szopat 18.09.09, 10:25 można kupić gdzieś w drodze na wycieczkę do Jerozolimy? Mam tu na myśli Morze Martwe.Jeśli tak to jaka jest cena. U nas jest problem ich zakupem. Z góry dzięki odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Ahava - kosmetyki.... 18.09.09, 11:34 Można. W Ein Boqeq podjedziecie na parking przy plaży publicznej - stojąc twarzą do morza należy pójść nie do sklepu do którego zapewne skieruje was pilot, zaraz przy parkingu (mają tylko Sea or Spa i Mineral Care), lecz pójść w lewo do budynku takiego mini-centrum handlowego - tam na parterze jest firmowy salonik Ahavy, konkretnie tu: www.ahava.com/?CategoryID=190&ArticleID=189 Odpowiedz Link Zgłoś
szopat Re: Ahava - kosmetyki.... 18.09.09, 11:41 dzięki wielkie, a znasz moze ceny, tak w przybliżeniu.Bo czasem u źródła może być najdrozej :)za to gwarancja oryginalności Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Ahava - kosmetyki.... 18.09.09, 13:32 nie pamiętam niestety, zwłaszcza, że płaciłam zawsze w szeklach. Może jakiś pogląd da Ci ta stronka: pl.strawberrynet.com/skincare/ahava/?CurrId=USD Odpowiedz Link Zgłoś
szopat Re: Ahava - kosmetyki.... 18.09.09, 13:43 no właśnie zakupiłam na tej stronie, pierwszy raz i teraz czekam.Ciekawa byłam ile kosztują w Izraelu Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Ahava - kosmetyki.... 20.09.09, 12:15 Jeśli będziesz robić zakupy w Izraelu, to pamiętaj o jednym tj. o wzięciu kwitu duty free (spytaj pilota jaka jest w tej chwili kwota minimalna) i na granicy (okienka przed odprawą po lewej stronie terminalu) przy powrocie mozesz dostac zwrot izraelskiego VAT-u. Przy moich ostatnich zakupach odzyskałam w ten sposób ok. 40 USD (wypłacają w zielonych, nie w szeklach :). Odpowiedz Link Zgłoś
szopat Re: Ahava - kosmetyki.... 21.09.09, 10:15 dzięki wielkie, zupełnie o tym zapomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: Ahava - kosmetyki.... 21.09.09, 10:08 wybieram się w najbliższym czasie i - poniewaz dużo naczytałam się dobrego na temat tych kosmetyków - chce sobie kupić - może jednak ktoś pamięta ceny miejscowe? Odpowiedz Link Zgłoś
kierowniczka19 Re: Ahava - kosmetyki.... 02.01.10, 21:34 Voila. Błoto 4 razy 25 deko - 81 szekli ( czyli ok. 80 euro). Sól 1 kg 85 szekli. No, niestety, wlokłam tego dziesiątki kilogramów, na amazon jest taniej. Pozdrawiam! P.S. Ceny sprzed tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Ahava - kosmetyki.... 02.01.10, 23:11 81 szekli to na pewno nie jest ok 80 euro, euro w tej chwili chodzi po 5,5 szekla.... Odpowiedz Link Zgłoś