zia86 07.01.10, 12:56 Znalazłam reportaż o ślubach za granicą. Klik jakbyśmy nie mieli tylu gości, to kto wie może też byśmy się zdecydowali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emily_valentine Re: Ślub za granicą 07.01.10, 13:18 Ja bym kiedyś chciała odnowić śluby małżeńskie (kościelne) gdzieś na egzotycznej plaży... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Ślub za granicą 07.01.10, 13:23 To jest pomysł. A tak w ogóle to fajny ten reportaż, choć mało informacji. I nie sądzę, żeby budżet przeciętnej pary która bierze ślub to kilka - kilkanaście tysięcy euro. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Ślub za granicą 07.01.10, 13:43 Ale budżet przeciętnej pary biorącej ślub to właśnie jest kilki-kilkanaście tysięcy euro, Zia! Musisz pamiętać, że Ty i jeszcze kilka osób jesteście takimi trochę wyjątkami. Ja się w 30 tys. zmieszczę spokojnie, jeszcze mi zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Ślub za granicą 07.01.10, 13:46 My z naszym zagranicznym ślubem cywilnym zmieściliśmy się w bardzo małej kwocie. Odpowiedz Link Zgłoś
lvivianka Re: Ślub za granicą 07.01.10, 14:07 My za nasze wesele na U. zaplacimy ok. 2 razy mniej (nawet zapewniajac gosciom nocleg w hotelach) za wesele na podobnym poziomie w Polsce. Poza tym, to wspaniala przygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
joanfoks Re: Ślub za granicą 30.10.13, 17:23 Emily, a gdzie organizowaliście wesele? czy za granicą też sa tak długie terminy oczekiwania na wolny termin sali/domu weselnego? Odpowiedz Link Zgłoś
k.l2 Re: Ślub za granicą 07.01.10, 13:56 Emily, po co? Tz. rozumiem romantyczna wyprawe na egzotyczna wyspe, ale po co to "odnawianie przysiegi"? I w dodatku nie w kosciele (skoro przysiegi koscielnej) tylko na plazy? Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Ślub za granicą 07.01.10, 14:20 A, bo się naoglądałam chyba za dużo zdjęć, filmów itd. ze ślubów na plaży i mi się spodobało. Na razie nic takiego nie palnuję, bo dopiero za 3 dni minie 3 miesiące od ślubu. A ponieważ drugi raz ślubu kościelnego nie wezmę, to chociaż odnowienie ślubów. Kto wie, może kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Ślub za granicą 07.01.10, 14:20 dla przezycia i emocji my tez bedziemy odnawiac i juz smiejemy sie, ze przygotujemy sie tym razem super idealnie, moze Zia nam pomoze planujemy zagranice na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Ślub za granicą 07.01.10, 14:22 Bardzo chętnie. My też będziemy odnawiać na 10 rocznice. A dlaczego? No bo dlaczego, nie? Wszystko jest dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Ślub za granicą 07.01.10, 14:26 eee my to juz pewnie na 4, 5.... nie mozemy sie doczekac Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Ślub za granicą 07.01.10, 14:30 hehe Ja to bym chętnie już w pierwszą rocznicę odnowiła śluby, ale chyba nie damy rady Odpowiedz Link Zgłoś
k.l2 Re: Ślub za granicą 07.01.10, 14:33 Przepraszam za szczerosc, ale bedzie to po prostu dla Was okazja do "szalenstwa slubnego", no nie wiem jak to nazwac? Nie to,zebym widziala w tym cos zlego, tez mi sie podoba taka romantyczna celebracja. Po prostu czesto zdarza sie okazja do odnowienia slubow koscielnych, bez tej pompy. I troche mnie razi,ze w takich "szalenstwach" kladzie sie nacisk na plaze, nie na same sluby. Nie, nie oceniam. Glosno sie zastanawiam... A z ionnej beczek, tj. wracajac do slubow za granica. Np. Paryz - wiemy,ze mozna tam miec slub cywilny,a koscielny (tz. mozna na pewno, ale w przypadku osob mieszkajacych w Pl.?). Wiecie jak piekny jest kosciol polski w Paryzu? Zachywcjajac sie im ostatnio, wlasnie sie nad tym zastanawialam. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Ślub za granicą 07.01.10, 15:05 Ja się kiedyś dowiadywałam tu na forum o ślub kościelny w Paryżu. Ciężkie o ile w ogóle do zrobienia. A co do odnowienia ślubów na plaży, to ja to sobie wyobrażam w bardzo skromnym składzie. Tylko my i ksiądz. No i fotograf Odpowiedz Link Zgłoś
caprichito Re: Ślub za granicą 07.01.10, 15:29 zia, porientuj sie. Ja wiem, ze duzo Kanadyjczykow robi sluby na Kubie. Idea jest taka, ze oni oplacaja slub i wesele tam, a goscie przyjezdzaja na wlasny koszt na tydzien i w ten sposob nie daja juz nic PM. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Ślub za granicą 07.01.10, 18:56 No trzeba. Choć bilet lotniczy w dwie strony to jakieś 500 zł, więc do przełknięcia. Moi goście w większości by może nawet podołali, ale ja bym czegoś takiego nie była w stanie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
caprichito Re: Ślub za granicą 07.01.10, 23:10 zia, o jakim Ty kraju mowisz? Bo chyba nie o Kubie Pewnie o Paryzu czy cos takiego? Fakt mega przedsiewziecie logistyczne, ale jakbys zatrudnila jakas wedding planner to bys dala rade Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: a po co ślub za granicą??? 08.01.10, 11:37 - bo oryginalnie - bo pozwala uniknąć stad ludzi - bo w niektórych krajach pogoda jest gwarantowana, w przeciwieństwie do Polski - bo sceneria ciekawsza. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ślub za granicą 08.01.10, 11:36 zia86 napisała: > No trzeba. Choć bilet lotniczy w dwie strony to jakieś 500 zł, więc do > przełknięcia. Z Polski na Kubę? Ja tyle płaciłam do UK, i to tanimi liniami. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Ślub za granicą 08.01.10, 13:30 Nie na Kubę, po Europie, teraz taka promocja Lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ślub za granicą 11.01.10, 19:24 zia86 napisała: > Nie na Kubę, po Europie, teraz taka promocja Lotu. Po Europie to w ogóle jest tanio Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ślub za granicą 08.01.10, 11:23 Aaale fajnie... Na pewno bym nie zmarzła Odpowiedz Link Zgłoś
kizhook Re: Ślub za granicą 11.01.10, 19:12 A czy ktoś może brał ślub na Węgrzech? Lub orientuje się w wymaganiach/formalnościach tamże? Odpowiedz Link Zgłoś
joanfoks Re: Ślub za granicą 30.10.13, 17:28 Właśnie, jak wygląda tam kwestia dostępności lokali weselnych i innych spraw, na które tu, w Polsce, czeka się czasem miesiącami? kizhook napisał: > A czy ktoś może brał ślub na Węgrzech? Lub orientuje się w > wymaganiach/formalnościach tamże? Odpowiedz Link Zgłoś
joasiaa9889 Re: Ślub za granicą 09.04.14, 16:13 Witam ja planuje wziąć ślub na Maderze i dostałam świetna ofertę z biura. W pakiecie mamy już wszystko łącznie z przelotem i hotelem. www.traveliada.pl/info/id,965/Sluby.html Odpowiedz Link Zgłoś
handzik.g Re: Ślub za granicą 29.06.15, 15:41 Zamiast tradycyjnego wesela, warto rozważyć organizację najważniejszego dnia w życiu za granicą Ja na pewno to rozważę. Marzy mi się bajkowy ślub na Santorini.... Polecam artykuł o ślubnej turystyce, może was też zainspiruje. turystycznyblog.pl/slubna-turystyka-powiedz-tak-za-granica/ Odpowiedz Link Zgłoś
slubnahawajach Re: Ślub za granicą 13.03.17, 10:18 Aloha, Marzycie o pięknym, bajkowym ślubie na Hawajach? Wszystko do zrealizowania! Zapraszamy na nasza strone www.SlubNaHawajach.pl Odpowiedz Link Zgłoś