Dodaj do ulubionych

pomocy bo może będę musiała dokonać aborcji :(

• julka-4 Re: już wiem, becikowe!!! 07.08.13, 15:27
      Zauważ proszę że to forum otwarte!Nioma jak i każdy inny może tu pisać co chce.Nikt nie wbija szpili Axelinie jak to ujęłaś ,ale może warto jej uświadomić że nie wszystko jest takie ładne i kolorowe jak Wy to pokazujecie.
      • nioma Re: już wiem, becikowe!!! 07.08.13, 15:31
        Julka> nie da się. Zauważ, że każdy tekst odbiegający od wyidealizowanego obrazu przez 5 coś tam i jej popleczniczki, od razu uznawany jest jako atak i zbrodnia przeciwko świętościom.
        Nawet stwierdzenie, że jak ojciec dziecka się uprze, to może w sposób nieprzyjemny obrzucić w sądzie matkę dziecka, zostalo uznane za żmijowatość.
        Z jednej strony 5coś tam karze mi się wynosić z forum, z drugiej twierdzi, że forum jest otwarte i każdy może pisać... Wiesz, 5 coś tam ma misję. A kto stanie na drodze jej jedynego słusznego toku rozumowania, ten wróg smiertelny.
        Mnie to już tylko śmieszy. I kolejne posty 5 coś tam też.
        • hugo43 Re: już wiem, becikowe!!! 07.08.13, 17:28
          Axelino,napisze jako swiezo upieczona matka.przygotuj sie na wszystko,zwlaszcza psychicznie.mimo,ze jestesmy pelna,dosc przecietna rodzina,to narodziny kolejnego dziecka,przedwczesne,mocno nam po glowie walnely.bo oprocz wielkiej radosc,ciaza i dziecko to wielki stres i odpowiedzialnosc,ktora to ty bedziesz dzwigala.i rzeczy w stylu 1000 czy 2000 becikowego sa tu malo istotne,bo takich 2000 bedziesz potrzebowala co miesiac.i o ile poczatkowo pomoc od twych forumowych kolezanek poplynie,to tak naprawde nikt nie bedzie wam pomagal wiecznie.dlatego przyslowiowa twarda pupa jest bardzo konieczna.
    • aga.drobna Re: NIOMA!!!! 07.08.13, 22:44
      Ehh... to jakaś farsa to wszystko...

Jak zaszłam w ciążę to zachorzałam na papkowatość mózgu, jakby mi kto powiedział, że jak będę spożywać własny kał to dziecko będzie zdrowe, to bym spożywała, ale to co się rozgrywa tutaj, to tyle, że robią papkę z mózgu Axelinie, która też nie w ciemię bita.

Otóż droga Axelino, jak urodzisz dziecko to będzie przejebane, nie będzie ani łatwo, ani słodko, ani przyjemnie.

A jak wyjedziesz na staż to śmiem wróżyć, że dobrze się to nie skończy jednak.

Wróżę bardziej przyszłościowo o końcu wątku, ale powstrzymam się, poczekam...

• aga.drobna Re: NIOMA!!!! 07.08.13, 22:45
        Podpinanie nie jest moją mocną stroną, nie można mieć wszystkiego.
        • nioma Re: NIOMA!!!! 07.08.13, 23:01
          aga> pal licho podpinanie, ważne, że mądrze piszesz
    • axelina Re: pomocy bo może będę musiała dokonać aborcji : 08.08.13, 07:28
      Aga drobna,nioma i ktoś jeszcze kto ma zamiar opijać niome , Sorry nick zapomniałam , bo wczoraj czytałam wpis

dziewczyny ja się domyślam że zwłaszcza na początku nie będzie łatwo ,nie myślę nawet że super kolorowo i w ogóle ,ale mam nadzieję że z czasem będzie lepiej

nie wiem może się mylę ale to chyba od człowieka zależy czy sobie poradzi jakoś, czy nie

zastanawia mnie drobna aga czemu przepowiadasz koniec wątku ? Wiesz nawet jeżeli tu nie będzie nikt pisać to nie musi oznaczać że wątek nie żyje swoim życiem poza gazeta forum

drobna pamietaj że miałam min 3 okazje by usunąć i lipa , to co miałam na siłę jechać , czy brać tabsy ? Nawet będąc już w dsm miałam wątpliwości kolejne, tabsy miałam z sobą mogłam brać w każdej chwili i nikt by nie wiedział co się stało ,nie powiem że nie miałam presji z jednej czy z drugiej strony, tak na serio była z obu i raz musiałam uciekać z jednego miejsca raz z drugiego w zależności od sytuacji, ale suma sumarum nawet jak byłam przez chwilę zdecydowana usunąć nie zrobiłam tego , a o tym czy dobrze robię, czy źle przekonamy się w przyszłości , ja liczę na to że bedzie ok

moja znajoma po urodzeniu syna wróciła na studia po 2 tyg ,owszem jej pomogła mama i siostra , ja tego nie mam ale mam nadzieję że pomoc zorganizuje i pójdzie do przodu
      • justyna198515 Re: pomocy bo może będę musiała dokonać aborcji : 08.08.13, 09:09
        Dobrze,że masz świadomość tego- tylko,że takie rzeczy jak pisze Nioma i Oteczka zdaje się są w sądach na porządku dziennym-z jednej strony cie podziwiam-bo ja mając takie jak Ty mozliwoścvi rozwoju i brak wsparcia zapewne usunęłabym ciąże.Tylko,że widocznie mam inny charakter. myślę zawsze w czarnych kolorach. Tylko wkurza mnie,że taka jedna z druga nie przyjmują do swoich głów ,że można inaczej myśleć...
        • payuta Forum ciaza 08.08.13, 11:44
          No i tym optymistycznym akcentem,proponuje zamknac ten watek i przeniesc sie na forum CIAZA!! Axeline pomoc otrzymala w radach,na forum aborcja,ma zalozone konto,na ktore mozna wplacac pieniazki,na okres ciazowy Axeliny,DSM zalatwione,becikowe tez,plan na tatusia omowiony,wiec teraz tu na PE juz nic nie mozna wiecej dodac.Po porodzie bedziesz miala,tyle forumowych cioc,ze do osiemnastki dziecka,nie bedziesz sie mosiala o nic martwic.
          Powodzenia
          forum.gazeta.pl/forum/f,10669,ciaza_.html
          • nioma Re: Forum ciaza 08.08.13, 11:55
            słuszna uwaga,
            pozdrawiamy, zyczymy wszystkiego dobrego: zdrowia w ciąży, lekkiego porodu, zdrowego dziecka (żeby spało, nie miało kolek i bolesnego ząbkowania) i żeby wszystkie plany ułozyły się po Twojej myśli.
            • axelina Re: Forum ciaza 08.08.13, 12:18
              Payuta ,nioma znaczy że nas opuszczacie ? Mnie się tu db pisze jeśli uznam że pora przenieść się gdzie indziej to pójdę , póki co jestem tu, widzę że. nie macie nic ciekawego do wniesienia więc tym optymistycznym akcentem żegnam Was z tego wątku , może gdzieś jeszcze się spiszemy , papa

justyna ja wiem , sama mam wątpliwości, czy dobrze robię, bo wiem jakie mam zasoby i możliwości , wiem że wiele osób puka się w głowę że jak to tak stypendium, super studia , super życie i buch dziecko , które pasuje jak pięść do nosa, plus ja na lodzie... Wiem jak to wygląda tylko teraz problem w tym że w sumie na początku już miałam mieszane uczucia, jednocześnie myśl ,,nie mogę urodzić" i myśl ,,kurcze jestem mamą" i tu pozytywne uczucia,

myślałam by usunąć ale bałam się i boję że będę żałować i tęsknić za tym dzieckiem , liczyć mu wiek itd że koszty psychologiczne mogą mnie przerosnąć bo jestem uczuciową osobą, do tego nie chce być jak moja mama, wiem że ona usunełaby bez mrugnięcia okiem , nie chcę być taką matką jak ona ... Że jak dziecko mi pasuje to spoko a jak nie to wypad ... Tu byłabym taka jak ona... Ja i moja ciąża jej nie pasujemy to się mnie pozbyła... Mi ciąża nie pasuje to się jej pozbędę. Odbieram to tak jakbym była podobną do niej , a zawsze mówiłam że będę inna...

• payuta Re: Forum ciaza 08.08.13, 12:37
                Okey,to tak dla jasnosci,bo jak widze nie rozumiesz:

"Pomocne emamy" to forum służące organizowaniu pomocy potrzebującym osobom, rodzinom i instytucjom (oddziały dziecięcie, domy samotnej matki itp.). To również miejsce na pytania z pogranicza prawa i pomocy społecznej. Regulamin forum:

A tu regulamin :
                forum.gazeta.pl/forum/w,615,82789493,0,Wazne_informacje_moderatora_.html
                Poczytaj i przejdz na forum ciaza!
                • nioma Re: Forum ciaza 08.08.13, 12:55
                  payuta> wróci Blanka, watek poleci na drzewo.
                  Nie oczekuj zrozumienia od kogoś kto pędzi z klapkami na oczach smile
                  • payuta Re: Forum ciaza 08.08.13, 13:01
                    Wiem ze poleci.Ale zasmiecanie forum mnie po prostu wkurza.
                  • axelina Re: Forum ciaza 08.08.13, 13:04
                    Liczę że blanka przeczyta wątek i wkład niomy w jego rozwój a kolejno , podobnie oteczki , bo nie wiem czy dobijanie osób, które tu piszą bo mają problem, w regulaminie oznaczone jest jako wskazane i pożądane,

wy dziewczyny poprostu możecie go już nie czytać i macie po kłopocie
                    • julka-4 Re: Forum ciaza 08.08.13, 13:06
                      A Ty zaprzestań pisać i już nikt Cię "nie dobije".
                      • axelina Re: Forum ciaza 08.08.13, 13:25
                        Wybaczcie ale jak czytałam wpisy nioma kontra mamusia i nioma wcześniej to sorry, do tego nikt nie będzie zabraniał mi się bronić , moja ostatnia obrona określoną została jako typowe zachowanie dla osób, które oszukują , zostałam pomowiona do teraz nie zobaczyłam ,,przepraszam , że źle o tobie pisałam/em , przykro mi że rzeczywiście jeateś w takiej sytuacji " jak nie zauważyli niektorzy to na mnie od początku, gdy się udzielił ktoś tu próbował psy wieszać i co? Mam teraz dziękować tym osobom które mnie oczerniały ? A za co? Gdyby nie moja bezczelność jak to nazywają niektórzy rodzice do teraz wyłazili by mi na głowę wg nich też jestem bezczelna ... Hm może to typowe dla przedsyawicieli pewnych typów pewnego pokolenia że wszelki sprzeciw i oddawanie się a nie korzenie i kajanie odbierane jest jako bezczelność
                        • nioma Re: Forum ciaza 08.08.13, 13:32
                          grrrr, studentko droga: przeczytaj raz jeszcze swoją wypowiedź i spróbuj poprawić bo aż zęby bolą jak się te błędy czyta. Stylistyczne!
                      • nioma Re: Forum ciaza 08.08.13, 13:25
                        julka-4> takie są niezniszczalne... niestety
                    • nioma Re: Forum ciaza 08.08.13, 13:24
                      axelina, axelina...
                      gwarantuję Ci, że jak przeczyta to watek poleci w trybie expressowym.
                      Dobijanie? Ktoś Cie dobił? Oczekiwałaś tylko:
                      - ciepłych słówek
                      - zapewnień, że będzie cudnie
                      - pomocy rzeczowej i finansowej?
                      A to zonk! Pojawiła się krytyka, przykłady samotnych matek, którym się w zyciu nie ułożyło, alternatywne rozwiązania mówiące o usunięciu ciąży...
                      Nieładnie, jak tak można! I jeszcze wredne baby dokumentów chciały! Szok, normalnie szok, tak dobijać człowieka w potrzebie. Wszystko odebrałas jako atak na siebie i teraz foch?
                      Pora dorosnąć panienko, lat przybywa a w główce sianko, wysuszone na wiórki.
                    • oteczka Re: Forum ciaza 08.08.13, 13:50
                      Ogarnij się dziewczyno i przestań po nas jechać bo jesteś jeszcze gó...arą bez doświadczenia życiowego ,piszesz co ci ślina na palce rzuci rzeczywiście wróci moderatorka to pójdzie wątek szybko ,a ty taka niby elokwentna studentka ,niby tylu osobom pomagałaś a sama nie potrafiłaś znaleźć drogi do DSM,24 lata mamusia tobą rządzi sierota jesteś nie studentka i tyle w temacie wiesz jesteś porażką wychowawczą swoich rodziców amen.
                      • nioma Re: Forum ciaza 08.08.13, 13:58
                        Oteczko> no to teraz po Tobie pojadą smile Ale dobrze napisałaś, też się zdziwiłam, że dorosła osoba, studentka, doświadczona w pomaganiu innym nawet z google nie potrafi skorzystać. Może tak po prostu łatwiej: dostać wszystko podane na tacy, żeby się nie przemęczyć. Najpierw myśleli i pracowali rodzice, teraz ma być pomoc z instytucji, alimentów, dobrych ludzi.... Tyle lat na karku a cały czas taka straszna niedojrzałość. I wręcz infantylizm, który regularnie przejawia się w słowach, wyrażeniach....
                        • payuta Re: Forum ciaza 08.08.13, 14:04
                          Zapominacie o jednym.Normalne gimnazjalistki i studentki,o ciazy dowiaduja sie po wakacjach,a nie w czasie tongue_out
                        • axelina Re: Forum ciaza 08.08.13, 14:16
                          skarby moje drogie widzę, że nie czytałyście wątku uważnie , bądź początkowo w ogóle, bo napisałam tam , że wcześniej dzwoniłam do DSM , zanim jeszcze inni zaczęli tu pomocy dla mnie szukać, a w DSM gdzie był remont łazienek i trwa nadal siostra przyjmowała tylko extreeme przypadki , ja w tamtym momencie się za taki nie uważałam, to, że potem 10 osób tu dzwoniło prosić o miejsce dla mnie to dziękuję, bardzo miłe z ich strony, w końcu tu trafiłam gdy już innego wyjścia nie miałam

hmm to, że nie rozumiecie struktury mojej rodziny nie jest Waszą winą po prostu nie macie jak tego zrozumieć i tyle

co do stylu , chciałabym przypomnieć, że nie posiadam dostępu do komputera i internetu, a chcąc Wasz szybko odpisać nie jestem w stanie nawet cofnąć słowa , gdyż od razu mnie z neta wyrzuca , ale widać to też trudno zrozumieć, mimo, że wiele razy za to przepraszałam co dalej świadczy o tym, że nie czytacie wątków

drogie Panie nie wiem ile lat macie , zastanawia mnie to bardzo, które to pokolenie ma w sobie tyle zawiści , czyżby pokolenie mojej mamy? nie zdziwiło by mnie to ... widać takie to były czasy , gdzie żmijowatość była w cenie...

wiem jestem wredna , zdarza mi się, rzadko bo rzadko , ale jak ktoś przesadza jak Wy drogie Panie to mi się moja druga natura wojownicza włącza , dlatego też np. nie boję się, że mój eks wyskoczy w sądzie z jakąś nieprzyjemnością na mój temat, bo póki co to ja mam na niego haczyki i dowody, więc takie akcje mnie nie ruszają. Ja nie obracam w tym samym czasie 2 przystojniaczków i w żaden sposób on mi tego nie udowodni, a ja jemu udowodnić mogę różne różności...

także Wasz zmasowany atak mnie nie rusza, bardziej bolało mnie gdy ktoś zarzucał mi kłamanie i trolowanie bo wiedziałam , że mówię prawdę , a nie lubię być pomawiana bez podstaw ...a w takim wypadku... możecie pisać co chcecie, nie interesuje mnie to, bo od samego początku niektórzy włącznie mi tu starają się pocisnąć jak nie z lewej to z prawej ... że też się to ludziom nie nudzi ...
                          • nioma Re: Forum ciaza 08.08.13, 14:22
                            to jeszcze raz, spróbuj teraz przeczytać uważniej:

Oczekiwałaś tylko:
                            - ciepłych słówek
                            - zapewnień, że będzie cudnie
                            - pomocy rzeczowej i finansowej?
                            A to zonk! Pojawiła się krytyka, przykłady samotnych matek, którym się w zyciu nie ułożyło, alternatywne rozwiązania mówiące o usunięciu ciąży...
                            Nieładnie, jak tak można! I jeszcze wredne baby dokumentów chciały! Szok, normalnie szok, tak dobijać człowieka w potrzebie. Wszystko odebrałas jako atak na siebie i teraz foch?
                            Pora dorosnąć panienko, lat przybywa a w główce sianko, wysuszone na wiórki.
            • axelina Re: Forum ciaza 08.08.13, 12:37
              Hm do tego justyno raczej myślę pozytywnie właśnie, wiem że to dziwne ale tak mam

dodam że nie potępiam nikogo kto dokonuje aborcji , uważam że to decyzja trudna zawsze i dobijanie kogoś, kto się na to zdecydował jest barbarzyństwem , bo to jest cierpienie dla kobiety tak czy siak
              • axelina Re: Forum ciaza 08.08.13, 12:49
                Payuta może będę mieć jeszcze jakieś pytania? Tego nie wiesz, że za sprawą niomy i oteczki forum straciło merytoryke . Tego nie wiesz , czy nie będę o nic więcej pytać. A tu każda nowa osoba może poznać story i też odnieść się, dodam że żaden twój wpis nic mi nie pomógł póki co, tym bardziej niomy czy oteczki także sorry nie rozumiem waszej rozrywki , najpierw umilanie mi chwil jako że niby trolem byłam , potem przepychanki na forum hm no nie wiem widać tak niektórzy lubią ... Umilać życie innym ...
                • payuta Re: Forum ciaza 08.08.13, 12:57
                  Axeline,to nie jest forum na story!!!
                  Na wszelkie inne pytania moga ci rowniez odpowiedziec na forum ciaza,lub edziecko.Wszystkie forumowe ciocie,pojda za toba,wiec sie nie mosisz obawiac ze jakies twoje pytania zostana bez odpowiedzi.
                  Jeszcze raz cie prosze bys przeczytala regulamin i przeniosla swe story na forum ciaza!!!!!!
                  • nioma Re: Forum ciaza 08.08.13, 13:20
                    o, kiedyś były Foto Love Story
                    w gazetce Bravo smile
                    • ewa9717 A swoją drogą 08.08.13, 13:24
                      A soją drogą, to fajna ta rodzina, ponoć zasobna, z ho, ho tradycjami, wartosciami i pewnie od małpy z bardziej jedwabistym włosem pochodząca, a jednocześnie pozwalająca, aby ich dziecko żyło z pomocy przygodnych obcych ludzi...
                      • nioma Re: A swoją drogą 08.08.13, 13:30
                        szlachecka
                        nie zapominaj smile
                      • payuta Re: A swoją drogą 08.08.13, 13:34
                        Piknie to ujelas tongue_out
                        • nioma Re: A swoją drogą 08.08.13, 13:37
                          cicho, bo znowu napiszą o lizaniu się smile
                          A może to po prostu takie perwersy ukryte?
                          • payuta Re: A swoją drogą 08.08.13, 13:44
                            Hehehehe,no dobraaaaa,sorry tongue_out
                            Ewa??? Chcesz plackow ziemniaczanych???? Swiezutkie,chrupiace i gorace smile
                            Okey,to tez lizanie,ale juz bez perwesji smile tongue_out
                            Bedzie tak dobrze ????? tongue_out
                            • nioma Re: A swoją drogą 08.08.13, 13:46
                              no, ostatecznie....
                • nioma Re: Forum ciaza 08.08.13, 12:58
                  o, kolejna która nie rozumie.
                  to wina upału?
                  hormonów?
                  Forum straciło merytorykę? Wyobrax sobie, że będzie tarciło dalej jesli będzie na nim tkiwł watek nei na temat. Kali ukraść dobrze? No własnie.
                  • payuta Re: Forum ciaza 08.08.13, 12:59
                    Staram jej sie to wytlumaczyc,ale .....story wazniejsze
                • saguara Re: Forum ciaza 08.08.13, 13:03
                  axelino, jesteś bezczelna! Jak możesz obrażać i przeganiać z forum osoby które są tu aktywnie pomagające od lat? W świetle regulaminu forum pomoc została Tobie udzielona, więc sztuczne utrzymywanie wątku przy życiu nie ma najmniejszego sensu. Nie jesteś pępkiem świata. Z resztą nawet po wpisach widać że stałym użytkowniczkom temat już bokiem wyszedł. A pytania kieruj do lekarza, albo do radcy prawnego który działa w każdym mopsie w Polsce, bo nasze rady są widzę do czapy. I błagam, nie pisz że Twoje chimery to wina hormonów.
    • kannama Re: Forum ciaza 08.08.13, 16:11
      Mnie to jedno zastanawia- dlaczego was ta dziewczyna tak "boli"? Mnie jak coś denerwuje, to nie czytam i z głowy. Wy zachowujecie się agresywnie,obrażacie ją zupełnie nie znając, lepiej wam z tym?
      • aga.drobna Re: Forum ciaza 08.08.13, 16:45
        Boli nas, że coraz więcej takich axelin będzie.

Wystarczy wpaść przez głupotę własną i nieumiejętność czytania ulotek informacyjnych, tu wymyślić, tam podkoloryzować, tu przekoloryzować. I kasa leci... Ciekawa co by zrobiła mamusia axeliny jakby wątek przeczytała?

Znam taką, która mając 6 dzieci i żyjąc z MOPSu doradziła mi, bym zrobiła sobie dziecko, drugie. To nie będę musiała pracować, ona mi powie co mówić w MOPSie itp.
        A teraz nowy trend będzie, "mundre studętki" szantaż uprawiające, widać skutecznie.

Wątek powinien być usunięty z Pomocnych emam, bo nijak ma się obecnie do tegoż forum. Axelina zdobyła wystarczającą liczbę fanek, zapewniła sobie wikt conajmniej do porodu, naobrażała starych użytkowników dzięki którym forum istnieje i nadal pluje wokół.

• atena12345 czy można by.. 08.08.13, 16:54
      przenieść te wątek gdzieś
      Jaki jest sens tej telenoweli?
      9 tydzień ciąży... hmm- do końca jeszcze jakieś 30 tygodni - nie wiem czy to forum to zniesie
      • mycha_marycha Re: czy można by.. 08.08.13, 16:57
        Jestem zasmile
        • 77kunda Re: czy można by.. 08.08.13, 17:01
          już padła taka propozycja ale chyba autorka nie jest na to bardzo chętna
      • nioma Re: czy można by.. 08.08.13, 17:12
        Atena> moja cudna Ty smile
        • atena12345 Re: czy można by.. 08.08.13, 17:42
          no proszę Cię wink
          "powiedziałam" na początku wątku co myślę - prośba była wszak o rady głównie.
          Cieszymy się z podjętej decyzji, wszak była ona trudna dla nas wszystkich tongue_out
          Mamy teraz studentkę w zaawansowanej ciąży pogodzoną z rodzinką swą złą, która to godzi się powoli z losem, jednakowoż ciężarnej w swym domu widzieć nie chce, bo pobożna jest NIEMIŁOSIERNIE eh...
          Ciężarna w DSM przebywa, konto do wpłat jest i na stypendium zagraniczne oczywiście też pojedzie.
          Tatusiowi władzę się ograniczy lub go całkowicie pozbawi i już!
          Emamy opiekować dzidzią się będą oczywista!

To teraz idźcie na priv lub inne forum, bo ja nie widzę by tu jakakolwiek pomoc potrzebna by była w tej chwili.
          Nie chce mi się czytać o mdłościach itp. Mogę omijac wątek, co też dłuższy czas czyniłam, ale te wciąz podbijany jest na szczyt listy. Przebieg ciąży, to ni temat tego forum

I dla NOWYCH nawiedzonych pomocnych przypominam: zasadą WYPRACOWANĄ na TYM forum jest, że zaprzestaje się pomocy osobom, które nie chcą wykorzystać wszystkich przysługujących im przywilejów - a tym są np. alimenty od rodziców.
          Rezygnować z należnych pieniędzy mogą ludzie zamożni, a Ci pomocy rzeczowej i finansowej nie potrzebują.
      • szary-ludz Re: czy można by.. 08.08.13, 19:02
        Nie marudzić drogie Panie tylko pisać do moderatorki o zamknięcie wątku. Zona_mi na pewno rozpatrzy sprawę dogłębnie i zadecyduje czy ten wątek ma sens tu się rozwijać.
    • 77kunda Re: pomocy bo może będę musiała dokonać aborcji : 08.08.13, 17:52
      Droga Axelino jesteś na forum pomocna mamy, które ma na celu niesienie pomocy wiec spróbuj napisać jakiej ty pomocy oczekujesz w tej chwili.
      Bo jak rozumiem jesteś w 9 tc, mieszkasz w DSM i teraz co? alimentów pod rodziców nie chcesz więc kto Cię będzie utrzymywać? czy samo stypendium naukowe czy socjalne ci wystarczy na utrzymanie do czasu urodzenia dziecka. Wiem że z tym semestrze dasz sobie rade bo studiowanie w ciąży to nie problem a potem...a czy myślałaś aby zrobić w tym semestrze zimowym także semestr letni czy na twoich studiach jest taka możliwość
    • atena12345 Re: pomocy bo może będę musiała dokonać aborcji : 08.08.13, 17:53
      axelina napisał(a):

> Pitahaya dokumenty kazano mi wysłać nie do blanki czy kogoś tam , a do uczestni
      > ka forum co zrobiłam ... Widzę że nie ważne co zrobię nie usatysfakcjonuje osób
      > tu zgromadzonych jedyną słuszna decyzją jest aborcja , ewentualnie siedzenie w
      > domu i bawienie dziecka bo inne formy życia widać paniom nie są znane

nikogo nie musisz satysfakcjonować, zrobiłaś to już i jesteś teraz w ciąży.
      żeby nie było - jestem antyaborcyjną emamą, ale... chyba jesteś dorosła co? i ciąża + studia + zagraniczne stypendium + brak stałych dochodów + brak stałej pomocy rodziny i ojca dziecka + jeszcze parę +... to chyba utopia jakaś co?
      Urodziłam dzieci po studiach i mając stałą pracę, a i tak musiałam zrezygnowac z części planów przynajmniej na jakiś czas, po porodzie okazało się, że na dłuższy niż sądziłam. A mam gdzie mieszkać, jesteśmy pełną rodziną, rodzice moi kochają wnuki itp.
      po prostu - realizm.

>
      > pokazałam to forum 2 psychologom i ludziom w dsm ... Opinia o niektórych osobac
      > h jest jednoznaczną i nie ja ją wygłosiłam acz zgadzam się

oh... miło z Twojej strony

>
      > nie mam zamiaru tłumaczyć się ludziom którzy i tak nic do powiedzenia nie mają

to przestań pisać tu i idź gdzie indziej, tak dla własnego zdrowia psychicznego.

> ps obrażam ludzi dzieki którym forum istnieje ? No tak jakieś dewoty pokroju ni
      > omy oteczki itd jak tu obrażaja innych to forum podtrzymuja, nic tresciwego nie
      > napiszą a jedynie pooskarzaja ,mają życzenia, ... gdy dokumenty dostarczyłam n
      > adal źle , no tak jak ktoś ma taki sposób bycia i sens życia by innemu życie ut
      > rudniać to już się tego nie zmieni

dewota - ze SJP - człowiek świętoszkowaty, przesadnie religijny; bigot; pobożniś

definicja raczej do innych nicków pasuje big_grin

>
      > no nic drogie panie bawcie sie dalej i wyladowujcie swoje frustracje i opłakujc
      > ie niespełnione życie a ja postaram się sobie radzić lepiej czy gorzej i życie
      > swoje zrealizować wg planu wpasowując w nie dziecko , czy wam sie to podoba czy
      > nie

Tylko zwykle plany wpasowuje się w dziecko - na odwrót ciężko.
      Mówi Ci to życzliwa ciocia.
    • pitahaya1 Dokumenty...dokumenty 08.08.13, 18:17
      axelina napisał(a):

> Pitahaya dokumenty kazano mi wysłać nie do blanki czy kogoś tam , a do uczestni
      > ka forum co zrobiłam ...

Jesteś tu nowa, więc możesz nie wiedzieć, jakie panują tu zasady.
      Wątek się zapętlił, więc delikatnie przypominam, że póki co NIKT z moderatorów tej sytuacji nie potwierdził. Mylę się?
      Dokumenty weryfikuje Blanka, czyli moderatorka a nie "ktoś tam". Może jeszcze Slonko ale chyba nikt poza tym??
      Nie twierdzę tez, że Blanka sytuacji nie potwierdzi. Chodzi mi o coś innego.

Na tym forum niejednokrotnie dochodziło do różnych przekrętów. Nie twierdzę, że Twoja sytuacja do takich należy, więc uprzedzam ew. protest.
      Po prostu łamiąc zasady przyczyniacie się do tego, że zaraz kolejna osoba potwierdzi sytuację u sąsiadki za ścianą i będzie uważała, że jest OK.

Więc nie jest OK.

Na tym forum panują takie a nie inne zasady. Wypadałoby się do nich stosować. Ty możesz nie wiedzieć o nich, bo jesteś nowa. Inne osoby powinny jednak wiedzieć o tym.

O ile do udzielania rad potwierdzenie od Blanki nie jest potrzebne, o tyle do jakiejkolwiek pomocy już tak. przynajmniej tak było do tej pory.

• atena12345 pitka 08.08.13, 18:24
        dziewczyny mają już swoje zasady uncertain
        poza tym jest tez udzielana pomoc na innym forum, a to też niezgodne z zasadami.
        Ja nie mam nic przeciwko, niech się dziewczyny wspierają, ale może gdzie indziej?
        • nioma Re: pitka 08.08.13, 18:27
          Jest pomoc na innym forum? To nieladnie ukrywac. I znow wbrew zasadom
          • atena12345 Re: pitka 08.08.13, 18:46
            no na aborcji
            • oteczka Re: pitka 08.08.13, 18:56
              Ciekawe jak będzie już dziecko a rodzice i ciocie z forum zawiodą co napisze ,co zrobić z dzieckiem ??? ok jestem wredna i nie powinnam tego wątku czytać bo mi szkodzi i nerw rusza.
          • mamawojtuska79 Re: pitka 08.08.13, 19:57
            nioma napisała:

> Jest pomoc na innym forum? To nieladnie ukrywac. I znow wbrew zasadom

Nioma wrzuć na luz i przestań mącić w tym wątku a także obrażać ludzi, jak widzę masz nikłą kulturę osobistą i brak ci ogłady, lepiej wyjdź na spacer i nie gnij przed kompem, wszystkim to wyjdzie na zdrowie. Co do zasad to ciekawe jaką zasadą się kierowałaś pisząc do mnie obraźliwego maila, bo akurat skończyły ci się argumenty w dyskusji.
            • nioma Re: pitka 08.08.13, 20:04
              1. odpowiedź nie była do Ciebie
              2. odpowiedź byłą konkretna i dotyczyła zasad forumowych
              3. o ile pamiętam to ostatnio ja od Ciebie dostałam jakąś przedziwną wiadomość.
              Nie wiem o co Ci chodzi - czy masz manię prześladowczą czy inny problem - ale zupełnie
              mnie to nie interesuje. Napisałam Ci zresztą w odpowiedzi, że jak Ci ktoś groził czy coś to
              idź na policję albo gdziekolwiek chcesz.
              Z całym szacunkiem ale jesteś mi obojętna. Dopóki nie przysłałaś mi tego dziwnego maila
              to nawet nie wiedziałam, że masz chore dziecko. Ale to chyba nie moja sprawa ani tym
              bardziej wina?
              Jesteś przewrażliwiona ale to Twój problem nie mój.

• nioma Re: pitka 08.08.13, 20:08
                i taka mała uwaga: jak tylko pojawia się głos krytyczny, to dziwnym trafem czy to 5coś tam czy matka wojtusia od razu robią nagonkę na moją skromną osobę, wszystko tak sprytnie, żeby tylko uwagę odwrócić od konkretnego problemu.
                Sprytne moje panie, bardzo sprytne.
                Tylko jakoś coraz więcej osób ma wątpliwości, nie tylko zła, wredna i wstrętna nioma....
                Może czas się zastanowić? A nie tkwić w uporze jak osioł?
                • julka-4 Re: pitka 08.08.13, 20:13
                  Albo mnie się wydaje ,albo wątek zaczyna być obcinany.
      • justyna198515 Re: Dokumenty...dokumenty 08.08.13, 19:03
        Nie jestem NIKT-Blanka odmówiła uczestnictwa w forum i potwierdzania do września.Co jest dla mnie żadnym wytłumaczeniem dla osób proszących o pomoc bo ich nie stać na czekanie aż ktoś wróci z urlopu. Axelina wysłała mi dokumenty, napisałam co otrzymałam,i trochę się wstrzymaj z osądami-bo ani nikogo nie przekręciłam nigdy, ani nie skłamałam, ani nie narobiłam nikomu problemów.Trochę mi przykro-że chciałam dobrze, a wyszłam,że jestem NIKT.No, ale pewnie zaraz zarzuci mi się,że nie umiem czytać ze zrozumieniemsmile
        • pitahaya1 Re: Dokumenty...dokumenty 08.08.13, 19:30
          W którym momencie napisałam, że jesteś NIKT?
          Napisałam przecież, że NIKT z moderatorek nie potwierdził dokumentów. Przecież to prawda. Może powinnam napisać, że "żadna"z moderatorek nie potwierdziła. Mój błąd językowy.

Kurczę, przecież pisałam wcześniej, że nie dotyczy to Axeliny ale ogólnie. Każdą rzecz musicie odbierać osobiście?
          Chodzi mi o to, że zaraz ktoś INNY, nie Ty i nie Axelina, założy wątek i potwierdzi u kogoś za płotem. Ludzie powołają się na ten wątek, bo przecież tu też moderatorka nie potwierdzała a pomoc była...

Ok. Róbcie co chcecie. Najwyżej bałagan się zrobi.
          • justyna198515 Re: Dokumenty...dokumenty 08.08.13, 19:38
            No, ale czyja tu jest wina? Axeliny, świetszych od papieża, niomy, moja czy moderatorek? Bo wydaje mi się,że głównie moderatorek...że ich nie ma.
            • szary-ludz Re: Dokumenty...dokumenty 08.08.13, 19:47
              Widać te "święte zasady" obowiązujące na forum nie są dopracowane skoro się bałagan robi. Nie wiem czy Blanka chciała nam pokazać że bez Niej to nie ma prawa dobrze funkcjonować, czy po prostu tak wyszło ale trzeba zmienić zasady skoro nie działają.
              • nioma Re: Dokumenty...dokumenty 08.08.13, 20:05
                No na pewno nie powinno tak być, że jak moderatorka ma urlop to panuje totalne bezkrólewie.
                Zastępca powinien być
            • pitahaya1 Re: Dokumenty...dokumenty 08.08.13, 20:20
              Masz rację, że ktoś w zastępstwie być powinien. Blanka też człowiek, ma życie swoje i rodzinę. I ma prawo, jak każdy, iść na urlop czy poleżeć do góry ogonem.
              Wydaje mi się, że ktoś jednak jest w zastępstwie albo wyżej i sprawuje nadzór.

I nioma ma rację z tym, że bezkrólewie się robi. Tylko o to mi chodziło. Nic do Ciebie nie mam, bo i skąd miałabym mieć. Chodziło mi o to, i pewnie o tym wiesz, że na tym forum wystarczy na chwilę oko przymknąć, żeby jeden z drugą sytuację wykorzystały. I nie o Axelinę mi chodzi, żeby było jasne.
              • justyna198515 Re: Dokumenty...dokumenty 08.08.13, 21:39
                No i masz rację PitahayasmilePozdrawiamsmile
    • zona_mi Wątek został zmoderowany 08.08.13, 20:20
      i od tej chwili w sprawach ciążowych autorkę zapraszam ma forum Ciąża i poród, a wszystkich dyskutantów zapraszam na szklaneczkę zimnej wody i jeśli zechcecie nadal rozmawiać - w temacie zgodnym z tematyką Pomocnych emam - to tonem świadczącym o wzajemnym szacunku i i z zgodzie z Netykietą.
      • szary-ludz Re: Wątek został zmoderowany 08.08.13, 20:31
        Dziękujemy Ci o Wspaniała, Cudowna i Niezastąpiona Moderatorko. Niech nad Twą głową zawsze świeci słońce a odświeżająca bryza omiata Twe lico. smile
      • mojaada Re: Wątek został zmoderowany 09.08.13, 12:32
        A ja bym radzila zastanowic sie nad dzialalnoscia tego forum i osob ktore niby pomgaja, bo po drugiej stronie jest tez czlowiek.
        • zona_mi Re: Wątek został zmoderowany 09.08.13, 13:34
          Wszelkie uwagi przyjmuję na priv - zapraszam do wyartykułowania ich tam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka