Dodaj do ulubionych

szczeście w nieszczęściu

20.06.06, 11:34
Mam 7 dzieci. Mój mąż pracuje, ale niestety takie pieniążki nie wystarczają
na utrzymanie 9-osobowej rodziny. Dwa lata temu również dzieki pomocy mojej
znajomej otrzymałam pomoc od Państwa. Teraz również jej potrzebuję. Moje
Aniołki Julia i Kinga wyrosły już z ubranek, które od Państwa otrzymałam.
Teraz zwracam się z kolejna prośbą, ponieważ wiem, że moge liczyć na Państwa
wsparcie. Jeżeli znajdzie się ktoś kto zechce podarować poraz kolejny ubranka
dla moich dzieci będę bardzo wdzieczna.Przyjmę wszystko, co tylko jest
potrzebne dla moich córeczek: ubranka, buciki....Oto mój adres: Mariola
Sternik, ulica Wyzwolenia 1 m 3, 89- 506 Kęsowo. Z góry Wszystkim Państwu
bardzo serdecznie dziekuję, będę wdzięczna nawet za najmniejszą paczuszkę.
Pozdrawiam Mariola Sternik.
Obserwuj wątek
    • lakie Re: szczeście w nieszczęściu 20.06.06, 11:55
      może jeszcze napisz na jaki rozmiar te ciuszki i buciki (buciki najlepiej w cm)

Kasia
      • aurelia57 Re: szczeście w nieszczęściu 20.06.06, 11:59
        Witaj. Jedna z dziewczynek jest mniejsza! ubranka moga byc w rozmiarach od 98
        wzwyż! buciki od rozmiaru 24 wzwyż. jezeli chcesz moge przesłac zdjecie malych,
        tylko podaj mi mailasmilepozdrawiamsmile
      • aurelia57 szczeście w nieszczęściu 01.07.06, 10:24
        zonkokrzysia dziekuję za maila, odpisałam Ci oczywiściesmile pozdrawiam Auirelia.
    • nati364 Re: szczeście w nieszczęściu 20.06.06, 12:19
      jakie rozmiary ubranek potrzebujesz?w jakim wieku są dzieci?
      pozdrawiam
      • aurelia57 Re: szczeście w nieszczęściu 20.06.06, 12:20
        dziewczynki maja 2 latka, rozmiary ubranek od 98cm wzwyż!
        • aurelia57 szczeście w nieszczęściu 20.06.06, 18:20
          będe wdzięczna każdemu, kto postara się pomóc kojejny raz Marioli! zapewne
          pamiętają Państwo, jak bardzo pomogliśćie jak dziewczynki były małesmile Mariola
          jest Wam wdzieczna za udzieloną Jej pomoc, ponieważ do teraz miałam potrzebne
          dziewzczynkom ubranka!niestety małe tak szybko rosną, iż Mariola kolejny raz
          poprosiła mnie, abym Jej pomogła, wiec umieściłam ponownie ogłoszenie na tym
          forum!KOBIETKI LICZĘ NA WASsmileWIEM, ZE NA TYM ŚWIECIE SĄ JESZCZE LUDZIE, KTÓRZY
          POMOGĄ BEZINTERESOWNIEsmile
          • ajlii Re: szczeście w nieszczęściu 20.06.06, 18:22
            A ja muszę zapytać - kim Ty jesteś aurelio57...????

W pierwszym poście piszesz jako mama prosząca o ubranka, ostatnim - jako osoba pomagająca. Proszę o wyjaśnienie.
            • aurelia57 Re: szczeście w nieszczęściu 20.06.06, 19:43
              jestem sasiadka Marioli, ktora w jej imieniu prosi o pomoc, przedtem tak samo
              zrobiła moja znajoma taissa!Mariola poprosiła mnie o pomoc, wiec nie moglam jej
              odmowic i zamiescilam ten wlasnie post!!!
              • ajlii Re: szczeście w nieszczęściu 20.06.06, 19:51
                Dla jasności: pisz tak, jak jest w rzeczywistości. Nie podszywaj się pod osobę, której chcesz pomóc.

• aurelia57 szczeście w nieszczęściu 20.06.06, 21:01
                Jeżeli Państwo chą prześledzić losy Rodziny Marioli podaję strone internetową,
                na której wcześniej nasza znajoma taissa pomogła Mariolismile Mam nadz, że w ten
                sposób przytocze choć trochę Państwu losy Marioli i otrzymamy pomoc!!!!!smile
                • aurelia57 szczeście w nieszczęściu 20.06.06, 21:02
                  oto strona:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=12792427&v=2&s=0
                  • aurelia57 szczeście w nieszczęściu 21.06.06, 12:52
                    Kochane Mamysmiledziekuje, ze zglosilo sie kilka osob na maila, ktore udziela
                    pomocysmile jestem bardzo wdzieczna i dziekuje z calego serca! Jezeli ktos jeszcze
                    zechce pomoc Marioli (ktorej jestem posredniczka) bede wdziecznasmilepozdrawiam
                    WAS WSZYSTKIEsmilesmilesmile
                    • aurelia57 szczeście w nieszczęściu 21.06.06, 18:46
                      Rozmawiałam dziś z Marioląsmile jest Wam Wszystkim ogromnie wdzięczna, że
                      prześlecie paczki z ubrankami dla Jej dzieciaczkówsmilesmilesmile prosiła, abym Wam
                      przekazała, że jeżeli możecie to przydadzą się również wszelkie witaminki dla
                      dziewczynek i kosmetykismile za wszystko jest bardzo wdzieczna! kiedy Jej
                      powiedziałam, że znowu może liczyć na Waszą pomoc(tak jak 2 lata temu) na Jej
                      twarzy pojawiła się radośćsmile ja też bardzo Wam dziekujęsmilepozdrawiam Aurela.
                      • aurelia57 szczeście w nieszczęściu 22.06.06, 14:54
                        bardzo dziękuę Wszystkim Paniom, które odezwały się na priv smile pozdrawiam
                        Wszystkich serdecznie.Aurelasmile
                        • mama-smyka Re: szczeście w nieszczęściu 23.06.06, 01:25
                          Hej,
                          może i ja mogłabym jakoś pomóc?
                          Napisz, proszę, co dokładnie byłoby potrzebne, tzn. jaki typ i rozmiar ubranek -
                          o ile dobrze rozumiem, maluszki są tylko 2, reszta dzieci już lekko wyrośnięta?
                          Czy potrzeba czegoś poza ubrankami?
                          • aurelia57 szczeście w nieszczęściu 23.06.06, 09:26
                            Potrzebne sa przedewszystkim ubranka(rozm.92 i wieksze) i buciki(rozm. 24 i
                            wieksze) ale dziewczynki potrzebuja rowniez kosmetyki i witaminki...z
                            potrzebnych rzeczy jeszcze moga byc czapeczki, bo niestety maja tylko po dwie
                            na lato, a szybko sie brudza (jak to male dzieciaczki) dziekuje, ze zapytalas,
                            jestem bardzo wdziecznasmile pozdrawiam Aurela.
                            • aurelia57 szczeście w nieszczęściu 23.06.06, 09:27
                              dziewczynki sa 2 a reszta dzieci ma 17 lat i wiecej!
                              • aurelia57 bardzo Was prosze: PomóżciE 23.06.06, 23:13
                                Bede wdzieczna za kazda udzielona pomoc, Mariola rownie. Jej dzieciaczki
                                potrzebuja nie ubranka, buciki, a takze kosetyki i witaminki, wiec liczy sie
                                kazda, nawrt najmniejsza paczuszka!!! W rodzinie jest
                                razem 7 dzieci. Za kazdy odzew bede bardzo wdziecznasmile z gory za wszystko
                                dziekuje.
                                Aurela
                                • babcia_marysia Re: bardzo Was prosze: PomóżciE 25.06.06, 17:48
                                  hop
                      • mama_magda Re: szczeście w nieszczęściu 01.12.06, 17:22
                        Aurelio, po kilku miesiacach wypadałoby chyba napisac co juz otrzymałaś.
                        Umieściłaś swoją prosbę o dary na kilku forach ( w tym na tym, na którym jestem
                        codziennie wink )
                        na pewno coś otrzymujesz i mogłabyś tu wymieniać, zeby nie okazało się że macie
                        na zimę 6 par butów na jedno dziecko, a mamy wysyłaja w tym rozmiarze kolejne.

piszesz tylko "dziękuję, doszło, był uśmiech", ale napisz konkretnie co doszło.
                        po 6 miesiącach działalności "przyjmę" na kilku forach być moze masz już te
                        wózki, wystarczającą ilosć ciuchów, czy posciel. Po co się dublować w wysyłce?

pozdr.
                        mm

• michiko zastanawia mnie 25.06.06, 21:29
      czy ta pani w sytuacji w jakiej jest jej rodzina pomysli w koncu o
      antykoncepcji.
      Ile można mieć dzieci i skazywac je na zycie w biedzie!!!
      Rozumiem , że szanowny małżonek ma potrzeby- seks jest dla ludzi, ale dla
      mądrych.
      Moze ta panie zwrócic sie do MOPS i tam jej pomogą. ja moge dołozyc sie na
      wizyte u lekarza i metode antykoncepcji. Bo żal mi dzieci.

Alija w moim poście nie mam lamanie netykiety wiec nie masz podstaw do
      kasowania go.
      • aurelia57 nie bede sie tlumaczyc... 25.06.06, 22:21
        juz Ci powiedzialam, ze jak Ci sie cos nie podoba, to nie zagladaj do tego
        watku, ale widze, ze Ty jakas niekumata jestes!!!!!!!widzisz, ja podziwiam
        takich ludzi, ktorzy nie dokonuja aborcji, a decyduja sie na urodzenie
        dzieci...nawet nie wiesz jak niekiedy jest ciezko, ale TY wolisz wsadzic swoje
        piec groszy co myslisz na ten temat...! tylko przy tym obrazasz i ranisz
        innych, a to forum chyba do tego nie sluzy!!!
        • aurelia57 przeogromnie dziekuję Paniom, które 26.06.06, 09:51
          zgłaszaja sie na priv!!!dziękuję z całego sercasmilepozdrawiam Aurela.
      • ajlii Re: zastanawia mnie 26.06.06, 11:45
        michiko napisała:

> ja moge dołozyc sie na
        > wizyte u lekarza i metode antykoncepcji.

Cieszę się że postanowiłaś wesprzeć finansowo rodzinę p. Marioli smile
        Myślę ze pomoc w postaci opłacanie wizyty u dobrego (czyt. prywatnego lekarza) bardzo się przyda. Na MOPS w tej kwestii nie ma co liczyć.
        Dziekuję w imieniu Aurelii i p. Marioli - i mam nadzieję że dotrzymasz słowa.

> Alija w moim poście nie mam lamanie netykiety wiec nie masz podstaw do
        > kasowania go.

Oczywiście że nie mam podstaw smile Ofery pomocy mile widziane smile
        • michiko jasne 26.06.06, 12:18
          akurat na to mogę się dołozyć. Z prostej przyczyny żal mi dzieci rodzonych
          bezmyślnie w biedzie i tak wegetujących.
          • aurelia57 pomóżcie tym kochanym dzieciaczkom:) 26.06.06, 17:48
            nie wiem jak sie umieszcza zdjecie na zobaczcie jest to dla mnie zbyt
            skomplikowane, ale jezeli jest ktos chetny, aby zobaczyc blizniaczki prosze o
            kontakt i zdjecie przesle na priv(niestety inaczej nie umiem)
            Aurelia.
            • aurelia57 pomóżcie tym kochanym dzieciaczkom:) 26.06.06, 22:15
    • zonkakrzysia1 Re: szczeście w nieszczęściu 27.06.06, 10:14
      mam nadzieje że już macie troche aby chociaż w cześci pomóc dzieciom .....
      ciesze sie że są ludzie bezinteresowni
      • aurelia57 :) 27.06.06, 10:48
        jedna paczuszka juz jest w drodze, takze chociaz w minimalny sposob pomogesmile
        pozdrawiamsmile
        • aurelia57 nadal potrzebna pomoc 27.06.06, 16:35
          • michiko może wystarczy 27.06.06, 18:48
            tych nacisków. Ludzie jak będą chcieli to pomogą. Czy ta pani nie korzysta z
            pomocy MOPS? Sa także banki zywności i organizacje pozarządowe.
            Już norlamnie wstyd tak nacikać ludzi.
        • zonkakrzysia1 Re: :) 29.06.06, 10:19
          bardzo dziekuje wspieram was dobrym słowem bo narazie tyle moge ale kto wie co
          bedzie jutro ?
          napisz mi prosze adres dziewczynek na priv może coś wymyśle przy wypłcie smile
    • michiko mail aurelii 27.06.06, 20:04
      kreującej się na miłosierną, pełna dobroci kobiete. A co wyszło? Ano wyszło że
      w swojej złości siegneła nizin i mniemam że stamtąd pochodzi.
      jakie to przykre, ciekawe znajome na P. Mariola, z takich nizin społcznych

aurelia57@gazeta.pl
      Data: 2006-06-27 19:03
      Do: michiko@gazeta.pl
      Temat:
      rozwiń nagłówek

odczep sie co?! juz Ci powiedzialam, jak cos nie pasi, to nie
      zagladaj w ten watek, a ja jak bede chciala to moge co chwile go
      podbijac!!!!!!!!!!!!!!!juz skumalas, czy jeszcze raz powtorzyc
      wiedzmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • renata28 Re: mail aurelii 27.06.06, 20:52
        michiko odpuść
        • aurelia57 mechiko dla mnie jestes śmieszna... 27.06.06, 22:35
          Powtarzam Ci kolejny raz, jak Ci sie cos nie podoba, to nie zagladaj w ten
          watek! Przypominam Ci, ze zaczełas mnie obrazac od samego poczatku!!! Twoje
          wypowiedzi byly tak ochydne, ze ajlii musiala je skasowac, a moze juz nie
          pamietasz!!! jak bede chciala, to moge ten watek podbijac co chwile, bo mam
          takie prawo, aha, moja droga jeszcze jedno, to, ze nazwalam Cie wiedzma, to nie
          jest obraza, sama sie za nia podajesz, wiec teraz przestan mnie obrazac, ze
          pochodze z nizin spolecznych, a zreszta mysl sobie co chcesz...dla mnie jestes
          po prostu smieszna i tyle mam Ci do powiedzenia, wiecej nie bede sie udzielac
          na Twoj temat, bo po prostu szkoda slow, na takie kobiety jak ty i tyle!!!!!!!!
          przypominam Ci tylko, ze na tym forum mamy sobie pomagac, a nie wszczynac
          jakies glupie klotnie...the end!!!
          • aurelia57 renato28 "dziękuję" :* 27.06.06, 22:36
    • zonkakrzysia1 aurelia dostałs wiadomość 30.06.06, 10:18
    • zonkakrzysia1 aurelia jesteś tu 30.06.06, 14:58
    • aurelia57 szczescie w nieszczesciu 03.07.06, 15:56
      hopwink
    • aurelia57 dziekuje matnie_b:) 03.07.06, 17:46
      Martynko jestem Ci wdzięczna za przesłanie ubranek dla dziewczyneksmile wszystko
      jest prześlicznesmile bardzo dziekuje w imieniu Marioli i własnym.pozdrawiam
      Aurelia.
    • aurelia57 szczeście w nieszczęściu 06.07.06, 09:53
      hop
    • aurelia57 Re: szczeście w nieszczęściu 10.07.06, 22:23
    • aurelia57 mamosmyka- dziekuję 13.07.06, 19:51
      za nadesłaną paczkęsmile Wszystkie ubranka są prześliczne, a zabawki od razu
      poszły w ruchwink Małe są zachwyconesmile naprawdę dziekuję najpiekniej jak potrafie
      w imieniu Marioli i własnym. pozdrawiam Aurela.
    • aurelia57 Ewa dziekuję za przesyłkę:)pozdrawiam:) 14.07.06, 20:29
    • aurelia57 jak pech to na całego...;( 15.07.06, 20:48
      Byłam dziś u Marioli i niestety...jak pech to pech... Zepsuł Im sie bojlersad
      teraz chyba bedzie trzeba kupic nowy, bo stery przecieka i ma ogromna dziuręsad
      Marioli mąż próbował to jakoś załatać, ale niestety nadaremnie... Teraz
      zaoszczędzone pieniążki, które Mariola zarobiła na truskawkach będą musieli
      przeznaczyć na dodatkowy wydateksad niestety pech chodzi zawsze po ludziach,
      którzy nie mają pieniążków, to jest takie niesprawiedliwesad
    • aurelia57 Do zonkikrzysia1 :) 17.07.06, 14:20
      Ewuniu serdecznie Ci dziekuje za przesłaną paczuszkęsmile właśnie wróciłam od
      Marioli, akurat pół godz temu był u Niej listonoszwink dziękuję w imieniu Marioli
      i własnymsmile pozdrawiam Cię serdecznie Aurelasmile
    • aurelia57 szczeście w nieszczęściu 19.07.06, 13:05
      podbijamsmile
    • aurelia57 Agnieszko dziekuję 19.07.06, 19:41
      Ci za paczke, dziś doszłasmile wszystko jest prześlicznesmilesmilesmile Dziękuje w imieniu
      Marioli i własnymsmile pozdrawiam serdecznie. Aurela.
    • aurelia57 renato28 serdecznie Ci dziękuje:) 20.07.06, 16:36
      Dzis byłam u Marioli.Paczka dotarłasmile sprawiłas Im wielka radoscsmile za co
      dziekuje Ci z calego sercasmile Dziewczynki byly w siodmym niebiesmile Dziekuje
      najpiekniej jak potrafie. Serdecznie Cie pozdrawiam Aurelia.
    • taissa1 Re: Aurelio57 czegoś tu nie rozumiem... 20.07.06, 21:20
      Witaj.

Bardzo się cieszę,że pomagasz Marioli i dziękuję Ci za to ale:

- wydaje mi się,że skoro skorzystałaś z wątku który ja rozpoczęłam 2 lata temu
      powinnaś mnie o tym poinformować lub rozpocząć nowy, własny
      - nie powinnaś powoływać się na moją osobę bez wcześniejszego uzgodnienia
      - sądzę iż należałoby napisać do mnie na priva i przedstawić się bo naprawdę
      nie mam zielonego pojęcia kim jesteś.

Z niecierpliwością czekam na odpowiedź, taissa1@gazeta.pl
      Z góry dziękuję.

• aurelia57 Napisałam na priv 20.07.06, 21:56
      Mam nadzieje, że już teraz wszystko zostało wyjaśnione.pozdrawiam.
      • taissa1 Re: Napisałam na priv 21.07.06, 08:20
        Odpisałam na priv.
        Pozdrawiam serdeczniesmile
        • taissa1 Re: Napisałam na priv 21.07.06, 08:21
          Zapomniałam dodać,że jest ok.
    • aurelia57 Zamieściłam zdjęcia dziewczynek na Zobaczcie! 21.07.06, 21:31
      Tylko nie wiem, kiedy się ukażą?! Bo chyba najpierw moderatorka musi coś
      sprawdzić tak?! bo jak na razie, to sie nie ukazały, ale mam nadzieję, że jutro
      już będąsmile pozdrawiam Wszystkie eMamysmile
      • aurelia57 Fotki juz są:) 21.07.06, 21:57
    • aurelia57 Kochane mamy!!! 23.07.06, 22:16
      Chciałabym Was jeszcze o coś prosić! Może któras z mam ma więcej buteleczek do
      picia dla swojej pociechy i chciałaby sie podzielić?! Dziewczynki mają tylko
      jedna buteleczkę ze smoczkiem do soczków taką mała, a z kubeczków nie bardzo
      chca pićuncertain więc jeżeli ktoś zechciałby oddać byłabym wdzięczna! pozdrawiam
      serdeczniesmile
    • aurelia57 Re: szczeście w nieszczęściu 25.07.06, 09:09
      hop
      • ewa.mama Re: szczeście w nieszczęściu 26.07.06, 19:21
        wysłałam dzisiaj po niekapku i smoczku wink
        • aurelia57 Re: szczeście w nieszczęściu 27.07.06, 09:03
          serdecznie dziękujęsmile jak dojda to się odezwęsmile pozdrawiam serdeczniesmile
    • aurelia57 kubeczki doszły 28.07.06, 22:11
      Serdecznie dziękuję w imieniu Marioli i własnym za niekapkismile bardzo sie
      przydalysmile dziękuję Ci Ewo.mamosmile
      pozdrawiam serdecznie Aurela.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka