Dodaj do ulubionych

Zostałam oszukana - Jest mi przykro

24.02.05, 19:36
Bardzo mi przykro to pisać, ale zostałam oszukana przez mame.arturka.
Wystawiała dla nas ze swojego konta na allegro i licytowała u mnie. Poprosiła
o piżamke dla synka, a ja jej wysłałam nie prosząc o zwrot kosztów uważając
że skoro wystawiała i licytowała nie moge ją o nie prosić i to był mój błąd.
Pieniądze za aukckcje do mnie nie trafiły.
Dziś napisała do mnie dziewczyna, która wylicytowała na jej aukcji
wystawionej dla mojego Patryka rzeczy, że została oszukana ponieważ wpłaciła
pieniądze na jej konto, a paczka do niej nie dotarła.
Jest mi strasznie przykro, nie tylko z tego powodu, że mnie oszukano, ale
oszukano także inna osobe, która jej uwierzyła.
Obserwuj wątek
    • renata28 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 24.02.05, 19:58
      A dawno temu to się wydarzyło, bo teraz to ona pewnie nie ma głowy do tego, ale
      mam nadzieję, że po 3 marca, jak mały wyjdzie ze szpitala, wywiąże się ze
      zobowiązań.
      Pozdrawiam
      • lili111 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 24.02.05, 20:09
        Minął już tydz. od czasu, kiedy podobno przelała mi pieniądze na konto.
        Czekałam cierpliwie. Zaniepokoił mnie jednak mail od Martyniki z allegro, ze
        nie otrzymała swojej paczki.
        Paczke miała zostać wysłana 8 lutego priorytetem. Dziś mamy 24. Za ten czas
        priorytet powinien dojść.
        • ajlii Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 24.02.05, 20:53
          sprawdzcie jeszcze na poczcie... dziś dostałam maila od osoby, która zakupiła coś ode mnie na allegro, że paczka jescze nie doszła - też priorytet... a przecież nie wątpię w to, że ją sama wysłałam...
          poza tym w niektórych bankach pieniądzę idą baaaardzo długo - jak Mama mi przesłała któregoś dnia to (mimo że oficjalnie miały być w ciągu 10 minut), to szły kilka dni... nie mówiąc już o przelewach robionych przez pocztę - 2 tygodnie oczekiwania to standart...
          łatwo się rzuca oskarżenia... potem, w razie czego, trudno jest to wyprostować...
      • marti_ka82 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 25.02.05, 09:18
        swoja droga sliczna mam imienniczke coreczka pani renaty28 smile tak jak ja nosi
        ladne imie martyna wink
    • aqua696 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 24.02.05, 20:51
      Lilly bywa tak ze paczka ginie -zdazylo mi sie tak na allegro ze sprzedajacy
      mial dowod nadania, a ja paczki nie otrzymalam i na szczescie byla
      ubezpieczona wiec dostalam kaske spowrotem, a ostatnio otrzymalam list z
      kartami i pocztowkami dla mojego synka z Egiptu, mama-Foretka /dziekujemy
      bardzo/wyslala to z warszawy a my dostalismy dlugo po terminie okazalo sie
      ze zaniesiono pod inny adres i po prostu jak byla okazja to podrzucono mam
      do domu a juz myslalam ze cos sie stalo.
      Np. poczta jest dosc zawodna.
      • lili111 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 24.02.05, 21:02
        Jednak brak pieniędzy i paczki to troszke troche dziwne dwa zbiegi
        okoliczności. Jeśli ktoś ma kontakt do mamy.arturka to poprosze.
        • lili111 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 24.02.05, 21:18
          A i zostało jej zablokowane na allegro konto. Więc sama nie wiem co mam myśleć.
          Nie mam do niej tel.
        • renata28 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 24.02.05, 21:21
          Napisałam na priv.
          • lili111 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 24.02.05, 22:12
            Dzięki wysłałam jej sms, zaczekam na odpowiedz.
    • marti_ka82 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 25.02.05, 08:38
      piszac do mamy patryczka w sprawie pani beaty, nie chodzilo mi o brak paczki,
      kiedy to 7 lutego dostalam taki mail=>Witaj Martyna,

dziekujemy ci bardzo
      jutro wysle paczuszke do ciebie
      jako 2 gratis wysylam ci kilka ksiazek w wesji elektronicznej
      min. jezyk niemowlat

dziekuje i pozdrawiam beata, paczka miala zostac wyslana poleconym priorytetem,
      wiec gora dwa dni powinna być, na poczcie nic nie ma, rozumiem, że ktoś może
      mieć jakieś problemy, zdrowotne, prywatne itp ale uwazam, że było sporo czasu
      by dac znać ,że cos jest nie tak, a co do wplaty jak widać powyżej dotarła
      wciągu dnia, (przelew elektroniczny) przykro mi, z powodu choroby jej synka,
      potrafie to zrozumiec, ale majac jakiekolwiek zobowiazania można chyba
      wygospodarować chwilkę czasu by poinformować o spoznieniach...
    • marti_ka82 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 25.02.05, 08:48
      teraz to juz mam wogole watpliwosci, czy knoto ktore zostalo mi podane nelezy
      do pani agnieszki, mamy patryczka czy nie, bo dwa razy tam wplacalam pieniazki,
      ktore zdolalalam znalezc w moim studenckim budzecie, by pomoc patrykowi,bo
      przeciez kazda zlotowka sie liczy, kto wie moze ja kiedys bede potrzebowac
      czyjejs pomocy, dlatego te napisalam do pani aginieszki w sprawie pani
      beaty...nie o cala paczke sie rozchodzi, tylko o uczciwosc ludzi, jesli chce
      komus pomagac to robie to, nie wsrod fanfar, tylko z potrzeby serca, ale
      pomagajac innym, nie mozna wyciagac dla siebie grantow, to nieetyczne...
      • lili111 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 25.02.05, 08:57
        Niestety to nie było moje konto tylko mamy.arturka(beatris83) szkoda tylko, ze
        okkko nie zdążyła ci podać mojego konta za wylicytowaną maskotke, bo ona zawsze
        tak robi i pieniążki z jej aukcji trafiają bezpośrednio na konto Patrysia.
      • arwena_11 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 25.02.05, 08:58
        Witam.
        Z pocztą faktycznie różnie bywa. Jak Tykandrynka wysłała do mnie list
        priorytetem z Gdańska to do Ja dostałam po prawie dwóch tygodniach. Podobnie
        jest z paczkami od Oli. Często też paczki giną na poczcie. A jeśli konto
        zablokowane to może się okazać ze za dużo negatywów, lub właśnie jakieś
        oszustwa. Myślę że trzeba poczekać do marca i coś się wyjaśni. Pozdrawiam marta

A jeśli paczka zaginęła to osoba wysyłająca składa reklamacje i czas jej
        załatwiania to ok 2 tyg. Potem w przypadku pozytywnego załatwienia poczta
        zwraca kasę.
        • dondon Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 25.02.05, 09:02
          pozwole sie wtracic a propos poczty.
          Priorytet powinien wedlug ich przepisow dojsc w ciagu trzech dni
          roboczych.Bardzo czesto jest na drugi dzien ale nie musi.
          U nas w Warszawie dochodzi jeszcze taka rzecz i byc moze w innych miastach
          takze, ze paczki dostarcza ina placowka a nie urzad rejonowy poczty.
          Jesli paczka jest oplacona z gory a nie za pobraniem czesto roznosicielom nie
          chce sie z nia fatygowac, nawet zostawic awizo.Juz parokrotnie szukalam paczki
          u nich- to poprostu dla nich wygodne.Przy opcji za pobraniem zawsze istnieje
          szansa ze dostana górka troche grosza.
        • marti_ka82 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 25.02.05, 09:03
          tu nie chodzi o kase, czy paczke... teraz juz wiem ze podane konto nie jest
          pani agnieszki, a pani beata podala mi konto i napisala cytuje....prosze
          poinformowac mnie o wplacie a ja skontaktuje sie wtedy z
          rodzicami patryczka

Paczuszke wysle priorytetem czyli ogolny koszt jaki pani ponosi to
          6zl. ciuszki + 6zl. paczuszka=12 zl.
          oczywiscie ze mozna wplacic wieksza sume
          bedziemy bardzo wdzieczni

pozdrawiam beata , chodzi mi o fakt, ze pieniadze ktore wplacila dwa razy nie
          trafily na konto pani agnieszki, na konto dla patrysia, oto mi tlyko chodzi ja
          chcialam pomoc dziecku, wplacilam wiecej niz wylicytowalam, w przypadku aukcji
          pani beaty jak i pani okkko,tylko pieniadze z obu aukcji wplacilam na konto
          najwidoczniej pani beaty, a ona niestety nie przelala je na konto pani
          agnieszki, mimo dopisku dla patryczka...
    • marti_ka82 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 25.02.05, 09:27
      ja tam nie wiem co o tym myslec, ale jesli ktos zbiera pieniazki na jakis cel
      to albo podaje konto rodzicow chorego chlopaca, albo robi przelew ze sowjego
      konta z dopiskiem "dla patryczka" na knoto jego rodzicow... zreszta rece mi
      opadaja, mam nadzieje ze pieniazki od pani beaty z konta trafia do mamy
      agnieszki i wszystko sie wyjasni... ja tam paczki nie potrzebuje...dla mnie
      najwazniejsze jest by pieniazki ktore wplacilam,zekomo na knot rodzicow
      patryczka, trafil;y do niego...w takiej kwocie jaka wplacilam... nic wiecej nie
      chce...
      • lili111 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 25.02.05, 12:09
        O ile powiedzmy paczka priorytetowa może iść tak długo, o tyle pieniądze, które
        zostały przelane podobno na moje konto 1,5 tyg temu powinny już tam być.
        Maksymalnie trwa to teraz do 3 dni, bo wszystko jest teraz wysyłane eliksirem.
        Nie wiedziałam że Martika wpłaciła również za aukcje u innej osoby na jej konto
        i że przekazała większą kwote. O tym mama.arturka mnie nie poinformowała.
        • l.e.a Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 25.02.05, 12:45
          nie podoba mi się zaistaniała sytuacja, chyba gdzies kmkiedys był podawany nr.
          tel do pani Beaty jeżeli znajdę zadzwonię do niej i spróbuje wyjaśnić ta
          niefortunną sytuację.

pozdrawiam serdecznie
          lea
          • lili111 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 25.02.05, 15:38
            Lea dzwoniłam do niej wczoraj. Podobno spała. Wysłalam sms, bo nie moge dzwonić
            co dziennie na międzymiastowe, bo to strasznie drogo. Jednak zero odezwu.
        • krysztalowakula Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 03.03.05, 02:51
          znalazlam forum mamy.arturka "zostalam oszukanasad" dziwne a sama oszukuje.

dodam ze licytowalam na aukcji dla Patryczka i ciesze sie ze nie trafilam na
          mame.arturka
          dla mnie to jest kradzież ale moze lepiej poczekac az wroci
          • lili111 kontakt od mamy arturka 06.03.05, 15:22
            Mama-arturka skontaktowała się dzisiaj ze mną. Powiedziała, że przelew wysłała,
            ale musiała cos zle wpisać. Poprosiła mnie o numer jeszcze raz i obiecała
            wysłać zaległe pieniądze. Paczka nie została wysłana, ale tez obiecała ją
            wysłać. Mam nadzieje, że wszystko się wyjasni i okaże się to naprawde tylko
            pomyłką i nie porozumieniem.
            • lili111 Re: kontakt od mamy arturka 08.03.05, 17:09
              Beatka, wpłaciła wczoraj pieniadze na moje konto.
              • renata28 Re: kontakt od mamy arturka 08.03.05, 19:03
                No i wszystko się wyjaśniło, jak miło.
                • marti_ka82 Re: kontakt od mamy arturka 08.03.05, 22:32
                  ciesze sie ze pieniazki do ciebie w koncu po dlugich trudach i znojach
                  trafily smilesmile
                  • lili111 Re: kontakt od mamy arturka 09.03.05, 10:30
                    Mam nadzieje, że paczka do ciebie też trafi. Beata obiecała ją wysłać.
    • marti_ka82 Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 10.03.05, 13:45
      wszystko sie wyjasnilo, paczka dotarla... no a niektorzy maja nauczke ze mimo
      wszystko nalezy informowac osoby z ktorymi ma sie jakies sprawy do zalatwienia
      o wyniklych problemach wszakze ludzie bywaja wyrozumieli, tylko musza
      wiedziec... z niewiedzy rodza sie klopoty...i niesnaski
      • mama.arturka Re: Zostałam oszukana - Jest mi przykro 10.03.05, 15:29
        wszystko wyjasnilam w meilu do agnieszki mam nadzieje ze juz wszystko ok...
        a wina faktycznie jest tylko moja bo ta paczke zapomnialam wyslacsad
        a dlaczego pieniadze poszly na oje konto to tez jest wyjasnionesmile
        nie jeste jakas desperatka zeby okradac chore dzieci wrecz odwrotnie rowniez
        staram sie pomagac prosze tylko zeby najpierw poczekac az wroce bo nawet nie
        miala jak sie bronicsad
        ale to tylko moja winasmilepozdrawiam i zycze .... samych slonecznych dnismile
        beata g.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka