Dodaj do ulubionych

Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątku.

20.10.14, 21:49
Wątek w żaden sposób nie narusza regulaminu forum.

Do Gwiazdki daleko, ale pora uprzedzić, że Akcja Dobry Start 2014 była
ostatnią, prowadzoną przez koordynację w obecnym składzie.
Z wielu różnorakich przyczyn zmuszone jesteśmy zrezygnować z prowadzenia Akcji.

Składamy serdeczne podziękowania darczyńcom, bez których ta inicjatywa nie
miałaby szans. Dziękujemy kochani, że byliście z nami przez te lata.
Dziękujemy również dzieciom, do których akcje były kierowane. To Wasz uśmiech był naszą siłą napędową.

Każda z nas miała swoje rozterki i wątpliwości, bo niełatwo jest zostawić
dzieci bez radości przy rozpakowywaniu prezentu znalezionego pod
choinką.

Mamy jednak poczucie, że tak się nie stanie...
Forumowa akcja ma już swój odpowiednik w postaci grupy na facebooku.
Gratulujemy pomysłu i życzymy powodzenia
Obserwuj wątek
    • atena12345 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 20.10.14, 21:55
      również proszę o nie usuwanie
      • tosienka1 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 20.10.14, 22:06
        szkoda, bo wlasnie zajrzalam tu z checia zrobienia kolejny raz jakiegos prezentu dla dziecka... sad poszukam na fb ale za bardzo nie wiem gdzie...pozdrawiam.
        • pitahaya1 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 20.10.14, 22:13
          Tosienko, właśnie z powody takich osób jak Ty, miałyśmy wątpliwości co dalej. Bo jednak dzieci są i są chętni. Zdecydowało za nas samo życiesmile
          Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję, że byłyście/liście z nami tyle lat obdarzając nas zaufaniem.
    • zona_mi Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 20.10.14, 22:26
      Dobrze, że piszesz pod swoim nickiem, bo enigmatyczna gwiazdka_2013 nie znaczy za dużo.

Dziękuję, w imieniu forum eDziecko.pl, za prowadzenie dotychczasowych akcji, co oczywiście nie znaczy, że jeśli znajdą się chętni do prowadzenia kolejnych tutaj, to nic nie stoi na przeszkodzie - nie paliłabym tego mostu dla tych, którzy mieliby ochotę działać w tym właśnie miejscu.

> Forumowa akcja ma już swój odpowiednik w postaci grupy na facebooku.

Mam nadzieję, że nie potraktujecie Pomocnych emam jako miejsca do reklamowania się.
      Ale, oczywiście, życzę powodzenia wszystkim, którzy gdziekolwiek mają czas i ochotę pomagać innym.
      • pitahaya1 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 20.10.14, 22:39
        zona_mi napisała:

> Dobrze, że piszesz pod swoim nickiem, bo enigmatyczna gwiazdka_2013 nie znaczy
        > za dużo.

Taka była wspólna decyzja osób, które zakończyły ostatnią akcję. Nie mogę wrzucać tego typu wątku w swoim własnym imieniusmile

>
        > Dziękuję, w imieniu forum eDziecko.pl, za prowadzenie dotychczasowych akcji,

Naprawdę było fajnie prowadzić tego typu akcje. Kawał czasu, trochę pracy, świetna współpraca z ludźmi dobrej woli.

co
        > oczywiście nie znaczy, że jeśli znajdą się chętni do prowadzenia kolejnych tut
        > aj, to nic nie stoi na przeszkodzie - nie paliłabym tego mostu dla tych, którzy
        > mieliby ochotę działać w tym właśnie miejscu.

Ależ my niczego nie palimy. My dziękujemy za dotychczasową współpracęsmile Jeśli ktoś będzie miał wolę poprowadzić jakąś akcję - super. To nie mój prywatny folwark, żeby komuś czegoś zabraniać. Daleko mi do takich zachowań.

>
        > > Forumowa akcja ma już swój odpowiednik w postaci grupy na facebooku.
        >
        > Mam nadzieję, że nie potraktujecie Pomocnych emam jako miejsca do reklamowania
        > się.

Ale tu poproszę o wyjaśnienie. Może jestem zmęczona, może niewyspana, poproszę więc o kilka słów, o co chodzi z tym reklamowaniem się.
        O jakie reklamowanie chodzi? Dotyczy mojej osoby konkretnie, czy całej koordynacji?

> Ale, oczywiście, życzę powodzenia wszystkim, którzy gdziekolwiek mają czas i oc
        > hotę pomagać innym.
        • bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 20.10.14, 22:49
          "Taka była wspólna decyzja osób, które zakończyły ostatnią akcję."
          A co z osobami, które prowadziły ubiegłoroczną Gwiazdkę? Bo może trzeba było napisać z konta Wyprawek, że rezygnujecie... Jeśli już.
          "Nie mogę wrzucać tego typu wątku w swoim własnym imieniusmile"
          Ponieważ?
          "Kawał czasu, trochę pracy, świetna współpraca z ludźmi dobrej woli."
          Też jestem wdzięczna, szczególnie Tobie za te ponad 5 lat i Mambie za 2 bodajże.
          "Ależ my niczego nie palimy."
          Treść wskazuje na coś innego smile
          Przekierowanie ludzi z portalu Gazeta.pl na portal fb to jednakowoż rodzaj reklamy, nieprawdaż?
          • pitahaya1 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 20.10.14, 23:36
            bj32 napisała:

> "Taka była wspólna decyzja osób, które zakończyły ostatnią akcję."
            > A co z osobami, które prowadziły ubiegłoroczną Gwiazdkę? Bo może trzeba było na
            > pisać z konta Wyprawek, że rezygnujecie... Jeśli już.

Wyłącznie po to, żeby nie mieszać tytułu, żeby ktoś zajrzał, bo wątek dotyczy Gwiazdki a nie Wypraweksmile

> "Nie mogę wrzucać tego typu wątku w swoim własnym imieniusmile"
            > Ponieważ?
            Ponieważ tak zdecydowałyśmy wspólnie. Właśnie po to, że jest to nasza decyzja a nie moja.

> "Kawał czasu, trochę pracy, świetna współpraca z ludźmi dobrej woli."
            > Też jestem wdzięczna, szczególnie Tobie za te ponad 5 lat i Mambie za 2 bodajże
            > .
            > "Ależ my niczego nie palimy."
            > Treść wskazuje na coś innego smile

Poważnie?
            Do Gwiazdki daleko, ale pora uprzedzić, że Akcja Dobry Start 2014 była
            ostatnią, prowadzoną przez koordynację w obecnym składzie.

> Przekierowanie ludzi z portalu Gazeta.pl na portal fb to jednakowoż rodzaj rekl
            > amy, nieprawdaż?

Żadna z naszej czwórki nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek "gwiazdką" na fb, która byłaby przekierowaniem tejże.
            Poważniesmile

Bj, Ty mądra jesteśsmile Daj spokój.
            • bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 20.10.14, 23:57
              W tytule byłaby Gwiazdka - zapewniam, że nikt by nie przeoczył smile
              Aaaa... Zadecydowałyście. No dobra. Rozumiem smile

Poważnie. To, że "w obecnym składzie" może umknąć. Za to "przekierowanie" na fb niekoniecznie. Serio. Dostałam już kilka maili z pytaniem, czy akcji nie będzie w ogóle. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że będzie.

"Żadna z naszej czwórki nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek "gwiazdką" na fb"
              Wiem. Ale odsyłacz jest dość bezpośredni.

Nie jestem mądra. Gdybym była mądra - siedziałabym teraz w mojej willi we Florencji suspicious
              A generalnie post nie jest chyba kierowany do mnie. Ja tylko wtrąciłam jako użytkownik...
            • yasuko-yasuko Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 23:45
              Ale to nie będzie akcji gwiazdka czy wyprawek na przyszły rok? Bo ja się pogubiłam.
              • bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 23:58
                Akcje będą w dalszym ciągu. Po prostu koordynatorki, które prowadziły ostatnią akcję - tegoroczne wyprawki - odchodzą z wielką pompą i tyle.
                Nie ma przepisu zabraniającego prowadzić akcje dalej i koordynować, czy raczej współkoordynować komukolwiek. Na przykład mi. Robiłam to przez 6 lat - mogę robić dalej smile
                • piotr_57 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 08:24
                  bj32 napisała:

- odchodzą z wielką pompą i tyle.

Idą słoń i mrówka przez drewniany most. Mrówka mówi do słonia : -słyszysz jak tupiemy?
                • mamba30 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 09:37
                  bj32 napisała:

> Po prostu koordynatorki, które prowadziły ostatnią
                  > akcję - tegoroczne wyprawki - odchodzą z wielką pompą i tyle.

Chyba znowu zaczyna Cię ponosić! Wielką pompę to Ty starasz się tu rozdmuchać i nawet domyślam się dlaczego. Urażona ambicja? Pewnie wiesz, o czym mówię.

Chciałyśmy sprawę załatwić po ludzku. Napisać wątek, żeby poinformować wszystkich zainteresowanych odpowiednio wcześniej. Podziękowałysmy, pożegnałyśmy się, ale to za mało. Co, łeb popiołem powinnysmy posypać, czy jak? i przypominam Ci, że dla części z nas to nie tylko ostatnia akcja wyprawki, ale kilka lat pracy. Chcesz jeszcze podyskutować? To bądź może bardziej merytoryczna.

> Nie ma przepisu zabraniającego prowadzić akcje dalej i koordynować, czy raczej
                  > współkoordynować komukolwiek. Na przykład mi. Robiłam to przez 6 lat - mogę rob
                  > ić dalej smile

No możesz, pewnie. Zwłaszcza, gdy czarną robotę odwalają inni, a na Ciebie splendor ma spływać. Sorry Bj, było nie zaczynać.
                  • bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 09:55
                    Nie ponosi. Stwierdzam fakt, który widać smile
                    I nie - nie wiem, o czym mówisz. Bądź uprzejma zatem wyjaśnić. Merytorycznie. Chętnie się dowiem.
                    "Chcesz jeszcze podyskutować? To bądź może bardziej merytoryczna."
                    Nie chcę dyskutować, bo z czym mam dyskutować? Za "odchodzimy! Odchodzimy! żegnajcie na zawsze!!"? Trochę to dziecinne.
                    "na Ciebie splendor ma spływać."
                    Aaaa... Tu Cię boli smile Tylko, widzisz, jest jeden problem: nie bardzo wiem, na czym polega ten splendor. Hymny pochwalne i medal z kartofla? Niby gdzie?
                    To też wyjaśnij. Merytorycznie.
                    I nie strasz, bo czemuś mało przerażona się czuję.
                    • mamba30 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:08
                      bj32 napisała:

> Nie ponosi. Stwierdzam fakt, który widać smile

który TY widzisz i zpewne teraz Twoi poplecznicy
                      napisałam już w czoraj, że to dorabianie ideologii

> I nie - nie wiem, o czym mówisz. Bądź uprzejma zatem wyjaśnić. Merytorycznie. C
                      > hętnie się dowiem.

Serio? Myslę, że ten wątek to nie jest miejsce do tak głębokiej forumowej ekshibicji, jaką są moje przemyslenia i obserwacje. Czy z każdego, nawet najbardziej niewinnego wątku trzeba robić szambo? Nie sądzę. Ale jak będziesz sie upierac, to w miarę wolnego czasu jestem do dyspozycji.

> "Chcesz jeszcze podyskutować? To bądź może bardziej merytoryczna."
                      > Nie chcę dyskutować, bo z czym mam dyskutować? Za "odchodzimy! Odchodzimy! żegn
                      > ajcie na zawsze!!"? Trochę to dziecinne.

Tjaaaaa, rzeczywiście dziecinne. Blanka, daj spokój, albo może skorzystaj z porady okulisty, skoro widzisz więcej, niż rzeczywiście jest.

> "na Ciebie splendor ma spływać."
                      > Aaaa... Tu Cię boli smile

widzisz, mnie nic nie boli. bo ja się do polityki nie pchałam ani nie pcham. Wisi mi kalafiorem, czy będa pisać o moich bądź nie moich zasługach.

Tylko, widzisz, jest jeden problem: nie bardzo wiem, na
                      > czym polega ten splendor. Hymny pochwalne i medal z kartofla? Niby gdzie?
                      > To też wyjaśnij. Merytorycznie.
                      > I nie strasz, bo czemuś mało przerażona się czuję.

Za mało masz jeszcze wrogów? Za mało ludzi do siebie zraziłaś? Pomysl może nad tym, tak na spokojnie. Nie straszę Cię. Po prostu wolałabym dla dobra ogółu nie sprowadzać mojej dyskusji i argumentów do poziomu, w jakim Ty dyskutujesz na ogół.
                      • bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:25
                        To ja mam popleczników? W takim razie muszą być bardzo tajemniczymi ludźmi. Tak tajemniczymi, że nawet ja o nich nie wiem...
                        "Myslę, że ten wątek to nie jest miejsce do tak głębokiej forumowej ekshibicji, jaką są moje przemyslenia i obserwacje."
                        W takim razie załóż oddzielny. Właśnie pod takim tytułem "Ekshibicjonizm myślowy". I w nim wypisz wszystkie swoje przemyślenia i obserwacje na mój temat smile
                        "Czy z każdego, nawet najbardziej niewinnego wątku trzeba robić szambo?"
                        Zdefiniuj "niewinny". I "szambo".
                        "Ale jak będziesz sie upierac, to w miarę wolnego czasu jestem do dyspozycji."
                        Ale znaczy co? Mam Cię wyzwać na pojedynek na sztachety za oborą czy czego się po mnie spodziewasz?
                        "widzisz więcej, niż rzeczywiście jest."
                        Jesteś pewna, że ja?
                        "ja się do polityki nie pchałam ani nie pcham."
                        Ależ oczywiście! Manipulowałam, żeby zostać premierą zamiast Kopacz big_grin Ciekawe, jaki jest mój kolejny polityczny cel big_grin
                        "Wisi mi kalafiorem, czy będa pisać o moich bądź nie moich zasługach."
                        Rozumiem, że leży Ci na sercu, czy piszą o innych bądź o ich zasługach, a do tego dopuścić nie możesz, bo byłoby to niehonorowe...? Czy co?
                        "Za mało masz jeszcze wrogów?"
                        Mają tę okropną cechę, że umierają.
                        Natomiast kompletnie nie mam pojęcia, co z Ciebie uczyniło mojego wroga. Ale kiedy o tym pomyśleć, to chyba wolę nie wiedzieć. Musiałabym wówczas uznać, że 99,9% ludzi, których uważałam za przyjaciół nie zasługuje nawet na to, żeby być moimi przygodnymi znajomymi.
                        "Pomysl może nad tym, tak na spokojnie."
                        Tu nie ma o czym myśleć. Dorośli ludzie jeśli mają do kogoś żal - mówią mu o tym, zamiast wymiotować nieprecyzyjnie na forum i nie odpowiadać na maile.
                        "wolałabym dla dobra ogółu nie sprowadzać mojej dyskusji i argumentów do poziomu, w jakim Ty dyskutujesz na ogół."
                        W takim razie, o szlachetna, zaprezentuj mi swój wyższy poziom smile Niech wszyscy mogą si przekonać, jak znakomitą jesteś interlokutorką. Nie widzę problemu smile
                        • mamba30 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:29
                          Blanka, sorry, nie przeczytałam, bo mi się nie chce. Ty tak możesz klepac i klepać, nie raz widziałam.
                          Powtarzam kolejny raz, nie będe robiła szmba z wątku pożegnalnego. Ty rób jak chcesz. Dla mnie EOT.
                          • bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:31
                            I bardzo dobrze. To też mówi samo za siebie.
                      • vi_san Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:32
                        Mamba, a nie przyszło żadnej z was do głowy, że większości osób pomagających jest najdoskonalej obojętne kto koordynuje akcją i nie są niczyimi poplecznikami?
                        Tymczasem post napisany przez Pitahayę brzmi nie jak "My już nie możemy, niech ktoś inny się zgłosi, bo my nie poprowadzimy" a raczej "Więcej akcji nie będzie". I na dodatek brzydki "odsyłacz" do grupy na FB - chwała grupie z FB, niech im się szczęści, ale skoro to miało niby być "tylko" miłe pożegnanie was z koordynacją - po co?
                        • mamba30 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:41
                          Przeczytałam jeszcze raz starter Pitahai i nie widzę tam nic złego. Po prostu pożegnanie i podziękowanie - koordynacja w obecnym składzie. Nie sądziłam, że ten wątek poszybuje w takim kierunku. A co do FB, to koordynują akcję dziewczyny, które działały tu na forum. Dla mnie osobiście to prawie to samo, co akcja tutaj. Reguły, jak widziałam, są takie same.

Żadna z nas nie napisała, że to KONIEC akcji. Żadna z nas nie odpowiada za to, czy ktoś inny przejmie pałeczkę i będzie chciał to dalej ciągnąć. Żadna nas tez nikogo nie wyznaczy ani nie zmusi. To nie jest lekki kawałek chleba. Nie trzeba było z tego robić afery.
                          • vi_san Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:53
                            Mamba, czytałam starter kilkakrotnie. No i, może ja inaczej umiem czytać niż ty, ale za każdym razem wynik jest ten sam. Oczywiście, Pitahaya NIE NAPISAŁA, że żadnych więcej akcji nie będzie. Natomiast sformułowała swą myśl bardzo, bardzo zręcznie [albo niefortunnie, zależy jaki efekt chciała uzyskać] - zwroty typu "pora uprzedzić, że Akcja Dobry Start 2014 była ostatnią", "niełatwo jest zostawić dzieci bez radości przy rozpakowywaniu prezentu znalezionego pod choinką" czy "Dziękujemy kochani, że byliście z nami przez te lata" - sugerują wyraźnie, że więcej akcji na PE nie będzie. Nie, że "mamy nadzieję, że z innymi koordynatorkami poszerzycie zakres", a właśnie... Kres nieuchronny. Jeśli zaś dodać do tego zwrot "Forumowa akcja ma już swój odpowiednik w postaci grupy na facebooku" - który sugeruje, że "tutaj zamykamy kramik, teraz tylko na FB" - nie wyszło "miłe pożegnanie".
                            Mam świadomość, że ani wyznaczać ani zmusza nikogo ani nie możecie ani nie macie ochoty. Ale wystarczyłoby zwrócić się do admina bezpośrednio, że nie podejmiecie się koordynacji i niech ona szuka chętnych, bez patetycznych "wielkich" słów. Albo napisać, skoro już czułyście potrzebę, bez tego dramatyzmu i ostateczności, tudzież bez odsyłania do innych grup pomocowych.
                            • piotr_57 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:00
                              Bardzo słuszna wypowiedź! Widzę to identycznie jak przedmówca.
                            • payuta Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:10
                              vi_san napisała:

Ale wystarczyłoby zwrócić się do admina bezpośrednio, że nie podejmie
                              > cie się koordynacji i niech ona szuka chętnych,
                              >
                              Ty? Vi_san? A czemu,to admin ma szukac chetnych?
                              W regulaminie,to gdzies stoi?
                              Znow,cos w pisanym nie zrozumialas?
                              • vi_san Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:17
                                No to niech nie szuka, tylko na forum poinformuje, że dotychczasowe koordynatorki nie mają czasu i/albo ochoty prowadzić dalej. Ogólna wymowa startera jest taka "ostateczna": tutaj koniec ze wszystkim i zapraszamy na fb. Zasada jest prosta, Payuto. Jeśli coś nie do końca rozumiem - pytam. Jeśli moje zapytanie uraża twą godność - przepraszam, więcej nie będę. OK?
                                • payuta Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:31

A jak ma moderator,informowac,jak jest nieinformowany?? Dla mnie,ogolna wymowa jest prosta: Konczymy w obecnym skladzie,zyczymy powodzenia nastepca,wiemy ze zaistanialo,cos podobnego na FB.Wsio.Zasada jest prosta.Jak czegos nie rozumiem,to dwa razy pomysle,zastanowie sie,a jak dalej nic,to zapytam.
                                  I tak chyba jest bardziej,okey,NIE?
                                  >
                                  • atena12345 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:35
                                    payuta..
                                    jak ja Ci dziękuję za ten wpis...
                                    W najgorszych snach nie pomyślałabym, że wątek pójdzie w tym kierunku sad
                                    • payuta Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:53
                                      Atena,ale za co dziekujesz???
                                      Ja po tylu latach na forum,wiem ze tu sie kazda litere na pierwiastki rozklada.
                                      Kiedys sie denerwowalam,dyskutowalam,przejmowalam.
                                      Jesli sie z kims (nawet wirtualnie) wspolpracuje tyle lat,to sie potrafi juz nawet w myslach tego kogos czytac.
                                      Tylko trzeba chciec,niestety.
                          • arwena_11 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:28
                            Mamba wybacz, ale jestem na tym forum od 10 lat. Wiele akcji widziałam i wiele razy zmieniał się skład koordynacji. Ale nigdy żaden nie odchodził tak jak wy. Zawsze odbywało się to spokojnie, z informacją że one nie dadzą rady, ale może ktoś inny przejął by pałeczkę koordynacji i koło toczyłoby się dalej.

Wy dokładnie tak samo trafiłyście do organizacji akcji. Nie można było teraz tak samo zrobić?

Nie wiem dlaczego odchodzicie, ale to nie ma znaczenia dla akcji. Ona powinna trwać dalej z wami czy bez was. Tylko po co informować postronnych o tym co dzieje sie w środku? Dla nich nie ma to znaczenia. Nie będziecie wy to będą inne organizatorki. Liczy się akcja a nie urażone ego.
                            • vi_san Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:30
                              [Kciuk w górę!]
                        • pitahaya1 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:43
                          vi_san napisała:

Ja tylko sprostuję:

> Tymczasem post napisany przez Pitahayę

Post wklejony, nie napisany. Wkleiłam pod moim nickiem, bo poprzedni został usunięty. Ktoś to musiał zrobić. Cały post był pisany przez wszystkie 4 osoby.

Uwierz mi, że następnym razem sto razy się zastanowię, zanim wrzucę coś od grupy pod swoim nickiem.

Ech... miało być krótko i prosto.

• vi_san Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:55
                            Ok, wklejony. Pisany wspólnymi siłami. I tak nie wyszło najładniej.
                        • arwena_11 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:43
                          vi_san dziewczyny nie mają nic wspólnego" z grupą na FB, to tak przy okazji
                          • vi_san Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:57
                            Arweno [Jednak zostałaś w Śródziemiu, nie odpłynęłaś do Valinoru? wink ], nie twierdzę, że mają. We wklejonym przez Pitahayę poście startowym jest wzmianka o grupie na FB uczynione w sposób, który może sugerować, że PE kończą kramik tutaj i przenoszą się na FB.
                            • justyna198515 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:01
                              Sami Macierewicze tutaj. Dlaczego Wy szukacie drugiego, trzeciego i piątego dna? Napisały- tak jak chciały, zerzygnowały- miały prawo- po jaką cholerę dzieje się tutaj to wszystko?
                              • arwena_11 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:30
                                Justyna, chyba chodzi o formę w jakiej to zrobiły. Bo przecież to nie pierwszy skład koordynatorek, który odchodzi. Zabawa toczy się od 2006r i jak ktoś tego nie spie..... to bedzie sie toczyła dalejsmile
                            • arwena_11 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:33
                              No ktoś musi czuwać nad tym co się dziejesmile W sumie wszystkie akcje na forum to "moje dzieci", ale Akcja Gwiazdkowa zawsze była mi najbliższa. I przykro patrzeć co się z nią dziejesad
                              • justyna198515 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:40
                                Arwena ale co się dzieje? odeszły jedne, miały prawo napisać, że odchodzą, przejmują nastepne i koniec. Po co deliberować przez 60 postów jakie intencje miały autorki, po co to zrobiły o dlaczego. Dla niektórych osób z tego forum były to babki, które tą akcję uwiarygadniały, więc nalezy się tym osobom info, że będzie zmiana. Być może również te osoby ( darczyńcy ) bedą chciały współpracować z nowym składem a być może nie. Jednak nalezy im się ta wiedza, nie sądzisz? A jak ktoś chce doszukać się drugiego dna zawsze je znajdzie.
                                • arwena_11 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:51
                                  Justyna jak najbardziej, ale poszukaj sobie starszy postów jak odchodziły poprzednie koordynatorki. Tu naprawdę można było zrozumieć że to koniec i już nic nie będzie.
                                  Zauważ że nie 1 osoba tak zrozumiała tylko wszyscy czytający.
                                  Chodzi po prostu o formę i tylko o to.
                                  • atena12345 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 11:53
                                    arwena_11 napisała:

> Chodzi po prostu o formę i tylko o to.

to ja tą formę przepraszam. Już dobrze?
                                    bardzo Was proszę, dajcie już spokój, bo się wszystkiego odechciewa..
                  • arwena_11 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 09:58
                    > Nie ma przepisu zabraniającego prowadzić akcje dalej i koordynować, czy raczej
                    > współkoordynować komukolwiek. Na przykład mi. Robiłam to przez 6 lat - mogę robić dalej smile
                    >
                    > No możesz, pewnie. Zwłaszcza, gdy czarną robotę odwalają inni, a na Ciebie splendor ma spływać. Sorry Bj, było nie zaczynać.

Mamba wybacz, ale chyba przesadziłaś. Jedyną osobą która nie czerpała z tego co wypracowali inni to byłam ja. Pierwsza Akcja Gwiazdkowe, akcja na Dzień dziecka były robione przeze mnie od podstaw. Ja wymyślałam zasady, lepsze lub gorsze ale nie miałam się na kim wzorować. Ja starałam się rozreklamować akcje i znaleźć darczyńców. Odniosłam sukces i dzięki temu kolejne akcje było już łatwiej zorganizować.

Każda następna grupa prowadzących miała łatwiej. Również i wy mogłyście się wzorować na poprzednich akcjach i uniknąć błędów poprzedniczek, bo niestety błędów nie da się uniknąć przy akcjach na taką skalę.

Równie dobrze można powiedzieć że spijałyście śmietankę po mojej ciężkiej pracy.

Więc bez przesady. Bj robiła już akcje, wie co i jak. Ona po prostu pociągnie i ulepszy to co już było. A stwierdzenie że wy odwaliłyście czarną robotę jest nieprawdziwe. Bo czarną robotę odwaliłam ja w 2006 i 2007 r. Potem poszło już z górki i zorbiła się taka trochę samo nakręcająca się machina.
                    Zobacz w październiku i listopadzie darczyńcy sami się pytają kiedy będzie akcja, a ja musiałam na reklamę na forach musiałam mieć zgodę. Nie było tak jak teraz że leci odgórnie link do akcji na wszystkie fora edziecka. Ja musiałam to wypracować. Więc uważam że nie masz prawa sie czepiać następczyń kimkolwiek by nie były
                    • mamba30 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:14
                      Arwena, chwała Ci i cześć za to, ale chyba nie do końca rozumiesz, o czym my tu dyskutujemy. To jest niestety głębsza głębia i ma raczej niewiele wspólnego z akcją jako taką, emocje weszły w inny wymiar wink

I wiem o czym piszę, mając na myśli czarną robotę i inne tam. Ty od kilku lat nie jesteś w akcjach, więc siłą rzeczy nie wiesz, co i jak było robione wewnątrz. Myślę, że całkiem niepotrzebnie dodałaś tego posta, ale to oczywiście moje zdanie.
          • atena12345 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 03:30
            bj32 napisała:

> "Taka była wspólna decyzja osób, które zakończyły ostatnią akcję."
            > A co z osobami, które prowadziły ubiegłoroczną Gwiazdkę? Bo może trzeba było na
            > pisać z konta Wyprawek, że rezygnujecie... Jeśli już.

Może trzeba było. Napisałyśmy z konta gwiazdka_2013, bo tak wydawało się nam najlepiej. Czy to był aż taki błąd, by usuwać wątek? nie sądzę.

> "Nie mogę wrzucać tego typu wątku w swoim własnym imieniusmile"
            > Ponieważ?

ponieważ jak powyżej: tak się złożyło, że każda z nas ze swoich indywidualnych przesłanek nie chce/nie może koordynować kolejnej akcji. Gdyby rezygnowała tylko pitahaya1, to po prostu poinformowałaby pozostałe koordynatorki, a nie informowała o tym w oddzielnym wątku na forum. To logiczne przecież.

> "Kawał czasu, trochę pracy, świetna współpraca z ludźmi dobrej woli."
            > Też jestem wdzięczna, szczególnie Tobie za te ponad 5 lat i Mambie za 2 bodajże

Dobrze, że to napisałaś bj32, bo nie znam drugiej tak uczciwej, pracowitej i obowiązkowej osoby. Dlatego przykro mi, że akurat jej się tu obrywa.

> "Ależ my niczego nie palimy."
            > Treść wskazuje na coś innego smile

nie, nie wskazuje. Nie było takiego zamiaru i treść nie ma takiego wydźwięku.

> Przekierowanie ludzi z portalu Gazeta.pl na portal fb to jednakowoż rodzaj rekl
            > amy, nieprawdaż?

Informacja o fb była dlatego, że otrzymujemy maile z zapytaniami, czy to my (koordynatorki ostatniej akcji) prowadzimy tę grupę.
            Więc po raz kolejny chciałam przekazać: nie mamy nic wspólnego z grupą organizującą akcję gwiazdka na fb.

• bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 19:01
              "Czy to był aż taki błąd, by usuwać wątek? nie sądzę."
              O to należy pytać adminów, nie mnie.
              "To logiczne przecież."
              Zależy według czyjej logiki. Może po prostu jestem tępa smile
              "Dlatego przykro mi, że akurat jej się tu obrywa."
              Obrywanie jako takie można zobaczyć w sąsiednich wątkach. Ale wygląda na to, że cokolwiek napiszę - jestem wielbłądem. OK.
              "Nie było takiego zamiaru i treść nie ma takiego wydźwięku. "
              Nie wnikam, co autor miał na myśli. A że nie ma to Twoja opinia. Moja jest odmienna.
              "Informacja o fb była dlatego, że otrzymujemy maile z zapytaniami"
              Też powinnam na maile odpowiadać na forum? big_grin
              • atena12345 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 19:27
                bj32 napisała:

>Może po prostu jestem tępa smile

z grzeczności nie zaprzeczę

• bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 19:35
                  Ta grzeczność, która tu od pewnego czasu panuje to jeden z powodów, dla których odechciało mi się kalać to forum moją podłą obecnością smile
        • zona_mi Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 20.10.14, 22:49
          Chodzi o akcje organizowane poza PE - taki wpis prewencyjny wink
          • pitahaya1 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 20.10.14, 23:30
            To w takim razie od siebie przepraszam, że mogło tak zabrzmieć. Do głowy mi nie przyszło, że coś możemy reklamować.
            Teraz piszę od siebie: dziękuję za dotychczasowe akcje, w żadnej innej nie biorę udziału, nie mam NIC wspólnego z żadną akcją na FBsmile)

Dziewczyny (Missmiriam, Atena i Mamba oraz ja) uznały, że czas podziękować za dotychczasowe akcje. Właśnie teraz, żeby ktoś mógł swoją zacząć, żeby zdążył, jeśli ma taką wolę.

Mam nadzieję, że dziewczyny się dopiszą.

Miłej nocy.

• mamatin Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 20.10.14, 23:58
              aha, czyli chciałaś napisać, że z różnych przyczyn nie podejmiecie się prowadzenia akcji w tym roku i chcecie przekazać pałeczkę kolejnym organizatorkom. Że ze swej strony służysz radą, pomocą i chętnie podzielisz się doświadczeniemsmile I że, jest jeszcze czas aby wszystko przeorganizować, aby akcja Gwiazdka 2014 odbyła się, jak co roku. I że szkoda byłoby aby starzy darczyńcy z edziecka przenieśli się na fb, podczas gdy nasze forumowe dzieci pozostaną na świeta z pustymi rękami.

Jeśli tak, to wyszło troche inaczejsmile

• bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 00:16
                smile
                Na pocieszenie mogę powiedzieć, że ma kto zorganizować akcję Gwiazdka w tym roku na PE i jako że prócz ostatniej akcji wyprawkowej od 6 lat współkoordynowałam wszystkie akcje - nawet jako TW - śmiem przypuszczać, że sobie poradzę z nową ekipą, a dzieci nasze forumowe nie będą nijak poszkodowane i nie będą musiały poszukiwać dobrych ludzi na fb smile
                • mamatin Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 00:41
                  uff, dzięki za wpis porządkujący, motywujący, nadziejno-pokrzepiającysmile
                  • bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 00:46
                    big_grin
              • atena12345 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 03:43
                Nie wiem co kto uważa jak wyszło, więc napiszę od siebie, co miałam na myśli:

Dziękuję wszystkim darczyńcom bardzo, bardzo. Jesteście wspaniali i brak słów, by przekazać odpowiednie podziękowania.
                Dzieciakom dziękuję również, za ich śmiech, za słowa przekazywane przez ich rodziców...

Niestety musiałam podjąć decyzję o rezygnacji z koordynowania kolejnej akcji. Przyczyny są subiektywne i osobiste.

nie mniej jednak, ogromnie się cieszę, że istnieją i powstają kolejne inicjatywy mające na celu pomoc potrzebującym. Cieszę się, również, że będzie forumowa akcja gwiazdka_2014.
                Powodzenia dziewczyny! smile
              • pitahaya1 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 12:27
                mamatin napisała:

> aha, czyli chciałaś napisać, że z różnych przyczyn nie podejmiecie się prowadze
                > nia akcji w tym roku i chcecie przekazać pałeczkę kolejnym organizatorkom.

Jeśli takowe będą to pewnie pociągną.

Że z
                > e swej strony służysz radą, pomocą i chętnie podzielisz się doświadczeniemsmile

Nadinterpretacja. Zrezygnowałam z akcji głównie z powodu braku czasu. Dlatego wszelkie deklaracje pomocy, podzielenia się doświadczeniem byłyby niczym więcej niż pustymi deklaracjami.

I
                > że, jest jeszcze czas aby wszystko przeorganizować, aby akcja Gwiazdka 2014 odb
                > yła się, jak co roku.

Jeśli poprowadzi Bj to z pewnością tak.

I że szkoda byłoby aby starzy darczyńcy z edziecka przeni
                > eśli się na fb, podczas gdy nasze forumowe dzieci pozostaną na świeta z pustymi
                > rękami.
                >

Tu jest mi bez znaczenia, kto gdzie zostanie. Jeśli ktoś chce pomóc to pomoże, również "naszym dzieciom".

> Jeśli tak, to wyszło troche inaczejsmile
                >
                Bo w sumie o to chodziło, żeby z prostego podziękowania i pożegnania wyszła afera. Co kto komu powiedział, co miał na myśli i dlaczego miał co innego niż chciał...
                Ile bym nie napisała i ile razy nie przepraszała, klamka zapadła.
                • atena12345 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 12:42
                  i myślę, że temat zakończmy
                  Miało być ładne pożegnanie, ale ktoś wywalił nasz pierwszy wątek. Zresztą znikające wątki powoli są tu normą.
                  Deklaracji pomocy i służby nie było. Jeśli ktoś chce poprowadzić akcję, to to zrobi. Przecież to żadna filozofia. Regulamin i tabelki są, można się wzorować. Nikt sobie niczego nie przywłaszcza i niczego nie pali, a dzieci są wszędzie.
                  Złe intencje można jak widać przypisać do wszystkiego i wszystkim.
                • mamatin Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 00:00
                  > > Jeśli tak, to wyszło troche inaczejsmile
                  > >
                  > Bo w sumie o to chodziło, żeby z prostego podziękowania i pożegnania wyszła afe
                  > ra. Co kto komu powiedział, co miał na myśli i dlaczego miał co innego niż chci
                  > ał...

sorry pitahaya, nie znam się na akcji gwiazdka, bo chyba nigdy w niej nie brałam udziału. Za to wiem, że co roku była i cieszyła sie ogromnym powodzeniem.
                  A z twojego wpisu wynikało - dziekujemy, żegnamy, przykro nam akcji gwiazdka już nie będzie. Potem okazało się, że zupełnie nie o to chodziło. I, można powiedzieć, żartobliwie napisałam co właściwie "chciałaś powiedzieć".
                  Gdybym wiedziała, że tu jest drugie i trzecie dno i tyle do powiedzenia i że bj poprowadzi kolejną gwiazdkę, to żadna siła by mnie nie zmusiła do odezwania się w tym wątku.
    • norkamorka Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 13:05
      Coraz mniej rozumiem.
      Wyszukałam sobie osobę potrzebującą, z dwójką dzieci. Brałam udział w 2 akcjach wyprawkowych i jednej (lub 2 nie pamiętam) gwiazdkowych.
      Później moja „podopieczna” zniknęła, (pewnie wygrała w lotto), bez słowa. Właśnie przylazłam, bo miałam zamiar upatrzyć sobie nową ofiarę, a tu zonk! Akcji nie będzie.
      Bj32- jak coś się zmieni, napisz proszę do mnie na maila, bo jakoś straciłam chęć do zaglądania tutaj.
    • ewencja Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 14:18
      Hm, chętnie pomoge w organizacji Akcji Gwiazdka, co prawda nigdy tego nie robiłam, ale zawsze jest ten pierwszy raz.
      Pozdrawiam
    • mamba30 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 14:56
      Przeczytałam całą dyskusję i na koniec mogę stwierdzić jedno - jak się chce uderzyć, kij się zawsze znajdzie.
      Pitahaya napisała to, co wszystkie z ostatniego składu koordynacji czułyśmy. Każda z nas, co już wiele razy zostało tu podniesione, miała swoje powody, żeby nie kontynuować w takiej formie prac społecznych, bo tak to przecież można nazwać. Nie rozumiem tej nagonki i dorabiania ideologii do każdego niemalże słowa. Była, jest i pewnie będzie grupa, którą można nazwać TWA. Szkoda tylko, że osoby, które poświęciły mnóstwo swojego prywatnego czasu i pieniędzy również oberwały na koniec po nosie.

Odniosę się do akcji na FB, jak JA to postrzegam. Ktoś ją zorganizował, a kto, to sami możecie sprawdzić bądź wyciągnąć wnioski. Nie zrobiła tego żadna z nas, chociaż być może gdzieś, kiedyś ten temat przewinął się podczas naszych burz mózgu i kordynowania akcji tutaj. Kojarzę, że jeszcze w innym składzie koordynacji padło stwierdzenie, że przez FB można byłoby pozyskać darczyńców, bądź coś w tym stylu, ale z naszej strony - koordynacji w ostatnim składzie - była to tylko luźna dywagacja na temat. Ktoś być może to podchwycił, ktoś może niezależnie wpadł na to, nie wiem. Niech każda akcja, która ma zadanie pomóc komus innemu odnosi sukces. Tego wszystkim życzę.

Ja odchodzę ze względów prywatnych tj. brak czasu (wróciłam do absorbującej mocno pracy), względy zdrowotne oraz atmosfera na forum. W ostatnim czasie dokonałyśmy wiele zmian w regulaminie, naszym zdaniem pozwalających lepiej wybrać te naprawdę potrzebujące. Starałyśmy się, aby co raz mniej chętni Darczyńcy mieli maksymalne poczucie, że ich pomoc dociera we właściwe miejsce. Nie spodobało się to wielu osobom, czego doświadczyłyśmy również w prywatnych opiniach. Zaczęłyśmy działać bardziej niezależnie, co również nie pozostało bez echa. Myślę, że kto zechce, ten zrozumie.

Z tego forum odeszło wiele wartościowych osób, które z pełnym zaangażowaniem pomagały innym. Przyszło też sporo nowych i wszystko się jakoś kręci. Szkoda osób, które straciły zapał, bo można było uniknąc tego, gdyby nie pewne okoliczności, które zaszły. mam na mysli atmosferę forum, nagonki i TWA. Wiem to, z prywatnych opinii tychże. Mogłabym pisać jeszcze wiele i wiele i narazić się kilku tu osobom bardziej, ale po co. Mnie tu już praktycznie nie ma.

Jak to mówią - psy szczekają a karawana nadal jedzie. Zatem spijajcie sobie (co poniektórzy) miód z dziobków. Przypomnijcie sobie, że takie miejsca nie są folwarkiem do załatwiania prywatnych biznesów i że PE to też nie miejsce na własne animozje i spełnione bądź nie ambicje.

Na koniec serdecznie dziękuję wszystkim darczyńcom oraz osobom, które pomagały i pomagają ot tak, po ludzku. Życzę powodzenia we wszystkich działaniach, które mają na celu szczerą pomoc innym. Co złego to nie ja.
    • arwena_11 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 15:30
      Witam wszystkich

Poczułam się trochę wywołana do odpowiedzi, ponieważ to ja jestem jedną z organizatorek akcji na FB.
      I chciałabym zaznaczyć, że nie jesteśmy konkurencją dla akcji pomocnych.

NIE KRADNIEMY pomysłu, bo pomysł od samego początku czyli od roku 2006 był mój. To ja wpadłam na pomysł i organizowałam pierwsze akcje. Potem zrezygnowałam z różnych powodów osobistych i inni przejęli pałeczkę.

Akcję na FB zorganizowana jest w celu pomocy większej ilości dzieci. W tym celu dotarłam do dziewczyn, z którymi współpracowałam latami na pomocnych, jeszcze za czasów Oddam/Przyjmę i później jako Pomocne( kto bywał wtedy to wie kto się udzielał ). Odeszły z różnych przyczyn lub delikatnie mówiąc zostały wyrzucone z forum. Teraz znowu połączyłyśmy siły w dobrym celu.

Mam nadzieję że to zakończy insynuację i oskarżenia i każdy będzie prowadził swoją akcje w dobrym celu
      • mawitka Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 15:46
        To już chyba tradycja na tym forum, ze te najbardziej pomocne najbardziej są krytykowane.
        • bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 19:07
          Za to te, co nic nie robią są hołubione, tulone do łona i noszone na rąsiach. Ot, taka karma. Czas się wynieść, nie?
    • yasuko-yasuko Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 23:42
      Ech, a ja weszłam żeby właśnie po raz pierwszy wziąć udział, bo od jakiegoś czasu Was podczytuję.
      • bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 21.10.14, 23:53
        Nie widzę problemu. Jak zawiśnie post startowy - będziesz mogła się zgłosić. Ale to jeszcze ze 3 tygodnie najmarniej.
        • yasuko-yasuko Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 01:58
          Dzięki za odpowiedź, ja nowa to jeszcze nie do końca obyta, choć czytająca.
          • penelopa40 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:34
            witajcie,
            mam sajgon w pracy, pracuję po 11 godzin i nie jestem w stanie przeczytać całego wątku z braku czasu, czy może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi, co będzie, czego nie będzie i co ma być na FB
            tak przy okazji z tym FB, ja programowo nie mam konta na FB, czyli z akcji tam byłabym wykluczona na starcie...
            penelopa
            • bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 10:42
              Nie będzie większości dotychczasowej koordynacji, bo postanowiła odejść z braku czasu. Ja z inną ekipą będę w dalszym ciągu prowadzić akcje. Na fb jest całkiem inna grupa, złożona z innych jeszcze koordynatorek, forumek i całkiem niezwiązanych z PE osób, które sobie robią swoje akcje tam niezależnie od tego, co jest tu.
              • payuta Re: Gwiazdka w 2014 roku - Pytanie techniczne 22.10.14, 12:02
                Czy jest przewidziana,jakas wspolpraca miedzy PE i FB?
                Co by "Marysia z Koluszek" podwojnie nie korzystala ?
                • gwiazdkafb Re: Gwiazdka w 2014 roku - Pytanie techniczne 22.10.14, 12:11
                  Witam

Mylę że da się to jakoś sensownie zorganizować.
                • joa261 Re: Gwiazdka w 2014 roku - Pytanie techniczne 22.10.14, 12:13
                  Tabelki są ogólnodostępne - więc PE mogą zerknąć czy Marysia z Koluszek jest na Fb czy nie wink
                  • payuta Re: Gwiazdka w 2014 roku - Pytanie techniczne 22.10.14, 12:22
                    Dzieki
                    Czyli teraz,tylko dobre checi ze stron obu smile
              • penelopa40 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 12:53
                dzięki bj!
                ja do FB mam awersję
                cały wątek przypomina mi wypowiedzi wczorajsze jednego pana z sejmu, tak na marginesie... ale ja tylko jednym okiem czytałam i jednym uchem słuchałam tv (odpowiedni emotikon, którego nie umiem wklejać!)
                • bj32 Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 22.10.14, 23:48
                  Mnie fb służy do bicia ludzi. Tam sobie mogę pozwalać big_grin
                  • mawitka Re: Gwiazdka w 2014 roku - proszę nie usuwać wątk 23.10.14, 10:03

Mam nadzieję, ze mój post będzie ostatni w tym wątku. W swoim imieniu chciałabym podziękować koordynatorkom za kilkuletnią pracę. I wiem, że nikt tu nie oczekuje pochwał, orderów z kalafiora czy kartofla, ale ja zawsze podziwiałam osoby, które są gotowe poświecić swój czas na bezinteresowną pomoc. Zamiast spędzać ten czas z rodziną czytały setki maili, sprawdzały tony dokumentów. I nie ma tu znaczenia, kto to wymyślił, kto miał łatwiej a kto trudniej, kto chciał się wylansować a kto naprawdę pomóc. Każdej koordynatorce, która brała udział w akcjach od początku ich istnienia należą się podziękowania. Bo nie jest to praca ani łatwa ani przyjemna, a na wdzięczność innych nie ma co liczyć. Dlatego nowym koordynatorkom życzę powodzenia. I fajnie, że mimo wszystko, widząc jak łatwo niektórym przychodzi mieszanie innych z błotem zdecydowały się dołączyć do akcji. Wesołych Świąt 
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka