Dodaj do ulubionych

Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie tylko

11.10.07, 21:14
Pan Marek ma 41 lat i od połowy maja 2007 roku sam wychowuję dwójkę dzieci: 7 miesięcznego Filipa (ur 26.04.2007) oraz 15-letniego Irka. Mama chłopaków, Asia, zmarła z powodu wady serca, zapalenia osierdzia i niewydolności krążenia. Miała 41 lat. Pan Marek i dzieci zostali bez mieszkania. Od niedawna Pan Marek pracuje, wczesniej zajmował się dziećmi. Obecnie mieszkaja w przyblokowym lokalu, zaadaptowanym na mieszkanie po jakimś zakładzie usługowym. Nie jest to rodzina patologiczna, ale są bardzo biedni. Nie mają, pralki, mebli, ogrzewanie jest na prą - a rachunki kolosalne. Pan Marek, z pomocą sąsiadów stara sie o przydzielenie mieszkania. Potrzebują wszystkiego, szczególnie mały Filipek: mleko Bebiko2, kaszki, dania w słoiczkach (Pan Marek nie ugotuje za bardzo...), ubrania i butki na zimę (ubranka na 80-86, Filip jest wysoki), pieluchy (od 7 kg, firma nie ma znaczenia). Może jakis dywan na podłogę, dla raczkującego Filipa.
W tej chwili, w czasie pracy Pana Marka, Filipem opiekuje sie sąsiadka. Mieszkają w Wałbrzychu.

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6e6442eeea35bbba.html

elzbietkask@o2.pl
Obserwuj wątek
    • storrada2 Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 11.10.07, 21:49
      a gdzie to wysyłać?
      • elzbietkask Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 12.10.07, 09:48
        Marek Mroczka
        Ul. Wroclawska 121 (obok wejscia głównego)
        58-302 Wałbrzych
        • ortisana Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 12.10.07, 16:29
          a ma może jakies konto by pieniązki mu przesłac?
          pozdrawiam
          • elzbietkask Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 12.10.07, 17:18
            on konta nie ma z tego co nam wiadomo. ale zbieramy dla nich pomoc pieniężną. w tym momencie na pralkę i na jakis piec, ewen rachunki za prąd, bo mają grzejnik elektryczny
          • elzbietkask Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 12.10.07, 17:20
            www.babyboom.pl/forum/niemowlaki-f16/ludzkie-tragedie-10384/
            tutaj jest cały wątek o pomocy dla tej rodziny (nie wiem jak edytowac swój poist, dlatego pisze drugi)
            • india78 Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 12.10.07, 23:13
              elzbietkask napisała:

> (nie wiem jak edytowac swój poist, dlatego pisze drugi)

Niestety na tym forum nie ma mozliwosci edycji postów.
              Ja się zdziwiłam ostatnio, ze na BB jest taka mozliwoscsmile
              Pozdrawiam!
            • slomka1311 Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 12.10.07, 23:27
              też chciałabym pomóc,ale pieniężnie, bo ciuszków nie mam,a nie wiem, czy jest
              sens wysyłać jedzenie w paczkach... może jakiś nr konta???
              • elzbietkask Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 13.10.07, 14:25
                to jest konto zarejestrowane na mnie.zbieramy tu pieniąze na takie większe potrzeby. a jak trzeba to i mleczko,pieluchy kupujemy z tych pieniędzy. teraz zbieramy na piec, o ile kominiarze pozwolą na węglowy piec w ich lokum. ewent pralka.

Dane do przelewu
                BRE BANK SA
                24 1140 2004 0000 3802 3130 7000
                ELŻBIETA SKOWORODKO
                ul. Mozarta
                Warszawa
                tytuł wpłaty: Marek Mroczka
                • anka9717 Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 14.10.07, 15:32
                  napisałam na priv.Pozdrawiam.
                  • mischell Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 14.10.07, 19:30
                    elzbietkask napisalam na prv
                    pozdrawiam
                    • zorka7 Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 16.10.07, 11:17
                      Mam pytanie - czy w Wałbrzychu tą rodziną interesuje się MOPS?
                      Powinien chyba w obecnej sytuacji.
                      Jak wyglądają sprawy prawne?
            • magdalas Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 08.11.07, 16:42
              mam też trochę ciuchów po moim mężu. Jakiej postury jest Pan Marek i
              jego 15 letni syn?
              ps. fajnie że w dzisiejszych czasach ludzie robią takie akcje i nie
              myślą tylko o sobie, pozdrawiam
    • zorka7 Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 22.10.07, 08:54
      Pytanie wisi.
      • india78 Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 22.10.07, 14:41
        Zorka, zapraszam na forum, które juz wcześniej polecała Ela:
        www.babyboom.pl/forum/niemowlaki-f16/ludzkie-tragedie-10384/
        tam będziesz mogła śledzić losy Filipka i jego rodziny na bieżąco.

Pozdrawiam!
    • sobiesia Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 29.10.07, 08:35
      Dziewczyny, czy ten adres, który był podany na początku wątku jest aktualny?
      Chciałabym dzisiaj wysłać paczkę - mam dla Filipka ubrania, zabawki i jedzenie.
      Potwierdźcie proszę.

Pozdrawiam smile
    • bartosz211 Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 01.11.07, 14:56
      mam to samo pytanie , chcialabym wyslac paczke
      tak bardzo mi przykro z powodu ich sytuacji
      i straszne jest to ze takich rodzin jest bardzo wiele i nie wszyscy
      maja to szczescie ze mozna im pomoc.
      elzbietko bardzo duzo zrobilas podajac ich namiary , prosze
      potwierdz czy ten adres jest aktualny.
      pozdrawiam
      • sobiesia Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 06.11.07, 12:34
        Witam,
        potwierdzam, że adres jest aktualny - przesłałam paczkę do znajomych z tego
        miasta i oni ją osobiście dostarczyli smile

Pozdrawiam!
    • madzik751 Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 08.11.07, 09:49
      czy moge prosic o adres wyslalabym sloiczki bo moj synek nie chce
      jesc i mi pozostawaly
      pozdrawiam
      • rene-76 Re: proszę o adres Filipka 09.11.07, 10:10
        pomogę
        • kreska7211 Re: proszę o adres Filipka 29.11.07, 01:23
          wysyłam paczkę z ubrankami, butkami po moim synku
          • kreska7211 Re: proszę o adres Filipka 04.12.07, 10:34
            prosze o informację czy paczka dotarła?
            • annall pomogę .... 06.12.07, 20:12
              Dawno nie zaglądałam- bo nie miałam kiedy i z czym...
              Ale ten post mnie "rozbił"- W Wałbrzychu chodziłam do liceum-teraz mieszkam w
              Szczecinie, ale sentyment pozostał.
              Samej mi nie łatwo, ale postaram się coś wymyśleć, może namówię moich dziadków
              na pomoc.
              Będę na Święta w Szczawnie, to w sumie obok Wałbrzycha(20 minut autobusem
              podmiejskim) to postaram się coś pozawozić.
              Anka
            • kreska7211 zły adres paczka wróciła :(( 11.12.07, 23:07
              niestety wróciła dziś paczka z powodu niedokładnego adresu
    • wroan Re: Filipkowi zmarła mama,potrzebuje mleka i nie 15.12.07, 23:59
      To bardzo poruszająca historia, poczytałam ten post. Na szczęscie
      znalazły się osoby które zorganizowały naprawde profesjonalną i
      mądrą pomoc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka