Dodaj do ulubionych

nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie

14.02.06, 09:59
hmm...nie mam na dzisiaj żadnego pomysłu...
kolacja walentynkowa??..hmmm kolację robie mu codziennie
kasy zeby mu cos kupić też nie mam bo jeszcze nie wpłynęły mi za wychowawczy :
(

moze do kina??...mamy jeszcze bil;ety na dowolny film - dostalismy od teścia
na gwiazdke...ale na co do tego kina???
Obserwuj wątek
    • jasama3 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:03
      ja jestem w trakcie robienia babeczek
      uziemiona jestem z córcią w domu do tego mama mi sie rozchorowała
      i nie mogę wyskoczyć po prezent
      • sylka22 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:04
        oo babeczki ..hmm..aż mi ślinka pociekła...

hmm..teraz mi sie przypomniało że jeszcze jakiś szampan jest w domu smile
      • magkot3 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 11:30
        tyle już słyszałam o tym filmie, że napewno w taki dzień poszłabym na "Tylko
        mnie kochaj" smile
        • sylka22 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 11:36
          tez tak mysle ze ten filmik na dzisiejszy wieczór byłby najlepsiejszy
    • vaniliaa1 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:03
      a moze ja wam jeszcze pokaze????
      a swoja droga za chwile bede na czacie wskoczysz????chyba ze masz juz gg??smile)
      • sylka22 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:06
        wskocze..smile
        nie mam jeszcze sad ..bo Marcin wrócił z pracy późno w nocy i nic przy kompie
        nie robił sad ..zadnego programu nie mam zainstalowanego sad
        • irena111 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:17
          dajcie link do tego czata, wiele słyszę o czacie ale nie wiem gdzie was szukać
          • sylka22 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:19
            www.polchat.pl/chat/?room=PAPUZKA
            • irena111 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:20
              dziękuję
        • babcia_marysia Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:25
          A ja robię dzisiaj mężowi ma kolacje takie inne kotleciki i na każdym zrobię
          serce z pasty pomidorowej z gałązeczką natki pietruszki,dwie świece i herbatka
          zielona z mięta......aromatyczny zapach
          • sylka22 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:26
            qde moze też mu jakas kolację w koncu zrobie
            • babcia_marysia Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:42
              Sylwia...przepis łatwy:1 pierś z kurczaka,1 jajko,1 łyżka mąki,1 łyżka startego
              żółtego sera,1 łyżka majonezu,1 ząbek czosnku,wegeta i pieprz do smaku.
              Pierś kroisz w kosteczke,do tego dorzucasz wszystkie pozostałe
              składniki,przyprawić i zamieszasz łyżką...kładziesz łyżką na gorący olej i
              smażysz z obu stron na złoty kolor--powinno wyjść 5 kotlecików,chyba ze wieksze
              to 4....później kłade je na talerz a dookoła ozdabiam ogórkiem konserwowym i
              papryka ze słoika...można jeszcze przyozdobić zieloną pietruszką,na końcu na
              przestudzonych kotlecikach robimy serduszka z przecieru pomidorowego czy
              ketchupu....ładnie wyglada i smaczne....a przede wszystkim coś innego
              • sylka22 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:44
                babciu_marysiu dziekuje smile
                zrobie mu to smile
                a akurat piers mam smile (baaa..swoje dwie tez mom smile )
              • sylka22 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:46
                a te piersi to w takie większe kosteczki???
                takie jak na kotlety normalnie??/
                • maria_rosa Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:54
                  Nie chciałabym być złośliwa...ale
                  ponieważ powinnam sie zachowywać jak moderator to informuję, iz post powinien
                  sie znaleźć na emamie.smile))
                  pozdrawiam,
                  • babcia_marysia Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:57
                    Przepraszam
                  • sylka22 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:57
                    Ewelinko...tylko skopiuje sobie ten przepis i juz mozesz usuwac smile
                • babcia_marysia Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 10:56
                  w maleńką kosteczke trzeba pokroić i wymieszać wszystko razem w jednej misce i
                  dopiero nakładać łyżka na patelnie i smażyć
                  • irena111 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 11:05
                    mario_roso dziś daj spokuj usuń jutro, może jeszcze ktoś dopisze coś pysznego,
                    ja też mam przepis na pyszne parówki w naleśniku, coś innego a można podać na
                    kolacyjkę dla ukochanego.

Smaży się normalne naleśniki
                    Parówki - foliowane, przekroić na pół
                    Ser żółty zetrzeć na tarce
                    Natkę pietruszki drobno posiekać

Na naleśniku położyć połówkę parówki posypać serem i odrobinką pietruszki,
                    zawinąć. Zanurzyć w rozmąconym jaju z wegetą lub warzywkiem, obtoczyć w bułce i
                    smażyć na chrupko. Podawać dwa obok siebie polane keczupem i jak ktoś lubi
                    majonezem, dodatkowo można ozdobić listkami pietruszki lub położyć je na liściu
                    sałaty, świetnym dodatkiem do tych naleśników może być ogórek konserwowy i
                    papryka. Smacznego.
                    • maria_rosa Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 11:11
                      Irenka, ale zarzucono mi mijanie się z powołaniem, tudzież niekompetencję.
                      W związku z powyższym postanowiłam zachwoywać się jak na moderatora przystało.
                      Powoli również mój stosunek emocjonalny i zaangażowanie ulega też zmianie,
                      zatem proszę nie mieć do mnie pretensji i nie pisać że już nie mam serca.

pozdrufka,
                      • irena111 Re: nie mam pomysłu na dzisiaj :( pomóżcie 14.02.06, 11:35
                        mario_roso, ależ ja ci nie zarzucam braku serducha, no co ty, ale temat jak
                        najbardziej na dzisiejszy problemik, przecież syla potrzebuje pomysłu na wieczór
    • vaniliaa1 kontrowersyjne spaghetti 14.02.06, 11:12
      TYTUŁ: POMYSL NA....MIŁOSNE SPAGHETTI.....czyli do zakochania 11 kroków..

OPIS :

Zakupy:
      Pomysl na spaghetti po bolonsku
      pol kg lopatki
      25 dkg pieczarek
      2 cebule
      1 czerwona papryka
      25 dkg zoltego sera
      oliwa do smazenia
      odrobina krtchupu

PRZYGOTOWANIE:
      1.mieso zmielic
      2. pieczarki umyc, pokroic w plasterki i przesmazyc razem z pokrojona cebula.
      3. papryke pokroic w paseczki
      4. mieso przesmazyc na odrobinie oliwy
      5. polaczyc mieso z piewczarkami i poddusic ok 5 min.
      6. dodac 300 ml wody i POMYSL NA...
      przykryc i gotowac ok 10 min-co jakis czas mieszajac.
      7. makaron ugotowac al-dente.....
      8. na talerz przyozdobiony paseczkami czerwonej papryki wylozyc ugotowany
      makaron. W nim zrobic wgłębienie w ktore wlejemy sos.
      9. Makaron z sosem posypac strtym zoltym serem i wlożyc na 1 min do
      mikrofalówki
      10. na stopionym żółtym serze zrobic serduszko z ketchupu.

a teraz smacznego.....

• l.e.a może się czepiam ;) 14.02.06, 11:59
        ale to nie jest spaghetii po bolońsku smile
        co też nie musi umniejszać na smakowitości potrawy smile

pozdrawiam ciepło, smacznego
        lea - wielbicielka kuchni włoskiej
        • vaniliaa1 do lea 14.02.06, 12:03
          ale to nie jest spaghetti po bolonsku, tylko milosne spaghettismile)))
          przepis bardzo zmodyfikowanysmile
          • l.e.a oki :) 14.02.06, 12:11
            Przepraszam Cię smile)
            zmylił mnie Twój opis, w którym min. pisze spaghetti po bolońsku smile

miłego dnia smile)
            • vaniliaa1 Re: oki :) 14.02.06, 12:18
              w skaldzie jest pomysl na spaghetti po bolonskusmile)
    • ach41 Sałatka "Carmen" 14.02.06, 11:45
      Przygotować:
      - kawałek twardego żółtego sera
      - czerwoną paprykę
      - kukurydzę konserwową z puszki
      - szczypiorek
      - majonez
      - sól do smaku
      Ser i paprykę pokroić w kostkę, dodać kukurydzę i pokrojony szczypiorek,
      wymieszać z majonezem, ew. dosolić do smaku.

Przywdziać odpowiednie stroje, zatańczyć mężowi flamenco wink
      Agnieszka
      • 26magda3 Re: Sałatka "Carmen" 14.02.06, 13:35
        a ja siedze od wczoraj sama, bo mój mąż w 3 dnowej delegacji sad
        tak więc nie mam problemu z Walentynkami - niestetysad((

a swoją drogą, czy wasi faceci też sią na coś wysilą, czy tylko czekają na
        gotowce z waszej strony??????? bo mój, niestety, to chodząca skleroza i jak 15
        razy nie przypomnę, to nawet o urodzinach nie pamięta, a co dopiero jakieś
        walentynki....
        • sylka22 Re: Sałatka "Carmen" 14.02.06, 13:43
          nie no mój pamieta smile
          powiedział mi przez tel ze "własnie mysli co by tu wymyslec" ..hyhy
          • klamag A mnie dzisiaj smutno:( 14.02.06, 22:22
            Moje Walentynki są beznadziejne. Zastanawiam się co stało sie z tym romantycznym
            facetem, za jakiego wychodziłam za mąż. Kupiłam mu dziś czekoladę z napisem
            LOVE, on ją zeżarł całą, nawet mnie nie poczęstował, oczywiście wobec mnie zero
            okazania miłości Walentynkowej. A pomyśleć że kiedyś nawet w Walentynki mi się
            oświadczał... Beczeć mi się chcesad
            • mamcianatalki Re: A mnie dzisiaj smutno:( 14.02.06, 22:24
              Mi też niestety jest smutno... nawet bardzosad... posiedziałam poryczałam...
              zaraz pójde spaćsad.....
              • babcia_marysia Re: A mnie dzisiaj smutno:( 14.02.06, 22:58
                no to widze,że dzisiaj nas więcej do płaczu....niestety ja też się bardzo
                rozzaliłam po szczerej rozmowie z jedną z forumowych kolezanek,ale bardzo mi
                była ta rozmowa potrzebna,bo od tej osoby bije ogromne ciepło i życzliwośc i
                mogłam sie wyżalić......dziękuje ci kochana(ty wiesz o kogo chodzi)
                • sylka22 Re: A mnie dzisiaj smutno:( 15.02.06, 08:55
                  a wiecie co ja tez sie przy tych walentynkach poryczałam

ogólnie było fajnie..ale zebrało nam sie na szczera rozmowę, wspominki i tak
                  jakoś łzy mi same leciały...

a co do kolacji..to kolację zrobił niemąż..zadzwonił zebym nic nie robiła bo on
                  juz cos ma...przyszedł..wygonił mnie z kuchni, zakazał wchodzic, potem wygonił
                  mnie z pokoju i tez zakazał wchodzić - naszykował na szybko - kurczaczki takiej
                  jak w KFC (hot wings) bo je uwielbiam z fryteczkami - niestety z pracy wrócił
                  b,późno i nie miał czasu na kombinowanie normalnego obiadu wiec skazany był na
                  zrobienie fast fooda.
                  Oczywiście było winko, muzyka, świece w każdym kącie - a na deser lody smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka