Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc.

05.03.14, 12:53
Witam wszystkie e-mamy. Był czas czy że korzystałam z Waszej pomocy za co będę wdzięczna do końca życia za co bardzo DZIEKUJE. Moje życie trochę się zmieniło , długo by opowiadać .Obecnie jestem bardzo szczęśliwa bo po 12 latach oczekiwania na mieszkanie komunalnego dostałam przydział, dzień w którym oglądałam nie mogłam opanować łez. Nie mam jeszcze kluczy bo droga nie łatwa muszę wpłacić kaucje , jakiś remont ,mieszkanie jest w starym budownictwie wc na klatce schodowej , na piece bez ciepłej wody ,ale ja i tak się bardzo cieszę . Obecnie mieszkam na wynajętym jeszcze . Nie mam żadnych swoich mebli ,łóżek , stołu itp.. mam sprzęty kuchenne. Dałam już ogłoszenia na naszym portalu, byłam w pck , u zakonic , w karanie czy coś może mają ale nic, z ogłoszenia też nikt się nie zgłosił. Wiadomo wszystko wiąże się z kosztami , bo mieszkam tu w Elblągu a swoje rzeczy mam w innej miejscowości . Na dzień dzisiejszy nie pracuje utrzymujemy się z alimentów i rodzinnego 1200 zł razem , z czego 850 zł za wynajem opłacam. Bardzo bym prosiła o pomoc pomocne e mamy , może ktoś z Was mieszka w Elblągu lub okolicach coś mi doradzi , porozmawia zapraszam .
Bardzo proszę o wsparcie nie mam podstawowych rzeczy jak pościel,firanki ,zasłonki, karnisze, miseczki ,czajnik itp...Proszę o żywność czy środki czystości po opłaceniu tego wszystkiego na nic już nie pozostaje mi . Jak zbiorę papiery wyśle do BJ.
Obserwuj wątek
    • bj32 Re: Proszę o pomoc. 05.03.14, 15:44
      Ja Ci mogę doradzić całkiem serio - rozglądaj się, co ludzie wystawiają. Często wymieniają meble w całkiem niezłym stanie na nowe. Może też znajdziesz coś na tablica.pl czy innym gumtree.
      Zresztą to samo dotyczy opału w przyszłości: futryny okien, meble, które się nie nadają do użycia i tak dalej. Wiem, jak to brzmi, ale większość życia spędziłam w towarzystwie pieców i można sporo zaoszczędzić na węglu, zwłaszcza w tak ciepłą zimę, jak aktualna. Fakt - trzeba się tego nanosić, ale też i trzeba szybko zabierać, jak się pojawi, bo chętnych od groma - u nas znika opał w ciągu 20 minut, bo zabiera szybszy smile

Trzymam kciuki za jak najszybsze otrzymanie kluczy - zawsze to taniej. A warunki... W takich też da się żyć. Z czasem się odkujesz, to i ogrzewanie, i kibelek i brak ciepłej wody da się zmienić smile
      • prykoza Re: Proszę o pomoc. 06.03.14, 08:08
        Dziękuje Bianko za rade , nie są mi obce takie sprawy co do opału też się tak ratowałam i będę , u nas to i wojny się o to toczą 20 min to rekordy.
        • payuta Re: Proszę o pomoc. 06.03.14, 08:52
          Prykoza,ja sie od dwoch miesiecy tak urzadzam,ale naprawde niemal uwiazana do lapka jestem i co chwile rozne tablice sprawdzam.Ludzie wstawiaja,cos co 5 minut,wiec uwazac i pilnowac trzeba.Uda sie,tylko cierpliwosci i czasu trzeba.
    • bj32 Mam takie: 06.03.14, 13:03
      Decyzja o rozwodzie i alimentach,
      decyzja z FA,
      umowa najmu,
      ustalenie wysokości kaucji,
      rodzinny,
      dożywianie.

I dowód big_grin
    • myfmyf Re: Proszę o pomoc. 06.03.14, 13:23
      czesc napisz mi adres na priv , bede miec pare rzeczy z wyposazenia domu dla Ciebie , pozdrawiam
    • melancho_lia Re: Proszę o pomoc. 07.03.14, 09:55
      Wyslij mi adres na priv. Coś poszukam.
      • prykoza Re: Proszę o 07.03.14, 21:32
        Bardzo ciężko jest mi co kolwiek załatwić jak na razie przeglądam różne ogłoszenia na gume ,tablica, nasz portal elbląski ,byłam w różnych instytucjach , wypatruje co mogło być wystawione , pytam ludzi , nie ma żadnego odzewu w tym naszym Elblągu to nie jest takie łatwe. Myślę coś używanego kupić nawet ,ale to tylko złudzenie bo nawet by mnie na to by stać nie było , to wszystko tak mnie przerasta , ale wieże że jakoś dobrze się za jakiś czas ułoży . Bardzo bym prosiła o pomoc jak wyżej , nawet drobną bardzo się przyda, pozdrawiam.
        • magdmaz Re: Proszę o 08.03.14, 16:23
          Witaj!
          Czy na dzień dzisiejszy jesteś w stanie już napisać, czego konkretnie potrzebujesz? To znaczy: łóżko szt 3. stół. 4 krzesła, szafa itp? Kiedy te meble będą Ci potrzebne - to znaczy kiedy się wprowadzasz? Na tablica.pl są jakieś ogłoszenia o sprzedaży mebli z Elbląga, jeśli znajdziesz coś ciekawego, to mogę pomóc w zakupie, to znaczy zapłacić, o ile mnie będzie stać smile

Czy możesz opowiedzieć mi więcej o sobie?
          Czy któraś ze stałych forumek zna Cię i może potwierdzić Twoją sytuację?
          • mawitka Re: Proszę o 08.03.14, 17:25
            Prykoza pracujesz? Szukasz pracy? Pracowałaś kiedykolwiek?
            Jeżeli nie masz stałego zajęcia to teraz przed świętami spróbuj wywiesić ogłoszenia z ofertą sprzątania / mycia okien. Lepiej chyba samemu spróbować zarobić parę groszy....
            • prykoza Re: Proszę o 10.03.14, 08:02
              Obecnie nie mam stałej pracy ,pracowałam i to nie mało , tylko że albo na czarno czy na umowę śmieć , szukam ,łapię się wszystkiego nie są to duże pieniądze ,ale nie siedzę wczoraj udało mi się zarobić 30 zł starszej pani pomagałam cały dzień zeszedł na zakupy już mam na raz .Jak dawałam ogłoszenia typu posprzątam... to zero odzewu u nas w mieście to nawet to sprzątania niema, chyba że ktoś komuś kogoś poleci .Ja się łapię każdej pracy ,tylko że są z tego groszowe sprawy ale lepsze to nisz nic .
              • prykoza Re: Proszę o 12.03.14, 17:13
                Dostałam dziś już klucze do mojego mieszkania , będę mogła już pomału coś już robić , na razie jeszcze światła , gazu nie ma. Ponawiam swoją prośbę o pomoc , nawet niem mam nikogo tu do pomocy , każda usługa to koszty ,będę wdzięczna za każde wsparcie . Już wiosna i to bardzo dobrze , wiosenne obuwie czy ubrania też by się dla dziewczynek przydały , na 11 i 14 lat na 152 cm i 175 cm , buty 37/38 i 42 może czyjeś córcie wyrosły to przyjmiemy . Czy jest ktoś tu z Elbląga czy okolic .
                • payuta Re: Proszę o 12.03.14, 19:30
                  Pyrkoza,podaj mi prosze swoj adres,na swieta pewnie ktos do polski ze znajomych bedzie jechal,postaram sie czyms z toba podzielic.Sama wiele nie mam,bo sie od nowa dorabiam,ale mam 3 sitka w domu,to jedno moge ci oddac jak chcesz,po corce tez pewnie cos bede miala.Inaczej ci nie potrafie pomoc.
                • claudel6 Re: Proszę o 13.03.14, 22:03
                  payuta mogę Ci cos kupić do domu lub np. buty dla dziewczynek... powiedz co jest najbardziej potrzebne (i kupowalne przez allegro).
                  i podaj mi ares na priv.
                  • payuta Re: Proszę o 14.03.14, 08:03
                    Claudel,bardzo ci dziekuje,ale w domu przechowuje tylko jedna dziewczynke,a ta buty ma.Druga poszla w swiat lata temu i se sama juz buty kupuje.Ale do domu przyjme bardzo chetnie: Kuchenke gazowo-elektryczna,taka z wypasionym piekarnikiem,duza lodowke z zamrazarka,plaski w miare duzy telewizor i meble do lazienki,najlepiej w brazie.Przesylke kieruj prosto na Holandie,bo ja raczej do Polski sie na razie nie wybieram smile
                    Claudel,ja zawsze wiedzialam,ze ty jestes fajna dziewczyna.Ale w tym wypadku troche zakrecona smile To nie ja potrzebuje pomocy ,tylko Prykoza tongue_out tongue_out
                    Ale dzieki ci za dobre serce smile
                    • bj32 Re: Proszę o 14.03.14, 12:20
                      Payuta, Ty zaraza jesteś. Ja chyba niebawem kuchenkę będę wymieniać... Tę co mam Ci wysłać? Sprawna, tylko se znaczki markerem mamaziasz...

Claudel - żeby nie było: ja się z Payuty nabijam, nie z Ciebie. Ciebie lubię. Payutę zresztą też.
                      • payuta Re: Proszę o 15.03.14, 07:52
                        Blanka,ty z tym lubieniem to uwazaj,sie zaraz po swiecie rozniesie ze my sie tu o reke prosimy tongue_out Ja twojej kuchenki nie chce.Ja wole ta kase,co to na wysylke tej kuchenki wydasz tongue_out
                        Ja Claudelowi jestem bardzo wdzieczna,lubie jak sie ktos na moja korzysc myli smile dlatego od razu liste zrobilam,kto wie moze sie uda tongue_out
                    • claudel6 Re: Proszę o 15.03.14, 13:41
                      oj sorry big_grin
                    • claudel6 Re: Proszę o 15.03.14, 13:42
                      lodówki sama potrzebuję bo moja ma z 15 lat wink prykoza na szczęście zrozumiała przekaz i już do mnie napisała.
                      • payuta Re: Proszę o 15.03.14, 18:36
                        Claudel,pisalas do Pyrkozy,a myslalas o mnie.....szczesliwam tongue_out
    • claudel6 Re: Proszę o pomoc. 16.03.14, 20:30
      dziewczyny, żeby było waidomo - ode mnie przyjdą do pryzkozy z rzeczy domowych: sztućce, suszarka, noze i miski plastikowe.
      • prykoza Re: Proszę o pomoc. 17.03.14, 08:10
        Serdecznie dziękuje za okazaną pomoc magdmaz , jak przyjdą rzeczy od clałdel6 napiszę , Dziękuje ta pomoc od Was wiele znaczy .
        • preston72 Re: Proszę o pomoc. 17.03.14, 22:34
          wysłałam wiadomość na pocztę, pozdrawiam
          • prykoza Re: Proszę o pomoc. 18.03.14, 17:14
            Bardzo dziękuje claudel6 za przybory kuchenne i obuwie dla dziewczynek.
    • mamafilipka29 Re: Proszę o pomoc. 19.03.14, 09:45
      tablica.pl/oferta/oddam-meble-CID628-ID58Bpp.html#38c869702b zadzwoń, może jeszcze aktualne.
      • prykoza Re: Proszę o pomoc. 19.03.14, 09:55
        Dzwoniłam już dawno nieaktualne , ale dziękuje .
        • prykoza Re: Proszę o pomoc. 21.03.14, 11:49
          Dziękuje melancho_lia za pościel , obrus , firankę . Mam już prąd i gaz podłączony i rozpoczęty remont jednego pokoju dużego . Tapety były odpadające na ścianie i suficie próbowałam podklejać ale nie trzymało nie było wyjścia trza było coś zrobić .
    • malinowe_lody Re: Proszę o pomoc. 24.03.14, 22:58
      Sprawdzę, czym mogę się czymś podzielić, popytam znajomych, ale to raczej z mniejszych rzeczy- co by paczką można nadać.
      Ze swojej strony chciałam dodać, że z Prykozą utrzymuję stały kontakt od kiedy pojawiła się na tym forum i wiem, że stara się jak może, pracy szuka, czasem uda się coś podłapać, ale niestety nie na stałę. Na to mieszkanie czekała i czekała - chodziła, prosiła i wreszcie się udało smile. Wiadomo radość wielka, ale i problem. Dasz radę i z tym smile
      • payuta Re: Proszę o pomoc. 25.03.14, 11:46
        Pyrkoza,pytanie.Nie obraz sie prosze smile Czy przydalo by ci sie pare wiekowych recznikow,do "brudnej roboty"?? Reczniki nie sa podarte czy brudne,one tylko pamietaja jeszcze czasy dinozaurow tongue_out Wiesz,takie co to mozna rece po farbie ze spokojnym sumieniem wytrzec,czy zakrecic turban na glowie po farbowaniu wlosow,czy wykonac nimi jakies brudniejsze prace porzadkowe.
        Kolezanka,jedzie na poczatku kwietnia do polski i paczke wezmie.
        • prykoza Re: Proszę o pomoc. 26.03.14, 10:30

Payuta myślę że mogą się przydać , zawsze można do czegoś spożytkować.
          • prykoza Re: Proszę o pomoc. 28.03.14, 13:56
            Jutro mam już generalną przeprowadzę na swoje.
            • preston72 Re: Proszę o pomoc. 28.03.14, 20:40
              hej, dzisiaj dopiero jestem przy kompie, mam trochę zgromadzonych rzeczy dla Ciebie, niestety sofka jest tańsza niestety od transportu a na to mnie nie stać sad jeśli ktoś z Was chciałby dołożyć się do transportu - sofa jest z IKEA ; rozkładane poduchy na ziemi, granatowa
              • malinowe_lody Re: Proszę o pomoc. 29.03.14, 21:27
                Preston72 a mogłabyś przybliżyć temat? Jaki to koszt? Chciałam kupić i wysłać garnki koszt ok. 60-70 złotych, ale jeśli sofa jest ważniejsza, a pewnie jest, to mogę dać tą kwotę na koszty przesyłki. Prykoza - co Ty na to?
                • preston72 Re: Proszę o pomoc. 30.03.14, 19:55
                  ja też kupiłam garnki, czyli temat powielony, będzie dla kogoś innego, a z sofką zobaczymy, może będzie potrzebna, może nie..., zobaczymy
            • myfmyf Re: Proszę o pomoc. 28.03.14, 22:27
              Gratuluje przeprowadzki , pewnie cieszysz sie z pierwszej nocy u siebie smile W przyszlym tygodniu nadam przygotowana juz paczke dla Ciebie.
              • myfmyf Re: Proszę o pomoc. 31.03.14, 08:18
                podaj mi prosze nowy adres na priv . dziekuje
                • prykoza Re: Proszę o pomoc. 31.03.14, 13:06
                  Kochane dziewczyny oczywiście dziękuje za chęć niesienia pomocy za co jestem bardzo wdzięczna , nie wyrabiam z czasem aby spokojnie coś konkretnego tu na forum napisać . Co do sofki , to podziękuje bo jedną już mam i wersalkę też , jeszcze jedna by nie weszła , muszę taki mały fotel rozkładany się postarać dla Wiki , bo na razie raz śpi zemną a raz z Natalką . Obecnie brakuje mi tylko mebli kuchennych , udało mi się resztę nawet w miarę szybko załatwić .Mieszkanie składa się z jednego większego pokoju i malutkiego i kuchni ,wc na korytarzu , łazienki wcale nie ma .Bardzo się cieszę z tego mieszkania i radość moja też jest wielka że jesteście ze mną wiele Wam zawdzięczam , dziękuje za te wielkie serducha.Wiem że wiele mnie tu jeszcze pracy czeka , ale wiadomo każdy się z czymś na swój sposób boryka.
                  • myfmyf Re: Proszę o pomoc. 05.04.14, 07:37
                    wczoraj wyslalam paczke , kurier bedzie w poniedzialek
                    • prykoza Re: Proszę o pomoc. 05.04.14, 14:58
                      Myfmyf dziękuje dziękuje jak dojdzie daje znać . Bardzo bym prosiła o pomoc żywnościową na Święta Wielkanocne jestem totalnie spłukana na dzień dzisiejszy i na święta . Dotacja będzie mi się należała od maja na mieszkanie po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku który już złożyłam , na dzień dzisiejszy muszę zapłacić za tamten miesiąc od 18 kwietnia 160 zł i ten mc 310zł i kałcja 200 zł jestem bez niczego . Jak by ktoś chciał nam pomóc bardzo proszę.
                      • payuta Re: Proszę o pomoc. 06.04.14, 11:06
                        Prykoza,paczka podana.Kolezanka nie jedzie,wiec podalam przez kolege ,ten kolega poda dalej,ten ktos poda zonie kolegi i zona kolegi paczke wysle.Kiedy,jak i co,to nie mam pojecia,ale bede informowana (kolega obiecal).Ty napisz koniecznie czy paczka doszla.
                        Podzielilam sie z toba czterema sciereczkami.Sciereczki nowe,ale osobiscie przezemnie ufarbowane.Wsadzilam wszystkie nowe reczniki i scierki do pralki,nie rozdzielajac kolorow i teraz wszystko nowe jest jeszcze bardziej kolorowe tongue_out Teraz we dwie mamy jedyne niepowtarzalne sciereczki do naczyn.Beda nam zazdroscic,zobaczysz tongue_out
                        • prykoza Re: Proszę o pomoc. 06.04.14, 22:42
                          Payuta oczywiście wielkie dzięki daje znać jak paczka dojdzie , a orginalne ściereczki będziemy mieć tylko my .
                          • malinowe_lody Re: Proszę o pomoc. 07.04.14, 13:48
                            Paczka przygotowana. Kupiłam miseczki, pałki, łopatki i jak to zwać drewniane i silikonowe, tarkę, deskę, pojemnik na sztućce - takie tam kuchenne rzeczy. Dokładam ręczniki, serwetę, trochę słodkiego na święta i dla starszej krem i żel. A i jeszcze torebkę dla Ciebie
                    • prykoza Re: Proszę o pomoc. 07.04.14, 21:44
                      Myfmyf bardzo dziękuje za mega pakę.
                      • myfmyf Re: Proszę o pomoc. 07.04.14, 22:42
                        smile
                        • prykoza Re: Proszę o pomoc. 10.04.14, 13:17
                          Malinowe_lody ślicznie dziękuje za paczkę.
                          • prykoza Re: Proszę o pomoc. 10.04.14, 17:35
                            Dziś już wiem ,że rodzinne i alimenta będą płacone po świętach dopiero szkoda , może pomocne e mamy by wsparły nas na święta skromną żywnością , bardzo proszę.
                            • prykoza Re: Proszę o pomoc. 23.04.14, 19:45
                              Paytuta dziś przyszła paczka od Ciebie śliczne rzeczy ,bardzo dziękujemy.
                              • payuta Re: Proszę o pomoc. 28.04.14, 20:43
                                Jejcie,troche to trwalo,nie? tongue_out
                                Przepraszam cie za te dzinsy bez guzika.Ja je odlozylam na bok do wyrzucenia,ale (naprawde nie wiem jak) i tak trafily do paczki.Serio.....zakochana nie jestem tongue_out
                                Kubeczki sie nie pobily? Przydadza sie?
                                • prykoza Re: Proszę o pomoc. 30.04.14, 19:18
                                  Najważniejsze że doszła paczka , kubeczki w stanie idealnym , spodnie też spoko bo jest jeszcze jeden tam guzik i nie przeszkadza że jednego brak bo spodnie super , także wielkie dzięki , pozdrawiam.
                                  • prykoza Re: Proszę o pomoc. 04.06.14, 10:21
                                    biserka1 ślicznie dziękuje za ubranka dla Wiki. Chciałam zapytać czy może pomocne e-mamy mają zbędne ubrana dla Natalki na 175 rozmiar tak 38-40 ,dziękuje.
                                    • bruy-ere Re: Proszę o pomoc. 05.06.14, 15:18
                                      Ile lat ma Natalka, co najchętniej nosi? Pytam, bo na tej podstawie łatwiej będzie mi coś ewentualnie dobrać dla niej z moich zasobów, bo mam ubrania w tym rozmiarze.
                                      • prykoza Re: Proszę o pomoc. 05.06.14, 18:20
                                        Natalka ma 15 lat lubi chodzić w dżinsach , leginsach , bluzki , koszulki . Bardzo dziękuje za zainteresowanie.
                                        • bruy-ere Re: Proszę o pomoc. 06.06.14, 13:07
                                          Będę miała kilka bluzek na lato. Proszę podaj adres na priv. Wysyłka najwcześniej w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam.
                                          • prykoza Re: Proszę o pomoc. 06.06.14, 18:22
                                            Dziękuje adres wysłałam na priv , pozdrawiam.
                                            • malinowe_lody Re: Proszę o pomoc. 23.06.14, 08:38
                                              Jutro wychodzi ode mnie paczka kurierem są w niej przede wszystkim ubrania dla starszej córki
                                              • bruy-ere Re: Proszę o pomoc. 26.06.14, 11:51
                                                To ma dziewczyna szczęście, bo ja również wysłałam paczkę z ubraniami dla Natalki (głównie bluzki, w większości letnie).
                                                • prykoza Re: Proszę o pomoc. 26.06.14, 13:11
                                                  Malinowe_lody paczka doszła dziękuje.
                                                  • prykoza Re: Proszę o pomoc. 01.07.14, 11:26
                                                    Bruy-ere paczka z ubraniami doszła dla Natalki ślicznie dziękujemy .
                                                  • prykoza Re: Proszę o pomoc. 06.08.14, 09:25
                                                    Bruy-era dziękuje za paczkę z ubraniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka