Dodaj do ulubionych

Regulamin akcji Gwiazdka 2015

17.11.15, 22:08
Po raz kolejny rozpoczynamy akcję Gwiazdka na Pomocnych emamach.
Tegoroczną Akcję prowadzą: Beata, Gosia, Iza i Blanka.
Zasady jak w ubiegłym roku, niemniej zmienił się mail, zatem prosimy o zapoznanie się z Regulaminem. Zgłoszenie jest równoznaczne z akceptacją tegoż.

Do Akcji przyjmowane są dzieci, które ukończyły pierwszy rok życia. Wartość prezentów ok. 50,-

REGULAMIN

POTRZEBUJĄCY
1. Zgłaszanie dzieci będzie się odbywać w dniach od dzisiaj do 8.12.2015 r., wyłącznie na adres 2015gwiazdka@gmail.com
2. Zgłoszenie powinno zawierać:
- nick gazetowy, jeśli taki jest bądź dane osoby zgłaszającej/opiekuna;
- opis sytuacji rodziny, dotyczy to także rodzin biorących udział w poprzednich Akcjach;
- aktualne dokumenty poświadczające trudną sytuację [decyzje o zasiłku rodzinnym, celówkach etc.]
Osoby, które przyślą zgłoszenie bez dokumentów nie zostaną zakwalifikowane do Akcji!
3. W tytule zgłoszenia należy wpisać „zgłoszenie dzieci”, w treści zaś umieścić, według poniższego szablonu:
- imię dziecka/dzieci,
- wiek,
- zainteresowania, jeśli ma jakieś szczególne,
- adres, na jaki ma być wysłana paczka,
- dane rodzica i numer telefonu dla ewentualnego kuriera.
4. Koordynatorki zastrzegają sobie prawo do poproszenia o dodatkowe wyjaśnienia; w przypadku braku odpowiedzi na pytania wyjaśniające dzieci nie zostaną zakwalifikowane do Akcji.
a) Potrzebujący zgadza się na przedstawienie przez koordynatorki ogólnej sytuacji Darczyńcy i
przekazanie danych adresowych niezbędnych do dostarczenia paczki.
5. Po otrzymaniu paczki osoba zgłaszająca dzieci jest zobowiązana do poinformowania o tym mailowo na adres Akcji. Brak potwierdzenia otrzymana przesyłki może spowodować wykluczenie Potrzebującego z kolejnych Akcji!
6. Osoby zgłaszające nie swoje dzieci są zobowiązane do przesłania zgody rodziny na udział w Akcji i aktualnych dokumentów potwierdzających sytuację.
7. Prezenty dla dzieci wysyłane są na Gwiazdkę mają się znaleźć pod choinką, a nie być wręczone 6.12 przez Mikołaja.
8. Prosimy nie zgłaszać wszystkich potrzebujących znajomych i krewnych. Bardzo chciałybyśmy pomóc każdemu, ale mamy ograniczone możliwości.

DARCZYŃCY
1. Zgłaszania odbywają się w dniach od dzisiaj do 15.12.2014 r.
2. Darczyńca zgłasza się wysyłając maila na adres 2015gwiazdka@gmail.compl w tytule wpisując „Darczyńca”, a w treści następujące informacje:
- nick z forum (jeśli posiada);
- wiek, płeć i liczbę dzieci, którym Darczyńca chce sprawić radość;
- informacje dodatkowe (czy Darczyńca woli zanieść paczkę osobiście czy woli rodzeństwo lub może obdarować dwoje różnych dzieci, preferowany wiek lub płeć itp.).
3. Darczyńca zobowiązuje się potwierdzić swój przydział dzieci w ciągu 3 dni od wysłania przez nas maila.
4. Darczyńca zobowiązuje się do wysłania na swój koszt prezentu do dziecka, najpóźniej 15.12.2014 r. (pamiętajmy, że przed Świętami poczta jest bardzo obłożona przesyłkami, że firmy kurierskie nie chcą przyjmować zleceń indywidualnych itd.)
5. Darczyńca zobowiązuje się potwierdzić mailowo na adres Akcji wysłanie paczki.
6. Paczki wysyłamy po 6.12, Akcja dotyczy prezentów pod choinkę!
Pierwszeństwo mają zgłoszenia od stałych użytkowników portalu Gazeta.pl.

Staramy się w miarę możliwości sprawdzać potrzebujących, ale nie możemy zagwarantować, że absolutnie wszyscy zgłaszający dzieci są uczciwi. Jesteśmy tylko ludźmi. Jeśli zatem ktokolwiek ma podejrzenia, wątpliwości, albo wiedzę odnośnie prób wyłudzenia i oszustwa – prosimy o zgłaszanie tego koordynatorom na maila Akcji!!!

TABELA POTRZEBUJĄCYCH

TABELA DARCZYŃCÓW

Koordynatorki wspólnie decydują o Akcji, zastrzegają sobie prawo do wprowadzania drobnych zmian oraz nie gwarantują absolutnie sztywnego stosowania Regulaminu i mają ostateczny głos decydujący.
Wątek Akcji nie służy dyskusjom dotyczącym sposobów działalności koordynatorek i paskudnych charakterów użytkowniczek forum. Wszelkie pretensje, zastrzeżenia i pomysły prosimy zgłaszać na maila Akcji
Obserwuj wątek
    • bj32 Trochę brakuje Darczyńców. 27.11.15, 19:17
      Zapraszam serdecznie chętnych. Fajnie jest dawać prezenty smile
      • anka7961 Re: Trochę brakuje Darczyńców. 01.12.15, 09:45
        Blanko nadchodzę!!!!!
        • slonko1335 Re: Trochę brakuje Darczyńców. 01.12.15, 09:56
          niezawodna jak zawsze Aniasmile
        • bj32 Re: Trochę brakuje Darczyńców. 09.12.15, 09:33
          Dzięki smile
          Oby wszyscy wzięli z Ciebie przykład smile
    • kandyzowana3x Re: Regulamin akcji Gwiazdka 2015 09.12.15, 23:21
      dziewczyny, dostaje zwroty z wysyłanej poczty na adres 2015gwiazdka@gmail.com
      • bj32 Re: Regulamin akcji Gwiazdka 2015 09.12.15, 23:42
        Z jakim komunikatem?

Spróbuj jeszcze raz, a ostatecznie na bj32ster@gmail.com to ja spróbuję pchnąć dalej.
        • bi_scotti Dziekuje 10.12.15, 00:12
          Chcialam uprzejmie podziekowac Gosi i jej mezowi za pomoc w byciu (chyba) skutecznym Darczynca smile
          Wszystkim zycze pieknej zimy i wszystkiego na najlepsze na caly Nowy Rok 2016!
          I niech wszystkie dzieci odwiedzi z prezentami magiczna postac spelniajaca marzenia, ktokolwiek by to nie mial byc ... Aniolek, Mikolaj, Gwiazdor, Swiety Jozef, Dziad Mroz, Befana, Trzej Krolowie etc. etc. etc.
          • gwiazdka2015 Re: Dziekuje 10.12.15, 11:23
            Jak miło dziękuje kochana.Pozdrawiam Gosia
        • kandyzowana3x Re: Regulamin akcji Gwiazdka 2015 10.12.15, 16:58
          juz załapałam smile. adres mailowy w regulaminie darczyńców ma doklejone niepotrzebne pl na końcu.
          wczoraj było zbyt późno żebym zauważyła smile.
          • bj32 Re: Regulamin akcji Gwiazdka 2015 10.12.15, 17:42
            Faktycznie.Przepraszam, mój błąd smile
            • miedzymorze Re: Regulamin akcji Gwiazdka 2015 10.12.15, 22:51
              Dalej jest nie do końca ok.
              Czemu jest tylko osób z Łagowa ? Jakaś mini-lokalna apokalipsa tam się wydarzyła ostatnio ?

pozdr,
              mi
              • bj32 Re: Regulamin akcji Gwiazdka 2015 10.12.15, 23:27
                No właśnie chyba wieść poszła, że "dajo pezenty dla dzieciuf". Zasady mamy proste i i tak nie weszli wszyscy, którzy chcieli.
                Ale raczej ciężko odmawiać na podstawie "A pani z Łagowa? A to nie, nie, mamy już dwie rodziny od was" big_grin
    • mama-131 Podziękowanie dla pani DW X 14.12.15, 09:40
      Bardzo chciałam podziękować pani o niku DW X,która zrobiła dla moich dwóch szkrabów prezenty i za prezencik dla mnie,którego nie spodziewałam się.Bardzo pani dziękuję.Dzieci już się cieszą,bo powiedziałam im,że aniołek przygotowuje prezenty im pod choinkę za dobre uczynki.Prezenty na pewno im się spodobają.Dziękuję jeszcze raz i życzę pani Wesołych świąt.

Chciałam również podziękować całej administracji,bez których ta akcja by się nie odbyła.Macie kochane wspaniałe serca. Pozdrawiam Was Serdecznie
    • aasia1989 Re: Regulamin akcji Gwiazdka 2015 19.12.15, 20:17
      Dobry Wieczór Wam Kochane,z tego miejsca chciałam Podziękować Bardzo ale to bardzo Pani Agacie z Warszawy za wysłanie Paczki dla Naszej Oliwcismile
      Dzisiaj została nam doręczona.
      Dziękuje Pani Agatko za Pani Wielkie serduszko i chęć sprawienia uśmiechu .
      Paczuszka zostanie otwarta w wigilie .
      Radość Przeogromna ,
      Dziękuję również organizatorom ,tym wszystkim zaangażowanym w tegoroczną Akcje Gwiazdka.
      Macie Wielkie Serduszka pełne zrozumienia .
      Dziękujemy Serdecznie Wam Wszystkim!
      • antoszkowa Re: Regulamin akcji Gwiazdka 2015 21.12.15, 22:57
        Uff, miałam jutro do Pani dzwonić, bo chyba w natłoku różnych spraw Poczta Polska nie przysłała mi smsa, że paczka została odebrana (względnie: to ja tego smsa przegapiłam). Oliwka dostanie taki sam prezent jak mój syn i moja siostrzenica, i mam nadzieję, że będzie miała z tego prezentu dużo radości.
        Wesołych Świąt!
    • quessta Dziękuje Pani Katriel 22.12.15, 10:15
      Z całego serca chciała byn podziękować Pani za prezenty dla Tomka i Oli.Dzieci będą przeszczęśliwe.Życzę Pani Katriel jak i wszystkim emamom Wesołych,spokojnych i radosnych Świąt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka