. Zapewne chodziło o prezent dla kogoś, wpis ze stycznia był.
        • madziulec Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 19:51
          Może to zwyczaj na tym forum prosić o prezenty, które chcemy wręczyc innym.

Chyba coraz częściej przestaje mnie cokolwiek na tym forum dziwić aniołku wink
          • szary-ludz Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 20:55
            Ten link był z innego forum akuratnie. smile
            Jeśli "aniołku" było skierowane do mnie to bardzo mi miło. Dziękuję. wink
            • alex7809 Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 22:16
              moje panie pomocne e- mamy to nie jest chyba dobry wątek ??? człowiek pisze szczerze ze potrzebuje pomocy wsparcia lub dorady a wy sobie jaja robicie ? aniołek to co prosiłam to do wyszycia haftem krzyżykowym ,
              Do madziulec- nie prosze o prezenty mam nadzieje ze pani nie bedzie w takiej sytuacji nie życze
              Do mycha_marycha- to co napisane żenada w jednym słowie , wyprawkę kompletować w 3 miesiącu czasem juz mozna jakbyś nie zauwazyła to jest razy 2 .
              Do mawitka-możliwość potwierdzenia sytuacji jakiej???? zaś jesli chodzi o dziecka taniec to opłaca jego ciocia na pól z nami .
              Do charlottesometimes1 nie przypominam o kryzysie bym pisała.
              Zaś o dzieciatko staraliśmy sie jeszcze przed komornikiem mamy go od 3 tygodni
              Wolę chyba żebrać niż prosić na forum o wsparcie
              Forum pokazabne jak widać z naj- gorszej strony .
              Aby co poniektórym nogi sie nie podwinęły

Dziękuje za cudowne wsparcie.
              • mycha_marycha Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 22:30
                Alex ty się tak nie denerwuj. Pamiętaj, że jesteś w ciąży.
                Wiedz, że ja mam bliźniaki i do głowy by mi nie przyszło, żeby wyprawkę kompletowac w 3 miesiącu, tym bardziej, że lekarze z ostrożności kazali byc przygotowani na to że jedno dziecko może się wchłonąc.

Powodzenia życzę
                • alex7809 Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 22:36
                  mycha dziękuje za miłe słowa , ale ja jestem tym wszystkim przestraszona wiem ze to dopiero 3 miesiac ale ja mam taiego stracha ze az szkoda go opisac , tego po prostu nie da sie opisac . Odważyłam sie napisać na forum - i na dobra sprawe moge urodzic z tego co przeczytałam . Przykre to .
                  • mycha_marycha Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 22:47
                    Uspokój się i pomyśl czy jest sens teraz kompletowac wyprawkę, skoro masz jeszcze trochę czasu. Z bliźniakami różnie to bywa, ale zakładajmy, że ciąża będzie przebiegac prawidłowo.
                    W tej chwili to postarajcie się coś załatwic z komornikiem. Nie jestem specjalistą od tych spraw, ale może ktoś coś podpowie.
                    • alex7809 Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 22:51
                      pewnie moze ale juz odechcialo mi sie , dlugo by opowiadac ale juz nie chce

Dziękuje za nie - zrozumienie
                    • charlottesometimes1 Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 22:59
                      Nawet jeśli komornik jest od 3 tygodni, to przecież długi (niespłacane!) musiały być już długo, długo wcześniej.
                      Co do rozwiązań, to jedyne co wydaje mi się najsensowniejsze na teraz, to podjęcie jakiejkolwiek pracy przez ciebie, nawet na część etatu. Jesteś na początku ciąży - nie wiem jakie są twoje doświadczenia zawodowe i kwalifikacje, ale warto powalczyć, bo może uda się wypracować sobie zasiłek macierzyński. Jak pewnie wiesz, to obecnie może być aż rok.
                      Poza tym może obecnie wasz dochód kwalifikuje was chociaż do dodatku mieszkaniowego - kryteria są dużo wyższe niż do rodzinnego. Sprawdzałaś?
                    • alex7809 Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 23:58
                      dodatek mamy, zaś jesli chodzi o prace niestety ciezarnej nikt raczej nie przyjmnie , pozatym zdrowotie nie czuje sie ok dolegliwości ciążowe. Mam nadzieje ze sobie poradze .
              • vi_san Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 22:34
                Że się wtrącę. Komornika macie od trzech tygodni, ok. Ale z jakiej to przyczyny się pojawił? Tak dla sportu go jakaś obca firma na was nasłała? Czy też raczej mięliście długi i to wcale nie malutkie? A skoro mieliście długi, to po co, na wszystkich Bogów O(limpu w tej sytuacji "starać się o dzieciątko"?
                Potwierdzenie sytuacji to odpowiedź na pytania ze "szpilki". Na ręce moderatora. Tyle, że "osoba od dokumentów" wzięła akurat urlop i wróci dopiero we wrześniu. Więc się uspokój, nie krzycz, nie awanturuj. Dziewczyny, jeśli bj32 potwierdzi twoją sytuację i będą mogły - pomogą. O ile będą chciały. Robienie awantur i ruganie osób, które dużo tu dobrego zrobiły - raczej ci chętnych do pomagania nie pomnoży...
                • ella_nl Re: Do ALEX 17.07.13, 20:27
                  vi_san napisała:

>
                  > Potwierdzenie sytuacji to odpowiedź na pytania ze "szpilki". Na ręce moderatora

Alex - nawet czytać ci się nie chce....
              • madziulec Re: kochane pomocne e-mamy 16.07.13, 10:48
                Nie porównujmy sytuacji. Bo to nie o to chodzi.
                Aniołki, fasolki. To chyba nie moja bajka i nie moja sytuacja. Rzeczywiście.

Komornika mam.
    • mycha_marycha Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 20:21
      Ten post to dla żartu prawda? Bo jakoś nie chce mi się wierzyc, że ktoś przy zdrowych zmysłach mając komornika na karku stara się o drugie dziecko. Poza tym kompletowac wyprawkę będąc w 3 miesiącu ciąży? Wszystko to jakieś grubymi nicmi szyt

• mawitka Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 20:49
        Mnie uderzył koszt lekcji tańca. Zakładam więc, ze sytuacja nie jest tragiczna.
        W każdym razie na razie nie ma możliwości potwierdzenia sytuacji (chyba, że aniołek Blanka się zlituje) więc poczekaj do września. Termin masz dopiero za 6 mies więc to nic pilnego.
    • charlottesometimes1 Re: kochane pomocne e-mamy 15.07.13, 22:04
      Alex, przykro mi, ale jesteś skrajnie bezmyślna.
      W sytuacji a) domniemanego kryzysu małżeńskiego (mąż wrócił"?), b) tragicznej sytuacji finansowej (jeśli opierać się na twoim poście) wy "staracie się o dzieciątko"??
      No cóż, te "dwie fasolki" otworzą wam zapewne drogę do świadczeń pomocy społecznej. Szkoda tylko że nie pomyślałaś/pomyśleliście o tym, że w takiej sytuacji to wasza trójka (!) dzieci będzie miała mocno pod górkę...
      • nioma Re: kochane pomocne e-mamy 16.07.13, 09:10
        sprawdźcie licznik, to strasznie duzo 150zl miesiecznie za prąd.
        • justyna198515 Re: kochane pomocne e-mamy 16.07.13, 09:46
          Nioma ja mam nowy licznik i tyle bulę co miesiącsmile
          • hugo43 Re: kochane pomocne e-mamy 16.07.13, 09:51
            ja troche mniej,bo ok 120,ale wszystkie zarowki powymieniane,sprzety oszczedne i wieczorami wszyscy siedzimy w jednym pokoju.za tv autorka chyba pisala 100,i jesli to nie rata za sprzet,to maja jakis strasznie wypasiony pakiet.
          • nioma Re: kochane pomocne e-mamy 16.07.13, 09:53
            ja tez mam nowy licznik
            Pralka srednio 5 razy w tygodniu, codziennie zmywarka, trzy komputery, router, wiatraki podlaczone do pradu po kilka godzin na dobe, piekarnik elektryczny, wszelkiego rodzaju ladowarki, duzo prasowania więc żelazko, oswietlenie w kilku pokojach bo na ogol kazdy siedzi w innym etc etc
            i wychodzi ok 240zł na dwa m-ce
            Przy czym my nie oszczedzamy. Jak sie swieci to sie swieci
            • nioma Re: kochane pomocne e-mamy 16.07.13, 09:54
              a nie, sorry - sprawdziłam: ostatnie rachunki jakie mam to 200,40PLN na dwa miesiące.
              Czyli jeszcze mniej
            • justyna198515 Re: kochane pomocne e-mamy 16.07.13, 10:10
              ja mam podobnie co Ty Nioma-dwa tv chodzą na okrągło, laptop, kuchenka indukcyjna( może to to), zmywarka, ale ja mam abonament z Taurona-może operatora mam droższego.
    • justyna198515 wyszukiwarka prawdę ci powie 16.07.13, 10:20
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,14803363,14806452,Re_60_60_ODDAM_62_62_ubranka_gazety.html - już w 2004 roku miały być bliźniaki

forum.gazeta.pl/forum/w,615,140843329,140847435,Re_prosze_o_pomoc_dla_ksawiego.html- niejasne zbieranie nakrętek

fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,108036997,108036997.html- pokoik dla syna

forum.gazeta.pl/forum/w,615,14513302,14520700,Re_w_sprawie_pomocy_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,24539950,,POMOCY_.html?v=2- a tu jest HIT

forum.gazeta.pl/forum/w,94,104538050,104538050,szkoda_ze_usuwacie_o_wypozyczalni_brak_odpisania.html
      a tu kredycik z internetu: forum.gazeta.pl/forum/w,59,99477627,104341943,Re_Pozyczka_Leasingowa_Bez_Zaswiadczen_i_BIK.html

forum.gazeta.pl/forum/w,615,18377514,,potrzebne_dobre_serca_prosze.html?v=2
      • payuta Re: Aniolki zmilcze, 16.07.13, 10:35
        ,ale....o co chodzi z tymi fasolkami??? Jakas plantacje macie w planie??? Ja sie nie znam,ale nie jest juz za pozno na sadzenie fasoli????
      • hugo43 Re: wyszukiwarka prawdę ci powie 16.07.13, 10:44
        Alex,juz w 2004 byly u was problemy.a ty w ogole pracowalas?
      • nioma Re: wyszukiwarka prawdę ci powie 16.07.13, 10:49
        justyna: sorry, ale lekko z du.. py te linki podałaś.
        To, że ktoś szukał 4 lata temu możliwości spłaty pozyczki to o czym ma świadczyć?
        A o czym ma świadczyc pytanie na innym forum o pomysły na urządzenie pokoju syna? POMYSŁY a nie prośba o meble.
        Kolejny link jaki wkleiłas to kilka dobrych słów autorki wątku do dziewczyny piszącej na forum...

Po jakie licho to wklejasz?
        • payuta Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 10:57
          ..o co chodzi z ta fasola!!!!! Moze mi ktos wytlumaczyc? Bardzo prosze.
          • nioma Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 11:00
            sa panie, które na zarodek zagnieżdżonyw brzuchu mówią fasolka
            • payuta Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 11:07
              Nioma,za dlugo cie znam ,zeby myslec ze se ze mnie jaja robisz.
              Jessssssu sad
              • nioma Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 11:14
                No, jesssssu... ale tak jest.
                na szybko cytaty z forum dla nawiedzonych:

Mam II krechy! Moja kochana fasolka!

widziałam Fasolkę smile

Ja tez widzialam swoja fasolke!!! U mnie 7 tydzien wiec widzialam bijace serduszko!

drogie forumowiczki.wszystkiego najlepszego w nowym roku 2006 i zeby ten rok przyniosl duzo fasoleksmile

I UWAGA!!! Infantylizm siegnął szczytów! Zobacz jak kobiety kretynieją:

Ja również skladam Wam zyczenia i życzę szybkiego zafasolkowania.

czy pojawi się fasolka???

zero objawów=brak fasolki???

Mam zdjecie fasolki.

historia fasolki - wczesne objawy

Jedna pani poroniła:

Pożegnanie z fasolką
                • payuta Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 11:25
                  Nie ma Blanki,nigdy przenigdy nie przeklinalam na forum,ale nie moge...oooo ku....va sad
                  Teraz, z moja wyobraznia i fantazja.......sad Nioma,ja uwielbiam fasole w sosie pomidorowym,czy ty wiesz co ja teraz bede w tej fasoli widziala,jak ja bede jadla ????????????? sad
                  Co mnie podkusilo,by o ta fasole pytac????
                  • nioma Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 11:41
                    payuta napisała:

> Nie ma Blanki,nigdy przenigdy nie przeklinalam na forum,ale nie moge...oooo ku
                    > ....va sad
                    > Teraz, z moja wyobraznia i fantazja.......sad Nioma,ja uwielbiam fasole w sosie
                    > pomidorowym,czy ty wiesz co ja teraz bede w tej fasoli widziala,jak ja bede ja
                    > dla ????????????? sad
                    > Co mnie podkusilo,by o ta fasole pytac????

teraz będziesz widziała płody dzieci nienarodzonych, we krwi
                    jak sos pomidorowy
              • bruy-ere Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 11:21
                Jeśli dopiero teraz poznałaś to określenie, to Ci zazdroszę, mnie prześladuje od jakichś 6 lat ta "fasolka" @#$%!!
                • nioma Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 11:25
                  ja na szczęście nie mam infantylnych kretynek w swoim otoczeniu
                  • payuta Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 11:55
                    Nieznalam.Jestem od paru ladnych lat w wieku po rozrodczym,wiec fora ciazowe,emamy czy inne fora zwiazane z ciaza i dziecmi,to nie moja bajka.Starsza corke wychowalam,bez for, takoz i druga corke bez wirtualnej pomocy udalo mi sie do 14-tego roku zycia doprowadzic.WSZYTKIE moje kolezanki,znajome,znajome znajomych ZAWSZE byly w ciazy,w ciaze zachodzily,lub ciaze tracily,wiec pojecie "fasolka" to dla mnie totalna nowosc i przyznam szczerze ze przerazajaca nowosc.
                    • alex7809 Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 12:40
                      Brawo - dociekliwi - FASOLKI - to 2 płody w brzuszku ja niewtajemniczonych
                      Justyna 198515 - chcesz numer mojego stanika jeszcze ? apropo pomoc był dla Gosi jakbyś poczytała, nakretki dla potrzebujeącego ksawiego, pracowałam od 2004 roku , pokoik na starym mieszkaniu meblowałam i prosiłam o pomysły a pozyczka stara na zadłuzenie mieszkania ale nie aktualne juz .
                      Naprawde te pomocne E_ MAMY to niezły portal złości,chamstwa , dociekliwości , złośliwości .
                      Moze komuś z was takie cos sie stanie - nie życze - sami zobaczycie wtydy jak jest ciężko

Nabijajcie sie dalej
                      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • alex7809 Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 12:43
                        ps. jesli chodzi o zabezpieczenie - potrafie i nie życzę sobie obrażania mnie , to jest nie taktowne.
                      • madziulec Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 12:44
                        Wiesz co? Tu ludziom dzieją się naprawde straszne rzeczy. I proszą o jedzenie,, bo nei maja co jeść albo o meble bo nie mają na czym spać a dostali jakąś zatęchłą norę i są przeszczęśliwi, bo wreszcie cos swojego i są razem.
                        I potem człowiek czyta jak wychodza ze swoich klopotów, staraja się, pracują, robią coś.

A Ty pitolisz o lekcjach tańca i żądasz pomocy i opłacania ich? Albo dawania Ci wszystkiego, bo dziecko musi chodzić na te lekcje? No wybacz....
                        • alex7809 Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 12:49
                          Jakbyś przeczytała madziulec- nie napisałam DAJCIE MI.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          Napisałam co u mnie sie dzieje.I poprosiłam o pomoc i wsparcie
                          A to tutaj co sie dzieje to niezły CYRK!!!!!!!!!!!
                          • madziulec Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 12:50
                            " wszystko przyjmę " to nei jest dajcie?????
                            Nie rób z ludzi idiotów. A już ze mnie w szczególności, bo tego nie lubię.
                            • alex7809 Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 12:54
                              tak wszystko przyjme czylki chodzilo mi o porady , ciesz sie ze mozesz jeździć po mnie jak po szmacie .... ale ja nie chce pieniedzy, darów tylko wsparcia słowem . DLA TWOJEJ WIADOMOSCI MADZIULEC
                              • alex7809 Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 12:56
                                Madziulec: ". Moje panie jakbyście mogły coś poradzić wszystko przyjmę ..... umiesz czytać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
                                • alex7809 Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 13:00

• alex7809 Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 12:53
                            Poza tym napisałam wszystko przyjmę Nie chodziło mi o wysyłanie czegos do domu, czy opłacania rachunków na to mam jeszcze . Tylko o porady moze ktoras suie zna jak pozbyc sie pechowego nieszczescia . Napisalam potem ze duzo by opisywac ale te forum niestety tylko kpiny urzadza .
                            • justyna198515 Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 12:55
                              To się wymiksuj stąd i po problemie. Tu dziewczyny pomagają, ale po potwierdzenie przez moda papierów wszelakich, ale przecież dla ciebie to szczyt chamstwa. Nie przesiaduj na pomocnych bo jeszcze staniesz się taka wredna i chamska jak my.
                            • claudel6 Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 13:49
                              "moze ktoras suie zna jak pozbyc sie pechowego nieszczescia ."

o nie mogę big_grin
                            • saguara Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 14:30
                              > Tylko o porady moze ktoras suie z
                              > na jak pozbyc sie pechowego nieszczescia .

Egzorcyzmy trzeba odprawić, serio..
                              Poza tym, jeśli zaczniesz używać kropek i przecinków to Twoje słowa choć trochę nabiorą sensu, teraz jest jeden wielki bełkot.
                              • justyna198515 Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 14:36
                                brak przecinków to może dolegliwość ciążowa...
                      • vi_san Re: Ja naprawde nie wiem.. 16.07.13, 13:07
                        Nazywaj swoje dzieci jak chcesz: fasolkami, aniołkami, albo głupimi bachorami. To tylko twoja sprawa. Natomiast nie odniosłaś się, do tego o co pytałam. Czyli dlaczego mając duże długi [i w perspektywie komornika] staraliście się o kolejne dziecko?! Nie wnikam też w to, co się działo w 2004 roku - chociaż z linków podanych przez Justynę wynika, że już wtedy dobrze nie było. Ale... W jednym z linków podanych przez Justynę prosisz o ubranka dla bliźniaczek - już wtedy miałaś, a teraz jesteś w ciąży? W co najmniej jednym z pozostałych podanych przez nią linków prosiłaś o pomoc - oczywiście bez potwierdzenia swojej sytuacji u bj.
                        Może tym razem, zamiast się wściekać i wymyślać dziewczynom po prostu napisz do moderatorki, prześlij jej dokumentację potwierdzającą waszą sytuację i po prostu poczekaj? Pomocne e-mamy nie są ani chamskie ani złe ani złośliwe. Natomiast są dociekliwe - to fakt. Wielokrotnie bowiem bywało, że ich dobre serca były wykorzystywane, i ich pomoc [a często wcale nie są to osoby zamożne] szła do kogoś, kto nie tylko jej nie potrzebował, ale po prostu z "biedy" uczynił sobie sposób utrzymania. Nikt się też nie nabija z ciebie i twojej sytuacji - co najwyżej z określenia, które jest dość infantylne.
                        Więc radzę - przygotuj sobie odpowiedzi na pytania ze szpilki i napisz na gazetowego do bj. Mimo, że wzięła sobie urlop, jeśli sytuacja jest na prawdę tak tragiczna jak piszesz, to na pewno poświęci czas na przejrzenie twoich dokumentów, i napisze dziewczynom - wówczas nie wątpię, że pomoc się znajdzie.
        • justyna198515 Re: wyszukiwarka prawdę ci powie 16.07.13, 12:33
          Nioma poczytaj dokładnie.

cyt: "Widac ze nie macie serduszek " bo nikt nie zgłosił się do pomyc gdy autorka szukała jej dla innych dzieci

cyt: " witam do gliwic tez nie wchodzi wysyłka potrzebne wszystko dla dzieci
          bliźniaczekprzeczytaj prosze mój post alex7809" czyli w 2004 roku była w ciąży bliźniaczej?

cyt: "Gliwice
          spłata rodzinnego zadłuzenia
          24 miesiące " kwota 5000 zł- od lichwiarzy z internetu- długów długami się nie spłaca

Ja się nie czepiam, rzadko to robię, ale realnie sytuacja u autorki wątku nie pogorszyła się 3 tygodnie temu tylko już była wcześniej nieciekawa. A pisanie o fasolkach-i aniołkach-bez komentarza. Też chciałabym mieć drugie dziecko, ale realnie oceniam,że moja sytuacja materialna/mieszkaniowa może zmienić się z dnia na dzień i nie płodzę.
          • nioma Re: wyszukiwarka prawdę ci powie 16.07.13, 12:36
            chodzilo mi nie o całość a o wrzucanie watków z dupy.
            zupełnie niepotrzebnie.
            konkrety są lepsze.

a jesli mowa o liczbie dzieci, jakoś tak już regułą się stało, że Ci, których na to nie stać nie potrafią się za cholerę zabezpieczyć.
            • justyna198515 Re: wyszukiwarka prawdę ci powie 16.07.13, 12:53
              Nioma masz rację poniosło mniesmile
              • nioma Re: wyszukiwarka prawdę ci powie 16.07.13, 13:35
                spoko
                w sumie, nie dziwie się, po tym co teraz przeczytałam - jak skomentowała wszystko matka fasolki (czy matka fasolki to fasola?)
                • nioma Re: wyszukiwarka prawdę ci powie 16.07.13, 13:38
                  aha,
                  nie, żebym się czepiała ale:

czynsz 380 gaz 200 swiatło 150 telewizja 100 tańce małego 120

co wy macie za pakiet, jeśli za tv płacicie aż 100zł miesięcznie?
                  za gaz płacicie 200zł miesięcznie? jakim cudem? co wy macie na ten gaz? pytam, bo ja mam ciepłą wodę na gaz i kuchenkę a takich rachunków nie płacę.

tak sobie głośno myśle: tańce, tv, oszczędność na gazie i prądzie i... macie w kieszeni ok. 300zl jak nie więcej
                  • mojerobaczki alex 16.07.13, 17:37
                    Oczekujesz porad a doradzilam cos to nawet Cie to zbytnio nie zainteresowalo!!!

• mycha_marycha Re: kochane pomocne e-mamy 16.07.13, 17:44
      Alex nie dziw się takiej reakcji na twój post.
      Zasadą jest, że nie planuje się i nie robi drugiego dziecka mając długi. Komornik nie przyszedł do was po jednym nie opłaconym rachunku. Skoro planowaliście drugie dziecko mając duże zadłużenie, to przy tych planach zastanawialiście się za co je wykarmicie? Życie płata niezłe figlesmile. Ciesz się, że to nie trojaczkiwink
      Teraz musicie usiąść z ołówkiem w ręku, wypisać swoje wszystkie wydatki i sprawdzić z czego możecie zrezygnować i na czym zaoszczędzić. Tak przynajmniej ja zrobiłam dowiadując się, że będę miała bliźniaki. Sytuacji nie miałam tak tragicznej jak ty. Obydwoje z mężem pracowaliśmy (mamy jeszcze nastoletnią córkę ) Jak dowiedziałam się o ciąży mnogiej to przede wszystkim sprawdziłam na czym dodatkowo mogę zaoszczędzić, żeby chociaż pierwsze 3 lata życia dzieci były spokojne.

Wydatki będziesz miała sporo większe, więc teraz, mimo, że macie długi musicie zacząć oszczędzać. Musicie spróbować dogadać się z komornikiem. I nie mów, że się nie da. Na pewno coś można poradzić.
      I proszę ciebie żebyś skończyła z tą gresiją we wpisach, bo jak dotąd, to na krytykę i próby dowiedzenia się czegokolwiek ze strony PE odpisujesz "waląc z grubej rury"
    • alex-7809 zgłaszam to na policje nękanie psychiczne!!!!!!!! 18.07.13, 22:30

Dark Angel | 18-07-2013 20:20:58 | zgłoś naruszenie
      Nie żebraj w internecie ! WSTYD !! żrej mniej to ci wystarczy na ciuchy i na taniec dla syneczka
      !!!!!!!!!!!

Jest to karygodne osoby co pomagaja tak sie zachowują
      • oteczka Re: zgłaszam to na policje nękanie psychiczne!!! 18.07.13, 22:58
        Tak i co zgłosisz ?przywiązali mnie do komputera i każą czytać ,zgłoś się nie napiszę gdzie póki czas.
        • alex-7809 Re: zgłaszam to na policje nękanie psychiczne!!! 19.07.13, 00:23
          nie wiem co masz do mnie pisałam na e mamach ze udało mi sie z komornikiem a wy dalej do mnie !!! pisalam ze juz nie chce niczyjej pomocy a wy dale jak tak mozna !!!!!!!!!!!!!!
          • aurinko Re: zgłaszam to na policje nękanie psychiczne!!! 19.07.13, 00:30
            No popatrz, 4 dni temu nie dało się, komornik nieugięty a tu nagle pstryk i już z komornikiem wszystko gra.
            Wiesz, że w internecie nic nie ginie i każdy zawsze i wszędzie będzie mógł wywlec na światło dzienne Twoje wpisy z każdego miejsca? Na Twoim miejscu ograniczyłabym pyskówki i niegrzeczne odzywki w stosunku do innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka