Dodaj do ulubionych

Pomoc :-)))

12.10.05, 17:03
Kochane emamy ,kolejny raz prosze Was o pomoc ..jak juz wczesniej pisalam do konca miesiaca musimy jakos przetrwac (miasto wstrzymalo nam wyplate wszystkich zasilkow )..dzieki pomocom emam jakos dajemy rady,ale jak na zlosc moje dzieciaki sie rozchorowaly i mozna powiedziec ze z kazdym dniem moj dom zmienia sie w szpital.Brakuje nam na wszystko,na leki ..na jedzenie sad(( kolejny raz wierze w to,ze nie zostawicie mnie samej ,tym bardziej ze na pomoc rodziny nie mam co liczyc sad((

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16556&w=28574708
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16556&w=28492137&a=28492137
Obserwuj wątek
    • aqua696 Re: Pomoc :-))) 12.10.05, 17:27
      amelko mam kolezanke w tychach i otzymala zasilki rodzinny, pilegnacyjny i
      swiadczenie pielegnacyjne
      • amelka99 Re: Pomoc :-))) 12.10.05, 19:16
        Tak ale ja zlozylam wnioski w sierpniu dlatego musze czekac na wyplate do konca pazdziernika sad(( i na nic sie zdaja interwencje i prosby ...prawo jest prawem i musze czekac...a dni tak powoli plyna i jak na zlosc nawet niebo spada nam na glowe sad(
        • aqua696 Re: Pomoc :-))) 12.10.05, 19:28
          No coz niestety zlozylas sama pozno, fakt ale moze idz do kierownika mopsu i
          powiedz co bylio przyczyna ze pozno zlozylas, wiem ze kolezanka dostala 30
          wrzesnia za wrzesien,
          u nas i zapewnie w inyych miejscowosciach pamietam ze na forum i w tv bylo
          oglosno o terminie w lipcu bo konsekwencja bedzie wyplata w pazdzerniku- moze
          tata dzieci dalby ci alimenty za listopad u nas czescx spoznialskich tak sie
          ratuje
          powodzenia
          • amelka99 Re: Pomoc :-))) 12.10.05, 20:20

Niestety ...nie zlozylam dokumentow w terminie poniewaz swoj wolny czas poswiecilam na znalezienie szpitala psychiatrycznego ktory moglby przyjac mojego niepelnosprawnego synka PILNIE gdyz taka byla potrzeba ..i znalazlam we Wroclawiu (tam wlasnie Jacek byl hospitalizowany ) ..Szczerze powiedziawszy ,nie wiem czy powinnam o tym wszystkim pisac ..bo trudno jest znalezc zrozumienie tym bardziej gdy ktos nie ma stycznosci z dzieckiem z takimi zaburzeniami jak moj syn a juz tym bardziej gdy w wyniku przemocy w rodzinie ( gdzie nieprzytomny z licznymi urazami wyladowal w szpitalu ) a teraz ponosi konsekwencje zachowania doroslych .Wiem ,ze jestem winna ..ale niestety wiem rowniez to ze moje dzieci maja tylko nmnie ,nie mozemy liczyc na pomoc nikogo nawet najblizszych z rodziny (ktorym wygodniej jest nie widziec problemow )..dla moich dzieci a przedewszystkim Jacka i Slawka ( ma jalowa martwiec kosci i porusza sie na wozku ) zrezygnowalam z pracy zawodowej ..szukajac pomocy dla syna nie dopilnowalam terminow DO CZEGO SIE PRZYZNAJE sad(( mimo tego iz staram sie jak moge nie zawsze udaje mi sie ogarnac caly moj swiat i byc mama-tata-babcia-dziadkiem -ciociom-wujkiem -przyjacielem -wychowawca -rehabilitantem i juz sama nie wiem co jeszcze rownoczesnie .
            Jezeli chodzi o tatusia dzieci to niestety ..na pomoc nie mamy co liczyc gdyz jest pozbawiony wladzy rodzicielskiej ..obecnie jest zwolniony z pracy i czeka na decyzje ZUSU o przyznaniu renty ..Czasami do ojcostwa trzeba dorosnac sad( a nie ktorym sie to nigdy nie udaje .
            • roxanna1336 Re: Pomoc :-))) 13.10.05, 20:36
              Napisałam na adres gazetowy...
        • mamaroksany Re: Pomoc :-))) 13.10.05, 20:42
          kurcze amelko mi tez mówiono ze zasiłek dostanę na koniec października bo
          składałam 31 sierpnia ale jednak po 14 dniach dostałam decyzję a na koniec
          września pierwszy zasiłek a ma to miejsce w Gdańsku. Zdaje się ze to tylko dobra
          wola urzędasów, których w tym kraju nie ma już z sercem sad(
          • amelka99 Re: Pomoc :-))) 13.10.05, 21:26
            U nas jest tak wielki balagan ze zachodzac dzisiaj do referatu swiadczen rodzinnych okazalo sie ze pani znalazly braki formalne ( komornik nie przeslal kompletu dokumentow ) i musze je uzupelnic jutro osobiscie je odebrac i doniesc do nich sad( ...na szybsza wyplate nawet nie mamy co liczyc pani powiedziala ze w sytuacji takiej jak ja jest wiele kobiet i musze sobie radzic sad(( Brak slow i tyle a mi rece opadaja sad(( Dziekuje dziewczyny za dobre slowo ...bardzo tego potrzebuje.
            • amelka99 Re: Pomoc :-))) 15.10.05, 07:32

Zostalo nam juz tylko kilkanascie dni ...ale ja juz nie daje rady , w domu istny szpital a wizyty w aptece pochlaniaja juz prawie wszystko co mamy sad(( PROSZE DZIEWCZYNY POMOZCIE ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka