honorata20 17.03.06, 17:10 moze ktoras z was ma jakis domowy wyprobowany sposob na kolke jelitowa lub zna jakies dobre lekarstwo. moja julka ma 3 tyg i straszna kolke krzyczy cale dni i noce juz nie wiem co mam robic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamamaani Re: prosze o rade 17.03.06, 17:27 ja swojej małej podawałam Bobotic - pomógł po jednym dniu . Odpowiedz Link Zgłoś
tweens Re: prosze o rade 17.03.06, 17:30 Espumisan krople.A do picia mieszanka kopru włoskiego,rumianku i miety.Z 5 min.na małym ogniu to gotowałam i potem w ciągu dnia do picia. Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: prosze o rade 17.03.06, 17:46 masażyk i ogrzewanie brzuszka termoforkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: prosze o rade 17.03.06, 17:52 Esputicon, kropelki bezbarwne ; dawałam 2-4 kropelek i z reguły pomagało a jak nie to dołączałam Espumisan w ilości ok 10 kropli (za zgodą pediatry), sama dużo piłam herbatki na trawienie oraz z kopru Hippa i gdy doszłam do 4 szkl dziennie małemu wyraźnie się poprawiło Odpowiedz Link Zgłoś
roxanna1336 Re: prosze o rade 17.03.06, 17:54 Esputikon , Tez polecam , stosowałam , przy każdym z dzieci ) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1007 Re: prosze o rade 17.03.06, 18:34 oprócz tego możesz do picia w ciągu dnia dawać plantex - kupuje się w saszetkach w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka2250 Re: prosze o rade 17.03.06, 19:59 ja podaje plantex i debridat taki syrop zapisała nam pani dktór masowanie bżuszka pomaga a te cherbatki plantex to mozna podawac od 2 tygodnia tak mówiła pani w aptece mój mały ma miesiąc i pare dni pozdrawiam i zdrówka zycze Odpowiedz Link Zgłoś
morepig my dawalismy infacol 17.03.06, 21:30 dzialal bez zarzutu. dawalam tez esputicon ale u nas nie dzialal, mam jeszcze bo mi zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
basiam8 Re: prosze o rade 17.03.06, 21:48 No to Ci bardzo współczuję!!!! sama przez to przechodziłam przy mojej córeczce przez całe 3 miesiące. Regularnie co noc, kiedy ja sie tylko położyłam, ona zaczynała swoje głosne arie. Stosowałam rózne metody- przykładanie na brzuszek ciepłych pieluszek (prasowanych), noszenie jej z podkurczonymi nózkami, póxniej dawałam plantex, aż na końcu- było to już chyba w 2 miesiącu kupiłam esputikon i pomogło. Nie wiem, ile zasługi w tych kroplach, ale wiem jedno, że przez to trzeba przejść. Jelitka dziecka muszą się rozwinąć, aż w pewnym momencie kolki ustąpią całkowicie. Pozdrawiam i życze wytrwałości i dużo cierpliwości. basia Odpowiedz Link Zgłoś
mamcianatalki Re: prosze o rade 17.03.06, 21:54 Ja bym polecila : 1. ciepłe okłady na brzuszek.... ( ja miałam takie woreczki lniane a w nich kasza- nagdzewałam je i przykładałam) 2. w aptece kupiliśmy taki syropek- Gripewater- woda koperkowa- u nas sie sprawdzilo i pomoglo pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
laurka2005 Ado tego garść miłości,czułości,noszenie na rękach 18.03.06, 14:57 Trzeba okazać takie bidulce dużo ciepła, miłości, nosic na raczkach żeby sie odbiło, masować brzuszek, tulić, głąskać po pleckach. I broń boże nie zostawiać malutkiego samego. Odpowiedz Link Zgłoś