Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

15.02.15, 19:42
Witam, jestem mamą trójki wspaniałych szkrabow smile) od roku wychowuje je sama, Gdyż ojciec nadużywal alkoholu i znęcal się nad nami. Wiec postanowiłam odejść jest mi ciężko ale staram się jak mogę żeby dzieciakom niczego nie brakowało. Mam nadzieje ze ten kolejny rok jakoś przetrwam, puki najmłodsze dziecko nie pujdzie do przedszkola a ja nie znajdę pracy. Jeżeli ktoś ma na zbyciu ubranka lub do Sprzedania za nie wielka opłata to bardzo chętnie przyjmę oraz pampersy rozm. 4 dla chłopca 104, dziewczynki 152 i chłopca oraz na mnie rozm.42 Pozdrawiam i z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • vi_san Re: Proszę o pomoc 15.02.15, 20:27
      Zanim otrzymasz pomoc - odpowiedz na pytania z linka: forum.gazeta.pl/forum/w,615,155056510,155056510,Zasady_korzystania_z_pomocy_.html oraz prześlij dokumenty potwierdzające twoją sytuację na adres: pomocne_dokumenty@gazeta.pl
      • mama982 Re: Proszę o pomoc 15.02.15, 21:27
        Pochodze z woj. Malpejskiego Od roku mam ciężka sytuacje, w momencie kiedy postanowiłam odejść od partnera alkoholika który znęcal się nad nami. Na rodzinę nie mam co liczyć gdyż jej nie mam, Pobieram z funduszu alimenty na Dzieci w wysokości 1500 zł do tego rodzinne 369 zł. Po opłaceniu mieszkania, szkoły dzieciakom zostaje w sam raz na jedzenie żeby dzieciakom nie brakło. Z gopsu nie korzystam, mój dochód przekracza i mi się nie należy celowka, tyle że kryterium podnieśli na dożywianie i dzieciaki jedzą obiady w szkole.Jedzenie jestem w stanie im zapewnić bardzo bym prosiła o ubranka dla najmłodszego na 104 cm rozm.bucika 25 i pampersy rozmiar 4. Dla córeczki rozmiar 152 i synek tez 152 rozm bucikow 33, na mnie też bym prosiłajakieś ubrania rozmiar 42 jak to każda matka dziecko musi mieć buciki czy spodnie ja wytrzymam. Obecnie tez jestem w trakcie remontu, staram się poprawić komfort tym dzieciakom idzie mi to powoli niestety ale pomalutku i do przodu,wiec tu też troszkę pieniążków idzie. Pozdrawiam
        • mamatin Re: Proszę o pomoc 15.02.15, 23:34
          Jeśli zależy Ci na pomocy z tego forum, prześlij skany dokumentów potwierdzających Twoje dochody: decyzję o FA, o rodzinnym i co tam jeszcze masz do osoby sprawdzającej, na adres: pomocne_dokumenty@gazeta.pl
          W jakim wieku są dzieci?
          • mama982 Re: Proszę o pomoc 16.02.15, 13:59
            Witam, dokumenty wysłałam na podany email. Dzieciaczki są w wieku dziewczynka 9 lat chłopiec 8 lat no i najmłodszy ma 2 latka. Pozdrawiam
    • pomocne_dokumenty Dokumenty i moja prośba. 16.02.15, 14:44
      Dostałam:
      1. Wyrok sądu.
      2. Decyzję o zasiłkach rodzinnych i dodatku z tyt. wielodzietności oraz z tyt. rozpoczęcia roku szkolnego (za okres 2013-2014).
      3. Fundusz alimentacyjny (też za zeszły rok).
      4. Dokumenty z PUP o bezrobociu i braku prawa do zasiłku.

I teraz tak.
      Wiem, jakie są zasady na tym forum i wiem, że decyzja należy do Was.
      Dokumenty są za poprzednie lata.

I druga rzecz. Potwierdzić mogę, że dostałam takie dokumenty, jakie wymieniłam.
      Niemniej jednak wszelkie dane osobowe i adres zostały zasłonięte. Piszę o tym, żebyście nie miały pretensji, że niby dostałam a nie wiadomo, na kogo.
      • prochottka1 Re: Dokumenty i moja prośba. 16.02.15, 14:52
        Niemniej jednak wszelkie dane osobowe i adres zostały zasłonięte.

tak to kazdy moze wysłac jakiekolwiek dokumenty
        wiec dla mnie to nie jest wierygodne

dokumenty powinny byc aktualne
        czy np decyzja z funduszu alimentacyjnego obowiazuje "na zawsze"
        • mama982 Re: Dokumenty i moja prośba. 16.02.15, 15:06
          Mogę przesłać jeszcze raz, okres rozliczeniowy jest dopiero wrzesień, październik 2015 wiec jak najbardziej decyzje są aktualne.
          • mama982 Re: Dokumenty i moja prośba. 16.02.15, 15:14
            Przepraszam moja pomyłka przesłałem za 2013 a powinnam za 2014 juz wysyłam prawidłowe
            • bergamotka77 Re: Dokumenty i moja prośba. 16.02.15, 15:43
              mama982

1. Dlaczego zaslonilas swoje dane?
              2. Dziecko 2-latek ma rozm. 104? Mój 4,5-latek niektore takie nosi więc pytam czy to nie pomyłka?
              • mama982 Re: Dokumenty i moja prośba. 16.02.15, 16:05
                Nie, pomyłka mój synuś jest dość pulchny i nosi troszkę większe ubranka niż powinien, poza tym jak na swój wiek jest duży. Głupota, może wstud, nigdy nikogo o nic nie prosiłamsad z drugiej strony wyczytałam w którymś wątku ze tak można. nie chciałabym narazić moje dzieci na pośmiewisko. Mieszkamy w takiej miejscowość, naprawdę ludzie są podli.
                • anka7961 Re: Dokumenty i moja prośba. 16.02.15, 16:27
                  Nie masz się czego wstydzić. Bo gorsza sytuacja finansowa to nie powód do wstydu.
                  Zresztą tak jak dziewczyny napisały osoba która otrzyma dokumenty nie poda publicznie danych. A imię i nazwisko z adresem sama podasz osobom zainwestowanym pomocą na prv smile
            • mama982 Re: Dokumenty i moja prośba. 16.02.15, 15:58
              Wysłałam aktualna decyzje co do alimentów, co do rodzinnego to niestety, gdzieś się zawieruszyla, jutro jadę do urzędu pracy na podpis decyzja jest z 2013 do dziś jestem zarejestrowana w urzędzie, ale jeżeli jest potrzebne aktualne zaświadczenie to jutro mogę poprosić, co do rodzinnego mogę wziąść zaświadczenie ze pobieram, oczywiście jeżeli może być takie. Pozdrawiam.
            • vi_san Re: Dokumenty i moja prośba. 16.02.15, 16:01
              Nie zasłaniaj danych - nikt nimi nie handluje, nikt ich nie upubliczni, a są dla moderatorki "dowodem", że nie ukrywasz i nie mataczysz. Zasłaniając dane - podważasz własną wiarygodność. Podkreślę - do tych dokumentów dostęp ma tylko moderatorka - i, jak widziałaś, nie ujawnia ich na forum!
              • mama982 Re: Dokumenty i moja prośba. 16.02.15, 16:11
                Tak wiem, przepraszam.
      • pomocne_dokumenty Re: Dokumenty i moja prośba. - c.d. 16.02.15, 16:43
        Dostałam też aktualną decyzję z FA na 3 dziecismile
        Tym razem pełną.
        Jeśli dostanę jeszcze jakieś dokumenty, będę wrzucała na bieżąco.
        • bergamotka77 Re: Dokumenty i moja prośba. - c.d. 16.02.15, 23:31
          mama982
          Podaj mi na priva adres i tel. dla kuriera - bede miec rzeczy dla tego malucha. Planuje lada dzien nadac paczke dla innej rodziny wiec i dla twojej moge przy okazji
          • mama982 Re: Dokumenty i moja prośba. - c.d. 17.02.15, 00:41
            Dziękuję bardzo, adres przesłałem na email. Pozdrawiam smile
        • pomocne_dokumenty Re: Dokumenty i moja prośba. - kolejne dokumenty 17.02.15, 18:19
          Dostałam jeszcze:
          1. aktualne zaświadczenie z GOPS o świadczeniach: alimentach i zas. rodzinnym.
          2. dożywianie dla 2 dzieci

• pomocne_dokumenty Re: Dokumenty i moja prośba. - kolejne dokumenty 17.02.15, 18:20
            I oczywiście aktualne zaświadczenie z PUP.
            • mama982 Re: Dokumenty i moja prośba. - kolejne dokumenty 17.02.15, 22:09
              Jak Jeszcze są potrzebne jakieś dokumenty to proszę dać znać prześlę . Pozdrawiam
    • mamaxx4 Re: Proszę o pomoc 18.02.15, 11:55
      Witaj, dwulatek już może korzystać z nocniczka, w nocy trzeba raz wstać i niech się wysiusia... na łóżeczko ceratka i niestety, ale na początku może trzeba będzie codziennie prać prześcieradło, jeszcze na ceratkę jakąś tetrę dać, żeby było bardziej chłonne, czasem lepiej zrezygnować z pampersów, wiadomo że wygoda, ale można coś zaoszczędzić, w dzień majty na p**ę i tyle. Wolałam tak zrobić z córką niż kupować wiecznie te pampersy smile Pozdrawiam
      ps dodatek mieszkaniowy pewnie też się należy.. u mnie w mops sami mówią co się należy, wystarczy tylko złożyć wniosek... smile
      • mama982 Re: Proszę o pomoc 18.02.15, 14:10
        Mamaxx4

Tak robiłam, dziecko większość czasu nie ma pampersa gola pupa i wiecznie mokre spodenki, tak oczywiście w domu można na polu nie. Maluch nie ma pełnych dwóch lat, jak widzi nocnik płacze rzuca się. Nocniczek dawno został zakupiony,myślałam że w ten sposób zaoszczędze, ale niestety nie chce korzystać.
        • mamusia808 Re: Proszę o pomoc 18.02.15, 14:24
          Nie zawsze udaję się łatwo oduczyć dziecko szybko pampersów,sama mam synka i nadszedł czas odpowiedni to sam zaczął siadać ,naciskając można zrazić dziecko ,ja tak zrobiłam niestety .Czy ja wiem czy taka oszczędność więcej na proszek i pranie pójdzie niż zostanie .
        • mama982 Re: Proszę o pomoc 18.02.15, 14:28
          Prąd, proszek,woda to tez kosztuje włączając 3 razy dzinnie pralkę, nie wiem czy to oszczędność. A dzidzia nie tylko siusia. Słowa Pani z mopsu " gdyby Pani piła pewnie więcej by Pani dostala"
          No niestety nie pije, nie siedzę na tyłku i nie liczę tylko na innych, raz mi się noga powinela i poprosiłam o pomoc wiele rzeczy brakuje ale kupuje coś kosztem czegoś. Chciałabym żeby maluszek nie korzystal z pampersow, to jedyny powód dla którego nie chcą przyjąć go do przedszkola, mam nadzieje ze do wakacji zacznie siusiac do nocnika i będę mogła iść do pracy. Do tej pory pracowałam i utrzymywalam swoje dzieci niestety raz jest dobrze raz źle. Nie mam rodziny która by się zaopiekowala dziecimi, dziwne ale jestem tu całkiem sama.Pozdrawiam życzę miłego dnia smile
          • renata.36 Re: Proszę o pomoc 18.02.15, 15:21
            Sory, ale jakos trudno uwierzyc mi,że pracownik socjalny powiedział to co napisałaś.
            • mama982 Re: Proszę o pomoc 18.02.15, 16:03
              Trudno. Pani z mopsu powiedziała to w takim sensie ze rodziny, które piją, nie pracują mają większe szanse na otrzymanie pomocy,że jest to nie sprawiedliwe ale nic na to nie poradzi.
              • mama982 Re: Proszę o pomoc 18.02.15, 16:23
                Moim zdaniem jest to bardzo nie sprawiedliwe, powinni pomagać właśnie tym co udokumentuja swój dochód, między innymi tak jak jest na tym forum. Przynajmniej mają pewność że pomagają rodzinie która w danym momencie potrzebuje pomocy. A nie rodzinie która ma zerowy dochód, niby nie pracują ale na czarno to co trzecia osoba pracuje. Ten kto pracuje na budowie nie zarobi 100zl tylko troszkę więcej, czy nawet w polu, sama pracowałam i gdyby nie ubezpieczenie to czemu nie w lecie w polu zarobić 100 dziennie, nawet nie opłaca się szukać pracy, bo osoba która pracuje na umowę jak dniowke wyrobi 60 to jest wszystko, jeszcze połowę państwo zabierze, i taki ma dobrze pracuje bez umowy na budowie, i korzysta z opieki biorąc celowki, zapomogi i inne a w zimie jak sezon martwy, to co państwo mu da. I taka jest prawda nie ukrywając. A tym co potrzebują na chwile pomocy nie ma kto pomoc. POZDRAWIAM.
            • anka7961 Re: Proszę o pomoc 18.02.15, 18:24
              Mnie nie dziwią słowa pani z mopsu. Ja zapisując dziecko do pkola usłyszałam że gdyby mąż mnie bił to szanse na dostanie się dziecka byłyby większe, a tak .... no cóż... nie jesteśmy rodziną dysfunkcyjna. Smutne to bardzo.
        • mamaxx4 Re: Proszę o pomoc 18.02.15, 16:22
          Chłopcy chyba tak mają, z córkami szło mi łatwiej, no nic w dodatku teraz zimą też dziecko musi być poubierane, ale do lata pewnie już będzie po sprawie. Powodzenia i pozdrawiam
          • mama982 Re: Proszę o pomoc 18.02.15, 16:24
            Mamaxx4

Tez mam taką nadzieję. Pozdrawiam życzę miłego dnia smile
            • szach1212 Re: Proszę o pomoc 19.02.15, 17:23
              napisałam na mailasmile
    • malinowe_lody Re: Proszę o pomoc 06.03.15, 19:13
      rozmiar 104, to na ile lat? pytam, bo ubranka mam w latach a nie wzroście. I pytanie o córkę - mam ubrania na 8-10 lat, to chyba 140-148, będzie pasowało, czy za małe?
      • mama982 Re: Proszę o pomoc 06.03.15, 20:17
        Witam serdecznie Mój synek ma dwa latka. A co do córeczki to ubranka powinny pasować córka ma 10 lat jest dość drobna i szczupła. Pozdrawiam.
        • mama982 Re: Proszę o pomoc 06.03.15, 20:21
          szach1212

BARDZO ALE TO BARDZO jestem wdzięczna za paczuszke z w której były ubranka dla najmłodszego synka oraz zabawki, również dziękuję za grę dla starszych Dzieci bardzo się przydała. DZIEKUJE I POZDRAWIAM big_grin
    • malinowe_lody Re: Proszę o pomoc 10.03.15, 08:58
      proszę o adres na gazetowego. Przygotuję paczkę, ale nie obiecuję, że szybko
      • mama982 Re: Proszę o pomoc 10.03.15, 23:00
        Witam, wysłałam maila do Pani. Dziękuję serdecznie oraz pozdrawiam.
    • malinowe_lody Re: Proszę o pomoc 19.03.15, 18:42
      paczka wreszcie gotowa. Wychodzi jutro kurierem. Nie udało mi się uzsykać od Ciebie telefonu, ale mam nadzieję, że kurier dotrze. W paczce są ubrania dla najmłodszego, córki i dla Ciebie. Są puzzle, kolejka z torami, książka i slodycze świąteczne
      • malinowe_lody Re: Proszę o pomoc 28.03.15, 19:58
        czy paczka dotarła?
        • mama982 Re: Proszę o pomoc 31.03.15, 08:02
          Witam, tak doszła Paczuszka, dziekuje bardzo. Pozdrawiam.
          • missmiriam1 Re: Proszę o pomoc 31.03.15, 08:28
            forum.gazeta.pl/forum/w,615,155051013,155652073,adres_tabelek_to_tabelki_gazeta_pl.html?wv.x=2
            • mama982 Re: Proszę o pomoc 31.03.15, 08:41
              Oczywiście pamiętam żeby wysłać. Pozdrawiam.
              • missmiriam1 Re: Proszę o pomoc 07.04.15, 19:33
                mama982 napisała:

> Oczywiście pamiętam żeby wysłać. Pozdrawiam.

Mama982, czy mogłabyś zgłosić otrzymana pomoc do tabelki?
    • zaneta1108 Re: Proszę o pomoc 14.04.15, 19:14
      Witam
      Ja pewnie mialabym jakies ubranka dla Ciebie mamusiu,gdyz ja niestety przytylam,napisz moze do mnie skad jestes i co najbardziej potrzebujesz.Pozdrawiam
      Zaneta.moze podam maila zaneta_wroblewska@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka