Dodaj do ulubionych

stabilizator stawu skokowego mały może ktoś ma?

15.06.14, 10:27
przepraszam,ze tu pytam,ale może ktoś ma jakiś już niepotrzebny stabilizator kostki?moje dziecie starsze skręciło kostkę na SORze po wykonaniu rtg zalecono zakup usztywnienia i noszenia przez ok.3tyg,nie ma u nas możliwosci wypożyczenia.Może ktoś ma na prawą nogę?najmniejszy w rozm.S?na razie mamy tylko bandaż elastyczny ale niewiele pomoże w szkolesad
Obserwuj wątek
    • ale_to_ja Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 15.06.14, 11:47
      Ze skręconą kostką się nie chodzi.
      Zaraz koniec roku niech dzieciak posiedzi w domu.
    • lubinianka24 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 15.06.14, 16:29
      u nas można kupić opaski stabilizujące za 2,99, a w wypożyczalni sprzętu medycznego taki stabilizator można wypożyczyć.
      • annika1801 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 15.06.14, 18:01
        u nas niestety wypożyczyć nie możnasad chodzi o usztywnienie stopy by nie ruszać góra dół a taka opaska za 2,99(pewnie ta niebieska,miałam na kolano)takiego usztywnienia nie da,kombinuję jak tu samemu coś takiego sklecićsmile
        • grzalka Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 15.06.14, 20:57
          Niech zrobią jej szynę gipsowa na ten staw skokowy, tez unieruchomienie, a jest za darmo
          • annika1801 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 15.06.14, 23:09
            lekarz powiedział,ze od gipsu sztywnieją więzadła i są bardziej urażone na kontuzje
            potrzebujemy coś w podobnym stylu www.sklep-rehabilitacyjny.com.pl/stabilizator_stawu_skokowego_z_tasma_osemkowa_dociagajaca,w dalszym ciagu dziecko ma spory obrzęksad mimo lekówsad
            • kannama Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 17.06.14, 18:57
              a jaka jest cena takiego stabilizatora?
              • annika1801 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 17.06.14, 20:10
                ok 60zl jeden z najtańszych
                • kannama Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 17.06.14, 21:20
                  podaj mi nr konta na priv
                  • annika1801 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 17.06.14, 22:44
                    znalazłam nawet sporo tańszy,myślałam,ze może ktoś taki ma już niepotrzebny
                    • kannama Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 18.06.14, 00:02
                      może i ktoś ma, ale noga nie powinna czekać smile Mój mąż nosił stabilizator na kolano i bardzo mu to pomogło...
                      • annika1801 kannama 18.06.14, 20:10
                        dziekujemy z całego serducha,stabilizatorek jestsmile i córcia pomyka powolismile
                        • lubinianka24 Re: kannama 18.06.14, 21:20
                          Super że się udało dużo dużo zdrówka
    • atena12345 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 19.06.14, 08:03
      na skręconą kostkę zakłada się gips lub przynajmniej szynę. Jakie chodzenie do szkoły? Chyba, że tylko nadwyrężona jest
      • annika1801 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 19.06.14, 12:16
        dziecko ma skręcenie i zerwanie stawu skokowego,gipsu ani szyby nie założono,zalecono oszczędzanie i zwolnienie z wf,do szkoły jednak jej nie puszczę bo noga boli,w poniedziałek najlepiej spróbuję dostać się do ortopedy,zeby rozwiał wątpliwości.Póki co jest lepiej,ale takie kontuzje lubią się powtarzać,tym bardziej,że córka stara się o przyjęcie do klasy sportowej.
        • atena12345 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 19.06.14, 23:04
          ja nie jestem lekarzem, ale we wszystkich znanych mi skręceniach zakładano gips lub szynę.
          Zdrowia córce życzę. Moja też niedawno skręciła, ale już jest ok.
          • pitahaya1 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 19.06.14, 23:17
            Mój regularnie skręca nogę i gipsu mu nie chcieli zakładać. Dzięki temu mam w domu wyposażenie sklepu medycznego, bo wiecznie coś ma unieruchomione.
            • annika1801 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 20.06.14, 10:26
              dlatego jestem wdzieczna za ten stabilizatorek,choć unieruchamia staw i ból mniejszysmilelekarze idą często na łatwiznę zakładając gips,ale również zależy tez od stopnia skrecenia
              • pitahaya1 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 20.06.14, 10:40
                To powiem Ci jeszcze, że gdy lekarka usłyszała, że mój sobie podreptuje po domu to myślałam, że mnie zamorduje. Jak ma leżeć to leżeć. Do toalety i do łóżka. Dlatego kolejna kontuzja przyszła tak szybko, bo aż lekarz oczy otwierał ze zdumienia, że znów nas widzi. Nie warto lekceważyć zaleceń. Niby oczywiste, ale dużemu dziecku czasem trudniej wytłumaczyć niż małemu.
                • annika1801 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 20.06.14, 11:52
                  dlatego postaram się jak najszybciej dostać do ortopedy i dokładnie dowiedzieć co i jak,choć podejrzewam,że wizyta będzie musiała być prywatna,bo długo się czeka...........
                  na SORze też lekarz innej specjalizacji ją oglądał a nie ortopeda,wiec mam zamieszane w głowie.
                  Ale co wiem,że staw skokowy raz naruszony,będzie już zawsze osłabiony
                  • ale_to_ja Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 20.06.14, 12:19
                    annika1801 napisała:

> dlatego postaram się jak najszybciej dostać do ortopedy i dokładnie dowiedzieć
                    > co i jak,choć podejrzewam,że wizyta będzie musiała być prywatna,bo długo się cz
                    > eka...........
                    > na SORze też lekarz innej specjalizacji ją oglądał a nie ortopeda,wiec mam zami
                    > eszane w głowie.

Czemu do ortopedy?
                    Do chirurga.
                    I to powinnaś iśc na drugi dzień po wizycie na SORze przyjeli by Cię bez skierowania - wiem bo tydzień temu sama taką ścieżkę wydeptałam.
                    • alin9 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 20.06.14, 22:17
                      Czemu do ortopedy?
                      > Do chirurga.
                      > I to powinnaś iśc na drugi dzień po wizycie na SORze przyjeli by Cię bez skiero
                      > wania - wiem bo tydzień temu sama taką ścieżkę wydeptałam.

Teraz ja jestem w szoku.W mojej miejscowości nie załatwisz z dzieckiem nic.Do chirurga czy kogokolwiek bez rejestracji i terminu ani rusz.Przerabiałam chirurga kilka miesięcy temu.Prosto z dyżuru nocnego czekałam do rejestracji.Tam dali termin i tyle.Inaczej nie rozmawiają.
                      • annika1801 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 20.06.14, 22:42
                        Alinko u nas podobnie,tym bardziej,że jeden specjalista na nfz na caly powiat,więc nie wiem jak ale będę musiała z pod ziemi wygrzebać pewnie by iść prywatnie,być może są miasta gdzie takie sprawy od ręki się załatwia,ale ciężko
                        • alin9 Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 20.06.14, 22:47
                          Polska służba zdrowia ale nie dla pacjentów.
                    • kannama Re: stabilizator stawu skokowego mały może ktoś m 21.06.14, 13:48
                      Ze dwa lata temu mąż miał kontuzje kolana...pojechał na izbę- założyli mu gips od pachwiny do kostki i w poniedziałek (bo to sobota była) kazali pójść do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do chirurga, który miał stwierdzić czy...gips jest konieczny. Dodam, że to zima była, latanie od lekarza do lekarza z całą nogą w gipsie- marzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka