Dodaj do ulubionych

body, buciki

19.09.05, 11:30
Zwracam się ponownie. Potrzebujemy nadal jakieś ciuszki, przynajmniej jeden,
czy dwa.
Mamy które mi obiecały pomóc, niestety nie mają narazie czasu zeby isc na
pocztę.
Może ktoś z Was ma buciki których nie używa, jesienne (dł 13,5 cm). Już
zrobiło się trochę zimniej, dlatego ponowiłam prośbę.
Jest nam nadal ciężko, szukam pracy, jestem zarejestrowana jako bezrobotna
(korzystam z komunikacji miejskiej bezpłatnie do wczoraj). Ponieważ
zaświadczenie nie jest już ważne, zmieniły się przepisy, zostałam spisana w
tramwaju, ponieważ wystawiane z przed miesiąca zaświadczenia nie uprawniają
do bezpłatnych przejazdów ( Jest podobno jakiś nowy program dla
bezrobotnych).Ja o tym nie wiedziałam no i niestety miałam wczoraj pecha. Nie
dość że jest ciężko, to teraz muszę zapłacić karę.Właśnie dziś to
wyjaśniałam, ale że nie należę do tego programu, pomimo ze jestem
zarejestrowana w urzędzie pracy, niestety muszę zapłacić karę. Jestem w
szoku, bo to nie jest mała kara 120 zł (a jesli zaplace w ciagu 7 dni zaplace
30 % taniej).
Rozchorowałam sie przez to. Gdybym wiedziała to napewno bym nie pojechała na
tym zaświadczeniu, no ale cóż......szukałam wczoraj pracy, keidy to mąż ma
wolne i nie muszę wtedy zabierać dziecka ze sobą
(dodam ze szukałam pracy po galeriach handlowych).
Takiego mam pecha, jak nie to to tamto.
Dlatego już napewno bucików dziecku nie kupię,nie wiem czy na cokolwiek nam
teraz starczy.
Dlatego moze ktoś znajdzie jakieś juz nie potrzebne, za małe buciki czy
body, będę wdzęczna.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • vaniliaa1 Re: body, buciki 19.09.05, 12:00
      a moze podasz rozmiar??????????/
      • sysysy Re: body, buciki 19.09.05, 12:05
        hej, rozmiar ubranek to tak 92-98
        • krol-bush Re: body, buciki 19.09.05, 13:04
          Wiesz ja mam taki specyficzny stosunek do biletów zkm i skm i wszelkich innych,
          o którym to pisać nie będę co by mnie nie zjedzono wink i dlatego jestem bogata o
          wiele doświadczeń, które zwykłym zjadaczom chleba są nieznane.
          Napisz do zkm podanie o umorzenie kary i możliwości zapłaty tylko za przejazd.
          Opisz swoją sytuację finansową, że nie pracujesz, nie masz dochodów, że nie
          możesz swobodnie dysponować zarobkami męża, a z małym dzieckiem nie możesz
          biegać po mieście pieszo. i że nie wiedziałaś, że nie możesz już przez pup
          jeździć za darmo. Dołącz wszystkie dokumenty, które mogą tu zadziałać na twoją
          korzyść.
          zapłacisz tylko ok. 15 zł opłaty jakiejś tam, chyba manipulacyjnej. Przechodzi
          w 90% przypadków, o ile dysponuje się jakimiś zaświadczeniami. Ale uwaga - ten
          numer przejdzie tylko raz na jakiś naprawdę dłuższy czas idący w lata. Nie jest
          to sposób na darmowe podróże.
          • sysysy Re: body, buciki 20.09.05, 13:20
            krol-bush napisała:

> Wiesz ja mam taki specyficzny stosunek do biletów zkm i skm i wszelkich
            innych,
            >
            > o którym to pisać nie będę co by mnie nie zjedzono wink i dlatego jestem bogata
            o
            >
            > wiele doświadczeń, które zwykłym zjadaczom chleba są nieznane.
            > Napisz do zkm podanie o umorzenie kary i możliwości zapłaty tylko za
            przejazd.
            > Opisz swoją sytuację finansową, że nie pracujesz, nie masz dochodów, że nie
            > możesz swobodnie dysponować zarobkami męża, a z małym dzieckiem nie możesz
            > biegać po mieście pieszo. i że nie wiedziałaś, że nie możesz już przez pup
            > jeździć za darmo. Dołącz wszystkie dokumenty, które mogą tu zadziałać na
            twoją
            > korzyść.
            > zapłacisz tylko ok. 15 zł opłaty jakiejś tam, chyba manipulacyjnej.
            Przechodzi
            > w 90% przypadków, o ile dysponuje się jakimiś zaświadczeniami. Ale uwaga -
            ten
            > numer przejdzie tylko raz na jakiś naprawdę dłuższy czas idący w lata. Nie
            jest
            >
            > to sposób na darmowe podróże.

Byłam własnie dziś w sprawie tego mandatu, niestety karę sciągną mi w urzędzie
            skarbowym, jeśli nie zapłace, ale to dużo więcej,niz teraz bo dojdą odsetki i
            jesli w ciągu 7 dni nie wplace to kara jest wyższa.
            Odwoływać się mogę ale oni rzadko uwzględniają (tak mi powiedziała Pani w
            okienku).Nikogo nie obchodzi nasza sytuacja finansowa, codziennie przychodzi
            tam tak dużo ludzi,też maja podobną sytuację dlatego mało komu uwzględniają.
            Powiedziała Pani ze lepiej jest zaplacic, bo pozniej jesli nie rozpatrzą jest
            prawię 40 zł więcej do placenia no i odsetki. Taki zbieg okoliczności dziś był
            ze chyba z 5 osób miało to samo zaświadczenie co ja z urzedu i niestety musieli
            płacic, bo nikomu nie uwzględniają(ani legitymacji rencisty, ani tych
            papierków z urzędu). Nic tylko zapłacic karę i innego wyjścia nie mam.I lepiej
            ją zapłacic wczesniej bo taniej.
            pozdrawiam
            • krol-bush Re: body, buciki 20.09.05, 14:02
              Ja ci powiem tak - nigdzie nie chodziłam, nie użerałam się, napisałam zwykły
              list(nawet nie polecony) i nigdy mi nie odmówiono. I znam kilka takich
              rozpatrzonych spraw wśród znajomych... Nie warto się zniechęcać. Mówię ci
              napisz. Co ci miała powiedzieć ta kobieta?
              • sysysy Re: body, buciki 21.09.05, 06:47
                ja już niestety zapłaciłamsad
                Wiem ze nie rozpatrzą mi podania, bo ja nie należałam do programu dla
                bzrobotnych i dlatego nie mam na czym się oprzeć, ani tej sprawy wyjaśnic ani
                nic, niestetysad
                Dlatego juz nic nie mogę kupic, bo pieniażdze poszły na karę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka