Dodaj do ulubionych

Euro czy dolary???????

IP: *.aster.pl 07.01.04, 00:17
Lece 14 stycznia do Hurghady.Ciekawi mnie jaka walute bardziej sie oplaca
zabrac ze soba.Jakby mi ktos podpowiedzial bylbym wdzieczny.
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Euro czy dolary??????? 07.01.04, 07:52
      Obydwie waluty są honorowane, z malutką przewagą $.
      Zawsze aktualny kurs zaś znajdziesz w serwisie:
      "EGIPT - wszystko o ..."

Jest tam tabela przeliczników, może dzięki niej obliczysz sobie, którą
      bardziej opłaca się zabrać ze względu na korzystny kurs.
    • Gość: dolores Re: Euro czy dolary??????? IP: *.icpnet.pl 07.01.04, 10:49
      Jedno i drugie. za euro dostaniesz ok 7 Le (funt egipski), za dolara ok 6 LE.
      Ale placic w sklepach mozna jednym i drugim, tylko trzeba najpierw ustalic
      kurs, bo potrafia przeliczac 1 do 1
      • Gość: Marcin Re: Euro czy dolary??????? IP: *.aster.pl 07.01.04, 17:18
        Dzieki, przyda sie ta wiedza.
        • Gość: esscort Re: Euro czy dolary??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 21:11
          Najlepszy kurs ma obsługa w hotelu. Ja byłem na przełomie roku - w kantorze
          płacili za $ 6,2-6,3, a facet z hotelu (6,5-6,6). Także Polki tam mieszkajace
          dadzą ci więcej niż w kantorze. Nie opłaca sie kupować w sklepach czy na
          straganach za $, bo przy przeliczaniu zawsze Egipcjanin zaookrągli sobie na
          swoja korzyść. Zresztą w Egipcie nie można za bardzo liczyć na wydawanie reszty
          itp. Najlepiej mieć zawsze drobne i płacić do równa. W Egipcie nie bardzo jest
          co kupować, ale gdybyś chciał coś kupić, to pamietaj, że samo przystąpienie do
          targowania się o cenę jest traktowane jako pewne zobowiązanie do kupienia. Po
          transakcji - zwłaszcza jeżeli sprzewdający nie był właścicielem sklepu -
          oczekiwany jest bakszysz za dobr handel. Aha i pamiętaj, żeby kupić sobie
          (najlepiej na lotnisku w Polsce) tyle alkoholu, ile będzie ci potrzeba na cały
          pobyt. W Egipcie o alkohol trudno. Np. w Hurghadzie sa niby sklepy bezcłowe
          poza lotniskiem, ale ja byłem tam dwa razy i zawsze było zamknęte. Piwo można
          kupić bez przeskód i jest OK. Nie radzę próbować mocniejszych alkoholi
          lokalnych.
          • Gość: ja Thx Re: Euro czy dolary??????? IP: *.aster.pl 08.01.04, 18:47
    • xjohan Re: Euro czy dolary??????? 12.01.04, 08:01
      Powiedzcie coś o Waszej wycieczce. Tak się złożyło ,że znaleźliśmy z żoną
      trochę wolnego czasu i chcemy jechać do Egiptu 14 stycznia 2004 . Chcemy
      jechać na tydzień .Trochę póżno , ale co poradzić jak człowiek jest zaganiany.
      Proszę o doradzenie do jakiej miejscowości, jaki hotel (gdie jest najcieplej),
      ale najważniejsze to przez jakie biuro turystyczne i jaką wykupić wycieczkę.
      Ważna sprawa to jakie linie lotnicze obsługują i jaka cena wycieczki? Bardzo
      proszę o porady .
      Pozdrawiam Arek i Iza .
    • Gość: kaream Re: Euro czy dolary??????? IP: 62.12.118.* 16.01.04, 04:41
      Euro = 08 LE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka