alber-tynka 28.11.09, 07:40 Wiem, że coś znajdę w wyszukiwarce bo już szukałam, ale muszę się szybko zdecydować . Cena dla 2+2 jest b. dobra. Jak ktoś był tam ze Scan Holiday niech napisze. Rafa, plaża , jedzonko i wogóle. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_p45 Re: Nubian Village Scan 28.11.09, 08:32 www.holidaycheck.pl/hotel-Opinie_Hotel+Nubian+Village-ch_hb-hid_8759.html Tu masz opinie z holidaycheck. A dlaczego musisz sie spieszyc? Za chwile beda oferty z Tui a oni maja jeszcze lepsze hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
alber-tynka Re: Nubian Village Scan 28.11.09, 13:58 Dzięki, to też czytałam. Chodziło mi o kogoś kto tam był. Byłam już z Tui 3 razy w Egipcie i w tym roku myślałam o Magicu w Safadze, ale niemieckie Tui pokazuje mi cenę 5130 euro. To troszkę dużo. Nubianek może i słabszy ale cena na dwa tyg. super. Odpowiedz Link Zgłoś
4przemo77 Re: Nubian Village Scan 28.11.09, 16:21 Ja wrocilem 10 listopada. Bylem w tym hotelu od 3 do 10 listopada wlasnie ze SH. Byl to moj 5 raz w Egipcie, w tym 3 w SSH. Nie wiem co chcialbys wiedziec. Ja ten hotel oceniam znakomicie, sa lepsze ale ten ma w sobie cos co powoduje ze jeszcze na pewno do niego wroce. Mialem okazje byc na przyklad rok temu w bardzo chwalonym Steigenberger Al Dau Beach w HRG i mi sie nie podobalo. Zbyt ekskluzywnie, za bardzo sztucznie. Za to w Nubian Village bylo super i jest to zdecydowanie moj ulubiony hotel w Egipcie. Coz moge powiedziec. Na przeciwko hotelu male centrum handlowe z 2 supermarketami i sklepami dla "my friend-ow". Rafa nieco martwa mialem wrazenie, ale jak na rafe przyhotelowa to bylo co poogladac, fajny pomost z lagodnym zejsciem po schodach do wody, a nie z drabinkami, jak w Radisonie zaraz obok. Caly kompleks Nubian ma nieziemski ogrod (w czesci Island obłędny wrecz). Plaza z takim gruboziarnistym piaskiem, potem pomost okolo 50 m do rafy. Plaza zbudowana jest troche jakby pietrowo. Na jedzenie sie nie skarzylem, powiem nawet ze dosyc dobre, troszke na włoską modłę ale dosyc zroznicowane. Jak chcesz wiedziec cos konkretniejszego to wal ale pytaj troszke bardziej szczegolowo prosze. Jakby co na masz moje gg: 6048860 Odpowiedz Link Zgłoś
alber-tynka Re: Nubian Village Scan 28.11.09, 19:41 O właśnie. Z nieba mi spadłeś. Po pierwsze dzięki, że napisałeś. Po drugie jakie pokoiki ma Scan ja mam mieć rodzinny, Czy rafa jest taka całkiem be? To też moj czwarty Egipt i lubię ładną rafę. Młodsza córka uparła się na zjeżdżalnie więc wybór padł na Nubiana. Zastanawiam się jeszcze czy nie poczekać na Nubian Island, czy jest duża różnica?. Opłaca się płacic jakieś dwa, trzy tyś. więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
4przemo77 Re: Nubian Village Scan 28.11.09, 20:36 1 - Co do pokoi rodzinnych to nie pomoge bo ja jeste singlem. Ale powiem ci tylko ze mialem normalny pokoj 2 osobowy z widokiem na morze i rodzina 2+1 wcale nie mialaby w ni ciasno. Pokoje zdecydowanie duze. Moze nie tak duze jak w Steigenbergerze z zeszlego roku, ale duze. 2 - Wiesz - dla kogos kto jest pierwszy raz w egipcie to rafa jest swietna, natomiast dla kogos kto jest juz ktorys raz i widzial Ras Mohammed czy Tiran to sie nie zachwyci. Ja bym ja ocenil w 10 punktowej skali na 6. 3 - No zjezdzalnie sa super. Otwarte chyba od 10 rano do zmroku. Dla dzieciakow rzeczywiscie frajda. Ba - ja mam 32 lata i nawet dla mnie byla to kupa radochy. Nie jest to moze aquapark, ale w zupelnosci wystarczy. 4 - Nigdy w zyciu nie doplacaj do Island - chyba ze doplata bedzie symboliczna. Jako "klientka" Village mozesz korzystac z wszystkich atrakcji czesci Island, procz restauracji, barkow w tej czesci. Jedna noc bylem w czesc i Island bo nie mieli dla mnie pokoju na poczatku wiec moge ci napisac czym dokladnie roznia sie pokoje w obydwu tych czesciach. W Island masz telewizor LCD, w Village zwykly. W Island sa wieksze i wygodniejsze lozka, w Village mniejsze i twardsze. Nie zeby byly niewygodnie, sa po prostu troche gorsze. W Island sa wanny z wbudowanym jacuzzi, w Village normalne. Lazienka w Island jest troche ladniejsza niz w Village. W Island masz wieksze i bardziej sloneczne tarasy, w Village sa to duze balkony. Ogolnie pokoje w Island sa nowsze, ale to nie dziwi bo czesc Village jest duzo starsza. Jezeli chodzi o bungalowy to w Village sa one w takim ogrodzie, a w Island w czyms niesamowitym i oblednym,. Niby to tez ogrod, ale taki niesamowity ze szok. - co do jedzenia to nie wiem jakie jest w Island, ale porownujac te z Village do zeszlorocznego Steigenbergera to nie widze specjalnych roznic, poza tym ze w restauracji Village jest mniejszy przepych. Jest to po prostu normalna jadłodajnia, a nie restauracja z przepychem jak w Steigenbergerze. Jezeli masz placic 2 tysiace wiecej to IMHO zdecydowanie nie warto !!! i odradzam to. Lepiej za ta kase kup sobie jakies wycieczki albo cos ładnego do domu. Z atrakcji czesci Island mozesz korzystac do woli (a na przyklad plaza jest wspolna dla obydwu czesci)i obowiazkowo isc wieczorem na spacer do ogrodu w czesci Island. Odpowiedz Link Zgłoś
alber-tynka Re: Nubian Village Scan 28.11.09, 21:26 Wielkie dzięki. Byłam w dawnym Conradzie z TUI właśnie ze względu na rafe. rok temu makadi bay i Fort Arabesque. Hotel super nawet rafa dość przyzwoita. Plaża booska. Teraz czas na Nubian Village . Dzięki. Będę sprawdzać, czy jeszcze czegoś sobie nie przypomniałeś? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kartopaka Re: Nubian Village Scan 30.11.09, 18:48 Byłam w zeszłym roku z dwójką dzieci 2 i 5 lat. Jest mój wpis na temat tego hotelu w holidaycheck. Dosc obszernie sie rozpisalam - zeszly rok (2008) Malgorzata. I to co w zeszlym roku mi sie nie podobalo to jakosc i czystosc recznikow plazowych. Zalowalam, ze nie wzielam chociaz dla dzieci. Ogolnie bylismy zadowoleni. Pokoje duze, przestronne i pomimo 2 dostawek bylo bardzo duzo miejsca. A w tym roku w Sindbadzie mielismy dostawke w postaci łózka plowego! I ciasno okrutnie. Nubian jest fajnie położony przy centrum handlowym, ma ładny ogród. Plaża niespecjalna. Rafa dla dzieci raczej niedostepna bo ta ładna czesc jest juz dostepna z pomostu na glebokiej wodzie czego dzieci moga sie bac. Ale jest co ogladac. Nie wiem co mam wiecej pisac - prosze o pytania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: Nubian Village Scan 30.11.09, 19:22 cena za ten hotel w lipcu jest rzeczywiście dobra . Ja jeszcze poczekam na TUI . Katalog na lato 2010 wychodzi 8 grudnia ale ten hotel biore na celownik . Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Nubian Village Scan 30.11.09, 22:45 No ja podobnie jak ty czekam na letnia oferte TUI. Szczególnie upatrzyłam sobie MAGIC LIFE Sharm el Sheikh Imperial.. Ale jak przesadzą z cena to pod uwagę tez biore Nubian Village ze Scana . Ale może będą jeszcze inne ciekawe oferty?? Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: Nubian Village Scan 01.12.09, 08:06 podobno dawnego Conrada TUI będzie miało w super cenie . Niestety ja już w nim byłem w zeszłym roku i pewnie wybiorę inny hotel ale jak cena będzie super to kto wie . Conrad to bardzo dobra propozycja . Niesamowita rafa przy hotelu a do tego super jedzenie . Hotel na 4 + . Odpowiedz Link Zgłoś
artrak2 Re: Nubian Village Scan 01.12.09, 09:04 Byłem w Nubian Island i z całą stanowczością mogę powiedzić moje najlepsze wakacje. Różnice pomiędzy Village widziałem jedynie na basenach w gorszej jakosci lezakach oraz otoczeniu - ale cóż jeden ma 5 a drugi ma 4*. Jesli chodzi o kuchnie w Island to jedzenie w większości pod Włochów: ryby pizza kraby inne owoce morza oraz gołebie, oczywiście różnego rodzaju miesa również. Jedzenie oceniam na 5 chociaż śniadania były mało urozmaicone. Codzienne animacje przy basenie(po włosku ale to nie przeszkoda byliśmy grupą 12 osób + dzieci więc basen był przez nas zdominowany) zresztą bardzo szybko się zaprzyjażnilismy z obsługą do tego stopnia że w ramach naszego All Inclusive dostawaliśmy Ultra All Inclusive. Poza tym animatorka polka która codziennie zwalniała nas z opieki nad dziecmi na 3-4 godzin. Reasumując jesli róznica pomiedzy tymi hotelami jest niewielka to bierz Nubian Island chociażby dla samego ogrodu który jest bajkowy Odpowiedz Link Zgłoś
alber-tynka Re: Nubian Village Scan 01.12.09, 17:38 Dzięki za odp. Różnica dla jednych mała, dla innych duża. Nubian Village dla 4 (dzieci 12 i 10 ) mam za 9.500 od 20. 07 Od trzech lat płacę więcej nawet za Conrada dwa lata temu płaciłam więcej. W moim przypadku różnica będzie między 2-3 tyś. To chyba dużo? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś