Dodaj do ulubionych

DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW

• mama007 ja znów mam prośbę o nieco dokładniejsze... 14.12.04, 19:51
      podanie potrzeb ...
      wiecie o co mi chodzi? jakby ktoś mógł mniej-więcej zorientować się co u Oli
      już jest - jak zostanie z 15 mydłami, 10 szamponami, 5 pastami do zębów, a nie
      będzie miała szczoteczki do zębów itp to też nie będzie dobrze... w czasie
      przedświątecznych zakupów może moja mama będzie mogła coś dokupić i dlatego tak
      się wciąż dopytuję, mam nadzieję, że nie macie mi za złe... smile
      pozdrawiam
      • takandrynka paczka poszła 14.12.04, 20:09
        Poszła paczka do Oli - jutro do niej zadzwoie i postaram sie opisac co potrzeba.
        Przezylam dzis szok na poczcie. Paczka byla w kartonie po drukarce, oklejona
        brazowa tasma. Pani przyczepila sie, ze to reklama i ze powinnam paczke okleic
        cala tasma lub owinac w papier. Na nic zdaly sie moej slowa, ze w zeszlym tyg
        wysylalam paczke i nikt nic nie mowil o oklejaniu paczki.
        Nic, pani dala papier i sznurek i jakos zawinelamsad Ale paranoja-wmawiala mi,
        ze tosa przep[isy od 1.10 - a ja jej na to, ze w ubiegly czwartek juz byl
        grudzien, czyli po 1.10.
        Potem przyczepila sie, ze paczka chyba za ciezka i chyba wazy ponad 20 kg.
        Zdziwila sie, ze tylko 16.5kg. Uff. Zawinelam, nadalam.
        Potem na moje pyatnie, czy dojdzie do piateku stwierdzila ze teraz przez
        swietami oni sie nie spiesza - wiec chyba w pon. To wyslalam priorytetem.
        Powinna dojsc na piatek. Co za przepisy! KAZDA poczta ma inne?

Koniec - wypisalamsie nt.poczty.
        Pozdrawiam i bede kontaktowala sie z OLa. Jutro napiszesmile
        • daguniaaa Re: paczka poszła 14.12.04, 22:37
          Takandrynko, ja wysłałam paczkę w poniedziałek, ale wcześniej wzięłam sobie
          kwitek, żeby nie mieć już nic do wypełniania, bo na pocztę zasuwam z wózkiem.
          No i coś mnie tknęło i zapytałam, czy jak pudło jest dobrze oklejone to mam
          jeszcze zawinąć paczkę w papier. Faktycznie pani powiedziała mi to samo. Że jak
          czyste pudło, to nie muszę a jak z napisami to muszę, więc opakowałam. Jak
          oddawałam to jeszcze się okazało, że powinna być obwiązana sznurkiem, bo duża.
          Ale pani była tak miła, że sama to zrobiła, chyba ją widok mojej małej krupci
          udobruchał. Tak to niestety z naszą pocztą jest. I jeszcze te gigantyczne
          kolejki przed świętami. No i ciekawa jestem co to znowu za reklama na pudle z
          paczki, kto to ogląda? Głupota.
          • alex05012000 Re: paczka poszła - a propos poczty 15.12.04, 14:26
            eh, znam ja pocztę polską, sporo wysyłam tych paczek ... i też już zdarzyło mi
            się że musiałam opakowywać karton bo był z napisem jakimś... jedni każą wiązać,
            inni nie, wydaje mi się, ze zależy kto przyjmuje, ostatnio, wysyłając paczkę do
            Oli tudzież 4 inne, wysłałam w kopercie z bąbelkami grzechotkę jednej mamie z
            krakowa, przeraźliwie grzechoczącą mimo opakowania, przyjmował facet, jak leci,
            żebym mu dała zdechłą żabę toby ją nadał.... a kiedyś się babka pocztowa
            przyczepiła, że koperta za wypukła i co tam jest w środku itd... poza tym
            mierzi mnie że paczka od 1 czy 2 do 5 kg - 8 zł a jak przekroczy 5 kg o parę
            deko to już 14 zł! ... wrr, nie miałam jej jak zważyć przedtem...
            p.s. Ola pisała, że pojechali na prześwietlenie płuc z Maluchem,
            p.s.2 moja Ola (córka znaczy) też chora - początki zapalenia oskrzeli,
            antybiotyk, siedzi w domu z tatą a nasz tata to wytrzymuje z dzieckiem 1
            godzinę, pod warunkiem, zę dziecko oglada w tym czasie TV, no, a ja oczywiście
            w pracy ...pozdrawiam - maria
    • mamajek1 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 14.12.04, 22:53
      Witam,
      Zrobiłam mały pzregląd i będę mogła wysłać - płaszcz zimowy, do tego jakaś
      czapa i szal, jeansy, sweterek bawełniany taki jak na drutach, sweter rozpinany
      wełniany, trykotowy golfik, trochę t-shirtów, cienkie spodnie na gumce , dość
      elegancki komplet spodnie i żakiet. Byc może coś jeszcze.
      • takandrynka POTRZEBY 15.12.04, 15:42
        Wszystko na sile prawie wyciagniete od Oli:

potrzebna bylaby butelka dla malego tak na 220 ml (do mleka, kaszek)
        mokre chusteczki do pupy
        krem jakis do pupy dla Kacperka
        z 2 pary rajstopek dla malego na 86-92 cm
        kaszki mleczne, mleczno-ryzowe
        pasta do zebow dla doroslych (maja aktualnie uzywana tubke)
        podpaski
        proszek do prania (ew. jakis plyn do plukania)

Kacperek nie ma kolderki, spi w lozeczku ale pod grubym kocem. Wiec ew.
        kolderka do lozeczka ze zmiana poscieli dla malego
        jesli ktos mialby zbedna to zmiane poscieli dla nich (Ola dziekuje Dorotce za
        otrzymana juz zmiane poscieli)
        reczniki
        sciereczki kuchenne

Talerzy, kubkow, sztuccow maja dla 3 osob.
        Na dzien dzisiejszy maja szampon, medelko, zel do mycia.

Na stryszku maja maszynke podlaczona do butli ale wode na herbate gotuja na
        dole u tesciowej. Moze ktoras ze wspanialych kolezanek ma zbedny czajnik
        bezpzewodowy - tak sobie mysle, ze byloby dziewczynie łatwiej, albo czajnik
        jakis bo maja 3 garnki?
        Generalnie rzeczy typu herbata i kawa jakies sa, bo dostala juz on nas -jak to
        powiedziala Ola "to nie sa to rzeczy pierwszej potrzeby) - ale same wiemy, ze
        milo napic sie herbatki i kawkismile

Arwena zadeklarowala sie z podgrzewaczem do butelek, ktory wysle w styczniu.
        Ola juz wie i dziekuje-mowi, ze nie bedzie musiala schodzic na dol, zeby
        podgrzac malemu jedzenie.

No to na razie tyle-ile udalo mi sie z niej wydusicsmile
        • alex05012000 Re: POTRZEBY-dopisuję co wysłałam we wtorek rano 16.12.04, 12:07
          takandrynka napisała:
          > Wszystko na sile prawie wyciagniete od Oli:
          > potrzebna bylaby butelka dla malego tak na 220 ml (do mleka, kaszek)
          > mokre chusteczki do pupy - wysłałam paczkę 80 sztuk
          > krem jakis do pupy dla Kacperka
          > z 2 pary rajstopek dla malego na 86-92 cm
          > kaszki mleczne, mleczno-ryzowe - wysłałam 1 mleczno ryżowa morelowa
          > pasta do zebow dla doroslych (maja aktualnie uzywana tubke)- wysłałam 1 tubke
          i 1 dla Kacperka pastę do ząbków
          > podpaski - wysłałam 1 paczkę
          > proszek do prania (ew. jakis plyn do plukania)
          > Kacperek nie ma kolderki, spi w lozeczku ale pod grubym kocem. Wiec ew.
          > kolderka do lozeczka ze zmiana poscieli dla malego - mam tylko 2
          prześcieradełka, wyślę następną paczką!
          > jesli ktos mialby zbedna to zmiane poscieli dla nich (Ola dziekuje Dorotce za
          > otrzymana juz zmiane poscieli)
          > reczniki
          > sciereczki kuchenne - wysłałm 1 sztukę
          > Talerzy, kubkow, sztuccow maja dla 3 osob.
          > Na dzien dzisiejszy maja szampon, medelko, zel do mycia.
          > Na stryszku maja maszynke podlaczona do butli ale wode na herbate gotuja na
          > dole u tesciowej. Moze ktoras ze wspanialych kolezanek ma zbedny czajnik
          > bezpzewodowy - tak sobie mysle, ze byloby dziewczynie łatwiej, albo czajnik
          > jakis bo maja 3 garnki?
          > Generalnie rzeczy typu herbata i kawa jakies są, bo dostala juz on nas -jak
          to powiedziala Ola "to nie sa to rzeczy pierwszej potrzeby) - ale same wiemy,
          ze milo napić sie herbatki i kawki - wysłałm 1 kawę mieloną Maxwell
          poszukam sztućców, garnka, mam chyba po Oli plastikowy trójdzielny talerzyk dla
          malucha, talerzy raczej nie wyślemy bo chyba by zbili na poczcie ??? postaram
          sie dokupić herbatę, kaszke dla malucha i proszek do prania Bobas i wysłać
          jeszcze przed świętami drugą paczkę ... mam nadzieję ... bo u mnie pomór:
          dziecko chore temperatura sie utrzymuje mimo summamedu, a musiałam ją zawiećź
          do babci z tą gorączką bo mąż dostał ataku kamicy nerkowej... a ja w pracy,
          świat jest piękny, hę? pozdrawiam - maria
          piszcie co wysyłacie dziewczyny....
      • takandrynka OLA DZIEKUJE 15.12.04, 15:45
        Wspaniale kolezanki-Ola dziekuje za to co juz dostalasmile
        Ja jej tylko powiedzialam, ze ona tez sama pomaga jak moze, dzieli sie tym co
        ma po Kacperku - a to tez o niej dobrze swiadczysmile
    • kasiuniakus Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 15.12.04, 17:10
      W jakim dokładnie wieku jest KAcperek?? Dołozyłabym jakieś kaszki - a nie
      wiem od jakiego miesiąca. czekam pilnie na wiadomość.
      pozdrawiam.
      Kasia
      • takandrynka Do Kasiuniakus 15.12.04, 17:14
        Pisalam o tym wyzej - Kacperek ma 16 miessmile
        • kasiuniakus Re: Do Kasiuniakus 15.12.04, 17:31
          przepraszam. troche jestem zabiegana. pozdrawiam i dziekuję za przypomnienie.
          • takandrynka Re: Do Kasiuniakus 15.12.04, 17:36
            Alez, nic sie nie stalosmile Sama lapie sie na ty, ze chce zapytac o cos, o czym
            juz dziewczyny pisalysmile
            Pozdrawiam serdecznie wszystkie zabieganesmile
            Zabiegana przeokropnie T.
            • kasiuniakus Re: Do Kasiuniakus 15.12.04, 19:38
              butelkę kupiłam, dorzucę kaszkę. pa
    • dkamin74 Kołdra wysłana! 15.12.04, 22:02
      Paczkę z kołdrą dziś wysłalam priorytetem, powinna jutro dotrzeć do Oli. Dorota.
      • takandrynka Re: Kołdra wysłana! 16.12.04, 10:36
        Supersmile Pewnie dzis dojdzie.
        Ja swoja paczke wyslalam co prawda we wtorek priorytetem-ale nie liczylam na
        to, ze dojdzie juz w srode (nadawalam ja po 19:00). Mam nadzieje, ze dzisiaj za
        to dojda obie: ode mnie i od Ciebiesmile Ola mowila, ze woza paczki 2 x dziennie
        jak trzeba - tak cos mi sie chyba obilo o uszka (ostatnio dostala jakos do
        poludnia i ok. 16).
    • ewelina1231 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 16.12.04, 13:34
      witajcie Kochane, wrócilam wczoraj i już mam niedobre wiadomości, Ola szykuje się do szpitala z Małym, prawdopodobnie dziś popołudniu pojadą, Kacperek ma zapalenie oskrzelików, to podobnież nic bardzo strasznego, ale jednak lekarz chce wykonać parę badań, a to tylko w warunkach szpitalnych, w każdym razie telefon dalej jej zostawiam, teraz nie mialabym serca odebrać. Ola zostanie z Malym na oddziale, na szczęście są takie warunki i możliwosć, płatne, ale takie to już życie (10 zl za dobę). Lekarz powiedzial, że jeżeli badania będą pomyślne wyjdą już w sobotę, może jutro wieczorem, zależy od wynikow. Dziękuję wam znów bardzo za paczki, Mały ma zapas kaszek, zabawki, ubranka, Ola trochę ciuchów, drobiazgi tak potrzebne codzienniesmile kołdra doszla rano dziś, nareszcie będą mieli cieplej, zawsze kołdra lepsza od koca. Dziękuję naprawdę bardzo, teraz muszę pokombinować jej jakies zapasy na święta, przy chorym Malym i szpitalu nie będzie miala głowy i pieniędzy na przygotowanie świątecznej kolacji, żałuję, ze muszę wyjechać, ale do 23 grudnia będę i w drugi dzień świąt wrócę. Nie proszę was o jedzenie, bo wiem, ze wysłanie kilograma mąki jest droższe niż sama mąka itp dziękuję bardzo wam i dziękuję tykadryncesmile) Ola mówila mi, ze jesteś i trzymasz rękę na pulsie, to super. Idę pomoc jej przygotować się do tego szpitala, nerwy jej trochę puszczają, wejdę wieczorem i napiszę co powiedzieli lekarze, pozdrawim was serdecznie Kobietki i jeszcze raz wielkie, wielkie dzięki, nie sądziłam, przyznam się, ze nie wierzyłam w was, ale cieszę się, ze nie mialam racji, powtórzę się, jesteście kochane i wielkiesmile do wieczora
      • alex05012000 Re: DO EWELINY- pieniądze na szpital 16.12.04, 13:38
        jak można przesłać te 10 zł na szpital? masz jakieś konto, bo Ola pewnie nie ma
        konta w banku??? ja jestem gotowa wysłać dychę, może jeszcze inna mama
        sfinansuje drugi czy trzeci dzień? - maria
        • arwena_11 Re: DO EWELINY- pieniądze na szpital 16.12.04, 13:49
          ja też dam 10, jak będzie konto
          • takandrynka Re: DO EWELINY- pieniądze na szpital 16.12.04, 13:54
            Ja 10 zl tez moge wplacic-ale moze na Twoje konto Ewelina?
            • betik6 Re: DO EWELINY- pieniądze na szpital 16.12.04, 14:09
              właśnie rozmawiałam z Olą przez telefon-bidulka bardzo zdenerwowana,ale nie ma
              co się dziwić.Ewelina,podaj gdzie można wysłać te pieniązki to i ja coś
              dorzucę,bo napewno potrzeba na pobyt, ale i przecież na podróż i wyżywienie dla
              Oli.Szkoda tylko,że nie będą w szpitalu w P-niu bowtedy mogłabym coś zdziałać
              na miejscu.
              Pozdrawiam.
              Beata - betik6@wp.pl
              • takandrynka Re: DO EWELINY- pieniądze na szpital 16.12.04, 14:18
                Rozmawialam z Ola i prosilam, ze jak bedzie jechala z Ewelina do szpitala
                zeby "puscily" do mnie sygnal (Ewelina pozyczyla Oli komorke i zostala bez
                telefonu-wiec jednak moglam nie sluchac sie Eweliny i wyslac Oli aparat).
                Chce poprosic Eweiline o przeslanie chetnym osobom na prv swoj nr konta0zeby
                jakos pomoc Oli z tym szpitalem.
                • alex05012000 Re: DO EWELINY- pieniądze na szpital 16.12.04, 15:48
                  no właśnie, koniecznie potrzebny numer konta... można chyba przesyłać też
                  pieniądze z poczty przekazem na adres domowy kogoś kto konta nie posiada, ale
                  czy mąż będzie miał jak to odbierać??? jak go nie będzie w domu to listonosz
                  awizo zostawi... nie wiem co lepiej?
                  co do komórki to w 2 sklepikach patrzyłam - używane nokie czy inne tam są po
                  200 zł i więcej!, obłędnie drogo... pozdrawiam i czekam na wieści - maria
                  • takandrynka Re: DO EWELINY- pieniądze na szpital 16.12.04, 16:00
                    Komorke moge pozyczyc na czas nieokreslony-ale Ewelina mowila, ze pozycza swoj,
                    a teraz zostala sama bez telefonu (o czym wczesniej niestety nie wspomniala, a
                    szkoda).
                    Postaram sie przy najblizszym transporcie do Strzalkowa wyslac komorke te ktora
                    posiadam - na razie lezy u mnie i nie musze jej oddawac, a Oli sie przyda.
                    Ewelina nie ma teraz kom. wiec Ola przekazala jej, ze ja prosilam o kontakt.
                    Chce poprosic Eweline wlasnie o nr konta. PA
      • daguniaaa Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 16.12.04, 16:13
        Ja włożyłam do paczki 50 zł w liście. Mam nadzieję, że paczka doszła (priorytet)
        i nikt tego nie wyciągnął. Jakoś nie mam zaufania do poczty w tych sprawach.
        Wiem, że to kropla w morzu potrzeb, ale chciałam pomóc jeszcze dwóm osobom, a
        tu święta za pasem, chrzciny mojej małej i niestety wydatki. Pozdrawiam
        cieplutko i mam nadzieję, że z Kacperkiem będzie dobrze i wrócą razem z Olą
        szybko do domku.
        • takandrynka KONTO 16.12.04, 19:56
          Hej, dostalam wiadomosc od Eweliny, ze pieniazki w paczkach ode mnie i Dagmarki
          doszly - wielkie dzieki!
          mam rowniez nr konta meza Oli - chyba Ola nie pobije mnie i Eweliny.
          Nie mialam dostepu na Forum-prosilam wiec Arwene, by rozeslala chetnym osobom.
          Jesli ktos ma jeszcze chec na nr konta to chetnie udostepniesmile

Kacperek jest juz po wstepnych badaniach - mowia, ze nie jest zle, ze wyniki
          badan jutro.
          Zatem KOLEZANKI WSPOLNEJ PRACY - POMAGAJMY DALEJsmile
          To naprawde podnosi cisnienie - ale to dobre podnoszenie cisnieniasmile Ja mam
          lepszy humorsmile
          To lepiej smakuje niz wiekie lody z owocami i bita smietanasmile
          • alex05012000 Re: KONTO-do takandrynki 17.12.04, 15:42
            takandrynko, bratnia duszo, a czemu to nie dostałam numeru konta????? na:
            poniatowska-bylina@wp.pl, bardzo proszę! - maria
    • mama007 telefon 16.12.04, 21:10
      dziewczyny, piszę, bo wiem, że mam na pewno telefon u moich rodziców. Siemensa
      nie tak starego i dobrym stanie. Tylko (głupia sprawa...) chciałam go sprzedać
      choćby za symboliczną kwotę... Nam tez nie jest łatwo i chciałam w ten sposób
      trochę "nadrobić", ale teraz cały czas zastanawiam się czy nie oddać go Oli. Oj
      jestem w rozterce, ale znając życie to i tak go oddam smile
      mam tylko nadzieję, że znajdę do niego ładowarkę. I z tego co pamiętam to
      bateria tak sobie trzyma. No ale zawsze to będzie swój telefon, a nie
      pożyczony smile Tylko nie jestem pewna czy nie ma sim-locka na Plusa, ale może
      któraś z Was mogłaby jakoś załatwić zdjęcie go??
      Odezwę się jak poszperam u rodziców i jak będę wiedziała dokładnie co i jak z
      tym telefonem.
      Aha, i pakuję właśnie paczkę - płyn do płukania Lenor (mały), dezodorant dla
      męża Oli i woda po goleniu dla Niego, Sudocrem dla małego, podpaski, rajstopki
      dla Kacperka (nie przekręciłam imienia??) i prawdziwy dżem smile)) (od teściowej z
      nie-chemicznych owoców, chyba malin albo truskawek) - opakowany w skarpetki smile)
      i jeszcze landrynki, makaron (otwarty, mam nadzieję, że się nie obrażą...),
      rozpoczęta paczka waty.
      Poszukam czegoś jeszcze, co sie tylko zmieści i wyślę prawdopodobnie jutro.
      Pozdrawiam smile
      • takandrynka Do mama007 16.12.04, 21:24
        Asiu, nie ma problemu-ja pozycze na dluzszy czas a moze nawet znajde jeszcze
        inny.
        jesli masz mozliwosc sprzedania i pieniazki tez przydadza Ci sie-to moze
        sprobuj sprzedac. ja wysle do Oli swoja komsmile
    • marika_ja Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 17.12.04, 08:21
      Dziewczyny, proszę na: mki10@interia.pl adres do Oli - też postaram się coś
      wysłać! Postaram się też wrzucić parę groszy. A może wiecie o czymś nowym,
      czego najpilniej potrzeba, a czego jeszcze nikt nie wysłał?
      Magda
      • takandrynka Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 17.12.04, 08:45
        Adresik wysłany na prvsmile
    • ewelina1231 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 17.12.04, 10:42
      witajcie dziewczynysmile mam trochę wiadomości od Oli, wyniki badań krwii już są i nie wykryto przeciwciał alergenów(nie jestem lekarzem, piszę jak pamiętam, wybaczciesmile czyli to nie alergia, Mały ma lekką niedokrwistość, będzie dostawał hemofen, to zdaje się żelazo, ale dopiero jak wyzdrowieje, leki dostaje w wziewach, to jest taka maska na buzię, aparacik i potem tylko trzeba mocno trzymać Małego, bo koniecznie chce to zdjąćsmile nie ma gorączki, także nie jest źle. Załatwiają jakoś ze szpitalem, zeby pożyczyć ten aparat do domu, bo właściwie przeciwskazań do wyjścia nie ma, to tylko kwestia nauki obsługi tego aparatu, widzialam, nie jest duży, i przez jakiś tydzień Mały będzie sobie wąchał lekarstwa, dziś popołudniu zapadnie decyzja czy może iść do domu, czy nie, a ze na oddziale dziecięcym jest jakaś epidemia dzieci z wirusem biegunki (bodajże rotawirusem?) to lekarze bardzo chcą ją wypisać, zobaczymy. Pzdrawiam was serdecznie, dziękuję za wszystko co dla niej robiciesmile
      • mama007 do paczki dorzucam jeszcze Inhalol do inhalacji 17.12.04, 11:32
        może Kacperkowi się przyda - można zmoczyć ścierkę, pokropioć tym i powiesic w
        pomieszczeniu - bardoz pomaga w oddychaniu
        zaraz idę na pocztę wysłać paczkę smile
        pozdrawiam
        • takandrynka paczka 17.12.04, 15:07
          Doszla paczka od Malgosi z Bydgoszczy-z duza iloscia zywnosci, za co Ola i
          Mariusz bardzo dziekuja.
          Byc moze dzis wyjdzie Ola z Kacperkiem ze szpitala, jeszcze decyzja nie zapadla.
          Wigilia - dowiedzialam sie od Oli, ze wigilie beda spedzac sami, we trojke.
          Dlatego ciesza mnie informacje o wszelkich zdobyczachsmile Tym bardziej, ze Ola
          nie ma teraz glowy do myslenia o przygotowaniu swiat: raz-ze problemy z
          Maluchem, a dwa-kwestie finansowe. Mysle, ze troszke rozjasnimy Jej te swietasmile
          • alex05012000 Re: paczka 17.12.04, 15:50
            witam, ciekawa jestem kiedy dojdzie moja, wysłana we wtorek rano, juz powinna
            być! a propos świąt był w niej barszczyk czerwony, nie domowy, ale zawsze...
            przed świętami mam nadzieję wysłać jeszcze jedną, miedzy innymi z talerzykiem
            trójdzielnym ze styczniowego numeru Dziecka! Kacperek będzie miał swój malowany
            śliczny talerzyk do jedzenia ... moze dokupię plastikowe sztućce, aha, czy ktoś
            wysłał tę butelkę??? dajcie znać bo mogę kupić przy okazji kupowania
            sztućców ... trzymam kciuki za wyjście ze szpitala - maria
            • kasiuniakus : butelka 17.12.04, 17:30
              Dzisiaj wysłałam moją paczkę, W środku butelka.
              • takandrynka Prośba do Koleżanek:) 17.12.04, 18:46
                Mam mala prośbe-wiem, ze lepiej odpowiada sie pod konkretnym watkiem-ale
                wowczas troche umykaja informacje - chyba, ze to tylko ja w pospiechu zwracam
                uwage na to, co na dole zostalo dopisane. W ten oto sposob, w pospiechu,
                umknela mi prośba Alex o nr kontasmile

Alex- juz nadrobilam-wyslalam na poniatowska-bylina@wp.pl smile
                Pozdrawiam
    • ewelina1231 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 17.12.04, 19:23
      znów przerwa "obiadowa" a do końca pracy jeszcze kilka godzineksmile jutro rano Ola wyjdzie ze szpitala, słuchajcie Kochane, już sprawiliście, ze te święta będą dla niej niezapomniane, naprawdę tyle dobroci w jednym miejscu, chyba ten nasz świat nie zszedł tak zupełnie na psy skoro tacy ludzie jak wy jeszcze po nim chodząsmile) sama nigdy nie zdołałabym dać jej nawet jednej setnej tego czym podzieliłyście się wy. Dla mnie Ola jest trochę jak siostra, której ani ja ani ona nie mamy. Dlatego tak "walczę" o to, zeby było im lepiej, mam nadzieję, ze spotkamy się kiedyś i wtedy same się przekonacie, że to bardzo wartościowa osoba, moja podpora moralnasmile dziękuję wam serdecznie w jej imieniu, aha, oczywiście kolejne kilka paczek Ola wysłała rękami męża, już prawie wszystko rozdała co jej zostało po Malym, jeszcze tylko dla gogi25 umówione paczki pójdą po świętach, wierzcie mi na słowo, na pewno to z czego mały wyrosnie pojdzie w światsmile Tykandynko, ja pamiętam o kontakcie z tobą, ale wciąż się nie składa, muszę usłyszeć swoją "konkurencję" smile)dziękuję jeszcze raz
      • takandrynka Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 17.12.04, 20:05
        Ewelina...dzialamy razem-wiec nie jest to konkurencjasmile
        Mam nadzieje, ze spotkamy sie kiedys w Strzalkowie na grilusmile
        Rozmawialam dzis u siebie z kolezankami z MOPS. Zdziwily sie, ze Ola nie ma
        zasilku pielegnacyjnego na Malego, tym bardziej, ze u nich dochod jest 130zl
        na 1 os. Ola moze sprobowac starac sie rowniez o zasilek opiekunczy-ale to
        wszystko zalezy od tego co napisze lekarz-pozniej to trafia na Powiatowa
        komisje. Opiekunczy to ok 400 zl.

• ewelina1231 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 18.12.04, 16:00
          odpisałam na privsmile przy okazji podciągnę wątek do góry, może jeszcze się znajdzie ktoś kto pomoże, tak chodzę do Oli i ją podglądam i widzę, że przydałby się jej jeden ciepły sweter, wciąż wychodzi na ten strych po coś, a nie ma nic naprawdę ciepłego, te ubrania które od was i ciebie Arletko dostała to już i tak wzbogaciło jej garderobę, ale jeśli ktoś miałby ciepły sweter, taki większy, żeby mogła założyć go na ubranie, to byłoby fajnie, nie musi być piękny byle ciepły, Ola właściwie ma tylko to co od was dostała, kilka bluzek, dwie pary spodni, aha i jakbyście może miały takie spodnie dresowe po domu to też byłoby jej wygodniej przy Malym, ale to nie są rzeczy konieczne, jakby ktoś miał po prostu, dzięki dziewczyny
          • justinka_27 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - IMELDAW 18.12.04, 16:38
            Ja mam dwa swetry takie fajne z Zakopanego,bardzo ciepłe.Ja noszę rozmiar
            36,Ola z tego co pamiętam większy ale swetry są luźne sporo na mnie za duże
            więc myślę że byłyby dobre.Nie zniszczone bo leżą w szafie zupełnie nie używane.
            Tylko w chwili obecnej nie mam za co wysłać.Nie wiem czy ktoś z Krakowa coś Oli
            wysyła,jeśli tak może dałoby się razem wysłać.Jak nie to spróbuję coś
            wykombinować.
            • alex05012000 Re: DO OSÓB POMAGAJĄCYCH OLI - co wysyłam 18.12.04, 18:01
              dziewczyny, dzis rano kupiłam butelkę, będą dwie, wiadomo z butelkami lepiej
              dwie niz jedna... taka duża, 330 ml, smoczek w środku, oprócz tego zestaw
              łyżeczek bardzo fajnych z owuieczkami na wrotkach oraz ten talerzyk z pisma
              Dziecko, dołoże jeszcze parę drobiazgów, dwa prześcieradełka na małe łożeczko i
              wyślę.. aha, w paczce do Justinki na święta (bo takową też wysyłam...) wyślę
              pieniądze na wysłanie swetrów do oli, a sama też moze wezme jakiś sweter od
              siebie.... to tyle na razie...
              moja Ola nie ma juz temperatury z czego sie bardzo ciesze, niech zdrowieją nam
              wszystkie chore maluchy!!! - maria
              • mama007 moja paczka poszła :) 18.12.04, 19:10
                powinna dojść przed swietami. nie podpisalam sie i nie dolaczylam zadnego
                listu, ale nie zdazylam sad( pozdrowcie ole ode mnie!! jak bede u rodzicow to
                poszperam jeszcze po szafach. aha, no i na pewno mam u rodzicow spodnie za duze
                na mnie (ja mam 36), cieplejsze, materialowe - to je wysle, beda chyba tyklo
                troche za dlugie, ale to kwestia "kosmetyczna" smile
                i napiszcie kochane jak Ola i jej maz stoja z butami?? bo tka wysylamy ubrania,
                ale przeciez zima jest, oni maja jakies konkretne buty?? jak nie to napiszcie
                koniecznie rozmiary!! poszukam!!
                pozdrawiam
                aga
                • takandrynka Pojdzie kolejna paczka 18.12.04, 20:23
                  Przed swiatami chyba jeszcze uda mi sie cos wyslac. Mam juz dla Oli telefonik-
                  nieuzywana komorka mojego Piotra (Nokia), ktora obiecal dac Oli podczas naszej
                  rozmowy telefonicznej.
                  Pare rzeczy dorzucimy + niespodziankesmile
                  • justinka_27 Re: Pojdzie kolejna paczka 19.12.04, 16:34
                    Mam pytanie do zorientowanych.Czy przydadzą się jeszcze jakieś rzeczy dla
                    malucha?Wiem że trochę już tego poszło i pytam bo chyba nie ma sensu zasypać
                    ich ubrankami,których np. nie będą mieli gdzie trzymać.
                    Mam spodnie ogrodniczki(w tym jedne ortalionowe),bluzy i kurtkę cieplejszą
                    sztruksową,rozm.92.
                    Pozdrawiam-Justyna
                    • takandrynka Re: Pojdzie kolejna paczka 19.12.04, 18:21
                      Kiedy kupowalam body dla Kacperka, pytalam sie Oli na jaki rozmair -
                      powiedziala, ze lepsze wieksze, na 92 - wiec moze to o czym piszesz tez jej sie
                      przyda. A pozniej - znajac Ole - tez trafi do kogos potrzebujacego, jesli
                      ofiarodawca nie bedzie mial nic przeciwko temusmile
                      • czajkax2 Witajcie 19.12.04, 20:33
                        Tak pomyslalam sobie (lepiej póżno niz wcalesmile) ze mam troszke ubran, które juz
                        nie nosze a rozmiarowo chyba bylyby dobre na Ole. Tylko nie są to jakies super
                        modne rzeczy bo ja sama nie bardzo modnie sie ubieram, tylko aby taniejsad(
                        Napiszcie mi prosze co by sie przydalo najbardziej a ja zobacze co moge
                        znalezc. Pozdrawiam was wszystkie, dzieki wam świat jest lepszy, a ludzie
                        którym los był mniej laskawy zaczynają wierzyc w dobroć ludzką. Pozdrawiam i
                        czekam na wiadomosc
                        • takandrynka Re: Witajcie 19.12.04, 21:24
                          To ja powitam w imieniu nas wszystkichsmile
                          Potrzebne wlasciwie wszystko. Moze przesledzilas watek-to wiesz, ze spalil im
                          sie dom, zostala piwnica a w niej za male ubranka Kacpra, ktore Ola powysylala
                          do potrzebujacych dzieczyn.
                          Ola rozmiar 40, Mariusz 188 cm, wielki facet, chyba 44-45 szyja, Kacperek
                          ubranka juz chyba na 92.
                          • takandrynka paczka 20.12.04, 09:50
                            Jutro chyba wysle paczke z telefonem do Oli (no, chyba, ze zdaze dzis).
                            Wrzucilam do niej cieply sweter-blezer - bo Olka siedzi na stryszku w kurtce,
                            dzianinowy komplecik z dluzsza spodniczka i sweterkiem oraz dluzsza spodniczka
                            ciepla i sweter na zameczek z przodu.
                            Wrzucilam tam tez taki mini-miksero-melakser. Mały co prawda, bo misa melaksera
                            ma 300 ml pojemnosci a dzbanek do rozdrabniania 500ml - ale zawsze cos tam
                            rozdrobni dla maluszka, jak bedzie potrzeba to i wymiesza.
                            Kilka produktow w proszku (zupki, sosy), plyn do higieny intymnej, dokupie ze 2
                            puszki z jakas mielonka, ryba; dorzuce jakis groszek konserwowy - to sie
                            przydaje.
                            Dla Kacperka zapakowalam 2 sliczne kubeczki z melatoniny z Kubusiem Puchatkiem
                            i Klapouchymsmile
                            Wesprzemy ich przed swietami troszke pieniazkami.

Ktoras z Was pytala sie o buty. Ola mowila, ze ma cieple buty. Ale ja nie do
                            konca zawsze wierze w to, co ona mi mowismile Ona i tak mowi, ze nie spodziewala
                            sie pomocy w ogole. Nie sadzila, ze jej post o poszukiwaniu wozka skonczy sie
                            czyms takim, ze sa jeszcze tacy ludzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka