kasiulka821 13.01.06, 14:24 moze ktos ma na zbyciu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulka821 Re: poszukuje lozka pietrowego dla Edytki - roxan 13.01.06, 14:27 dziewuszki nowy watek bo w poprzednim za duzo tego wszystkiego mam nadzieje cicha ze moze jakis dobry ofiarodawca sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
cruella łóżka za darmo, z wątku babci 13.01.06, 14:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=33577421&a=33581784 Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: łóżka za darmo, z wątku babci 13.01.06, 14:49 oczywiście cruello, ale skoro po kupnie wózka od kasiulki zostaje nam jeszcze 150zł, a te łóżko dopiero na wiosnę, o ile mi wiadomo, Edyta dołoży się, z aukcji internetowej 100zł, więc na łóżko braknie mam tylko 50zł!!!!, kasiulka mam nadzieję, że tam pozałatwiasz wszystkie sprawy, bo to z Twojego miasta i informujcie mnie, bo przecież skarbnikiem jestem ja uważam, że to super pomysł i dzieci Edyty będą wreszcie spać w normalnych warunkach www.allegro.pl/show_item.php?item=80476653 Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: łóżka za darmo, z wątku babci 13.01.06, 14:50 acha Edytka pościeli posiada dużo, więc mówi, że nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka821 Re: łóżka ze Swinoujscia 13.01.06, 14:54 dzwonilam na ogloszenie w Swinoujsciu zeby moze to razem wyslac w niedziele bede miala zdjecia od tej kobitki chce 200 zl lozko jest z szzufladami na posciel i materacami ale mysle ze moglabym sie z nia potargowac Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: łóżka ze Swinoujscia 13.01.06, 16:12 Nie doczytałam z tym łóżkiem. W takim razie dorzucę do tego łóżka, tylko podrzućcie mi jakiś nr konta Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: łóżka ze Swinoujscia 13.01.06, 16:31 dziękuję cruello, w takim razie piszę na priv Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: łóżka ze Swinoujscia 13.01.06, 16:41 Powinno niebawem dojść Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: łóżka ze Swinoujscia 13.01.06, 17:29 dziękuję Edytko, to w takim razie mamy na wózek i łóżko!!!!!!!!!!! W poniedziałek napewno wszystko już będzie wiadomo, pozdrawiam i dziękuję wszystkim, na koncie mam 245zł, plus jeszcze anik-25zł, ania198-20zł i cruella- 50zł, więc mamy 340zł o ile dobrze policzyłam, Edytka dokłada do łózka 100zł z aukcji, więc jest 440zł, to na wózek 140 i na łóżko zostaje 300zł, pozdrawiam serdecznie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka821 bede dopiero w poniedzialek 13.01.06, 14:57 kochane moje nie mam internetu w domu wiec bede dopiero w poniedzialek dostepna Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: bede dopiero w poniedzialek 13.01.06, 15:20 ok, to czekamy do poniedziałku Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: bede dopiero w poniedzialek 13.01.06, 18:27 Karinka, gratulacje za super akcje. Brakuje wam coś jeszcze czy się wyrobicie?. Jak nie daj znać może coś też podrzucę, bo ten miesiąc wyjątkowo cieżki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mircea to znaczy, że ustalenia z priva są nieaktualne? 13.01.06, 19:44 Nie lubię bardzo, jak ktoś zaczyna osobiście załatwaiać pewne sprawy, a potem dowiaduję się od osób trzecich, że sprawa już jest nieaktualna. Umawiałam się z Roksaną 1336, że łóżko od mojej znajomej pojedzie do niej na wiosnę. Był nawet stosowny watek o tym: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=615&w=34074446&v=2&s=0 A teraz dowiaduję się, że jednak Roxana będzie miała łóżko z innego źródła. Nie chodzi mi - od razu to podkreślę, żeby nie było takich komentarzy jak w sprawie łóżka dla babcimarysi - o jakąkolwiek osobistą pretensję. Po prostu sądzę, że tak się spraw nie załatwia. Odpowiedz Link Zgłoś
roxanna1336 To moja wina:(( 13.01.06, 20:17 Przepraszam chciałam dobrze.W Rozmowie z Kasiulką przez telefon ,kiedy już wiedziałam na pewno ,że bedzie mozliwe wziąc wózek o d Kasiulki , pomyśałam ,że zebraliśmy więcej pieniązków niż kosztuje wózek i pomyślałam , o łożeczku pietrowym dla dzieci . Wiem oczywiście ,że Miałam obiecane łóżeczko od Twojej znajomej ,ale to chyba dobrze ,że będzie mozna ofiarować to łózeczko innej potrzebującej mamie.Niestety nie mogę spędzić tyle czasu na necie aby dobrze pozałatwiać wszystko ,aby nikomu nie było przykro. na chwilę obecną to łózeczko jest w trakcie realizacjii napewno nie zapomniałabym powiadomić Ciebie. Dostaję obecnie dośc dużo meili i po prostu nie daję rady ze wszystkim nadążyć . Mam też dużo obawiazków domowych , przy dzieciach i paleniu w piecach .prosze się nie gniewać na mnie . Dzis na przykład do 11 byłam w parafii za mlekiem dla dzieci )propozycja złózkiem wyszła odemnie ,ale to jest tylko propozycja)przepraszam jeśli zrobiłam Ci przykrośc . Odpowiedz Link Zgłoś
mircea OK, sprawa się wyjaśniła... 13.01.06, 22:01 Nie gniewam się - po prostu nie wiedziałam, co jest grane. Teraz juz wiem, że na wiosnę łóżko od mojej znajomej bedzie szukało chętnej mamy - nie ma sprawy, na pewno ktoś zainteresowany sie znajdzie Mam tylko taką prośbę: skoro juz jesteśmy przy temacie łóżek - może udałoby się zebrać kwotę ok. 50 zł na transport łóżka do mamcinatalki? bo tyle mniej więcej nam brakuje. Łóżko czeka, chłopcy też czekają, a z pieniędzmi krucho Odpowiedz Link Zgłoś
roxanna1336 sprawa wyjaśni się w poniedziałek:). 13.01.06, 22:49 voila.pl/z63kx/ tak wygląda nasz pokój , stoją tu 4 łozka , stara duża szafa , stoliczek jamniek i meblościanka mojej mamy , o piecu nie wspomnę . Dzięki łózku piętrowemu bedzie więcej miejsca dla dzieci do zabawy. Mam pewnien pomysł ale muszę o tym porozmawiać z Kasiulką to wtedy i dla mamcinatalki 50zł na transport pewnie się zajdzie)Proszę tylko o troszkę cierpliwości , gdyż ksiulka nie ma netu w domu i będzie dopiero w poniedziałek . Cieszę się bardzo ,że się nie gniewasz )Byłam pewna ,że łożeczko juz dawno do nich pojechało. Tym sposobem mamy jednołożko pietrowe dla kogoś potrzebującego , myslę ,że do wiosny napewno się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
roxanna1336 a zapomniałam o najwazniejszym:)) 13.01.06, 22:53 Jak już bedziemy mieli to łożeczko piętrowe , to będę miała do oddania jedno łozeczko dziecinne . Jest drewniane solidne i naprawdę super , trzeba go tylko odmalować )Drugie łożeczko jest niestey skręcone na stałe wkretami , i nie da się go rozmontować . jest u nas Dom małego dziecka ,które prowadza siostry zakonne , zadzwonię do nich ,podobno mają cięzką sytuacje i cieszą się z każdej rzeczy . Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: OK, sprawa się wyjaśniła... 13.01.06, 23:21 podaj mi wymiary znam osobe ktora szuka pietrusa dla dzieic z trojmiasta a jest bardzo ciezko pozdrawiam i Odpowiedz Link Zgłoś
roxanna1336 skontaktuj sie z Mircea:) 13.01.06, 23:28 Ona wie kto ma tołożeczko piętrowe do oddania ) Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: OK, sprawa się wyjaśniła... 14.01.06, 00:04 Mircea, muszę zadac to pytanie ;-( Byc może będe cierpieć ale musze się dowiedziec: jaką długość ma ten pietrus który czeka na transport do mamcinatalki? To łóżko , które ma byc na wiosnę jest dla mnie za długie (gomułkowskie budownictwo, k...). A to drugie jakie jest? Niech mnie to nie dręczy, no po prostu muszę wiedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
mircea do Escribir: nie cierp - tak samo długie ;-) 14.01.06, 12:15 Jak tylko będę miała namiary na jakieś krótsze, to dam Ci znać - pamiętam o Twoim niewymiarowym pokoju A po łóżko piętrowe (wiosenne) zgłosiła się już na priva Basia, więc póki co - jest zaklepane (chyba, że znowu będzie w "międzyczasie" zrzutka na forum, to wtedy będzie po raz kolejny do wzięcia Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: do Escribir: nie cierp - tak samo długie ;-) 14.01.06, 21:02 No to mnie pocieszyłaś, bo mnie serce bolało Odpowiedz Link Zgłoś
roxanna1336 a może?? 14.01.06, 21:18 A może to co bedzie dla mnie będzie pasowało rozmiarem , to chetnie się zamienie , mi rozmiar obojetny)Im większe tym lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka821 juz jestem:) 16.01.06, 08:44 widze ze zrobilo sie tu male zamieszanie na czy wiec stanelo?jak narazie nie dostalam zdjec lozka od tej kobitki ze Swinoujscia ktora miala mi przeslac a co do wozka to czeka gotowy do wysylki jak tylko sie zdecydujecie.Po rozmowie z Edyta wywnioskowalam ze wlasnie o taki wozek jej chodzi ja osobiscie doloze przy wysylce jakies rzeczy typu kocyki poduszeczke do wozka itd. czekam nawasza odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
roxanna1336 Re: juz jestem:) 16.01.06, 09:13 Kasiu mam dla Ciebie propozycje ). Wiem ,że urządzasz mieszkanie ,a ja mam super kuchenkę mikrofalową z fimy Wirphuul , (kurcze nie wiem jak to sie pisze ). Kuchenka jest bardzo fajna , ma stalowe wnetrze i jest otwierana do dołu , nie ma tylko grila . Zdecydowałam się podarowac Ci Tę kuchenkę , powiedzmy wzamiana za wózek , ale w głownej mierze po to abys miała pamiatkę i cos odemnie w podziekowaniu za Twoja pomoc i Twoje dobre serduszko.. Pomyslałam ,że pieniązki wydasz i nie pozostanie nawet slad ,a tak jeszce przez długie lata bedziesz mogła wspominac koleżankę z FOrum i swoj dobry uczynek . Pozostające pieniądze wykożystalibyśmy na łózko dla dzieci i na opłacenie przesyłki lózka dla Mamcinatalki , bo wiem ,że nie ma pieniązków . Jesli sie zgadzasz to prosze zadzwon do mnie . Myslę ,że pomyśł nie jest głupi i bedzie mi przykro jak odmówisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka821 Re: juz jestem:) 16.01.06, 09:31 Edytko kochana bardzo mi przykro ale muusze ci odmowic poniewaz dostalam kuchenke mikofalowa jako prezent slubny. Bardzo cie przepraszam gdybym nie miala to na pewno bym sie z Toba wymienila ale w obecnej sytuacji finansowej jaka mam nie moge sobie na to pozwolc zeby miec 2 kuchenki... Jeszcze raz bardzo Cie przepraszam, ale obiecuje ci ze dokonam wszelkich staran zeby znalezc lozko w takiej cenie zeby uzbierane pieniazki starczyly i na lozko i na wozek Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: Dobrze :)) 16.01.06, 09:42 więc kasiu, czekam do popołudnia, aż mi wyślesz numer konta i przesyłam 140zł, pozdrawiam serdecznie!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka821 Re: Dobrze :)) 16.01.06, 09:48 ok a ja jutro po pracy wysle wozeczek dzis nie dam rady bo musze po pracy isc do lekarza bo cos nie ciekawie ze mna sie dzieje od dluzszego czasu(( Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka821 Re: Dobrze :)) 16.01.06, 09:47 Edytko kochana mam nadzieje ze sie nie gniewasz na mnie przepraszam Cie bardzo tak mi glupio dzwonilam nawet do mam pytalam sie czy nie chcialaby odkupic tej mikrofalowki ode mnie ( tej ktora teraz mamy) ale u nich tez krucho z pieniedzmi Przepraszam cie bardzo jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: juz jestem:) 16.01.06, 09:13 Kasiulko, Edytka napisała do Ciebie na priv, jaką podejmiesz decyzję, jeśli pieniążki, proszę na priv o Twoje dane i numer konta, i ja zaraz robię przelew na 140zł, więc na koncie zostanie mi 105zł, plus od cruelli, ma przyjść 50zł , od anik35 pocztą 25zł i od ani198-20zł, więc razem będzie200zł, które mi zostaje na koncie, a co z nimi zrobić, to Edyta zadecyduje, jak będzie w domku, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
joa261 I na czym stanęło? 18.01.06, 10:37 Witajcie. Mogę wiedzieć na czym stanęło? Jaki wózeczek trafi do Roxanki? Bo też jestem ciekawa. Nikt o niczym mnie poinformował- a ładnie prosiłam .-(Miłego dnia. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka821 nowy wariant 16.01.06, 11:31 Dziewczyny a wiec postanowione jest tak: zamienie sie z Edytka na mikrofale i bedzie mozna za te pieniadze przeznaczone na wozek kupic lozko pietrowe dla maluszkow a ja z kolei oddam mikrofalowke rodzicom tylko ze jest jeden problem nie mam pieniedzy na przesylke 40 zl to dla mnie w tej chwili naprawde bardzo duzo( mam przygotowanych sporo rzeczy dla Edytki ktore przy okazji doloze do przesylki Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 ok kasiulko, czyli wysyłam Ci 40zł 16.01.06, 11:55 na przesyłkę, a reszta zostaje na łóżko, i jak starczy na wysyłkę, dla mamyroksany??? czyli po opłaceniu przesyłki zostaje 205 zł na moim koncie, a czekam jeszcze na 95zł, więc 300zł będzie na łóżko Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: ok kasiulko, czyli wysyłam Ci 40zł 16.01.06, 12:00 dla mamcianatalki) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany dzięki kochane ale ja zbieram na studnię... 16.01.06, 12:01 bo piętruska juz mam )) ale dziękuję, dziękuję po stokroć, niech Bozia wam w dzieciach wynagrodzi Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 doszły pieniążki od 16.01.06, 12:07 cruella-50zł, dziękujemy Edytko anik35-25zł, dziękujemy Aniu tak już po prostu w głowie mi się miesza, jestem w trakcie sprzątania mieszkania, a dzieci łobuzuja dlatego też pomyliłam anię z edytką, ale napisałam Wam na priv Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 przelew poszedł 16.01.06, 14:01 kwota 40zł, więc na koncie mam dla edytki 280zł, plus jeszcze ania198, dośle 20zł, razem będzie 300zł!! Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: przelew poszedł 16.01.06, 14:25 Ja już się pogubiłam w tych zakupach( Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: przelew poszedł 16.01.06, 15:55 cruello, więc tak: edyta zamieniła się na wózek za kuchenkę z kasiulką, tylko wysłałam jej 40zł, na koszta wysyłki, teraz mamy jeszcze pieniążki na łóżko dla dzieci edytki Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: przelew poszedł 18.01.06, 09:12 więc mamy 280zł, bo od ani nic nie doszło, kupiłyśmy łóżko piętrowe na allegro, pani zgodziła się upuścić do 250zł, więc z transportem będzie 300zł, ja wysyłam tej pani 250zł i 30zł Edytce na kuriera, ona dołoży 20zł. Wózek ma być dzisiaj nadany kurierem od kasiulki, więc czekamy na zdjęcia a tu link do łóżka: www.allegro.pl/show_item.php?item=80476653 dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!! mama Oliwki(1.07.03) i Wikusi(4.01.01) gg 2303707 Odpowiedz Link Zgłoś
joa261 I na czym stanęło??? 18.01.06, 10:40 Witajcie. Mogę wiedzieć na czym stanęło? Jaki wózeczek trafi do Roxanki? Bo też jestem ciekawa. Nikt o niczym mnie poinformował- a ładnie prosiłam .-(Miłego dnia. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: I na czym stanęło??? 18.01.06, 11:09 przepraszam, joa, starałam się wszystko pisać na forum(, w domu mam urwanie głowy, wózek od kasiunki trafi do Edyty, kasiunka zgodziła się zamienić na wózek za mikrofalę, plus wysłałam pieniążki na kuriera kasiunce 40zł, więc mieliśmy do dyspozycji jeszcze 280zł, za które zostało zakupione łózko dla dzieci Edyty piętrowe, link podałam wyżej, pani zgodziła się sprzedać za 250zł plus koszta wysyłki 50zł, więc 250zł przeleję na konto tej pani z allegro, a 30zł, które zostanie Edytcie na kuriera, do którego Edytka dołoży 20zł. To tak w skrócie, mam nadzieję, że nie jesteś zła, chciałam pisać na forum, żeby wszyscy widzieli, co się dzieje, bo tak bym musiała każdemu pisać na priv osobno, uważam, że dobrze wytłumaczyłam Odpowiedz Link Zgłoś
mircea do: karinka... 18.01.06, 12:14 Jaka firma transportowa przewiezie to łóżko za 50 zł? Pytam, bo szukam już od dłuższego czasu transporu łóżka do mamcianatalki i wszystkie firmy żądają ok. 90 zł. Może tutaj znalazłby się tani transport? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka821 wozek dla Edytki dzis zostal wyslany 18.01.06, 14:35 dostawa do Krasnegostawu w piatek Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 Re: wozek dla Edytki dzis zostal wyslany 18.01.06, 15:08 tu narazie szukamy, ale nie mamy pieniążków, zostało nam w sumie 10zł, bo kasiunce przesłałam jeszcze 20zł na wysyłkę, bo kosztowała 60zł, a 250zł wysłałam na łóżko, więc zostało nam 10zł Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 <a href="http://spedexpress.pl/cennik.html" target="_blank">sp 18.01.06, 15:09 Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 jeszcze raz 18.01.06, 15:09 sorki jeszcze raz spedexpress.pl/cennik.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamcianatalki Re: jeszcze raz 18.01.06, 19:34 Właśnie tam dzwoniłam, ale niestety oni działają tylko z Warszawy we wszystkie kierunki Polski Odpowiedz Link Zgłoś