brynika 20.02.08, 09:58 Niedawno zostałam mama i chce juz wyrwac sie na miasto, ale nie wiem gdzie moge w razie czego przewinac potwora. Podzielcie sie doswiadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.jazgarska Re: gdzie mozna przewinac niemowle w Gdyni? 20.02.08, 10:11 Ja co prawda jestem z Gdańska, ale nie przewijałam na przewijakach w Mc Donalads, hipermarketach itd. Przewijałam normalnie w wózku gdzieś gdzie było ciepło, czyli np. podczas zakupów w hipermarkecie. Latem to już w ogóle było super, bo wszędzie można przewinąć dziecko (w sensie - w wózku, ale na dworze). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
brynika Re: gdzie mozna przewinac niemowle w Gdyni? 20.02.08, 10:23 Juz mogę uzywać polskich literekJa wiem, że mozna przewijać w hipermarketach i Mc Donaldsach, ale w centrum Gdyni gdzie? Hipermarketu tam nie uświadczysz!A latem to wiadomo że w wózku- chodzi mi teraz o zimę, przecież oszaleję jak posiedzę tu dłużej!A może stanowisko do przewijania jest w Pizza Hut? Nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
nika001 Re: gdzie mozna przewinac niemowle w Gdyni? 20.02.08, 21:08 no, nie przesadzaj, jak pisała moja "przedmówczyni", dziecko mozna przewinąć wszędzie, gdzie jest w miare ciepło. Nie potrzebujesz do tego specjalnego przewijaka, - przewijasz w wózku. Po prostu możesz wejśc do toalety np. w markecie, w ZUSie, w Urzędzie Miasta, a nawet do jakiejś bramy, w Batorym, Kwiatkowskim, itp.... itd... Wystarczy trochę sie rozejrzeć, a przewijanie to naprawdę nic wielkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
brynika Re: gdzie mozna przewinac niemowle w Gdyni? 21.02.08, 09:16 Jak to w bramie? A nie za zimno jest teraz na takie ewolucje?))ZUS to świetny pomysł- zostawię im "okupioną" pieluchę))Ale serio- przewijanie teraz to wyższa szkoła jazdy bo trzeba wydobyć młodego potwora z wózka, kombinezonu i innych takich.Dlatego fajnie by było mieć w miarę komfortowe miejsce-tzn. żeby nikomu nie przeszkadzać i nie miotac się miedzy ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
nika001 Re: gdzie mozna przewinac niemowle w Gdyni? 21.02.08, 23:18 Nie musisz wyjmować całego malucha z kombinezonu, wystarczy jak wyjmiesz same nóżki (oczywiście kombinezon musi być rozpinany do dołu Pod spód proponuje ubierać body, rajstopki i spodenki KONIECZNIE rozpinane w kroku. I wówczas ta operacja jest naprawdę prosta i zajmuje 3-5 minut, a śpiące dziecko nawet sie nie obudzi, bo go nie wyjmujesz z wózka. Nie martw sie, szybko dojdziesz do wprawy, jak mówią "potrzeba matką wynalazków". )) Odpowiedz Link Zgłoś
morsk2 Re: gdzie mozna przewinac niemowle w Gdyni? 21.02.08, 10:08 Specjalne pomieszczenie do przewijania jest w Klifie. W Pizza Hut nie ma przewijaka. Standardowe przewijaki w McD są mało bezpieczne, rzadko który ma dzałające zapięcie. Ale co sie w sumie dziwić, skoro nawet w Ikea mają zaledwie składany przewijak w kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia ikea 22.02.08, 12:25 Za to ikea chyba jako jedyna ma wydzielony kacik do karmienia niemowląt - i dlatego jak mały był jeszcze piersiowym brzdacem to na zakupy jezdziłam tylko do Matarni Odpowiedz Link Zgłoś
sasznika przewijam normalnie w sklepie 23.02.08, 14:19 i nikt nie robi mi problemu, na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
j.jazgarska Re: gdzie mozna przewinac niemowle w Gdyni? 23.02.08, 17:00 Jeśli jeździsz samochodem, to spokojnie na siedzeniu samochodu też się da . A atmosferą w toalecie zusu się nie przejmuj - spokojnie przewijaj i wywalaj pieluchy . Toalety w restauracjach - jest ok. W restauracji w wózku też przewijałam - ale na uboczu, żeby konsumującym nie zepsuć apetytu. Wszędzie się da! Naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś