Dodaj do ulubionych

Do moderatora

13.07.03, 20:53
Mario - roso, sytuacja stała się napięta. Wiele rzeczy przemiawia na
niekorzyść aty67, ale być może jest to prawda, że zagmatwane okoliczności
kryją prawdziwą opowieść.

Uważam, że dla dobra tego forum trzeba sprawę wyjaśnić.
Proponuję:
- skierować pismo do poczty z zapytaniem kto odbierał paczki kierowane na
Beatę myślę, że może to zrobić jakaś mama, która wysyłała ubranka i ma dowód
nadania, poprosić listonosza. który doręczał paczki o informację kto te
paczki odbierał i czy ta sama osoba odbierała paczki kierowane na inne
nazwisko (tj. czy paczki beaty i donaty przyjmowała ta sama pani).
- znaleźć mamę ze Świnoujścia i wysłać ją pod podany adres, żeby zapytała
sąsiadów o obie panie.
- skierować sprawę do prokuratury.

wiem, że to ostatnie brzmi mocno, ale uważam, że za taki tupet należy się
porżadna kara - mnie najbardziej zniesmacza fakt, że po pierwszym poście
ata67 napisała do mam post ze skarga, że jeszcze nic nie otrzymała i wtedy
każa mama zmobilizowała się i coś wusłała.
Obserwuj wątek
    • maria_rosa Re: od moderatora 14.07.03, 10:07
      Sojanka, dzięki za list.
      Jestem tutaj, czytam co piszecie.
      Każda wasza decyzja będzie w tej sytuacji również moją.

Silna baba jestem, tak myślałam - ale nie teraz.Ide se poryczeć bo już mam
      dość.
      • reszka2 Re: od moderatora 14.07.03, 13:43
        Mario roso, nie płacz, tylko bądź naszym wodzem w wyjaśnianiu tej sprawy! Jak
        sobie pomyśle że tyle mam zostało oszukanych w swojej dobroci, to mnie coś
        trafia. Czy może Siunia mogłaby nam pomóc? Ona popędziła niejaką Martóchę do
        sądu włączne, może będzie mogła podpowiedzieć, skontaktuj się z nią.
      • ata_67 Re: od moderatora 14.07.03, 14:34
        Dzien dobry

Narescie ktos kompetentnywink Chialabym powiedziec,ze dzisiaj znowu do Beaty
        przyszly dwie paczki,a moze to specjalnie robicie aby Beate pograzyc?
        hm...jaki w tym cel mogla by miec ktoras z Was? odebralam za nia tylko
        awizo.Jak juz wspomnialam w swoich poprzenich postach brak mi słow,chyba mam
        do choinki prawo urzyczac komputera komu tylko chce prawda.Nie mam za duzo
        czasu aby bawic sie w te dyrdymaly,przeciez skoro w Was taki brak zaufania to
        po co robicie paczki i je slecie? Same nie wiecie ile juz "takich" paczek
        poszlo tak na pradwe do tych na prawde nie uczciwych...Forum oddam/przyjme jak
        sama nazwa wskazuje nikogo nie zmusza do slania darowizn z czyjegos przymusu.Z
        tego co widze to Beata prosila nie wyludzila tak wiec zastanowcie sie nad
        soba,swoimi slowami zanim kogos jeszcze skrzywdzicie poprzez ostrzerstwa.To
        jest na pradwe przykre co piszecie.Cale szczescie,ze do Beaty te posty nie
        dotarly nadal jest w szpitalu i chyba jeszcze dzisiaj przywita synkawinkNic
        wiecej nie wiem tylko tyle ile zdazylam sie dowiedziec od Jej mamy.Poza tym
        proponuje Pani moderator jesli juz Pani chce dociekac sprawy prosze zaczac od
        samego poczatku analize wszystkich watkow i tych od Beaty rowniez zwlaszcza
        tego gdzie to Beata pisze,ze juz dziekuje bo ma dosc ubranek i prosi o
        przekazanie zbednych ubranek innym emama rownie potrzebujacym.Droga Pani
        prosze raz jeszcze zaczac czytac od poczatku ze skrupulatna uwaga posty te za
        i przeciw raz jeszcze i poswiecic wiecej uwagi analizujac nawet listy,ktore
        Beata slala do dziewczyn moze zechca je przeslac Pani.Wracajac do nadal
        slanych paczek to nie wiem co z nimi w zwiazku z tym mam zrobic,czy przekazac
        Beacie jak wroci?moze oddac innym...wlasciwie to nie moja sprawa niech Beata
        sama zadecyduje co z nimi zrobic.Droga Pani na pewno nie na dniach ale juz
        niedlugo jak Beata bedzie w domu z malenstwem zechce mnie odwiedzic i zajrzec
        do Waszego forum,nalezalo by sie zastanowic co zrobic aby tego nie
        przeczytala.Bo uwazam te wszystkie slowa za bardzo krzywdzace.
        Pozdrawiam Iwona (sasiadka Beaty)
        • sojanka Re: od moderatora 14.07.03, 15:12
          Bardzo ciekawe, że Iwona proponuje nam analizę listów aty - kiedy ja proponuję
          sprawdzenie informacji na poczcie.
          Dlaczego zakładajac jej uczciwość nie przyklasnęla pomnysłowi, żeby sprawdzic
          dane na poczcie?
          Mało tego, twierdzi, że to nie jest wyłudzenie, bo mamy same dawały choć nie
          musiały. Proponuję jednak sprawę skierować na oficjalne tory.
          • nulka2 Re: od moderatora 14.07.03, 22:43
            Taaak, do tego Beata nie wie, co tu o niej jest pisane ale też niby nie wie
            Iwona (czy jak jej tam), co ona (znaczy Beata czy jak...) ma z nadsyłanymi
            paczkami zrobić - no to wie (Beata)o sprawie czy nie wie?! Do jasnej...!
            Aaa, to tak będzie w odwiedziny przychodziła zaraz z noworodkiem i od razu
            rzuci się do kompa? Aaa, ale to nic, bo Ty będziesz ją przecież odpędzała.
            Przeczytałam wszystkie posty na ten temat (znaczy tej afery) i nie mam
            wątpliwości, że jest to oszustwo, poza tym obie panie (czy ile ich tam jest)
            robią identyczne błędy.
      • doska76 Re: dzwonilam na poczte 14.07.03, 17:36
        meczy mnie to strasznie,
        nie wiem co o tym myslec,
        zadzwonilam dzisiaj na poczte i Pani sprawdzi kto odebral przesylke ode mnie.
        podobno to duzo szukania, wiec odpowiedz bedzie jutro ok. 11

poinformuje was o wynikach
        • sojanka Re: dzwonilam na poczte 14.07.03, 17:51
          Cześć, wiesz dona też mogła podpisać paczki cudzym nazwiskiem przy odbiorze -
          to żaden problem... Lepiej pogadaj z listonoszem - pewnie rano zanim wyjdzie
          można go złapać na poczcie.
    • mon.bad Re: Do moderatora 14.07.03, 10:16
      Ja też uważam, że cos trzeba z tym zrobić. Myślę, że po tej akcji niewiele z
      nas będzie chętnych do pomocy komukolwiek via internet bez zobaczenia sytuacji
      na oczy (no chyba, że tylko ja tak szybko sia zrażam, ale jak pomyslę, że
      wyrwałam z rąk mojego maluszka parę zabawek, żeby się podzielić, zabrałam mu
      kocyk, bo jest ciepło i omal nie zorganizowałąm zbiórki pieniędzy niby na
      łóżeczko, to odechciewa mi się pomagać komukolwiek - pocieszające jest to, że w
      końcu paczki nie zdążyłam wysłać!). Czy nie można by jakiś wymogów przy
      rejestracji przyjąć, jakichś zabezpieczeń, żeby nie można było z tego samego
      konta różnych nicków używać??? Myślałam też o limitach ogłoszeń w określonym
      czasie, bo jak sie przejrzy wnikliwie posty "sprzedam" to jest tam parę bardzo
      często powtarzających się nicków. Ja mam trókę dzieci, a 1/10 tego bym nie
      miała do sprzedania... Zresztą nigdy mi do głowy nie przyszło sprzedawanie
      ubranek - zawsze je oddawałam. Ale wiem, że są różne sytuacje. Tylko boje się,
      że niedługo forum będzie służyło osobom handlującym, a osoby na prawdę
      potrzebujące nie będą miały tu miejsca... Pozdrawiam,
      Monika
    • arvena Re: Do moderatora 14.07.03, 10:20
      dziś się jeszcze dowiedziałam, że jest jedna osoba z dziecko-info, która
      wysłała donie pieniądze przekazem a paczki nie dostała- zamawiała chyba
      ubranka...
    • arvena jeszcze coś... 14.07.03, 20:37
      czytam te wszystkie tłumaczenia Iwony bądź jakkolwiek osoba ta ma na imię i
      tylko nerwy mnie biorąsad
      mogłaby wytłumaczyc jedną prostą rzecz i w miarę jasno: dlaczego paczki
      przychodzą na jej adres?????
      bo z tym komputerem to rozumiem, ale dlaczego ona odbiera awizo itp??
      w wolnej chwili planuję(a może ktoś znajdzie ją wcześniej) napisać na forum
      regionalnym świnoujskim gazety wyborczej, niech sprawdzi adres i jak to tam
      jest z tymi mieszkaniami...
      mnie bynajmniej tylko szlag trafia jak czytam takie mętne wyjaśnienia i próby
      obrony, zresztą w kiepskim stylusad
      pozdrawiam
      • ata_67 Re: jeszcze coś... 14.07.03, 20:58
        Arvena gdybys czytala uwaznie wszystkie posty Beaty to bys sie dowiedziala
        dlaczego tak a nie inaczej...A swoja droga zastanow sie oczywiscie po
        przeczytaniu wszystkich postow Beaty czy taki ktos kto zacheca emamy do
        oddania innym emama ubranek(posty Beaty) bo byc moze sa w potrzebie,moze
        oszukiwac?skoro zamierzalaby handlowac to brala by i brala. Handel ma to do
        siebie,ze towar trzeba uzupelniacwink

Iwona
        • youst Re: jeszcze coś... 14.07.03, 21:14
          "zacheca emamy do oddania innym emama ubranek"

A może jednak emamOM ???????????

I Ty kobieto do gazety piszesz?????????

Rany boskie........

A co do meritum Twojej wypowiedzi - konkrety, konkrety prosimy!!!!!!!!!!!!

Justyna
          • sarpat Re: jeszcze coś... 14.07.03, 21:34
            czytam wszystkie wątki w tej sprawie i naprawde przykro mi że tyle mam zostało
            oszukanych, chciałabym aby ta sprawa się rozwiązała bo z drugiej strony jeśli
            ta beata czy jak jej tam naprawde jest potrzebująca to ja na jej miejscu
            poczuła bym sie paskudnie. narazie wszystko przemawia za tym że was oszukała,
            a swoją drogą to tak przez internet nigdy nie wiadomo od kogo kupujemy i komu
            oddajemy. ja osobiście przy kupnie naciełam się już 2 razy, a przy oddawaniu (
            a oddałam już sporo rzeczy) ciesze się że komuś te rzeczy sie przydadzą bez
            względu na to czy jest ta osoba bardzo biedna czy tez nie( bo skąd dostęp do
            internetu). Dzięki wam emamom i moje dzieci miały w czym chodzić kiedy było u
            mnie bardzo krucho z pieniążkami i dzieki wam pomogłam tez innym. jeśli
            natomiast osoba która brała za darmo i chce te ubranka później sprzedawać to
            sama chciałabym rozwiązać tą sprawe. Życze wam powodzenia.Monika
            • basha Re: jeszcze coś... 15.07.03, 00:04
              A propos stylu pisania obu pań, tzn. Beaty i Iwony, zauważyłam też, że obie
              używają tych samych znaków, tzn. jestem przekonana że posty te pisze jedna i ta
              sama osoba. Niestety ma ona niezłą schizofrenię
        • tora99 Re: jeszcze coś... 14.07.03, 21:48
          przestalas brac bo sie wystraszylas!
        • ata_67 Re: jeszcze coś... 14.07.03, 21:58
          i jeszcze jedno czy gdyby Beata nie byla w potrzebie kupila by z forum
          uzywany,wozek za 50 zl???.Wystarczy pomyslec!
          • youst Re: jeszcze coś... 14.07.03, 23:17
            No nie mogę..........!!!!!!!!!!!!
            Donata sprzeda ten wózek za stówę!!!!!!!!!!

A wiecie co mnie jeszcze zastanawia?
            Zarówno ata_67, jak i pani Iwonka piszą dokładnie tym samym stylem (już ktoś to
            zauważył) i obie nie używają polskich znaków. Przejrzałam posty innych
            dziewczyn i zdecydowana większość z nas polskich znaków używa. A one obydwie
            nie...
            Przypomniałam sobie, że kiedy moja mama oswajała się z komputerem, to jej
            pierwsze pytania brzmiały "a gdzie jest ż,ó,ą,ę?". Tak się zachowuje
            instynktownie każdy człowiek, który zaczyna pisać cokolwiek na komputerze.
            Beata pisała (nie wiem już czy na forum, czy na priva), że z komputerami nie ma
            kontaktu, że jest zupełną nowicjuszką. A tu proszę - pisze jak stara, nie bawi
            się w polskie znaki...
            Nie wiem, może to nie jest specjalnie silny argument, ale po prostu węszę,
            węszę...

Justyna
            • doska76 Re: do youst 14.07.03, 23:36
              wyslalam do Ciebie maila na gazete.
    • p_swiat Re: Do moderatora mam telefon do sąsiadki 14.07.03, 21:44
      Ja wysłąłam Beacie paczkę, tylko jednego w tym wszystkim nie rozumiem dlaczego
      jej koleżanka odbiera awizowane przesyłki chyba na to trzeba miec zgode?!
      Beata podała mi telefon do swojej sąsiadki jest to komórka 502329706 jeśli
      nadal chcecie sprawdzać czy Beata nie jest oszustką może to wam ułatwi
      sytuację, bo ja nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć nie chcę nawet myślec,
      że Beata może być oszustką nie chodzi mi tu o rzeczy które wysłałam, ale o sam
      fakt że ktoś może tak grać na uczuciach każda matka pomoże jesli chodzi o
      dziecko.
      będę śledzić ten temat
      Pola
    • p_swiat Re: Do moderatora 14.07.03, 23:10
      Andrzej, Artur Kotara tel: (91) 327-94-60

ul. Słowiański
      Świnoujście,
      woj. zachodniopomorskie
      powiat: Świnoujście
      • tygrynio Re: Do moderatora 15.07.03, 01:55
        Witam
        Może ułatwi Wam rozwiązanie tej sprawy fakt że OWA kobieta
        pisząc ze mną prywatne @posługiwała się trzema adresami
        Zamieszczę je poniżej:
        beatagr@poczta.onet.pl
        sara@swinoujscie.com.pl
        ata_67@gazeta.pl
        Gdy napisałam około 20tego na adres Sara.... z zapytaniem
        co słychać nogdy nie dostałam odpowiedzismile
        Proponuję aby owa iwona nie wchodziła na to forum skoro
        nie ma czasu, nic do powiedzenia ani nie jest niczym
        zainteresowana poza paczkami
        Po co ta kobieta wogólę mąci w tych wątkach jesteśmy w
        stanie wyjaśnić sobie same niektóre sprawy a ta tylko tu
        węszy i zbija nas z tropu.
        Proponuję zablokować jej ip albo dostęp do forum nich tu
        nie zgląda
        pozdrawaim i jestem rozgoryczona
    • jola-zet Re: Do moderatora 15.07.03, 08:41
      A może niech nasza "spryciulka" wykorzysta swoje talenty we właściwy sposób i
      to co od nas dostała porozsyła naprawdę potrzebującym mamom z forum ? Można
      zebrać adresy dziewczyn, które są w potrzebie (ale nie w potrzebie handlowania
      tylko w prawdziwej potrzebie), dać ją naszej "utalentowanej" podejrzanej i
      niech się weźmie do roboty. A jak nie, to czapa !
      Szkoda, że mieszkam tak daleko od Świnoujścia...............
      Niech się ujawni mama z tamtych okolic i odwiedzi naszą spryciulkę, proszę.
      JZ
      • doska76 odpowiedz z poczty !!! 15.07.03, 10:23
        hej dziewczyny,

dostalam odpowiedz z poczty.

paczke ode mnie odebrala Martyna Grodecka - córka !!!

no comments.
        • reszka2 Re: odpowiedz z poczty !!! 15.07.03, 10:57
          Hej, pani Iwono sąsiadko, kolejna osoba w tej farsie. O córce, na tyle dorosłej
          żeby odbierać paczki jescze nie słyszeliśmy. Czekamy - ja np. z rosnacym w
          tempie wykladniczym - zainteresowaniem na kolejne wyjaśnienia, bo sprawa coraz
          bardziej mętna i coraz mniej możliwości logicznego wyjasnienia.
          • sowa_hu_hu Re: odpowiedz z poczty !!! 15.07.03, 11:10
            to już szczyt bezczelności jest!!! ta panienka musi ponieśc kare... ze tacy
            ludzie są na świecie to sie płakać chce....

grrrrrrrrrrrrrrr - wściakła jestem - sama nic nie wysyłałam bo mam komu dać -
            ale solidaryzuje sie z innymi emami i licze na to ze sprawa będzie miała jakiś
            rozsądny finał!!!

pozdrawiamw szystkie NORMALNE mamy!!!
          • kropka Re: wiem o córce 15.07.03, 11:23
            Beata pisała do mnie w mailu, że ma, jesli dobrze pamiętam, 15-letnią córkę.
            • doska76 Re: wiem o córce 15.07.03, 11:28
              a mi napisala ze ma 28 lat.

wczesnie zaczela
            • reszka2 Re: wiem o córce 15.07.03, 11:34
              A, to zwracam honor, niemniej takie niedomówienia robia złą atmosferę wokół
              Beaty. Bo ja cały czas wierzę że istnieje możliwość wyjaśnienia wszystkich
              niedomówień, w czym duża rolę może odegrać Iwona, która zamiast ustosunkowac
              sie do wątpliwości forumowiczek(np. co do jednakowych adresów osoby
              przyjmującej i wysyłającej paczki, co do niemożności znalezienia Beaty w
              szpitalch Swinoujścia i Szczecina) postuluje skasowanie wątków. a to Beacie nie
              służy.
              • reszka2 Re: wiem o córce 15.07.03, 11:35
                No i kolejna sprawa do wyjasnienia przez Iwonę - ile lat ma w końcu córka
                Beaty - a może ma dwie córki, lat 15 i 28?
                • maria_rosa Re: od moderatora 15.07.03, 12:35
                  Miłe Panie, zamykam wątek.
                  Nie ma sensu marnować dnia na to wsyztsko.
                  pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka