Dodaj do ulubionych

prosze o rade

17.03.06, 17:10
moze ktoras z was ma jakis domowy wyprobowany sposob na kolke jelitowa lub
zna jakies dobre lekarstwo. moja julka ma 3 tyg i straszna kolke krzyczy cale
dni i noce juz nie wiem co mam robic.
Obserwuj wątek
    • agamamaani Re: prosze o rade 17.03.06, 17:27
      ja swojej małej podawałam Bobotic - pomógł po jednym dniu .
    • tweens Re: prosze o rade 17.03.06, 17:30
      Espumisan krople.A do picia mieszanka kopru włoskiego,rumianku i miety.Z 5
      min.na małym ogniu to gotowałam i potem w ciągu dnia do picia.
      • agunek1 Re: prosze o rade 17.03.06, 17:46
        masażyk i ogrzewanie brzuszka termoforkiem
      • mamaroksany Re: prosze o rade 17.03.06, 17:52
        Esputicon, kropelki bezbarwne ; dawałam 2-4 kropelek i z reguły pomagało a jak
        nie to dołączałam Espumisan w ilości ok 10 kropli (za zgodą pediatry), sama dużo
        piłam herbatki na trawienie oraz z kopru Hippa i gdy doszłam do 4 szkl dziennie
        małemu wyraźnie się poprawiło
        • roxanna1336 Re: prosze o rade 17.03.06, 17:54
          Esputikon , Tez polecam , stosowałam , przy każdym z dzieci smile)
          • karolina1007 Re: prosze o rade 17.03.06, 18:34
            oprócz tego możesz do picia w ciągu dnia dawać plantex - kupuje się w
            saszetkach w aptece.
            • myszka2250 Re: prosze o rade 17.03.06, 19:59
              ja podaje plantex i debridat taki syrop zapisała nam pani dktór masowanie
              bżuszka pomaga a te cherbatki plantex to mozna podawac od 2 tygodnia tak mówiła
              pani w aptece mój mały ma miesiąc i pare dni

pozdrawiam i zdrówka zycze
    • morepig my dawalismy infacol 17.03.06, 21:30
      dzialal bez zarzutu. dawalam tez esputicon ale u nas nie dzialal, mam jeszcze
      bo mi zostalo.
    • basiam8 Re: prosze o rade 17.03.06, 21:48
      No to Ci bardzo współczuję!!!! sama przez to przechodziłam przy mojej córeczce
      przez całe 3 miesiące. Regularnie co noc, kiedy ja sie tylko położyłam, ona
      zaczynała swoje głosne arie. Stosowałam rózne metody- przykładanie na brzuszek
      ciepłych pieluszek (prasowanych), noszenie jej z podkurczonymi nózkami, póxniej
      dawałam plantex, aż na końcu- było to już chyba w 2 miesiącu kupiłam esputikon
      i pomogło. Nie wiem, ile zasługi w tych kroplach, ale wiem jedno, że przez to
      trzeba przejść. Jelitka dziecka muszą się rozwinąć, aż w pewnym momencie kolki
      ustąpią całkowicie. Pozdrawiam i życze wytrwałości i dużo cierpliwości. basia
    • mamcianatalki Re: prosze o rade 17.03.06, 21:54
      Ja bym polecila :
      1. ciepłe okłady na brzuszek.... ( ja miałam takie woreczki lniane a w nich
      kasza- nagdzewałam je i przykładałam)
      2. w aptece kupiliśmy taki syropek- Gripewater- woda koperkowa- u nas sie
      sprawdzilo i pomoglo

pozdrawiam Ania
      • laurka2005 Ado tego garść miłości,czułości,noszenie na rękach 18.03.06, 14:57
        Trzeba okazać takie bidulce dużo ciepła, miłości, nosic na raczkach żeby sie
        odbiło, masować brzuszek, tulić, głąskać po pleckach. I broń boże nie zostawiać
        malutkiego samego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka