Dodaj do ulubionych

Bukiet ślubny

23.08.05, 23:26
mam pytanie - czy któras z Was miała bukiet ślubny bez tego okropnego
mikrofonu (ta plastikowa rączka, w którą wbija się kwiaty), taki zwykły z
kwiaciarni? ja nie zamierzam wydawac gigantycznych pieniedzy na "wiązankę
ślubną" tylko zamierzam pójsć do kwiaciarni i niby nic zamówić normalny
bukiecik, czy też tak robiłyście?
Obserwuj wątek
    • kasieczko Re: Bukiet ślubny 24.08.05, 09:08
      dzieeeeewczyny!!! poradźcie!!
    • misia_pysia79 Re: Bukiet ślubny 24.08.05, 09:32
      Ja miałam bukiet bez "mikrofonu". Jednak różnił się tym od normalnego bukietu
      (np.imieninowaego ) tym, wokół łodyg był zawinięty drucik, aby ładnie
      ukształtować bukiet i żeby to się nie rozleciało. Zależy jaki chcesz bukiecik,
      jeżeli taki "spływający" to musi być specjalnie przygotowany.
      Jeżeli natomiast taki mały skromny, to bez problemu będzie się trzymał bez
      drutów i innych dodatków.
      Ja za mój zaopłaciłam 100zł, ale w małym mieście:
      domain688710.sites.fasthosts.com/files1/resize_of_resize_of_dscf2133_174.jpg

Najlepiej wklej link, jaki bukiet ci się podoba!
      • solgard Re: Bukiet ślubny 24.08.05, 10:35
        Zamiast owijania drutem, (jeśli kwiat na to pozwala) drucik można wbić w łodygę.
        Tak da się na przykład zrobić z margaretkami.
        Też nie znoszę tych bukietów z "mikrofonem", ani tych bombko-kulek.
        W kwiaciarni możesz "skłamać" i powiedzieć, że jest to bukiet dla ciebie bardzo
        ważny, bo na urodziny mamy (na przykład). Przedstaw swoją koncepcję jego wygądu.
        Magiczne słowo "ślubny/ne/na" podbija kosmicznie ceny.
        • cynaamonka Re: Bukiet ślubny 24.08.05, 10:37
          A może ktoś ma linki do bukietów z bladoróżowych drobnych różyczek?
    • ziczac Re: Bukiet ślubny 24.08.05, 12:33
      Nie miałam jeszcze wink Będę sama układać bukiet. Bukiet można ułożyć w ręku (tak się mówi na te z rączką z łodyg) i taki też można bez problemu w kwiaciarni zamówić. Bukiet nie musi być układany w mikrofonie- co więcej, znacznie bardziej stabilny jest ułożony w ręku (większa pewność, że kwiaty nie wypadną).
      Jeśli czujesz się na siłach i będziesz mieć dość czasu, możesz spróbować ułożyć go sama z kupionych w kwiaciarni kwiatów smile Do wykończenia powinnaś mieć taśmę florystyczną i wstążkę do owinięcia rączki. Kwiaty usztywnia się najczęściej miękkim zielonym drucikiem.
      Zajrzyj tu:
      serwisy.gazeta.pl/czasopisma/0,42444.html
      może coś Cię zainspiruje smile
      • kasieczko Re: Bukiet ślubny 24.08.05, 13:43
        wielkie dzieki za wszystkie rady smile
    • magosia448 Re: Bukiet ślubny 14.09.15, 09:49
      Polecam zrobić bukiet samej, bo to całkiem przyjemne (o niebo tańsze) i zawsze możecie się chwalić własnoręcznie wykonanym bukietem. Hortensja + róża chińska wytrzymały i były piękne smile
      Od samego początku taki bukiet był wymarzony i wymyślony,ale Pani w kwiaciarnki chciała za niego prawie 200,00 złotych. Nie wiem czemu na hasło "ślub" wszystkie ceny tak windują....
      Ten który widać na obrazkach kosztował 50,00 złotych a "składników" starczyło na jeszcze jesden dla świadkowej i dwa bukieciki do butonierki dla Pana Młodego i świadka wink

goshiatravels.wordpress.com/tag/bukiet-slubny-diy/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka