Dodaj do ulubionych

Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl.

IP: *.* 25.10.02, 11:27
Wyglada na to, ze w Sopocie nie spiesza sie z organizacja nauki plywania dla niemowlaków. A mój Micho rosnie i rosnie... Postanowilam wiec "wziac swój interes w swoje rece" i samodzielnie poszukac fachowej kadry (np. powiesic ogloszenie na AWFie).Kto bylby chetny przylaczyc sie do takich zajec? Jakie dni/godziny Wam odpowiadaja?To narazie luzny pomysl, ale moze cos z tego wyjdzie...Pozdrowienia,Dagmara
Obserwuj wątek
    • Gość: mast Re: Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl. IP: *.* 25.10.02, 14:57
      Cześć :-)) My oczywiście bardzo chętnie. A terminy dla nas najlepsze, to w tygodniu każdego dnia po 16, a w weekendy obojętnie kiedy.
    • Gość: sandraw Dobry pomysł IP: *.* 25.10.02, 20:55
      Hej!Moja Tusia ma prawie 2 latka, ale chętnie pochodziłabym z nią na zorganizowane zajęcia. Weekendy-bez znaczenia kiedy, w tygodniu- po 17.30.OLA
      • Gość: plepla Re: Dobry pomysł IP: *.* 28.10.02, 09:45
        Jeśli mogą być dzieci nieco starsze to zapisuję się z moją Mimi (22 mies). Pasują nam weekendy w ciągu tygodnia nawet popołudniami może być ciężko.Pozdrawiam Plepla
    • Gość: asia1973 Re: Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl. IP: *.* 25.10.02, 22:24
      chętnie się przyłącze z moim 5 miesięcznym Patrykiem.Juz czas bo w końcu będzie się bał wody a do tego nie chcę dopuścic.asia
    • Gość: Agnieszka_B Re: Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl. IP: *.* 25.10.02, 22:32
      Cześć!Ja również bardzo chętnie przyłacze sie do takich zajęć. Dzień w zasadzie dowolny, godziny również...stawiałabym raczej na weeked ponieważ wtedy mam do "pomocy" męża.Pozdrawiamaga
    • Gość: Siunia Re: Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl. IP: *.* 26.10.02, 00:27
      Gdyby chodziło o starsze dzieci, to ja sama mogłabym sie podjąć tego zadania. Jestem ratownikiem, mam tez wśród swoich uprawnien i takie by prowadzic naukę pływania. Kiedyś pracowałam w ten sposób z dziećmi, ale kilku letnimi.A z kilkumiesięcznymi maluchami nigdy. Aaaaaaa, i zapomniałąm, że jestem w ciąży.Ale dziewczyny, spoko.Jak nam dzieci by podrosły, tak choć do 3 lat (bo już raczej w tym wieku swobodnie mozna sie dogadac, to mogłabym o tym pomyśleć). Możnaby nawet zarezerwować sobie basem nawet w jakiejś szkole na daną godzinę, gdyby nas było więcej osób.Pozdrawiam- Siuniaps. ciągle zapominam , że jestem w ciąży. Jestem beznadziejnie roztrzepana. Nawet dwa dni temu, na spotkaniu u znajomych jako pierwsza i najgłośniejsza ;) deklarowałam swoja 100%-ową chęć i obecność w Sylwestra na promie. Po chwili zaskoczyłam, dlaczego wszyscy byli zdziwieni a najbardziej mój mąż :)
      • Gość: Kajko Re: Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl. IP: *.* 28.10.02, 10:51
        Witam,i my też, my też...Kajetan kończy trzy miesiące i czas na basenik. Myślę, że dobrze jest pojechać tan w sobotę lub niedzielę rano kiedy jeszcze nie ma duzo ludzi i woda jest czysta i ciepła. Bardzo prosze o sygnał kiedy pierwsze lekcje. pozdrawiam,Jana, mama małego Kajetana(01.08.02)
        • Gość: Kajko Re: Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl. IP: *.* 01.11.02, 22:30
          Witam,w niedziele idziemy z Juniorem na basen. Zobaczymy jak będzie. Była tam kilka dni temu i dowiedzialam się, ze nie zrobią grupy dla niemowlakow bo nie ma takiego zainteresowania, musi byc 30 osób. Może tak zrobimy "nalot" na Sopot i zmusimy ich do zorganizowania grupy???pozdrawiam,Jana, mama malego Kajetana(01.08.02)
          • Gość: Kajko Re: Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl. IP: *.* 03.11.02, 22:56
            Byliśmy na basenie, kajetanowi się bardzo podobało. Plywał, byliśmy też w baseniku z "bąbelkami". Tatuś dzielnie trzymal malucha. Kupiliśmy kolko z majtkami, sprawdza sie. Maly sobie podpływał w rożne strony.Mankamentem jest brak przebieralni dla niemowlakow. Jana
            • Gość: asia1973 Re: Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl. IP: *.* 04.11.02, 21:01
              No to jak poradziłaś sobie z przebieraniem.Jak długo byłaś na basenie? Jak często i na jak długo wchodziłaś do wody? Do jakich basenów? Co robiłaś w czasie jak nie byliście w wodzie, czy ubierałaś maluszka? Gdzie kupiłaś małe pieluszki do pływania? Gdzie kupiłaś kółeczko do pływania?Czy woda była ciepła? Czy wogóle było tam wystarczająco ciepło. A jak przedstawia się higiena tego miejsca? Ufff... Chyba masz dosyć pytań.Właśnie nie mogę Cię spotać na gadu bo mogłabym tam spytać.Proszę o szybka odpowiedź.asia
              • Gość: Kajko Re: Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl. IP: *.* 05.11.02, 09:13
                Asiu,odpowiedzilam majlemwink))pozdrawiam,J.
                • Gość: a_js My najchetniej w sobote rano (8 miesiecy) IP: *.* 06.11.02, 20:52
                  Witaj!Nasz Jasiek (prawie 8 mies) ma chwiowo przerwe - katarek.Ale do aquaparku chodzimy od kiedy sie otworzyl.Z przebieralnia - NIE ma problemu. Wystarczy udac sie do specjalnego pokoiku "mama i dziecko" (tak to okreslil ratownik). Jest tam przebierak i mozesz maluszka polozyc , przebrac a ubranka polozyc na lezaki.Jesli chodzi o termit - jak w tytule najberdziej nam odpowieda sobota(ew. niedziela) rano.Pozdrawiamy Agnieszka i Jasiek
            • Gość: kora Re: Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl. IP: *.* 07.11.02, 14:48
              Mam dokładnie te same pytania co Asia. Napisz na forum ogólnym o tym, jak sobie radzić na basenie oraz czy woda jest wystarczająco ciepła. Cały czas myślę o tym, by się tam wybrać z Zosią (6 m.) ale jednak się wacham. PozdrawiamAgnieszka
              • Gość: a_js O aquaparku IP: *.* 07.11.02, 18:16
                Spelniam prosbe i pisze - czego doswiadczylismy.Zwykle chodzimy rano w sobote/niedziele. Raz tylko bylismy po poludniu - i woda wtedy byla chlodniejsza :-(.Raz tylko probowalismy przebrac synka w przebieralni - ale dos ciezko nam szlo. Najgorzej zaklada sie na "wiszace" dziecko pampersa do plywania.Potem przebieramy sie tylko w pokoiku dla mamy i dziecka. Rzeczy zostawiamy na lezaku.chodzimy od 2,5 mies (zaczelismy jak synek skonczyl 6 mies) zawsze na 1 godz. 50 min zupelnie wystarcza.Jasiek plywa na zwyklym nbasenie w kolku z majtkami albo na naszych rekach. Ja chlapie na ego buzie woda , zanurzam (glowka caly czas nad woda). Zatem caly czas sie bawimy.. na male baseniki chodzimy tylko na chwile - poogladac fontanny. Jest tam bardzo cieplo - nie ma potrzeby ubierania maluszka - jak sie chodzi z jednego basenu do drugiego.Czekamy bardzo na zajecia - dzisij dzwonilam - szukaja kogos kto profesjonalnie poprowadzi takie zajecia. Zesyt z zapisami jest i kaza czekac . No to nadal bedziemy chodzic sie bawic.A i bardzo wazna rzecz - NIE WYBIERAJCIE sie same - jedna osoba z niemowlakiem sobie nie poradzi.Jesli jeszcze na jakies pytania bede mogla odpowiedziec - to sie polecamPozdrawiamy Agnieszka i Jasiek (15..03.2002)
                • Gość: kas Re: O aquaparku IP: *.* 08.11.02, 09:14
                  Hej! Też byłam ze swoim synkiem w AQUA, tyle że w dzień powszedni i to rano. Miałam również kłopoty z ubraniem w szatni mojego 6 mies. synka. Horrror wcisnąć gatki na wyginające się dziecię :-)Mam pytanko: czy w weekendy rano jest dużo ludzi?, bo jeżli nie ma tloku to z miła chęcią się wybierzemy. Pozdrawiam Mama Fifi z Dąbrowy
                  • Gość: a_js Re: O aquaparku IP: *.* 08.11.02, 09:34
                    Witam!W weekend rano - jest malo ludzi - ale rano to ok 8, 8:30. Bo potem zchodza sie dzieciaki (takie ok 10 lat) i wtedy woda juz nie jest spokojna. Chociaz mojemu Jaskowi bardzo podobaja sie takie piszczace malolaty :-).Polecam przebierak w pokoiku. Zabierz recznik - aby wracajac z ubranym dzieckiem nie zamoczyc mu ubranka od stroju kapielowego.Pozdrawiamy Agnieszka
                    • Gość: kas Re: O aquaparku IP: *.* 11.11.02, 19:46
                      Dzieki za info. Prawdopodobnie bedziemy w sobote tj.16.11 raczej z rana tak jak radzisz (o ile mój Duży Śoioch bedzie łaskaw ruszyć sie z wyra :) Pozdrówka Kasia
                      • Gość: agaa Re: O aquaparku IP: *.* 14.11.02, 14:13
                        hej,dziewczyny jak się umawiacie na sobote czy na niedzielę i na która godzinę . MOze troche póxniej niz na 9,00. Bo moje małe raczej jeszcze śpi. Ale jak nie będzie wyjścia moze być i 9,00. Obudzę malucha i przyjdziemy , tylko potwierdzcie kiedypapa aga
                    • Gość: kas Re: O aquaparku IP: *.* 17.11.02, 21:33
                      Hej! Dzięki za rady :) Sprawdziły się. Byłam w AQUA w sobote po 8 i było SUPER! Mało ludzi, ciepła woda. Razem z męzem podjelismy decyjzje, że z Fifi na basen bedziemy chodzić rano w weekend. Może sie kiedys spotkamy ? ;) Pozdrawiam Kasia
                  • Gość: DagmaraB Re: O aquaparku IP: *.* 12.11.02, 11:18
                    Hej!My tez mieszkamy na Dabrowie (albo Dabrówce - nie wiem gdzie przechodzi granica) :). Mój mlodszy synek ma 5 i pól miesiaca. Moze kiedys spotkamy sie na spacerze.A co do Aquaparku - troche mnie rozczarowal, jesli chodzi o niemowlaków. W basenikach dzieciecych nie ma spacjalnie miejsca na nauke plywania a w wiekszych basenach atrakcje typu: prad wodny czy hydro-jet sa bardzo mocne - nie dam rady przejsc kolo nich z dzieckiem na reku.Pokój dla matki z dzieckiem tez nie jest najwyzszych lotów :(W Chojnicach w Parku Wodnym ten pokój jest zamykany. W srodku toaleta, prysznic i umywalka. Przebierak dla niemowlaka z pasami, którymi mozna dziecko przypiac, zeby sie ubrac. Tam jedna osoba z maluchem poradzi sobie bez problemu. Ale nic to! Nigdy nie jest idealnie. I tak bedziemy sobie plywac !Pozdrowienia,Dagmara
    • Gość: kas Re: Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl. IP: *.* 07.11.02, 14:19
      Jestem jak najbardziej ZA! Mój Filip ma prawie 7 mies.i jak do tej pory chodziła na basen do Domu Starców na Witominie. Z chęcia skorzystam również z basenu w Sopocie, w godzinach po 17 (oprócz czwartku) lub weekend. Z niecierpliwościa czekam na info :-)))Mama Pływaczka
      • Gość: asia1973 Re: Plywanie dla maluszków w Sopocie - pomysl. IP: *.* 08.11.02, 22:04
        No dobra definitywnie, wybieramy się na basen w niedzielę.Najchętniej rano ale na ogół maluch spi ok 10 do 12.Jeśli tak będzie to jesteśmy ok 13.asia
    • Gość: monaliza Re: Plywanie w niedziele 17.11-kto chetny? IP: *.* 10.11.02, 22:52
      czesc trojmiejszczankiwybieramy sie w nastepna niedziele na basen, ja i kolezanka, mamy 16-miesieczniakow, godz. 9 rano. zapraszam wszystkich chetnych do zintegrowania sie w realu. pozdrawiam i miejmy nadzieje, ze do zobaczeniaps. dzieki za dobre rady, na pewno sie dostosujemy :) moni+miko
      • Gość: DagmaraB Re: Plywanie w niedziele 17.11-kto chetny? IP: *.* 12.11.02, 11:21
        Akurat w ten weekend przyjezdzaja tesciowie. Jesli uda mi sie ich wyciagnac na basen w niedzielny poranek - to sie zjawimy.Pozdrowienia,Dagmara
      • Gość: agaa Re: Plywanie w niedziele 17.11-kto chetny? IP: *.* 14.11.02, 12:39
        Gdzie na basen? do aquaparku w sopocie?
        • Gość: asia1973 Re: Plywanie w niedziele 17.11-kto chetny? IP: *.* 17.11.02, 23:53
          no więc byłam i wybieram się w przyszłym tygodniu.Może która z was wie gdzie można kupić kółko do pływania dla niemowlaków
          • Gość: a_js Re: Plywanie w niedziele 17.11-kto chetny? IP: *.* 18.11.02, 10:04
            Witaj!Ja kupilam kolko (z majtkami) we Wrzeszczu w skelpie Swiat dziecka (?) obok Prochnika, vis a vis Manhatanu. Faktem jest , ze bylo to 3 mies temu. Kosztowalo 17 zlotych.Ale jak chodzilismy z synkiem na basen to byly takie na terenie aquaparku. Nawet wlasne podpisalismy, zeby nikt nas nie posadzil, ze wynosimy :)Chyba nie popsuly sie ?A w samym aquaparku jest sklepik - moze tam nie zdzieraja. Tylko napampujcie przed wejsciem - strasznie ciezko i wolno idzie.Pozdrawiam i zycze milych kapieli
            • Gość: asia1973 meldujemy się w sobotę ok południa IP: *.* 21.11.02, 18:35
              jw.na basenie,chyba że uda się całkiem rano.asia
              • Gość: a_js Re: meldujemy się w sobotę ok południa IP: *.* 22.11.02, 07:39
                A ja tym razem znowu nie moge - tesciowa zlatuje :(
                • Gość: sandraw Tusia chora IP: *.* 22.11.02, 23:55
                  Moja Martunia ma zapalenie oskrzeli, pływanie wykluczone. Ale byłam tydzień temu i nikt nic nie wiedział o zapisach maluchów czy jakiejśliście, o której pisałyście wcześniej. Podpowiedzcie- gdzie zapisać moje maleństwo, bo podobno ma sie zebrać 30 osób chętnych na zorganizowane zajęcia?Za tydzień postaramy się zameldować.OLA z Martusią i Sławkiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka