melefretete 03.12.07, 22:06 poszukuje! gdansk lub wrzeszcz nfz lub nie. pilne! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolka33 Re: ortodonta dzieciecy 03.12.07, 23:02 Zawsze był w Lotni na Zaspie, kawałek za ETC, to nie daleko od Ciebie, a która ma problem ? starsza ? Odpowiedz Link Zgłoś
maupa19 Re: ortodonta dzieciecy 03.12.07, 23:55 Najlepiej spróbować zapisać się do poradni przy AMG 058 3492130. Na chwilę obecną termin może być dość odległy, ale to chyba najlepsza poradnia w Trójmieście i na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
maupa19 Re: ortodonta dzieciecy 04.12.07, 09:12 Przepraszam, numer telefonu 058 3492145 i 46 końcówka. Odpowiedz Link Zgłoś
melefretete Re: ortodonta dzieciecy 04.12.07, 17:55 lolka no niestety od smoczka sie marysi cofnela szceka dolna i terzeba by to jakos odkrecic.. nataszy tez juz odstawiam przez to i teraz juz tylko na noc ma.a do tego ta pruchnica marii cos trzeba dzialac. postaram sie w akademii bo to mi pasuje przy pracy tam na stoisku. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiareczka melefretete 04.12.07, 20:51 ja równiez polecam przy akademii, sama tam chodziłam, choc terminy faktycznie że ho ho... a powiedz prosze, z tą szczęką dolną to sama odkryłaś, czy jakiś stomatolog? w jakim wieku jest Marysia? i czy to faktycznie od smoczka? obserwuję jedna z moich bliźniaczek i tez nie podoba mi się jej zgryz... ale ona o robi podczas zabawy, robiąc miny... dośc często, ale gdy zapomina o tym to zgryz jest prawidłowy wiec nie wiem co o tym myslec... Odpowiedz Link Zgłoś
melefretete Re: melefretete 05.12.07, 16:50 maria w kwietniu bedzie mila 3 lata. zauwazyla to dentystka ale to faktycznie widac z profilu. tylko ze u niej to caly czas tak jest.i dentystka mowi ze to od smoczka. od tego oruchu ssania. Odpowiedz Link Zgłoś
galanina Re: ortodonta dzieciecy 07.12.07, 12:40 Witam! Wady zgryzu u malych dzieci koryguje sie tzw plytka przedsionkowa.Wyglada to tak www.dlapacjenta.pl/sklep/product_info.php?products_id=598 Podejrzewam ze to tez zaleci Ci ortodonta, wiec w oczekiwaniu na wizyte mozesz sama zakupic i zachecac dziecko do trzymania w buzce.Dzialanie tej plytki polega na wyrobieniu miesni okreznych ust- gdy np checesz dziecku wyciagnac to tak jak smoka musi trzymac w specyficzny sposob ustami. Problem jest jedynie w zacheceniu do trzymania w buzce-moj trzylatek za nic w swiecie nie chce (choc wada nie od smoka a od przygryzania wargi).Pozdrwaiam i zycze udanych dzialan.Ja dopiero po 30 koryguje wady zgryzu z dziecinstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
galanina Re: ortodonta dzieciecy 07.12.07, 12:42 aha my mamy rozmiar 2 tej plytki Odpowiedz Link Zgłoś
salomea_ Re: ortodonta dzieciecy 30.12.07, 20:38 Polecam dr Orzelską, przyjmuje prywatnie, na zaspie, na jagiellońskiej, naprzeciwko przychodni, nad biedronką. Odpowiedz Link Zgłoś