Dodaj do ulubionych

przyjme kosmetyki Oilatum

22.06.06, 19:28
Chetnie przyjme takowe kosmetyki dla Mojej coreczki , ktora moze jedynie
takich uzywac - okazało sie ze jest alergikiem na inne kosmetyki sad typu
kremy bambino itd.
Obserwuj wątek
    • ulala.v Re: przyjme kosmetyki Oilatum 22.06.06, 23:03
      Mój Bartek ma wrażliwą skórę i położna zaleciła mi kupić oilatum do kąpieli ale
      jak zobaczyłam cenę to się za głowę złapałam, póki co kąpię go w krochmalu i
      działa smile Sposób stary oi sprawdzony, można tez dodać do kąpieli zwykłej
      parafiny, kosztuje 2zł z groszami, tylko nie nacieraj parafiną, bo ona wchłania
      się tylko w połączeniu z wodą, jak natrzesz dziecko samą parafiną to po prostu
      zostanie ona na skórze i wchłonie się w ubranka... a zamiast kremów do pupy i
      zasypek polecam mąkę ziemniaczaną.

P.S. Oilatum do kapieli składa się z parafiny +substancje pomocnicze a jest od
      niej ok 10xdroższe tongue_out
      • mama-smyka Re: przyjme kosmetyki Oilatum 23.06.06, 00:30
        Ja też polecam parafinę do kąpieli. smile Kosztuje grosze, starcza na długo i jest
        skuteczna.
        • kassienkak1 Re: przyjme kosmetyki Oilatum 23.06.06, 07:19
          lekarka stanowczo poradziła mi Oilatum sad
          • kassienkak1 dziekuje za propozycje :) 23.06.06, 07:20
            lecz wypróbuje Wasz rady smile
            • kalpa Re: dziekuje za propozycje :) 23.06.06, 07:35
              Dzięki dziewczyny, ja do tej pory kupowałam oilatum, a kieszeń wyła;9
              Naprawdę dzięki, bo to jedynie pomagało Mateuszowi w czasie upałów.
              kalpa
              • roxanna1336 Re: dziekuje za propozycje :) 23.06.06, 07:41
                Przepraszam Kasień ko , ,że i ja wtrące swoje 5 groszy. szukałam w necie wiadomości o tym leku i rzecywiście skała sie on w 70% z parafiny i 30% substancji myjacej .Może na poczatek spróbuj kupić plynna parafine tak jak podopwiadaja dziewczyny . Może warto skonsultowac to z lekarka . Ja zawsze informuje lakarza ,że moje zsoby finansowe sa bardzo skromne i prosze o przepisanie najtanszych leków .
                • kassienkak1 do roxanna 23.06.06, 08:10
                  sprobuje te parafine a czy ona moze byc stosowana na główkw??? moja mała ma
                  ciemieniuche na ktora nie ma rady a podobno szampon z OILATUM pomoze ,
                  • agamama123 Re: do roxanna 23.06.06, 20:53
                    Ciemieniuche wyleczyła synkowi myjąc mu RAZ za radą pediatry głowę szamponem
                    Hean& Shoulderssmile
                    A starszemu pomogła właśnie parafinasmile
                    Kupowałam Oilatum jak miałam takie mozliwości finansowe. Potem sytuacja się
                    zmieniła więc przestawiłam się na parafinę. I róznicy nie widziałam.
    • mircea Re: przyjme kosmetyki Oilatum 23.06.06, 08:49
      Spróbowałabym najpierw z parafiną. Tanio i pewnie równie skutecznie (sądząc po
      składzie Oilatum).

Lekarka może uparcie zalecać Oilatum - zwłaszcza jak ma skutecznych
      przedstawicieli medycznych firmy STIEFEL Laboratories.
      Niestety - ostatnio zamiast o pacjencie, to lekarze myślą o własnych profitach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka