kassienkak1 22.06.06, 19:28 Chetnie przyjme takowe kosmetyki dla Mojej coreczki , ktora moze jedynie takich uzywac - okazało sie ze jest alergikiem na inne kosmetyki typu kremy bambino itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulala.v Re: przyjme kosmetyki Oilatum 22.06.06, 23:03 Mój Bartek ma wrażliwą skórę i położna zaleciła mi kupić oilatum do kąpieli ale jak zobaczyłam cenę to się za głowę złapałam, póki co kąpię go w krochmalu i działa Sposób stary oi sprawdzony, można tez dodać do kąpieli zwykłej parafiny, kosztuje 2zł z groszami, tylko nie nacieraj parafiną, bo ona wchłania się tylko w połączeniu z wodą, jak natrzesz dziecko samą parafiną to po prostu zostanie ona na skórze i wchłonie się w ubranka... a zamiast kremów do pupy i zasypek polecam mąkę ziemniaczaną. P.S. Oilatum do kapieli składa się z parafiny +substancje pomocnicze a jest od niej ok 10xdroższe Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: przyjme kosmetyki Oilatum 23.06.06, 00:30 Ja też polecam parafinę do kąpieli. Kosztuje grosze, starcza na długo i jest skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
kassienkak1 Re: przyjme kosmetyki Oilatum 23.06.06, 07:19 lekarka stanowczo poradziła mi Oilatum Odpowiedz Link Zgłoś
kalpa Re: dziekuje za propozycje :) 23.06.06, 07:35 Dzięki dziewczyny, ja do tej pory kupowałam oilatum, a kieszeń wyła;9 Naprawdę dzięki, bo to jedynie pomagało Mateuszowi w czasie upałów. kalpa Odpowiedz Link Zgłoś
roxanna1336 Re: dziekuje za propozycje :) 23.06.06, 07:41 Przepraszam Kasień ko , ,że i ja wtrące swoje 5 groszy. szukałam w necie wiadomości o tym leku i rzecywiście skała sie on w 70% z parafiny i 30% substancji myjacej .Może na poczatek spróbuj kupić plynna parafine tak jak podopwiadaja dziewczyny . Może warto skonsultowac to z lekarka . Ja zawsze informuje lakarza ,że moje zsoby finansowe sa bardzo skromne i prosze o przepisanie najtanszych leków . Odpowiedz Link Zgłoś
kassienkak1 do roxanna 23.06.06, 08:10 sprobuje te parafine a czy ona moze byc stosowana na główkw??? moja mała ma ciemieniuche na ktora nie ma rady a podobno szampon z OILATUM pomoze , Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 Re: do roxanna 23.06.06, 20:53 Ciemieniuche wyleczyła synkowi myjąc mu RAZ za radą pediatry głowę szamponem Hean& Shoulders A starszemu pomogła właśnie parafina Kupowałam Oilatum jak miałam takie mozliwości finansowe. Potem sytuacja się zmieniła więc przestawiłam się na parafinę. I róznicy nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mircea Re: przyjme kosmetyki Oilatum 23.06.06, 08:49 Spróbowałabym najpierw z parafiną. Tanio i pewnie równie skutecznie (sądząc po składzie Oilatum). Lekarka może uparcie zalecać Oilatum - zwłaszcza jak ma skutecznych przedstawicieli medycznych firmy STIEFEL Laboratories. Niestety - ostatnio zamiast o pacjencie, to lekarze myślą o własnych profitach... Odpowiedz Link Zgłoś