Dodaj do ulubionych

prosba o pomoc

14.03.14, 18:14
zwracam sie z prosba o pomoc gdyz znalazlam sie w trudnej sytuacji.mam 2ke dzieci 4letnia corke i 2u miesiecznego synka.do 6go miesiaca ciazy mieszkalam z ojcem lecz ojciec jest nalogowym alkoholikiem i wykradal mi rzeczy sprzedajac za alkohol.za znecanie sie nad rodzina dostal wyrok i odsiedzial wyrok.po wyjsciu sytuacja jeszcze bardziej sie pogorszyla,nie bylo warunkow do mieszkania z dziecmi.sytuacja zmusila mnie do ucieczki z domu dla dobra dzieci.2 miesiace przed porodem dostalam miejsce w osrodku caritas.po okresie 4 miesiecy musialam sie wyprowadzic.zamieszkalam wspolnie z kolezanka na stancji.oplata miesieczna wynosi po 600zl.moim zrodlem utrzymania sa alimenty na corke 500zl plus zasilek rodzinny na 2 dzieci 154zl,zasilek z tylulu samotnego wychowania dziecka 170zl na syna,gdyz ojciec nie uznal dziecka.synek jest wczesniakiem.prosze osoby ktore moga i chca mi pomoc o jaka kolwiek pomoc.bede wdzieczna.dokumenty wysle poczta do moderatorki
Obserwuj wątek
    • payuta Re: prosba o pomoc 15.03.14, 07:55
      Aangelika,skad jestes?
      • aangelika1 Re: prosba o pomoc 15.03.14, 12:14
        jestem z olsztyna wojewodztwo warminsko-mazurskie
    • prochottka1 Re: prosba o pomoc 15.03.14, 12:16
      gdyz ojciec nie uznal dziecka.

on sobie moze nie uznac
      skladasz wniosek do sadu o ustalenie ojcostwa i o alimety na dziecko
      • aangelika1 Re: prosba o pomoc 15.03.14, 16:52
        slowa wyrwane z kontekstu opisalam swoja sytuacje i na co mam pieniadze by nie bylo takich pytan trzeba czytac ze zrozumieniem. o alimenty i o ojcostwo sa zlozone dokumenty w sadzie a jesli chodzi o scislosc to dodatek z tytulu samotnego wychowania dziecka dostaje poniewaz w akcie urodzenia w rubryce dane ojca jest zapis NN.to chyba wyjasnia cala sprawe rozumiem.jesli masz jakies jeszcze pytania to prosze napisz chetnie ci odpisze.
        • tosiaczek06 Re: prosba o pomoc 15.03.14, 17:30
          Czytać ze zrozumieniem to chyba najpopularniejszy tekst na forum. A może warto by było pisać jasno
          Btw przeczytalas zasady forum?
          • szary-ludz Re: prosba o pomoc 15.03.14, 18:14
            tosiaczek06 napisała:
            > Btw przeczytalas zasady forum?

Btw? a może jeszcze wtf albo lol? Nie trzeba oszczędzać literek na tym forum, darmowe są. Odrobinę szacunku dla tych, którzy korzystają z tego miejsca i czytają wypowiedzi oraz języka ojczystego. smile
          • payuta Tosiaczek06 15.03.14, 18:33
            Ty tez przeczytaj zasady forum. Nie atakuj.!!!
            • tosiaczek06 Re: Tosiaczek06 16.03.14, 14:49
              a którym zdaniem zaatakowałam autorkę posta?
              • justyna198515 Re: Tosiaczek06 23.03.14, 19:16
                Chyba ktoś tu się zagalopował i nie jest to Tosiaczek...WTF?
        • isabelka20 Re: prosba o pomoc 16.03.14, 15:27
          nie ma takiego zapisu jak NN w akcie urodzenia. Także jak już piszesz coś to pisz ze zrozumieniem i zgodnie z prawdą.
          • aangelika1 Re: prosba o pomoc 16.03.14, 16:57
            jesli ktos sie chce przyczepic do czegos to zawsze cos znajdzie.w kazdej innstytucji gdzie skladalam dokumenty sami urzednicy mowili NN wiec nie wiem bym pomonela sie z prawda
            • isabelka20 Re: prosba o pomoc 16.03.14, 20:11
              nie ja się nie czepiam, bo nie zamierzam Ci pomóc w takiej formie w jakiej tego oczekujesz, ale jeśli już coś piszesz to nie pisz po prostu bzdur.
        • bj32 Re: prosba o pomoc 23.03.14, 22:00
          Przeczytałam cały kontekst i nie wiem, czemu się ciskasz. Składasz o ustalenie i alimenty z zabezpieczeniem i z bani.
          Alimentów możesz dostać nawet 500,-, a samotne to 170,-. Opłaca Ci się?
    • ewa-mamazosi Re: prosba o pomoc 16.03.14, 20:04
      a powiedz w jakim stanie jest syn wcześniak? Tzn czy wymaga rehabilitacji, czy chodzisz na rehabilitację? A jak ze specjalistami? Pytam bo sama mam wcześniaczkę.
      • aangelika1 Re: prosba o pomoc 16.03.14, 22:35
        Ogolnie tak napisalam ze syn jest wczesniaczkiem urodzil sie z cukrzyca ale na szczescie sie unormowalo wczesniak bo przez stres urodzilam w 36 tyg. To co tu wypisuja nie ktore kobiety to sie w glowie nie miesci... Zlewam to bo nie maja pojecia przez co ja przeszlam co ja przezylam psychicznie jestem wykonczona a tu jeszcze na ciebie psy wieszaja... Szok.
        • szary-ludz Re: prosba o pomoc 16.03.14, 23:09
          To może sobie pani pójdzie gdzie indziej "zlewać" co? Nikt pani nie zaatakował, zadano pytanie o sprawę ustalenia ojcostwa i alimenty bo pani tego nie uznała za stosowne napisać. Pisze pani jakieś NN co jest bzdurą bo tak się nie wpisuje obecnie w akt urodzenia, na co zwróciła pani uwagę osoba zawodowo zajmująca się sprawami socjalnymi ale pani wie lepiej. Dokładnie, nikt nie ma pojęcia przez co pani przeszła bo olewa pani nas zbywając pytania osób, które wykazały zainteresowanie pani sytuacją.
          Jak dla mnie strzela pani sobie sama w stopę.
          • aangelika1 Re: prosba o pomoc 17.03.14, 15:10
            sory jeśli kogos uraziłam napisalam ze zlozylam w sadzie dokumenty o ustalenie ojcostwa i alimenty .nikomu nie chciałam sprawić przykrości ale już to nn dobilo mnie wiem ze w akcie urodzenia tak nie pisze lecz wszędzie się posluguja tym skrutem dlatego tak napisałam nie myslalm ze wybuchnie az taka afera na ten temat.
        • madziulec Re: prosba o pomoc 16.03.14, 23:10
          Widze, że tez powinnam pisać, że mam wcześniaka. Też 36 tydzień z zagrożonej ciąży.
          • aangelika1 Re: prosba o pomoc 17.03.14, 15:12
            36tydzien to jest wcześniak to 8my miesiąc ciąży mam nadzieje ze w tym tez nie pominelam się z prawda.
          • karolina198001 Re: prosba o pomoc 23.03.14, 20:24
            Mój syn tez się urodził w 36 tygodniu ( idealnie w dniu kiedy zaczął się 30 tydz) , ciąża zwiększonego ryzyka bo (po poronieniu) zały czas na lekach, A dziecko w książeczce nawet nie ma słówka o tym że wcześniak, nikt nawet go tak nie nazwał w szpitalu. Więc nie wiem jak to jest, do kiedy liczą wcześniaka
            • karolina198001 Re: prosba o pomoc 23.03.14, 20:25
              przepraszam miało być jak zaczął się 36 tydź oczywiście smile
        • anna.lucyna Re: prosba o pomoc 17.03.14, 09:59
          To co tu
          > wypisuja nie ktore kobiety to sie w glowie nie miesci... Zlewam to bo nie maja
          > pojecia przez co ja przeszlam co ja przezylam psychicznie jestem wykonczona a t
          > u jeszcze na ciebie psy wieszaja... Szok.

Straszne chamstwo, naprawdę. Powinny poprosić grzecznie o numer konta i wysłać kasę. Bez pytań, które mogłyby urazić delikatną wykończoną psychikę autorki.
          Szok.
          • aangelika1 Re: prosba o pomoc 17.03.14, 15:18
            jeśli komus sprawia przyjemność wbijanie szpili innym to ok,ja staram się być opanowana ale nieraz po prostu puszczają nerwy jak ktoś się przyczepi do czegos nie ma ludzi nieomylnych każdy ma prawo popelnic blad. nikomu nie kazałam wplacac pieniędzy mi na konto jak tu zasugerowano lecz poprosiłam o pomoc. wiem ze każdy chce znac dobrze sytuacje osoby której chce pomoc.jesli jest jakas mama z olsztyna chętnie ja zaprosze by mogla sama się przekonać czy pisze prawde i rozwiać wszelkie wątpliwości.jeszcze raz przepraszam jeśli kogos uraziłam.wbrew wszystkiemu to nie jest proste prosić obcych ludzi o pomoc ale jeśli nie można liczyc na rodzine nie pozostaje nic innego
            • oska19866 Re: prosba o pomoc 17.03.14, 19:44
              aangelika1 napisał(a):
              Zgdzam sie z toba,nie jest proste prosic o pomoc...sad
              > jeśli komus sprawia przyjemność wbijanie szpili innym to ok,ja staram się być o
              > panowana ale nieraz po prostu puszczają nerwy jak ktoś się przyczepi do czegos
              > nie ma ludzi nieomylnych każdy ma prawo popelnic blad. nikomu nie kazałam wplac
              > ac pieniędzy mi na konto jak tu zasugerowano lecz poprosiłam o pomoc. wiem ze k
              > ażdy chce znac dobrze sytuacje osoby której chce pomoc.jesli jest jakas mama z
              > olsztyna chętnie ja zaprosze by mogla sama się przekonać czy pisze prawde i roz
              > wiać wszelkie wątpliwości.jeszcze raz przepraszam jeśli kogos uraziłam.wbrew ws
              > zystkiemu to nie jest proste prosić obcych ludzi o pomoc ale jeśli nie można li
              > czyc na rodzine nie pozostaje nic innego
              • aangelika1 Re: prosba o pomoc 23.03.14, 12:54
                wlasnie nie latwo jest prosić o pomoc.i sa tematy o których się nie chce rozmawiać na forum bo to nic przyjemnego
                • justyna198515 Tymczasem 23.03.14, 19:19
                  Skoro oczekujesz pomocy to bądź łaskawa przesłać skany swoich dokumentów do BJ-moderatorki, która potwierdzi twoją sytuację. adres mailowy bj32@gazeta.pl
    • bj32 Re: prosba o pomoc 23.03.14, 22:05
      Słuchaj, księżniczko. Możesz sobie być po przejściach i z wcześniakiem, ale tu 3/4 pomagających po przejściach. Więc albo się zastosuj do zasad i nie ściemniaj, albo idź sobie "zlewać" kogo innego.
      • aangelika1 Re: prosba o pomoc 24.03.14, 21:32
        jutro rano przesle dokumenty i nikogo nie zlewam poprostu mialam za duzo na glowie musialam to zalatwic i nie mialam juz poprostu czasu.
        • bj32 Re: prosba o pomoc 24.03.14, 21:44
          Miałaś dość czasu, żeby sporo po północy się na mnie obrazić, a dzisiaj cały dzień nie miałaś czasu wysłać? Hm.
          Co zaś do nie zlewania, pozwól, że zacytuję:
          " Re: prosba o pomoc
          aangelika1 16.03.14, 22:35 Odpowiedz
          Ogolnie tak napisalam ze syn jest wczesniaczkiem urodzil sie z cukrzyca ale na szczescie sie unormowalo wczesniak bo przez stres urodzilam w 36 tyg. To co tu wypisuja nie ktore kobiety to sie w glowie nie miesci... Zlewam to bo nie maja pojecia przez co ja przeszlam co ja przezylam psychicznie jestem wykonczona a tu jeszcze na ciebie psy wieszaja... Szok.".
          Czyli się zdecyduj. I albo dostosuj do zasad PE, albo zlewaj bądź nie zlewaj w przyjaźniejszym Ci klimacie.
          I nie nudź mi na priv bzdetami.
    • bj32 Mam takie: 31.03.14, 12:27
      Rodzinny z przyległościami;
      zaświadczenie z OIK;
      decyzja sadu o ojcostwie i alimentach.
      • aangelika1 Re: Mam takie: 31.03.14, 20:53
        Czy potrzeba cos jeszcze?
        • bj32 Re: Mam takie: 31.03.14, 20:56
          Na moje oko nie, a dziewczyny jak będą chciały, to napiszą smile
          • beatrycze735 Re: Mam takie: 01.04.14, 10:26
            był czas ze potrzebowałam pomocy mam z forum.teraz sama mogłam pomoc.jeszcze jestem w Polsce i mieszkam w olsztynie.skataktowalam się z angelika.wiem jaka ma sytuacje i jest bardzo trudna.w chwili obecnej szuka pracy dziś ma spotkanie w rascie.zanim ogarnie przedszkole i zlobek ja zajme się dziecmi.panie z mopsu oferowaly pomoc w znalezieniu miejsc w placówkach im podlegających.pomoglam jej to wszystko ogarnąć dalam to co mogłam. dobrze wiem jak to jest gdy z nikad nie ma pomocy.jezeli sa mamy które chciałyby im pomoc to bardzo bym była wdzieczna.pozdrawim te mamy które mi pomogly.
    • zielonaporzeczka Re: prosba o pomoc 01.04.14, 21:35
      Witaj Angelika, napisz czego w tej chwili najbardziej Ci potrzeba. Napisz mi tez swój adres i jakiś kontakt na prv, postaram Ci sie podrzucić do końca tygodnia.
      • bj32 Re: prosba o pomoc 01.04.14, 21:38
        Tylko nie pisz adresu na forum...
        • aangelika1 Re: prosba o pomoc 01.04.14, 22:47
          tak wiem Beatrycze735 mnie poinformowala dzięki.
        • aangelika1 Re: prosba o pomoc 21.05.14, 15:27
          Prosze o usuniecie mojego fora co nie ktorzy jak hieny i doszukuja sie problemow... Tu zeby ktos pomogl to naprawde nie wiem kim trzeba byc. Prosze o usuniecie wszystkiego. Pozdrawiam.
          • missmiriam1 Re: prosba o pomoc 21.05.14, 15:45
            aangelika1 napisała:

> Prosze o usuniecie mojego fora co nie ktorzy jak hieny i doszukuja sie problemo
            > w... Tu zeby ktos pomogl to naprawde nie wiem kim trzeba byc. Prosze o usunieci
            > e wszystkiego. Pozdrawiam.

Przede wszystkim trzeba nie kręcić i nie kłamać... I nie wyzywać od hien ludzi, którzy pomagają, chociaż nikt im tego nie nakazuje robić. A watki nie są usuwane ''na życzenie''.
            Aangelika1, jeśli jesteś córką Beatrycze, to te, jak mówisz ''hieny'' całkiem sporo wam kiedyś pomogły. Miło, ze doczekały się wyzwisk.
      • aangelika1 Re: prosba o pomoc 01.04.14, 22:46
        napisałam Pani wiadomość na prv
        • myfmyf Re: prosba o pomoc 02.04.14, 14:19
          Angelika czy potzrebujesz ubranka dla synka ? Jesli tak , to jaki rozmiar ?
          • aangelika1 Re: prosba o pomoc 04.04.14, 22:23
            Tak potrzebuje na rozmiar 72 dziękuję za chęć udzielenia mi pomocy pozdrawiam. Mam problem z połączeniem się z internetem, będę odpisywała w miarę możliwości.
            • myfmyf Re: prosba o pomoc 06.04.14, 13:51
              Takich dużych niestety nie mam . Myślałam ze jak dwumiesięcznym wcześniak to potrzebne mniejsze. Pozdrawiam.
      • aangelika1 Re: Podziekowanie dla zielonejporzeczki 07.04.14, 21:41
        chciałam bardzo podziekowac zielonejporzeczce za ubrania,kosmetyki dla małego,proszec,pampersy,srodki czystości,cos z zywnosci i słodyczy mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałam.zielonaporzeczka osobiście przyjechala do nas do domu.bardzo dziekuje .
        • gosiam29 Re: Podziekowanie dla zielonejporzeczki 08.04.14, 10:35
          witaj Angelika....pisałam do Ciebie maila z prosba o adres poniewaz ktos chciał Ci wysłac pampersy i niewiem moze cos jeszcze dla synka..i nie odpisałas mi sad(
          • aangelika1 Re: Podziekowanie dla zielonejporzeczki 08.04.14, 11:06
            patrzylam na poczte i nic nie mam prosze niech Pani raz jeszcze wysle ta wiadomosc.
            • gosiam29 Re: Podziekowanie dla zielonejporzeczki 08.04.14, 11:27
              sprawdz teraz
          • aangelika1 Re: Podziekowanie dla zielonejporzeczki 08.04.14, 13:30
            Gosiu ja nie mam gazetowego maila.
            • gosiam29 Re: Podziekowanie dla zielonejporzeczki 08.04.14, 14:16
              oj..a ja myslałam ze masz......to podaj swoj aktualny mail ten uzywany smile)
              • aangelika1 Re: Podziekowanie dla zielonejporzeczki 08.04.14, 14:43
                prosze aadzia29@wp.pl
    • malinowe_lody Re: prosba o pomoc 09.04.14, 08:52
      Paczka spakowana - wyślę w tym tygodniu na adres podany przez beatrycze
      • aangelika1 Re: prosba o pomoc 09.04.14, 09:58
        adres jest inny. wyzej podalam swojego maila prosze sie do mnie odezwac i podam aktualny.
      • beatrycze735 Re: do malinowe_lody 15.04.14, 17:22
        kasiu paczka wlasnie dotarla do mnie z ubrankami dla lenki i aleksa.
        skataktuje się z angelika na odebranie jej .
        dziekuje ci bardzo za pomoc.pozdrawiam i smacznego jajka oraz mokrego dyngusa.
        • beatrycze735 Re: do malinowe_lody 17.04.14, 13:34
          paczka została przekazana Angelice raz jeszcze dziekuje.
      • aangelika1 Re: prosba o pomoc 16.05.14, 10:34
        Witam ponownie drogie mamy. Moja sytuacja sie zmienila moj synek jest w rodzinie zastepczej, ale wszystkimi silami staram sie odzyskac 26 maja mam sprawe w sadzie. Nie moge pracy znalezc nie mam z czego oplacic stancji nawet. Jestem kompletnie sama ze wszystkim prosze o pomoc o jakas zywnosc pampersy ciuszki dla synka kosmetyki pielegnacyjne, prosze pomozcie Mamy.
        • grzalka Re: prosba o pomoc 18.05.14, 18:54
          Tak łatwo się dzieci rodzicom nie zabiera, muszą być powody. Czy szukasz pracy legalnej czy jakiejkolwiek? Ogłoszenia o pracę widziałam na przykład w sklepach w aurze.
          --
          Prawo Katza - ludzie i narody będą działać racjonalnie wtedy i tylko wtedy, gdy wyczerpią już wszystkie inne możliwości
          • aangelika1 Re: prosba o pomoc 20.05.14, 06:48
            Dluga historia co do mojego synka... Wyszlo nieporozumienie. Roznioslam CV gdzie moglam pozostaje mi czekac.
          • aangelika1 Re: prosba o pomoc 20.05.14, 07:04
            Prosze o pomoc zywnosciowa i cos dla synka jest mi naprawde bardzo ciezko.
            • mawitka Re: prosba o pomoc 20.05.14, 08:31
              A może jednak dojdziesz do wniosku, że Twojemu synowi lepiej będzie w rodzinie zastępczej a potem adopcyjnej? Sytuacja gdzie matka nie jest w stanie zapewnić podstawowych potrzeb nie sprzyja szczęśliwemu dzieciństwu.
              • penelopa40 Re: prosba o pomoc 20.05.14, 08:41
                poza tym skoro syn jest w rodzinie zastępczej to chyba zapewniają mu byt? po to się między innymi tam znalazł... albo ja czegoś nie rozumiem...
                a córka jest z tobą czy też w rodzinie zastępczej?
                • aangelika1 Re: prosba o pomoc 20.05.14, 18:14
                  Jak tak mozna napisac... Do rodziny adopcyjnej... Niewyobrazam sobie zycia bez mojego synka bardzo go kocham i chociaz bylo by biednie to nie oddam swojego dziecka nikomu, z biedy dziecka sie nie porzuca tylko bieda powinna bardziej umicnic wiezi a nie ze jak ktos tu jest zdania ze jak pieniedzy brak to dzieckodziecko trzeba oddac. Sytuacja byla inna, depresja poporodowa z biedy nie zabiera sie dzieci. Dziekuje za pomoc mamy...
                • aangelika1 Re: prosba o pomoc 20.05.14, 18:15
                  Tak coreczka jest ze mna.
                  • peggy1 Re: prosba o pomoc 20.05.14, 20:28
                    Czy potrzebujesz jakiś ciuszków dla synka (bo coś już chyba dostałaś?). A jak tak to jakich i na jaki rozmiar ?
                    • aangelika1 Re: prosba o pomoc 20.05.14, 22:40
                      Synek jest juz sporo urosnal ale jest grubiutki potrzebuje w tym momencie na 72cm dowiedzialam sie dzis ze wszystko idzie dobrym krokiem ! Tak sie ciesze ze bedzie synus ze mna! Wszystko prawie mam tylko podpowiedzcie gdzie moge jakies lozeczko znalezc dla maluszka i jakies kosmetyki dla niego pielegnacyjne bo te co mialam od jednej tu z Pan z paczki to oddalam dla tej Pani co zajmuje sie moim synkiem. Pozdrawiam smile
                      • isabelka20 Re: prosba o pomoc 20.05.14, 22:49
                        a możesz napisać skąd weźmiesz pieniądze na utrzymanie syna skoro nie masz na podstawowe kosmetyki pielęgnacyjne ? Nic tak naprawdę nie idzie w dobrym kierunku, nie wystarczy roznieść CV i jak to napisałaś czekać, jak Ci zależy to chodzisz za pracą, a nie siedzisz i czekasz.
                        • mawitka Re: prosba o pomoc 21.05.14, 08:35
                          A myślisz, że syn Ci kiedyś za to podziękuję? Że też uzna, że nie ważne że biednie ale ważne ze razem. Szczerze wątpię. Z czystego egoizmu pozbawiasz dziecko normalnego życia. Swoją miłość pokazałabyś albo rzeczywiście zmieniając swoje życie albo oddając do adopcji.
                          • penelopa40 Re: prosba o pomoc 21.05.14, 08:54
                            wybacz angelika, ale nie za bardzo wszystko idzie w dobrym kierunku...
                            twoje dochody, które podałaś w pierwszym poście to łącznie 824złote, 600 kosztuje stancja, zostaje 224 złote... jakim cudem chcesz utrzymać siebie i 2 dzieci za 224 złote na miesiąc nie skazując siebie i ich na przymieranie głodem i chodzenie w ubraniach z pojemnika caritasu,
                            twoja 4 letnia córka potrzebuje dobrej jakości jedzenia, aby się właściwie rozwijać, nie chorować, za 2 lata pójdzie do szkoły, będzie potrzebowała książek, zabawek, ... nie mówiąc o niemowlaku... im starsze dziecko tym więcej kosztuje, wiadomo.
                            piszesz, ze ojciec (tego niemowlaka) dziecka nie uznał, jeśli dziecko jest jego to może sobie nie uznawać, alimenty płacić musi, jak nie on to fundusz alimentacyjny, od tego musisz zacząć, bo to nie my-forum jesteśmy rodzicami, tylko ty i ten pan.
                            moim skromnym zdaniem powinnaś rozważyć pozostawienie syna w rodzinie zastępczej dłuższy czas i ustabilizowanie finansowe swojej sytuacji, i nie pisz, ze dziecko najważniejsze, bla, bla, dla każdej z nas dzieci najważniejsze, tylko trzeba się zastanowić jakie życie się temu dziecku funduje od startu, brutalne, zaraz się oburzysz, ale niestety taka prawda...
                            • aangelika1 Re: prosba o pomoc 21.05.14, 10:17
                              Prosze mi ta Pania z adopcja zabrac z forum... Mama przyjezdza do Polski bedziemy razem mieszkac tylko na obecna chwile jest mi ciezko do sprawy zebym cos miala dla Synka. Dostalam propozycje pracy smile bylam dzis na rozmowie kwalifikacyjnej od jutra zaczynam. A mama nie ma jak pomoc finansowo do poki nie przyjedzie do Polski bo nie ma mi jak wyslac pieniazkow poniewaz nie moge miec konta bankowego.
                              • hugo43 Re: prosba o pomoc 21.05.14, 10:43
                                a to beatrycze jest twoja mama?
                              • penelopa40 Re: prosba o pomoc 21.05.14, 11:23
                                szkoda mojego czasu, co 5 minut piszesz co innego, teraz nagle masz pracę, nagle twoja matka przyjeżdża, jakaś "sprawa" ma być?
                                p.s. pieniądze z zagranicy przy braku konta można przesłać choćby przez Western Union - do odbioru w biurze Western Union w Polsce! lub po prostu wysłać paczkę z rzeczami dla dziecka, żywnością i innymi produktami... więc pisanie, że matka nie może pomóc bo jest za granicą, wybacz ale jest niepoważne ...
                                p.s. 2 a co ci broni założyć konto bankowe?
                                • mawitka Re: prosba o pomoc 21.05.14, 11:40
                                  Nikt nie musi mnie 'zabierać' z forum bo sama rezygnuję z tej bezcelowej dyskusji wink.
                                  miałam nadzieję, że chociaż zastanowisz się nad przyszłością jaką fundujesz dzieciom, ale się zawiodłam.
                              • atena12345 Re: prosba o pomoc 21.05.14, 11:59
                                aangelika1 napisała:

A mama nie ma jak pomoc finansowo do poki nie przyjedzie
                                > do Polski bo nie ma mi jak wyslac pieniazkow poniewaz nie moge miec konta bank
                                > owego.

hehe ...śmiech przez łzy sad
                                ale bzdura!
                                matka pozwala wam głodować, bo "nie ma jak wysłać pieniążków" ?
                                • grzalka Re: prosba o pomoc 21.05.14, 20:24
                                  Po wpisaniu Twojego maila w googla wychodzą dziwne rzeczy...
                                  • aangelika1 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 07:16
                                    Moj mail to aadzia29@wp.pl co moze byc nie tak?
                                • anka7961 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 07:51
                                  Angelika przestań klamac!!! Nie zabiera się dzieci przez nieporozumienie. Matka nie może Ci wysłać pieniędzy? To niech wyślę do mnie, a ja wpłacę i wyślę Ci przekazem pocztowym. Co Ty wygadujesz? Serio masz nas za idiotki?
                                  Moim zdaniem powinnaś z mopsu postarać się o asystenta rodziny bo jesteś niewydolna od a do z. Mogę się spytać ile masz lat?
                                  • aangelika1 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 12:15
                                    Haha niewydolna to jestes Ty smile zle dobralam slowa kobieto a ty od razu z dziobem wyskakujesz nie chce twojej pomocy wiec na jaki grom sie wypowiadasz hehe idz z tad.
                                    • aangelika1 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 12:20
                                      A tak na marginesie prosze modywatorke o usuniecie tego wszystkiego. Nie chce od was nic bo jestescie.jak hieny i nie warte czytania zadnej historii tutaj potrzrbujacych kobiet, nawet nie da sie odpisywac na to co wy piszecie bo jest to szczyt wszystkiego bla bla bla mama to mama tamto a dzieci tez cos? Jaki jeszcze problem wyciagniecie ktorego nie ma? Jestescie chore...
                                      • missmiriam1 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 12:30
                                        Osoby roszczeniowe, nieszczere i wyzywające innych małą tu mają szansę na pomoc. I jakie, przepraszam, ''idź stad''? Angelikaa1, to nie jest Twoje prywatne forum. Mijasz się z prawdą, jesteś nieprzyjemna, nadal liczysz na pomoc? Bo skoro tu zaglądasz, to chyba tak... A wątki nie są usuwane ''na życzenie''. Miedzy innymi i po to, żeby można było sprawdzić pojawiające się kolejny raz te same proszące o pomoc osoby.
                                        • mrszynszyl Odpowiedz na pytanie Hugo 22.05.14, 12:37
                                          Moja Sąsiadka,czyli Hugo 43 zadała Ci wazne pytanie,na które jak dotąd nie odpowiedziałas.Czy Beatrycze jest Twoją mamą? ps.Hugo,jesli można to sie odezwe na priw
                                          • missmiriam1 Re: Odpowiedz na pytanie Hugo 22.05.14, 12:42
                                            mrszynszyl napisała:

> Moja Sąsiadka,czyli Hugo 43 zadała Ci wazne pytanie,na które jak dotąd nie odp
                                            > owiedziałas.Czy Beatrycze jest Twoją mamą? ps.Hugo,jesli można to sie odezwe na
                                            > priw

Jeśli tak, to nieźle... Nie tylko dlatego, że Beatrycze otrzymała bardzo dużą pomoc dla swoich dzieci, ale tez pewnie jeszcze się tu pojawi. Dziwne, w wątku wypowiadały się o sobie wzajemnie jak o obcych w sumie osobach...
                                          • aangelika1 Re: Odpowiedz na pytanie Hugo 22.05.14, 15:41
                                            Ja osobiscie nie uwazam zeby nto bylo wazne pytanie ale skoro tak nalegacie to odpowiem NIE nie jest moja mama.
                                      • hania3gwiazdki Re: prosba o pomoc 22.05.14, 12:36
                                        Jak chcesz zobaczyć chorą hiene , to spójrz w lustro.
                                        • missmiriam1 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 12:43
                                          hania3gwiazdki napisała:

> Jak chcesz zobaczyć chorą hiene , to spójrz w lustro.

Haniu, nie dajmy się sprowokować.
                                          • hania3gwiazdki Re: prosba o pomoc 22.05.14, 12:54
                                            Masz rację .
                                            Chociaż ciezko patrzeć na to , co wyprawiają tu te "potrzebujące" .
                                            I jak bardzo złą robotę robia tym , które są naprawdę w potrzebie .... i na pomoc zasługują.
                                    • hania3gwiazdki Re: prosba o pomoc 22.05.14, 12:35
                                      I znów kolejna patologia próbuje sobie dogodzić kosztem innych?
                                      Hieny...kłapanie dziobem... zlewam to ....kulturka rynsztokowa.
                                      Jak paczuszki idą to kochane mamy ..... jak niewygodne pytania to hieny.
                                      • aangelika1 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 15:25
                                        Nie chce od was zadnej pomocy chyba juz pisalam to wczesniej, wsiadly na mnie tu co nie ktore kobitki ja nie moge pozwolic sobie zeby ktos tu po mnie jechal i podwazal co chwile to co ja napisze, bo niektore komentarze sa zbedne skoro cos nie pasuje to po co one sie wypowiadaja nudzi im sie w domu ? Nie mozna normalnie sie zapytac co i jak tylko od razu naskakuja na ciebie... Na jaki grom mam klamac? Pisze jak jest a skoro tamte Panie widza cos nie tak w tym to niech nie lamentuja bo chore jest to co pisza.. Zagladam tu po to tylko wylacznie by sprawidzic co jeszcze macie ciekawego do napisania a nie o pomoc...
                                        • missmiriam1 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 15:59
                                          Skoro nie chcesz pomocy, sprawa wydaje się zamknięta. Dobra i życzliwa rada na przyszłość, skoro zaglądasz żeby sprawdzić, co ciekawego mamy jeszcze do napisania - jeśli na innym forum zdecydujesz się prosić o pomoc, nie wyzywaj ludzi, na których pomoc liczysz. Bo tak się akurat złożyło, że odzywające się w tym wątku osoby, a przynajmniej większość z nich to te, które tu na co dzień właśnie bardzo dużo pomagają. Bo te, które ''zlewasz'', które są ''hienami'' to są nimi tylko według Ciebie.
                                          • aangelika1 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 17:00
                                            Kobieto czy znasz znaczenie slowa "wyzywanie" sa to rzucane obelgi pod czyimś adresem, a ja tylko napisalam slowo HIENY to nie jest obrazliwe tylko okreslenie danych osob. Co do zlewania ktorego juz tak sie uczepilyscie wszystkie bo widze w glowie to wam siedzi jak bym naprawde wam cos zrobila... Zlewam tzn ze nie obchodza mnie pomowienia daqnej osoby a nie ze zlewam tu wszystkie pozostale kobiety. Tak jak juz wspominalam na poczatku czepiacie wszystkiego i szukacie problemu ktorego nie ma i zaglebiacie sie w tym... Pisze ze jest ciezko ze potrzebuje cos dla synka bo lada dzien go odzyskam ale Wy szukacie nie wiem czego... Gdybym miala na to to bym tu nie napisala a wy do mnie ze ja klamie no ludzie kochani i co jeszcze... Ale skoro tak to dziekuje za pomoc, matke mam taka ze jest juz w Polsce i nawet nie raczy sie do mnie odezwac! Pomoc nigdzie nawet od rodziny mialam tylko matke.. Z mopsu dostaje dofinansowanie do stancji i zasilek okresowy plus alimenty i rodzinne bedzie mnie stac na utrzymanie dwojki dzieci tylko na chwile obecna chodzilo mi o jakies ciuszki dla malca i cos dodatkowego nie wiem jakis kosmetyk zabawki, z lozeczkiem tez bede musiala sobie jakos poradzic, przestancie juz naskakiwac, klotnie i sprzeczki prowadza do jednego, kazda z nas wie do czego wiec po co to wszystko???
                                            • oteczka Re: prosba o pomoc 22.05.14, 17:08

Przecież dopiero pisałaś że mamusia za granicą ,kasę chce przysłać ale nie może bo konta nie masz ,teraz już w Polsce ? już kasy nie chce dać? wiesz zmyślać też trzeba umieć.
                                              • aangelika1 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 18:04
                                                Pisalam ze ma niedlugo wrocic miala byc za dwa tygodnie przyjechala wczoraj poznym wieczorem, czy cos jest nie jasne czy czegos sie jeszcze czepniesz ?
                                            • atena12345 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 17:11
                                              aangelika1 napisała:

> Kobieto czy znasz znaczenie slowa "wyzywanie" sa to rzucane obelgi pod czyimś a
                                              > dresem, a ja tylko napisalam slowo HIENY to nie jest obrazliwe tylko okreslenie
                                              > danych osob.

dziewczyno zwolnij...bo pędzisz prosto w mur...
                                              "hiena" to jest obelga, hiena to zwierze zżerające padlinę,
                                              w stosunku do człowieka tu masz definicję:
                                              sjp.pl/hiena

Pisze ze jest ciezko ze potrzeb
                                              > uje cos dla synka bo lada dzien go odzyskam ale Wy szukacie nie wiem czego...

chyba jednak nie odzyskasz. Coś mi się zdaje, że problem jest głębszy niż piszesz.
                                              niepotrzebne Ci są rzeczy dla dziecka, które nie jest przy Tobie, a w rodzinie zastępczej.

G
                                              > dybym miala na to to bym tu nie napisala

Każdy tak pisze, a potem różne rzeczy wychodzą na światło dzienne. Poza tym, to że nie masz, że potrzebujesz, nie oznacza, że Ci się należy,

> Ale skoro tak to dziekuje za pomoc, matke mam taka ze jes
                                              > t juz w Polsce i nawet nie raczy sie do mnie odezwac!

No i już nowe okoliczności się pojawiają

• mawitka Re: prosba o pomoc 22.05.14, 17:28
                                                a ja nie rozumiem jednego: skoro jesteś córką Beatrycze (tą córką, która z powodu wiecznej depresji nie mogła podjąć żadnej pracy) to czemu na samym początku o tym nie poinformowałaś? Czy osoby pomagające były tego świadome. To forum ma być przejrzyste i transparentne.
                                                z tego co pamiętam ojcem pierwszego twojego dziecka jest zbir, którego się z matką boicie, a drugi nie przyznaje się do dziecka. Skoro już musisz sypiać z kim popadnie to się przynajmniej zabezpiecz.
                                                • aangelika1 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 18:02
                                                  Jestes patologia MAWITKA. hahahahah naucz sie czytac albo idz z tad smile Po pierwsze beatrycze nie jest moja matka tylko znajoma u ktorej mieszkalam... Po drugie kobieto niespelna rozumu ojciec mojej corki jest za granica od 3 lat ponad nie kontaktuje sie z dzieckiem wiec o jakim ty zbirze piszesz.... Po trzecie meczennikiem rodziny byl moj ojciec a nie moj facet ogarnij sie w czytaniu ... Po czawarte mialam prawo po po kilku latach zaczac znow kochac wiec pech chcial ze byl to nie opowiedzialny facet ( wyszlo to z czasem) bo poczatki sa zawsze sa slodkie ale gdy zaszalam w ciaze z synkiem roztalismy sie z kilku przyczyn tego chyba nie musze juz pisac... Po piate nie uznaje dziecka bo jak pojde do sadu to jaki adres dla sadu do korenspondencji podam skoro on sie przeprowadzil i Bog wie gdzie on jest ??? Juz bylam w sadzie to powiedziano mi ze musze miec jego adres aktualny bo oni nie sa od tego zeby szukac...A dziwke na forum to rob z siebie bo zapewne ty sypiasz z kim popadnie a zygasz komus tym.. Fuu jestes obrzydliwa.
                                                  • saguara Re: prosba o pomoc 22.05.14, 18:15
                                                    Jesteś albo nienormalna, albo kompletna kretynką. Osobiście stawiam na to drugie. Gdyby była możliwość dołączenia Twojego tu bełkotu do akt, nigdy nie odzyskałabyś syna. Uważam że w rodzinie zastępczej będzie mu lepiej niż z taką matką. Jeśli sąd odda Ci dziecko, przestanę wierzyć w sprawiedliwość! Myślisz że te alimenty i zasiłki będą wieczne? Ze dziecko nakarmisz biedą? Puknij się w pustą główkę póki jeszcze jest czas.
                                                    Aaa, wiesz co to patologia??? Chyba wiesz, bo często używasz tego słowa. Jesteś niej najlepszym przykładem! EOT.
                                                  • anka7961 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 23:18
                                                    Angeliko obrażasz wszystkich bez wyjątku. Masz się za nie wiadomo kogo, a wszyscy inni na niczym się nie znają i nie mają racji. Skoro więc jesteś najmądrzejsza powinnaś wiedzieć o opcji wyznaczenia kuratora do doręczeń.
                                                    Ps może jeśli ktoś ma dane szanownej angeliki, to warto rozważyć zgłoszenie sprawy do mopsu że nie jest w stanie zapewnić synowi ubranek, więc odzyskiwanie go tylko pogorszy sytuację.A teraz angeliko zanim zaczniesz pyszczyć weź pod uwagę, że wszystko co tu napiszesz może być użyte przeciwko tobie.
                                              • aangelika1 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 18:09
                                                jestes smieszna kobieto odzyskam syna i to lada dzien bo sprawa w sadzie w poniedzialek wiec potrzebuje uzbierac pare rzeczy dla syna. I co z tego ze jest w rodzinie zastepczej? Bedzie ze mna w domu to dopiero mam mu zbierac rzeczy? Czy raczej z wyprzedzeniem sie to robi ? hmm.. Jak wciazy bylas to kupowalas przybory dla dziecka swojego po narodzinach czy oczekujac na dziecko? Bo ja w tym momencie oczekuje go w domu drugi raz wiec chyba powinnam miec dla niego wszystko co niezbedne skoro nie mam teraz bo oddalam wszystko co mialam do pieczy zastepczej a synek juz wyrosl z tego wiec po co mi te ciuszki...
                                                • jak-nie-ja-to-kto Re: prosba o pomoc 22.05.14, 19:37
                                                  Jak wciazy bylas to kupowalas przybo
                                                  > ry dla dziecka swojego po narodzinach czy oczekujac na dziecko? Bo ja w tym mom
                                                  > encie oczekuje go w domu drugi raz wiec chyba powinnam miec dla niego wszystko
                                                  > co niezbedne skoro nie mam teraz

To sobie KUP i przestań żebrać. Jak Cie nie stać na dziecko to zrób mu tą uprzejmość i zostaw tam gdzie jest, bo u Ciebie będzie przymierał głodem.
                                              • miedzymorze Re: prosba o pomoc 23.05.14, 08:32
                                                atena12345 napisała:

> aangelika1 napisała:
                                                >
                                                > > Kobieto czy znasz znaczenie slowa "wyzywanie" sa to rzucane obelgi pod cz
                                                > yimś a
                                                > > dresem, a ja tylko napisalam slowo HIENY to nie jest obrazliwe tylko okre
                                                > slenie
                                                > > danych osob.
                                                >
                                                > dziewczyno zwolnij...bo pędzisz prosto w mur...
                                                > "hiena" to jest obelga, hiena to zwierze zżerające padlinę,

Tak trochę na boku to: zżeranie padliny jest w przyrodzie bardzo pożyteczną funkcją. Pogardliwe używanie nazwy zwierzęcia które jest naturalną 'służbą sanitarną' kiepsko świadczy o ludziach, a nie o hienie...

Angeliko - ciuszków i łóżeczka możesz szukać w caritasie, mopsie, na portalach w rodzaju gratyzchaty.pl i tablica.pl

pozdr,
                                                mi
                                                • aangelika1 Re: prosba o pomoc 23.05.14, 10:46
                                                  Dziekuje skorzystam smile
                      • anka7961 Re: prosba o pomoc 22.05.14, 23:25
                        aangelika1 napisała:

> tylko podpowiedzcie gdzie moge jakies l
                        > ozeczko znalezc dla maluszka i jakies kosmetyki dla niego pielegnacyjne

Ojej angeliko hmmmm pomyslmy... W sklepie?????
                        • aangelika1 Re: prosba o pomoc 23.05.14, 10:47
                          W sklepie owszem smile ale na nowe nie jest mnie stac.
                          • atena12345 Re: prosba o pomoc 23.05.14, 10:57
                            aangelika1 napisała:

> W sklepie owszem smile ale na nowe nie jest mnie stac.

są komisy, allegro, tablica.... tam można kupić używane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka