Dodaj do ulubionych

potrzebuje ciuszków

28.05.15, 11:43
Witam ma może któraś z mam na zbyciu ciuszki chłopięce od rozm.74 w górę?byłabym bardzo wdzięczna
Obserwuj wątek
    • jak-nie-ja-to-kto Re: potrzebuje ciuszków 28.05.15, 12:00
      forum.gazeta.pl/forum/f,834,Oddam_Przyjme_Praca_dorywcza.html
    • kielbasia Re: potrzebuje ciuszków 31.05.15, 07:22
      mam duzo ubranek dla malego chlopca i buciki, bedzie tego spora paczka,oddam po pokryciu kosztow wysylki,pozdrawiam
      • 35agat Re: potrzebuje ciuszków 01.06.15, 22:38
        cieszę się bardzosmile. napisze Pani na pocztę do mnie? bo nie aktywowała Pani profilu i nie mam jak napisać. Ile koszt wysyłki?
        • 35agat Re: potrzebuje ciuszków 01.06.15, 22:45
          a-brudniak@wp.pl
          • hania3gwiazdki Re: potrzebuje ciuszków 01.06.15, 23:05
            Urodziłaś drugiego synka Agato?
            Bo na 4-latka raczej takie ubranka chyba za małe .
            • 35agat Re: potrzebuje ciuszków 02.06.15, 08:07
              tak
    • aurinko Re: potrzebuje ciuszków 02.06.15, 10:12
      35agat, założyłaś kolejnego nicka, dlaczego nie piszesz pod swoim poprzednim, nie dopiszesz się do wątków już istniejących, w których prosiłaś wcześniej o pomoc?
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,149072223,,Prosze_o_pomoc_drogie_e_mamy_.html?v=2
      Ludzie pomagają Ci od co najmniej 3 lat
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,133121743,,Pomoc_dla_Filipka_i_jego_rodzicow.html?s=0
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,142977300,,dot_Filipka.html?v=2
      Co zrobiliście przez te 3 lata aby zmienić na lepsze swoją sytuację?
      • 35agat Re: potrzebuje ciuszków 02.06.15, 12:57
        trochę się zmieniła na lepsze. po prostu pytam czy ktoś nie ma niepotrzebnych ciuchów po dzieciach
        • payuta Saramolenda,a-brudniak,35agat 02.06.15, 14:02
          Saramolenda,a-brudniak,35agat,jestescie jedna osoba,,czy wspolpracujecie w trojke???
          Osoby,ktore wysylaly cokolwiek nickom Saramolenda,a-brudniak,35agat i maja jeszcze ich adresy poprosze wylacznie o - numer kodu i numer domu
          A osoby,ktore sie zadeklarowaly z wyslaniem paczki dla 35agat,poprosze o chwilowe wstrzymanie sie z wysylka.
          Dwa nicki jeszcze okey (mozna zapomniec hasla)
          Ale trzy,to juz lekka przesada.
          Z gory dzieki.
          • payuta Re: Saramolenda,a-brudniak,35agat 02.06.15, 15:07
            Jesli ktos wysylal paczke bezposrednio do Saramolenda,to bardzo prosze o jej kod i numer domu.
            Dzieki
            • hugo43 Re: Saramolenda,a-brudniak,35agat 02.06.15, 16:14
              wyslalam na gazetowego wiadomosc
              • mawitka Re: Saramolenda,a-brudniak,35agat 02.06.15, 17:38
                ja nawet osobiście zawoziłam, ale podobno zmienili mieszkanie więc pewnie niewiele Ci to pomoże.
                • payuta Re: Saramolenda,a-brudniak,35agat 02.06.15, 18:48
                  Mawitka,jesli nie sprawi ci klopotu,to tez i od ciebie poprosze i kod i numer domu i nick danej osoby.
                  Dziekuje smile
            • siugarova Re: Saramolenda,a-brudniak,35agat 02.06.15, 17:39
              wyslalam ci wiadomosc
              • payuta Re: Saramolenda,a-brudniak,35agat 02.06.15, 18:50
                Dzieki Hugo i Siugarowa.Odpisalam i Hugo prosze jeszcze o odpowiedz smile
                • payuta Re: Poprosze o... 02.06.15, 23:31
                  powstrzymanie sie z wysylaniem czegokolwiek do 35agat.
                  Jak do tej pory mam 4 nicki na ten sam kod pocztowy i numer domu.
                  Poczekam jeszcze pare dni.Musze troche poszperac po watkach,no i chce poczekac,moze ktos jeszcze sie w tej sprawie do mnie odezwie.
                  35agat,napisala do mnie ze ma dwa nicki,bo zapomniala hasla.
                  Czt 35agat informowala kogos o zmianie nicka?? Prywatnie?
                  • pani.mysz Re: Poprosze o... 03.06.15, 01:25
                    Doczytałam dwa wątki, z 2012 i 2014.
                    Wynika z nich, że sytuacja Agaty nigdy NIE została potwierdzona.
                    Bj napisała, że dostała stare dokumenty, że rodzina jest pod opieką MOPS, ale Saramolenda co miesiąc pisała, że zaraz wyśle lub wysłała do Bj nowe dokumenty, między innymi potwierdzające chorobę, ale BJ nigdy nie potwierdziła, że te dokumenty dostała.
                    Za to pomoc do tej rodziny poszła naprawdę ogromna.
    • pani.mysz Re: potrzebuje ciuszków 03.06.15, 01:02
      Czytam poprzednie wątki i nie rozumiem.
      W tym ostatnim, założonym jako a.brudniak jest wpis w Twoim imieniu napisany przez saramolenda z dnia10 października 2014 czyli OSIEM miesięcy temu.
      Treść wpisu:
      "Aktualnie sama od okolo 8 miesiecy wychowuje dziecko.Jest pod stala opieka mopsa.
      Jeżeli ktoś ma niepotrzebną chemie, żywność-bardzo sie przyda"

Czyli osiem miesięcy temu byłaś samotną matką w trudnej sytuacji a teraz masz kolejne dziecko?
      Zamiast próbować poprawić sytuację zaszłaś w ciążę?
      W kolejnych postach (z listopada 2014) są tam potwierdzenia, że "nadal jest sama" a Ty byłaś już w ciąży!
      To gdzie był ojciec dziecka?

Ja rozumiem, że dzieci i ciąże to prywatna sprawa każdego.
      Ale prosisz tu o pomoc trzy lata i nic nie zrobiłaś by zmienić swoją sytuację za to zdołałaś ją skomplikować kolejnym dzieckiem?

Czy możesz to wszystko jakoś wyjaśnić?
      • payuta Re: potrzebuje ciuszków 03.06.15, 09:58
        Hai,pani.mysz smile
        Super fajnie,ze jestes i ze dolaczylas do naszego grona smile
        Mam nadzieje ze zostaniesz z nami dlugoooo,ze bedziesz pomagac, ze bedziesz wdawac sie w pyskowki,targac za wlosy,wysylas,paczki,po cichu podawac kase,brac udzial w wyprawkach,dyskutowac i paplac w watkach,smiac sie,nieraz powyglupiac,no i ze bedziesz czuc sie potrzebna i pomocna smile
        Tego zycze...i tobie i sobie smile
        Ale,teraz,w tym watku poprosiabym,o chwile cierpliwosci z sadami i osadzaniem.
        Jest mi trudno jeszcze ocenic,czy mamy w tym momecie doczynienia z naciagaczem,czy osoba nieudolna zyciowo,czy po prostu leniwa.
        Jeszcze pare dni i podam linki,nicki i co tam bedzie trzeba.Okey?
        I blagam,o nie tykanie dzieci.
        Dzieki za wyrozumialosc i cierpliwosc.
        • pani.mysz Re: potrzebuje ciuszków 03.06.15, 16:14
          Dzięki za miłe powitanie smile
          Spokojnie poczekam, nie ma sprawy.
          I dzieci nie zamierzałam "tykać" tylko chodziło mi o prawdomówność autorki, ale nie ma sprawy, jak zbierasz wieści to siedzę cicho.
      • 35agat Re: potrzebuje ciuszków 03.06.15, 16:52
        tylko napisalam czy nie ma ktos zbednych ciuchow ale widze ze burza sie zrobila na moj temat. nie chce komplikowac forum sama jak mam zbedne rzeczy to oddaje tym potrzebujacym ale tu widze wiecej klotni niz... tak to moja prywatna sprawa i nie chcę o tym pisać na forum. I nie myślę, że dziecko to jest komplikacja.
        • prochottka1 Re: potrzebuje ciuszków 03.06.15, 19:37

mogłas napisac na oddam/przyjme
          • payuta Re: potrzebuje ciuszków 08.06.15, 15:49
            Dziewczyny,sorry,ze tak to dlugo trwa,ale plany swoje,a zycie swoje.
            Naprawde nie mialam mozliwosci dokladnie sie w temat wglebic,przepraszam.
            Czekacie juz troche,wiec najwyzszy czas cos napisac.
            Nie,wglebialam sie tak calkiem totalnie.Pobieznie i przy pomocy paru z was,wyszlo mi tak:
            a.brudniak i 35agat to ta sama osoba.Saramolenda,to jej kolezanka.
            Paczki szly na 2 adresy.Ten sam numer kodu pocztowego,dwie inne ulice,ale z tego co zrozumialam,dziewczyna sie przeprowadzila .
            I to wszystko moglo by byc,ok...
            ...ale....
            Na jeden z tych adresow byly wysylane paczki do
            "lukass233"
            z tego wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,615,134666719,,Prosba_o_pomoc.html?s=0
            Przyznam,ze nie czytalam jego watku od poczatku do konca i nie wiem ,czy to brat ,czy maz,czy inny czlonek rodziny.Ale i nazwisko Lukass233 i nazwisko a.brudniak i 35agat jest takie samo.
            O ciazy na forum nie informowala,o przeprowadzce chyba tak.
            Przepraszam was jeszcze raz,ale w tej chwili nie jestem sie na tym skoncentrowac.Jak cos wynajdziecie jeszcze,to bardzo prosze o wpisy.
            NIe prosze o lincz dziewczyny,chodzi mi raczej o wyjasnienie sytuacji.
            • mamatin Re: potrzebuje ciuszków 08.06.15, 23:54
              Cos tu nie gra. Z tego co pamiętam, Łukaszowi wysyłałam jakieś rzeczy dla córeczki, a saramolenda zbierała dla chłopca. Łukasz przesyłał do bj dokumenty na okolicznośc wypadku w Anglii (nie był nachalny ani chciwy). Nie chce mi sie wertować tych wątków, ale łączy ich chyba atopowe zapalenie skóry, które u córki lukasa było bardzo dokuczliwe.
              A wyjasnić sytuację to mogłaby założycielka wątku - główna zainteresowana.
              • aurinko Re: potrzebuje ciuszków 09.06.15, 08:06
                Wysyłałam paczkę dla Łukasza i skojarzyłam nazwisko - jest takie samo jak u jednej z proszących o pomoc które wymieniła Payuta tutaj, adres też się zgadza. To nie jest zbieg okoliczności, miło by było gdyby autorka wątku to wyjaśniła. Zgadza się, że Łukasz pisał o córce, a 35agat vel a-brudniak o synku, ale to nie zmienia faktu, że oboje posługują się tym samym adresem do przyjmowania paczek.
      • arwena_11 Re: potrzebuje ciuszków 09.06.15, 08:53
        Pani.mysz, dobra robotasmile Tak to właśnie tu powinno działaćsmile
        Niestety trzeba śledzić i wyszukiwać nieścisłości, oszust wpadnie prędzej czy później. Tylko trzeba mieć czas.
        Może jeszcze forum odżyje jak zaangażują sie takie osoby jak tysmile
        • payuta Re: potrzebuje ciuszków 09.06.15, 09:15
          Arwenasmile To nie pani-mysz,ale Aurinko dala do myslenia.
          Pilas ty juz dzis jakas kawe??? tongue_out
          Cos mi mowi,ze 35agat raczej sie tu nie odezwie.
          • arwena_11 Re: potrzebuje ciuszków 09.06.15, 09:20
            no nie piłamsmile masz rację. Mnie rzuciły się w oczy linki podane przez panią mysz i chyba dlatego tak wyszłosad

Co nie zmienia faktu, że taka pomocnica się ci przydasmile Ma zapał i chęci jakie każda z nas miała na początku. Z czasem się to traci, dlatego świeża krew jest potrzebnasmile
            • payuta Re: potrzebuje ciuszków 09.06.15, 09:42
              Hmmmmm,jak mozna otworzyc oczy bez kawy???? tongue_out
              Co do pani_mysz.Jestem troche innego zdania.
              Ale przyznam ze do przekopywania watkow jest pierwsza klasa.
              Teraz trzeba nam pomyslec,jak rozwiazac takie sytuacje,jak ta z a.brudniak.
              Cala rodzina z jednego adresu ,dostaje pomoc bez poinformowania nas tutaj,o tym
              • 35agat Re: potrzebuje ciuszków 14.06.15, 17:48
                tak łukasz to mój brat. i jego córka ma atopowe tak samo jak moi synowie. nie mam stałego łącza internetu także nie miałam jak odpisać.
    • malinowe_lody Re: potrzebuje ciuszków 15.06.15, 08:15
      przeglądnęłam pocztę. Paczki przesyłałam w 2012 roku. Potem zrezygnowałam z tej studni bez dna. Pamiętam, że tam były różne problemy a autorka wątku nie chciała skorzystać z żadnej rady, by wyjść na prostą. Być może nie było to możliwe, nie wiem. Szkoda mi było małego,a teraz jeszcze drugie....
      • 35agat Re: potrzebuje ciuszków 15.06.15, 17:36
        to niech pani nie bedzie szkoda. dziekuje za pomoc i wiecej nic nie oczekuje.
      • 35agat Re: potrzebuje ciuszków 15.06.15, 17:55
        zapytałam tylko czy nie ma ktoś niepotrzebnych ciuchów, a tu same obelgi.
        • prochottka1 Re: potrzebuje ciuszków 15.06.15, 21:10
          jakie obelgi?

piszesz pod kilkoma nikami i sadzisz ze jest to uczciwe??
          35agat, a.brudniak, saramolenda

od lat otrzymujesz pomoc na forum i znasz jego zasady
          • 35agat Re: potrzebuje ciuszków 15.06.15, 21:48
            do a.brudniak zapomniałam hasła i załozylam nowe. a saramolenda to moja kolezanka, nie ja.
            • prochottka1 Re: potrzebuje ciuszków 15.06.15, 22:14
              Jeśli korzystałaś/eś wcześniej z pomocy na tym forum, podaj popzedni nick (jeśli się zmienił) i linki do wątków.
              tu fragment z zasad korzystania z forum

"do a.brudniak zapomniałam hasła i załozylam nowe. a saramolenda to moja kolezanka, nie ja"

ok mozna zapomniec hasła i prosic kogos zeby w naszym imieniu napisali na forum
              ale trzeba podac pod jakim nikiem sie wczesniej pisało
              oraz podac nik osoby w imieniu ktörej sie prosi o pomoc

nie sadzisz ze wprowadzilas w bład osoby ktöre Ci pomogły?
              • 35agat Re: potrzebuje ciuszków 19.06.15, 12:16
                tak racja. popełnilam bład. prosze o ciuszki dwojka synow ma stwierdzona asmte oskrzelowa musza miec stale leki takze na nie ktore rzeczy brakuje mi pieniedzy. niestety nasz fundusz zdrowia jest wspanialy
              • ann.38 Re: potrzebuje ciuszków 19.06.15, 21:14
                prochottka1 napisała:
                > ok mozna zapomniec hasła i prosic kogos zeby w naszym imieniu napisali na forum
                > ale trzeba podac pod jakim nikiem sie wczesniej pisało
                > oraz podac nik osoby w imieniu ktörej sie prosi o pomoc
                >
                > nie sadzisz ze wprowadzilas w bład osoby ktöre Ci pomogły?
                >

Sorry, że się wcinam będąc jedynie czytającą, a nie działającą. Jednak myślę, że jesteś trochę niesprawiedliwa. Wystarczy zajrzeć do starych wątków, widać, że owa saramolenda jest znajomą prosi o pomoc dla kogoś/w czyimś imieniu (dla Autorki własnie). A sama Autorka tego wątku też już w tamtym starym wątku wystąpiła w pewnym momencie pod tym nickiem, co tutaj, więc było widać, że ona to ona. Rozumiem, że tutaj powinna się przypomnieć kim jest, że juz była na forum, ok, ale chyba za dużo jej zarzucasz.
                • prochottka1 Re: potrzebuje ciuszków 21.06.15, 16:56
                  ann.38
                  Wystarczy zajrzeć do starych wątków, widać, że owa saramolenda jest znajomą prosi o pomoc dla kogoś/w czyimś imieniu (dla Autorki własnie).

postapiła niezgodnie z regulaminem forum (cytat powyzej) to głöwny zarzut

i nie wszyscy maja czas na czytanie watköw i domyslanie sie ze ona to ona pod innym nikiem

zwłaszcza ze ju było kilka podobnych otrzebujacych
                  co latami były na forum i niki sie tylko zmieniałay i jeszcze ilosc potomstwa.
        • mamatin Re: potrzebuje ciuszków 15.06.15, 22:32
          > zapytałam tylko czy nie ma ktoś niepotrzebnych ciuchów, a tu same obelgi.

Obelgą to jest ten wątek, który założyłaś jak gdyby nigdy nic...tylko używane ciuszki.

• saramolenda Re: potrzebuje ciuszków 29.12.15, 21:42
            o kurcze, długo nie zaglądałam tu a tu widzę, że jakieś nieporozumienie było.
            Jestem koleżanką Agaty, mieszkam w ogóle w innym miejscu. Pomagałam im bo znam Agatę bo byłam ich sąsiadką i stąd ich znam. Można "polukać"po IP
            jak coś na pw mogę opisać szczegóły. Dokumenty co miałam słałam, teraz już dawno nie widziałam się z nimi jedynie telefonicznie miałam kontakt.
            Agata ma dwojke dzieci to fakt, jej partner pracuje ale zarabia najniższa krajową a po opłatach, dojazdach i lekarzach nie mają kasy i stąd prosiła.Agata dorabia sprzątając jak ma możliwość bo dzieci ciągle chorują plus ma pod opieke matke partnera chorą (wszyscy mają azs, astmę, Agata ciagle sie leczy ( ale nie chce tu pisac bo nie wiem czy chciałaby bym pisala)
            teraz starają się o inna grupe, z mopsa korzystają, dostają też obiad z opieki.
            Pisała tu z innych maili zakładanych bo nie pamiętała hasła-i tu błąd bo mogła odrazu to zaznaczyć. Napewno nie chciała nikogo wprowadzić w błąd.
            Pozdrawiam
      • saramolenda Re: potrzebuje ciuszków 29.12.15, 21:53
        zrezygnowała bo sobie radzili jakoś. Jakie rady?ciągle korzystają z opieki, jak wiem Agata uczestniczy w kursach jak poszukiwać pracy itp ale kto ją zatrudni jak ciągle jak nie jedno dziecko chore to "teściowa"czy ona w szpitalu.
        wyprowadzka? za co, skoro na podstawowe środki im nie starcza do życia. Z dzieciakami jak i sama lata od lekarza do lekarza z nfz bo prywatnie to może pomarzyć.Czasem jej daje na wizytę bo mi szkoda dzieciaków.Niestety, życie ciągle kopie ich po d..stąd prosiła o pomoc. Proszę o wyrozumiałość, napewno nie chciała nikogo urazić/wprowadzić w błąd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka