Dodaj do ulubionych

mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery?

07.01.05, 12:40
mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? mieszkam w Gdańsku i u nas ciągle
wieje i pada. jest to nowe osiedle i za moim blokiem rozciąga się tylko pole.
w związku z tym nie ma się gdzie schować. nie mam siły odwracać ciągle wózka
to przodem to tyłem. musiąłabym co pół minuty!!! w związku ztym wychodzę w
ostatnim czasie raz czasem dwa razy w tygodniu (nie liczę wyjść do samochodu
jak jedziemy po zakupy)...
a jak u was ze spacerami w te wietrzne dni? nie jest to taki sobie wiaterekcrying

Lidia
Obserwuj wątek
    • malgosik77 Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 07.01.05, 14:58
      Ja akurat mieszkam w centrum Gdańska i wychodze codziennie na minimum godzinke.
      No ale tutaj tak nie czuc tego wiatru. Z pewnoscia na osiedlu połozonym
      zwłaszcza na górze niezle wieje sad Ja tez nienawidze tej pogody sad Moze uda ci
      sie zapakowac wózek do samochodu i zjezdzac do centrum ? Tutaj naprawde jest ok
      i wielu rodziców spaceruje w te dni smile
    • cody2 Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 07.01.05, 16:59
      Cześć!!!!

My codziennie wychodzimy, przerwę mieliśmy od Sylwestra do 2 stycznia, ale
      tylko dlatego, że kółko od wózka oddaliśmy do naprawy. A wczoraj i dziś
      byliśmy nad morzem. Nie wychodzimy jedynie gdy deszcz mocno pada i ja
      przemoklabym do suchej nitki smile
      Ale wiem cos o osiedlach na wysokosci obwodnicy, tam faktyucznie spacery moga
      byc koszmarem niestety sad

Pozdrawiam, byle do wiosny smile
    • mama_lidki Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 07.01.05, 17:44
      Witaj

Ja nie wychodze codziennie, choc we wtorek (w ten deszcz) bylam z Lidka na
      szczepieniu i wcale nie bylo zle, jedynie to przeszkadzala mi w reku parasolka.
      Wozek mialam osloniety folia, a jak jest wiatr, to kocyk ustawiam tak, aby nie
      wialo do srodka do budki.
    • volenka Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 07.01.05, 18:19
      Ja mieszkam na Zaspie i kiedy wieją takie wiatry to mało nam głowy nie urwie, a
      z wózka budy nie zerwie. Teraz jest wprost nie do wytrzymania, dlatego podobnie
      jak Ty nie wychodzę codziennie.
      pozdrawiam
      volenka i Zuzia
    • lucynalew Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 07.01.05, 19:01
      Mieszkam w Gdyni. Wieje okrutnie. Zawsze wychodzilam codziennie, teraz co drugi
      dzien. Kiedys nie wychodzilam jak padalo, teraz wole deszcz niz wiatr. Gdy pada
      (nie leje) wychodze wiec smialo, a jak wieje (ale nie urywa glowy smile ), to
      chociaz na 30 min. do sklepu osiedlowego.
      Dobrej pogody zycze
      Mama Lucyna
      • missisia Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 07.01.05, 19:13
        A na jakim osiedlu mieszkasz? U mnie też za blokami jest pole, mieszkam na
        Cygańskiej Górze. Staram się wychodzić codziennie ale jak wieje mocno albo leje
        to zostajemy w domku...
        pozdrawiam
        Isia
    • graszka25 Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 07.01.05, 19:50
      ja czsaem wychodzę, no chyba że pada. ale moje zdiecko nie jest już takie
      maleńkie, ma 8 miesięcy. a w jakiej dzielnicy mieszkasz bo coś krajobraz brzmi
      mi znajomosmile
      pozdrawiam
    • mama_lidki Re: do mam z trojmiasta 07.01.05, 21:49
      Mamy z trojmiasta a najlepiej z Gdyni, gdzie bylyscie na bioderkach, bo nie
      wiem gdzie mam isc?
      Prosze powiedzcie mi.
      • lmamet Re: do mam z trojmiasta 07.01.05, 22:37
        kochane mamy, dzieki za odpowiedzi. czyli nie jestem taka najgorsza mama...
        mieszkam na Ujeścisku i tu chyba wiatry pętlę robiąwink
        odnośnie bioderek to idź do doktora Sieliwonczyk. przyjmuje w Gdańsku
        Wrzeszczu. podobno najlepszy specjalista. warto podjechać. kosztuje z tego co
        pamiętam 40zł. bada już miesięczne dzieciaczki i ma super do nich podejście.
        moja Nelka za tydzień kończy 5 m-cy, więc taka malutka już nie jest, ale
        spacerów nie lubicrying i jak wieje jej w budzie to łacze. ..

napiszcie coś jeszcze.
        Lidia
        • mama_lidki Re: do mam z trojmiasta 07.01.05, 22:43
          Dziekuje za odpowiedz
          W ktorym miejscu we Wrzeszczu? Ja jestem z Gdyni i nie wiem gdzie we Wrzeszczu
          sa przychodnie. Jesli mozesz to prosze o namiary aby sie umowic z tym lekarzem.

Jeszcze raz dziekuje

Lidka tez nei lubi jak jej wieje w buzie, dlatego zaslaniam budke wysoko
          kocykiem, raz mi sie nalykala wiatru i potem miala katar.
          • lmamet Re: do mam z trojmiasta 07.01.05, 22:54
            Piotr Sieliwończyk- Gdańsk, ul. Miszewskiego 18- tel. 302-66-13.
            gabinet jest w starej kamienicy wjedziesz od ulicy Grunwaldzkiej i zaraz
            kamienica po prawej stronie (jeszcze przed wiaduktem SKM)

Lidka
            • mbkow Re: do mam z trojmiasta 07.01.05, 23:01
              apropos bioderek, w sopocie na grunwaldzkiej 36 w spoldzielni przyjmuje pani
              doktor Wyszomirska, robi usg nie tylko bioderek. zrobilismy przy okazji tez
              jame brzuszna. jest szalenie sympatyczna i strasznie kochana dla dzieci.
              pozdr, monika
          • balbina16 Re: do mam z trojmiasta 07.01.05, 22:59
            Cześć!
            Ja mieszkam w Oliwie, niedaleko ulicy Polanki i też staram sie wychodzić z
            Matikiem codziennie, chociaż na krótko. Ale jak widzę te rozbujane drzewa, to od
            razu przychodzi mi do głowy ta nieszczęsna mama, której zabiło dziecko w
            Warszawie w czasie wichurysad

A co do dra Sieliwończyka, oto jego namiary:
            Gdańsk-Wrzeszcz, ul. Miszewskiego 18 (taki żółty budynek, na przeciwko pubu
            Metro), tel. 302 66 13. Trzeba się rejestrować z dość dużym wyprzedeniem, ale
            warto. To naprawdę dobry specjalista i do tego bardzo miły i sympatyczny człowiek.
            Pozdrawiam,
            Gosia
            • balbina16 Re: do mam z trojmiasta 07.01.05, 23:00
              Widzę, że Lidka była szybszasmile)
              • lmamet Re: do mam z trojmiasta 07.01.05, 23:03
                mamy z Gdańska, czy słyszałyście może o prywatnym żłobku w Gdańsku? w
                państwowych są tak wysokie opłaty (uzależnione od wysokości wynagrodzenia- u
                nas opłata wyniesie jakieś 720zł.za m-c), że prywanty będzie tańszy. o ile taki
                jest...
                Lidka
                • mama_lidki Re: Dziekuej za bioderka :-* 07.01.05, 23:07
                  O rany..., ja mojego 10 latka prowadzilam do zlobka 7 lat temu i kosztowalo
                  mnie to wtedy okolo 250 zł m-cznie. Ale sie pozmienialo, nie wiezialam, ze
                  oplaty teraz sa uzaleznione od zarobkow. (Paranoja)
    • lmamet Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 07.01.05, 23:10
      tylko w Gdańsku nasz prezydent uchwalił taką uchwałę. fakt. chore...
      ale kasa do kieszeni na "stołkach" leci...
      • monika9030 Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 08.01.05, 12:58
        czesc dziewczyny
        wczytuje sie w wasz wątek i sama postanowiłam napisać,ja jestem z ujeściska
        narazie na spacerki nie wychodze bo moja coreczka urodzi sie na poczatku
        lutego, ale przy okazji mam do was pytanie bo widze ze sie dobrze orietujecie a
        mianowicie ,szukam dobrego pediatry moze mozecie mi jakiegoś polecić?
        A Imamet do jakiej przychodni chodzisz z coreczką?
        monika
        • lmamet Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 08.01.05, 17:05
          na Ujeścisku przyjmuje dr Kania.... ma bardzo negatywne opinie.
          przepisałam się do przychodni na Jasień (po drugiej stronie kościoła)- taki
          nowy mały budynek. tam przyjmuje dr Kowalik. super babka. bardzo dobrze
          wyprowadza dzieci z alergii. zanim coś przepisze, przeprowadzi dokładny wywiad,
          następnie powie dokładnie jakie reakcje są po każdym leku. wiele mam przepisało
          się do niej.
          a gdzie mieszkasz na Ujeścisku?

Lidia
          • monika9030 Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 08.01.05, 21:03
            dzieki Lidia za odpowiedz.
            a na ujeścisku mieszkam na ulicy czestochowskiej.
            • mama_lidki Wietrzysko!!!!!!!!! 08.01.05, 22:11
              Dziewczyny, dzisiaj, teraz, to dopiero dmucha...,
              jestem sama, bo mmoj maz musial jechac do pracy i siedze z 10 letnim Damianem i
              4 m-czna Lidka. Syn tylko zdaje mi relacje jak to szyby chodza w oknach i woda
              sie w kiblu podnosi (on ma pietra jak diabli i bedzie spal ze mna)

Jeszcze jedno
              Obcinalam Lidce pazurki i zacielam jej skorke nad paznokietkiem sad((((
              strasznie leciala krewka (oczywiscie jak cos sie dzieje to jestem sama)
              Bylam troszke przerazona ale sytuacja opanowana i Lidka slodko spi (moja
              malutka, kochaniutka bidulka)
              • missisia Re: Wietrzysko!!!!!!!!! 09.01.05, 20:37
                Oj dmuchało jak cholerasmile ja mojej niuni zacięłam paluszek jak miała 2 tygodnie
                (niedobra matka!) i płakała tak żałośnie, co prawda tylko chwilkę i szybko się
                zagoiło ale miałam straszne wyrzuty sumienia.... troszkę nie na temat...
            • balbina16 Re: Do monika9030 09.01.05, 20:46
              Bardzo dobry pediatra przyjmuje prywatnie na Niedźwiedniku. Jest to Pan Andrzej
              Folwarski. Wizyta u niego kosztuje 30zł.
              Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania,
              Gosia
              • dabrowianka Re: Do monika9030 09.01.05, 21:40
                My też chodzimy do A.Folwarskiego. Jest na prawdę świetnym specjalistą. Ma super
                podejście do dzieciaczków, a jego stoicki spokój sie udziela i nam rodzicom, gdy
                przychodzimy spanikowani z dzieciaczkiem. Prowadzi również dzieci zdrowe.
                I nie jest zakochany w pieniążkach, jak to niektórzy lekarze. Za wizytę u siebie
                w gabinecie kasuje 30zł, ale już wizyta kontrolna 20zł. Jak przyjeżdza do domu
                pobiera 50zł. Nam robił również, od ręki badanie moczu, w cenie wizyty.
                Jest przeciwnikiem antybiotyków, przypisuje jedynie w ostateczności. A
                specyfikami przypisanymi córci i ja się już kurowałam smile
                Przyjmuje na ul. Góralskiej 13.

A co do spacerów, to my spacerujemy na ogół codziennie...no dziś nie byłyśmy.
                Mieszkamy na Zaspie.
                Pozdrowienia dla wszystkich mam i ich dzieciaczków z Trójmiasta.
                Agnieszka
            • graszka25 do imamet 10.01.05, 09:59
              a gdzie ty mieszkasz na Ujeścisku? ja na osiedlu pogodnym wybudowanym pz
              Ekolan. masz rację ze Kowalik to super lekarz. ona wcześniej była na
              warszawskiej na Ujeścisku i odkryła ze moja mała nie ma bakterii w moczu a była
              2 tyg w szpitalu, antybiotylk itp bo rzekomo miała te baktere.
              pozdrawiam
              • lmamet Re: do imamet 10.01.05, 12:51
                mieszkam na Jeleniogórskiej przy oczku wodnym. d Kowalik też chodziłam na
                Warszawską i poszłam za nią na Jasień....

Lidia
                • monika9030 Re: do imamet 14.01.05, 20:26
                  Imamet mam jeszcze pytanie, czy na szczepienia tez jeżdzisz z córeczka do
                  przychodni na Jasień?
                  • adasiowa Re: do graszka25 24.01.05, 13:11
                    hej, ja mieszkam w pobliżu, tzn nie na samym pogodnym, ale na ul.
                    Nieborowskiej, to bliziutko. A ile ma Twoja dzidzia?
                    • kubara1 Re: do Imamet 24.01.05, 13:41
                      Hej, to jesteśmy prawie sąsiadkami, bo ja na Częstochowskiej - to 3 minuty od
                      Jeleniogórkiej. I też mam dosyć tych wiatrów na Ujeścisku - bo tu faktycznie
                      wieje zawsze o wiele bardziej niz w Centrum, ale nie wychodze z małą tylko w
                      ekstremalnych warunkach. Generalnie spacer jest obowiązkowy , czy wieje, czy
                      troszkę pada. I dzięki temu do tej pory mała była tylko 2 razy chora - a ma 2
                      lata. Pozdrawiam
                      basia
        • paulsiez Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 25.01.05, 12:31
          Emilka(03.04.2002) ma pediatre na Jasieniu dr Folwarski, ma chyba same
          pozytywne opinie wśród moich znajomych.My też mieszkamy na ujeścisku na
          Ostrołęckiej.Pozdrawiamy a doktor Kani nie polecam ma same negatywne opinie na
          osiedlu, przynajmniej ja sama nie słychałam pozytywnych opini.
          • paulsiez Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 25.01.05, 12:33
            przepraszam na niedziedniku
            • mama-suzi Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 29.01.05, 13:32
              No to widzę że zebrała się całkiem duża grupa mam z Ujeściska, więc i ja się
              dołączę. mam 11 miesięczną Zuzkę ,
              mieszkamy na przemyskiej,
              zawsze wieje,
              polecamy dr Folwarskiego.
              Do przychodni chodzimy na warszawską, niestety bez dr Kowalik.
              pozdrawiam i byle do wiosny
          • kafreen do paulsiez odnosnie dr Folwarskiego 21.02.05, 12:16
            Czesc!

> Emilka(03.04.2002) ma pediatre na Jasieniu dr Folwarski, ma chyba same
            > pozytywne opinie wśród moich znajomych.

Mam takie pytanie: Czy u dr-a Folwarskiego, do którego chodzicie można załatwić
            także szczepienie dziecka?

Pozdrowienia
            Kasia
    • elve Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 19.02.05, 12:51
      ja też jestem z Ujeściska.
      szczerze mówiąc to nie wiem o co ten ambaras z wiatrem - dzieko przecież od tego
      nie umrze, ani nie zachoruje, wystarczy je dobrze opatulić. my z Tymonkiem
      wychodzimy codziennie, śnieżyca, wichura - nieważne. to naprawdę dobrze robi
      mojemu synkowi, jeśli czasem zdarzy się nam nie wyjść na spacer od razu ma
      gorszy humor. no, chyba że ja jestem chora (akurat teraz tak jest) - wdtedy
      wystawiam młodego na balkon, i też jest git. chodzimy głównie po osiedlu (różne
      pętle i kółeczka mam opracowane wink ) ale czasem - gdy jest dobrze zmrożone
      podłoże, albo gdy nie ma błota - wypuszczamy się daleko na pola. okolice są
      naprawdę piękne! mam nadzieję, że wiosna i lato będą suche, wtedy zamierzam
      większą część dnia spędzać na świeżym powietrzu gdzieś na łące.
      my chodzimy do przychodni na Warszawskiej, do doktor Zalewskiej - kobieta jest
      ok. ostatnio pojawiła się tam też nowa pediatrka, dr Kollek - może jest trochę
      starej daty, ale w sumie sensowna babeczka, specjalista neonatolog, umie
      rehabilitowac Vojtą, dała mi sporo dobrych rad - więc ogólnie jestem z
      przychodni zadowolona.
      • sypla1 Re: mamy z Trójmiasta- wychodzicie na spacery? 21.02.05, 11:55
        Ja też jestem z Ujeściska, mieszkam na ul. Łódzkiej.Z moją Juleczką
        spacerujemy codziennie. Wychodzę z założenia, że świeże powietrze nie
        zaszkodzi nikomu.
        Korzystamy z usług przychodni na Warszawskiej, Julką zajmuje się dr
        Zalewska.Jestem z niej ( tzn. z doktor)b. zadowolona. Mam nadzieję, że tak
        pozostanie.

pozdrawiamy wszystkie mamy i malusyki

Sylwia i Julka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka