tomelanka 06.01.10, 21:39 koleżanki chłopak zajmuje się fotografią ślubną, jest amatorem, ale widać ze ma chlopak talent wysepilam letnia sesje narzeczenska nad morzem a Wy? miałyscie/planujecie cuś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoselin1987 Re: sesja narzeczeńska 06.01.10, 21:49 Tak,planujemy. Na wiosnę. Uważam,że fajna pamiątka z okresu narzeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: sesja narzeczeńska 06.01.10, 21:51 Na razie brak ;p Ale wierzę w pomysłowość kolegi, który tym się zajmuje. Co do miejsc to też jeszcze nie wiemy. Pewnie wyjdzie ' w praniu'. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: sesja narzeczeńska 06.01.10, 22:00 Tome,a jakis motyw przewodni sesji ? Mozna gdzies zobaczyc jego zdjęcia? może też sie załape Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: sesja narzeczeńska 06.01.10, 22:04 nie wiem, ale Adam już ma wizję stroju-ja w sukience, Tomasz w spodniach na kant i koszuli hehe Adam Nitowski jak Wam sie podobają? kilka zdjęć nie za bardzo według mnie, ale reszta podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: sesja narzeczeńska 06.01.10, 22:34 zdjęcie w wiekszości mi sie podobaja mam nadzieje,ze pochwalisz się Waszymi fotkami juz po Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: sesja narzeczeńska 06.01.10, 23:07 Ogólnie zdjęcia bardzo fajne, lepsze od niejednokrotnie tu pokazywanych, a robionych przez profesjonalistów. Ja tylko nie lubię zdjęć typu jak PM biegnie po polu, czy łące na szpilkach. Dla mnie to takie sztuczne. Myślę, że sesja narzeczeńska nad morzem to fajny pomysł. Ja widziałabym Cię w sukience smaganej przez wiatr, z "rozwianymi" włosami, albo skąpanej w promieniach słońca i kroplach morza, natomiast narzeczony tak jak to opisałaś. Och, chyba się rozmarzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: sesja narzeczeńska 06.01.10, 23:10 My mamy w pakiecie i też będziemy robić tego lata. Uważam, że to świetny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 07:51 nie robiliśmy. W 2008 jeszcze nie było takiego 'tryndu' I tak byśmy nie robili, bo bez te wspólnie spędzone 6 lat przez zaręczynami napstrykaliśmy mnóstwo fotek. Uważam, że to wyciaganie kasy, ale jeśli ktoś bardzo chce i ma możliwość taniej, to w sumie nie uważam tego za zły pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
na_szpilkach Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 08:52 My będziemy mieć taką sesję, bo zdjęcia robi nam znajomy, więc nic za to nie zapłacimy. Bardzo fajnie kiedyś robił innej parze, chociaż nie było to zamierzone przy samej sesji, ze zdjęć można było ułożyć taką jakby foto opowieść (ona się spóźnia, on kupuje kwiaty, ona przybiega na miejsce spotkania, on patrzy na zegarek...). Wiem, że potem na ślubie znajomy zrobił im potem z tych zdjęć album, z zabawnymi dopiskami do tych zdjęć. Oczywiście oprócz tego były też normalne zdjęcia, bez żadnych dopisków. Odpowiedz Link Zgłoś
1luna1 Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 09:02 Super pomysł z tą sesją i jaka wspaniała pamiątka. Myślę, że Kitka ma "jedyną słuszną" wizję. Cuś na luzie to dobry pomysł i chyba w Twoim stylu. Moje Dzieci też mają dużo zdjęć wspólnych z okresu narzeczeństwa, ale to nie to samo co tematyczna sesja plenerowa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 09:12 My mieliśmy sesję narzeczeńską, razem z sesją ślubną. Temat przewodni - balony Odpowiedz Link Zgłoś
freciczka Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 10:03 My nie będziemy mieli sesji narzeczeńskiej, ale zrobimy sobie dodatkową sesję "poślubną" na podróży poślubnej. Ja będę miała na sobie długą zwiewną sukienkę, przyszły mąż będzie ubrany w lniane spodnie i koszulę, obydwoje będziemy bez butów. Jeszcze pozostaje nam tylko znaleźć fotografa na Maderze, ale mam nadzieję że coś na miejscu się uda wykombinować Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 11:25 no my właśnie przez te 6 lat nie dorobilismy sie zbyt wielu wspolnych zdjec nie wiem czy ich liczba przekracza w ogole 10 a sesja byłaby po kolezensku Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 11:28 Tomi, bierz te sesję po znajomości i nie marudź. Świetny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 12:39 tomelanka napisała: > no my właśnie przez te 6 lat nie dorobilismy sie zbyt wielu wspolnych zdjec My też. Ale tak się stało nie bez powodu. Dlatego sesji narzeczeńskiej nie planujemy ani pleneru. Szczerze mówiąc, nie miałabym co zrobić ze wspólnymi zdjęciami Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 12:49 misself napisała: > > My też. Ale tak się stało nie bez powodu. Dlatego sesji narzeczeńskiej nie > planujemy ani pleneru. Szczerze mówiąc, nie miałabym co zrobić ze wspólnymi > zdjęciami Miss, macie związek na odległość czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: sesja narzeczeńska 08.01.10, 10:55 emily_valentine napisała: > > Miss, macie związek na odległość czy co? Mieliśmy - i paradoksalnie wtedy powstało najwięcej naszych wspólnych fotek, bo zdjęciami bym tego nie nazwała. Teraz czwarty rok mieszkamy razem i widzimy się codziennie, a na wyjazdach fotografujemy się nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 13:33 a jaki sens ma taka sesja i w jakim celu robiona? przecież jak ktoś jest przed slubem 4 lata, czy 2 to wspolnych fotek ma tysiace...... Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 13:45 joanka-r napisała: > a jaki sens ma taka sesja i w jakim celu robiona? przecież jak ktoś jest przed > slubem 4 lata, czy 2 to wspolnych fotek ma tysiace...... Niekoniecznie. Każde z nas ma własny aparat i robimy sobie nawzajem zdjęcia. Nie zawsze wspólne zdjęcia, które zrobi ktoś o to przypadkiem poproszony albo z samowywoływaczem (czy jak to się nazywa) są udane. Ale fakt, dziwi, że ktoś W OGÓLE nie ma wspólnych zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 13:48 emily_valentine napisała: Nie zawsze wspólne zdjęcia, które zrobi ktoś o to > przypadkiem poproszony albo z samowywoływaczem (czy jak to się > nazywa) są udane. Ale fakt, dziwi, że ktoś W OGÓLE nie ma wspólnych > zdjęć. nasze, robione autowyzwalaczem są najlepsze, lepsze niż samodzielnie robione nie wiem dlaczego, ale te się ludziom zwykle najbardziej podobają. Fajna to sprawa! tylko nie zawsze jest na czym aparat postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 14:00 Autowyzwalacz - ignorant techniczny jestem Ja jednak jestem za profesjonalnymi fotkami. Mam porównanie tych z wesela od fotografa i tych amatorskich od gości. Niby temat ten sam, a jednak widać różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 14:03 emily_valentine napisała: > Ja jednak jestem za profesjonalnymi fotkami. Mam porównanie tych z > wesela od fotografa i tych amatorskich od gości. Niby temat ten sam, > a jednak widać różnicę. mamy kilka fotek 'strzelonych' przez koleżankę męża bdb sprzetem - ich jakość jest lepsza niż naszego fotografa. Bardzo wiele zalezy od sprzętu, moim zdaniem. Wiadomo - lepsze zdjęcia zrobisz lustrzanką niż cyfrówką, lepsze cyfrówką niż zwykłym aparatem. Talent fotografa do fajnych ujęć to ważna sprawa, ale niestety drugorzędna jeśli chodzi o jakość techniczną fotek. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: sesja narzeczeńska 08.01.10, 08:28 ''Wiadomo - lepsze zdjęcia zrobisz lustrzanką niż cyfrówką, lepsze cyfrówką niż zwykłym aparatem. '' najlepiej mieć lustrzanke cyfrowa, statyw i dobre obiektywy.....wówczas nie potrzebujesz fotografa. Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: sesja narzeczeńska 08.01.10, 11:45 A nie sądzicie, że może koleżanka albo zawodowy fotograf po prostu robią lepsze zdjęcia niż goście-amatorzy? Na ten temat anegdota: słynny fotografem-portrecista, Yousuf Karsh zrobił portret Hemingwaya, który jako jeden z niewielu spodobał się pisarzowi. Zapytał on więc fotografa "Zrobił pan takie ładne zdjęcie. Jaki ma pan aparat?". Karsh odpowiedział krótko "Pan pisze takie ładne powieści. Na maszynie jakiej marki?". Oczywiście, jeśli ktoś nie umie robić zdjęć to jest szansa, że automatyczny program lepszego aparatu zrobi za niego lepsze zdjęcie niż automatyczny program gorszego. Odpowiedz Link Zgłoś
azjahavana Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 13:50 Uważam, że to fajny pomysł, choć zdaję sobie sprawę, że to marketingowa sztuczka na dodatkowa kasę fotografów - przecież profesjonalne zdjęcia można zrobić zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 13:57 azjahavana napisała: > Uważam, że to fajny pomysł, choć zdaję sobie sprawę, że to > marketingowa sztuczka na dodatkowa kasę fotografów - przecież > profesjonalne zdjęcia można zrobić zawsze. tak samo jak sesja z brzuszkiem. Twoerzenie sztucznych potrzeb, których konsument nie ma, dopóki mu się tego nie 'uświadomi'. Niemniej uważam takie foty za fajne. Widać, że zmienia się podejście do kobiet w ciąży i samej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
k.l2 Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 13:48 MZ sens jest,tylko nazwa brzmi tak patetycznie "sesja NARZECZENSKA". Po prostu ladnie zrobione zdjecia zakochanych w sobie ludzi. My mamy sporo zdjec z okresu narzeczenstwa robionych "malpka" i jakosc ich pozostawia wiele do zyczenia. Sesji "narzeczenskiej" nie robilismy, ale mysle o tym,zeby kiedys zrobic po prostu sesje (pare zdjec) "malzenska" tz. nasza w dobrej jakosci. Lubie zdjecia i czesto je ogladam,wiec pamiatka fajna. Ale nie mialambym nic przeciwko,zeby taka "sesje" zrobil nam ktos znajomy z talentem, niekoniecznie profesjonalista. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 13:56 świetny pomysł, zwłaszcza, że piszesz, że nie macie zbyt wielu wspólnych zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
madziaq Re: sesja narzeczeńska 07.01.10, 16:58 Nie, nie robiliśmy. Przed ślubem byliśmy ponad 7 lat razem, w tym czasie zrobiliśmy miliony zdjęć Gdyby nie błogosławiona era cyfrówek to chyba trzeba by na same albumy osobną szafę mieć Ale jeśli macie taką opcję gratis albo za niewielką opłatą i uważacie, że to będzie fajna zabawa, to czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: sesja narzeczeńska 08.01.10, 10:57 madziaq napisała: > Nie, nie robiliśmy. Przed ślubem byliśmy ponad 7 lat razem, w tym czasie > zrobiliśmy miliony zdjęć Gdyby nie błogosławiona era cyfrówek to chyba trzeb > a > by na same albumy osobną szafę mieć A tak macie osobne foldery na dysku... Zaglądacie do tych milionów zdjęć? Pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaq Re: sesja narzeczeńska 08.01.10, 12:34 Do większości rzadko. Zaglądaliśmy niedługo po tym jak zostały zrobione (po powrocie z wakacji, imprezie itp), pokazywaliśmy znajomym, a teraz "leżą" na dysku, ale nie kasujemy, zwłaszcza że mój mąż ma fobię w temacie kasowania zdjęć i nawet tych nieudanych mu żal No ale mimo wszystko bardziej poręczne są foldery na dysku niż albumy na półce Album mamy jeden - ślubny. Odpowiedz Link Zgłoś