katrin-75 30.12.09, 10:28 hotel spelnil oczekiwania. prosze pytac o szczegoly Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yaris900 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 30.12.09, 11:24 Witam,a to ten hotel kolo Tropicana Grand Azure ? Odpowiedz Link Zgłoś
katrin-75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 30.12.09, 11:40 tak to ten hotel, ktory jest po drugiej stronie ulicy...na plaze przechodzi sie wlanie przez grand azure Odpowiedz Link Zgłoś
fati75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 30.12.09, 14:13 mozesz opisac w kilku zdaniach sam hotel, pokoje czy sa z balkonem/tarasem, gdzie najlepiej miec pokoj, restauracje, czy sa jakies atrakcje dla dzieci, jakies wieczorne animacje,czy sa tak naprawde zjezdzalnie,jak to jest z dojsciem/dojazdem na plaze.. z jakim biurem byliscie? bylbym wdzieczny, bo wybieram sie z rodzina w czerwcu.. Odpowiedz Link Zgłoś
katrin-75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 02.01.10, 21:00 hotel fajny, kameralny,czysty- przystosowany dla rodzin z dzicmi, wyplycenia na basenie..animacje bez szalu. pokoje sa z jednym lozem lub 2 oddzielne lozka...jezeli rodzina jest 4 os. mozna te dwa pokoje polaczyc. pokoje z 2 lozkami maja taras, drugi maly balkon, ale tez przytulny. trzeba poprosic(10$:))z widokiem na basen najlepiej budynki te po prawej stronie. jezeli nie beda z widokiem na basen to kiepsko..zjezdzalnia dla starszych dzieci- woda lodowata. w birach podrozy zapewniaja, ze mozna spedzac czas w tropicana grand azur, ale to klamstwo. obok tego hotelu przejscie na plaze. sa 2 tematyczne restauracje (wloska i chinska) mozna zjesc raz w tej raz w tej. to co zastaniecie w lodowce na koniec trzeba zaplacic. lepiej nie jesc i nie pic- wygorowane ceny. cennik znajdziecie w pokoju. dwa razy w tygodniu animatorzy zabieraja na disco- 40$ all Odpowiedz Link Zgłoś
fati75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 02.01.10, 22:17 dzieki za informacje.. ok,a jeszcze pytanie o plaze, jak z wejsciem do wody.. czy taki 5-latek bedzie mogl pobawic sie przy brzegu, czy nie bedzie jakiego problemu z wejsciem do wody? oraz kwestia lezakow, czy w zwizku z tym ze z plazy korzystaja goscie dwoch hoteli nie ma z tym problemu.. Odpowiedz Link Zgłoś
katrin-75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 03.01.10, 11:39 jezeli pojdzie sie z rana do 10 prolemow nie ma, jest bardzo plytko, ale dla dzieci jako takich waronkow nie ma. przy brzegu nierowno,resztki starej rafy. do morza w glab prowadza pomosty. generanlnie plaza nie jest ciekawa. najlepiej obuwie. do obiecanej rafy ponad 1000 m. pomostem.- ale jej tam nie ma. tylko resztki po niej. Odpowiedz Link Zgłoś
fati75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 03.01.10, 22:25 jeszcze mam pytanie odnosnie sklepow czy centrum, jesli takowe jest kolo hotelu gdzie ewentualnie mozna byloby wybrac sie na spacer.. gdybys mogla mi przeslac ewentualnie pare fotek, bylbym wdzieczny.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrin-75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 04.01.10, 07:33 mozna spacerowac i w jedna i druga strone, ale romantyczny spacer to nie bedzie. proponuje do 17 wejsc na promenade przy plazy i tam spacerowac. jest to o wiele przyjemniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
yaris900 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 30.12.09, 14:31 katrin-75 napisała: > tak to ten hotel, ktory jest po drugiej stronie ulicy...na plaze > przechodzi sie wlanie przez grand azure Mnie bardziej interesuje Tropicana Grand Azure-podobno jest duzy remont w hotelu a wyjazd juz niedługo,mogłabys napisac czy faktycznie trwaja te duze prace remontowe?Dzieki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 30.12.09, 23:07 Mnie tez bardziej interesuje ten drugi Tropikana Grand Azur (LTI Grand Azure Resort - Sharm el Sheikh).. O jakim remoncie mowicie? Mam nadzieje, ze w przyszlym roku we wrzesniu nie bedzie tam zadnych remontów? Odpowiedz Link Zgłoś
diunka6 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 31.12.09, 17:31 Hejka! Bardzo sie ucieszyłam z tego postu... wybieram sie w lipcu do tropicana azur club i też niecierpliwie czekam na info o nim.... Opowiedź prosze cos wiecej jak z jedzeniem ile jest barów czy tylko ten jeden przy basenie... jak przekąski czy dużo czy smaczne i czy duze kolejki do barów. jak z przejsiem przez sąsiedni hotel czy mozna tam korzystac z basenów i co ze zjeżdzalniami... jeśli chodzi o grand azur to szukajcie tu informacji to chyba to samo... forum.gazeta.pl/forum/w,622,97777888,98845570,Re_Tropicana_Grand_Azur_w_Sharm.html pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 31.12.09, 17:59 Z tego co piszesz wynika że jedziesz na wakacje sie nażreć to żałosne potem się trzeba wstydzić za rodaków ,którzy od 19 sterczą przed restauracją i siedzą w niej po 2-3 godziny obżerając się jak świnie. Pewnie już pościsz przed wczasami żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
mjar2 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 01.01.10, 14:14 Witam Wybieram się z rodziną w czerwcu na 2 tygodnie do hotelu Tropicana Azure Club i chciałbym wiedzieć czy są tam naprawde zjeżdzalnie dla dzieci. Może jedzie ktoś z dzieckiem 0k. 6 lat jak my proszęo kontakt. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrin-75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 02.01.10, 21:13 bar przy recepcji do 24, bar przy basenie czynny do 17, a trzeci od 17 patio, jedzenie monotonneale glodnym sie nie jest, jezeli jest mozliwosc wziecia snack to brac po co przeplacac za all, kolejek nie ma, przejscie obok grant azur, busy dla leniwych sa. nie mozna w grant azur korzystac z basenow..chyba ze da sie w lape ja nie dawalam wiec nie wiem...wolalam swoj basen Odpowiedz Link Zgłoś
katrin-75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 02.01.10, 21:06 witam...badz spokojny hotel otoczony murem nic nie widac nic nie slychac. ale trzba wziac pokoje z widokiem na basen, gdyz te na przeciwna strone moga byc z gornch partii wlasnie na te gruzy. azur moim zdaniem lepszy niz grant. Odpowiedz Link Zgłoś
maja9959 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 04.01.10, 11:55 Hotel jak na taką wysoką cenę słaby. Teren hotelu bardzo fajny , pokoje też, obsługa fatalna. Brak miejsc w restauracji podczas obiadu,a byłam w maju ,więc sezon jeszcze nie w pełni. Zajmowanie leżaków o 6rano,bo póxniej brak wolnych miejsc. Byłam już 4 razy w Egipcie , więc dla mnie ten hotel ma zbyt dużą cenę na to co oferuje. Polecam Turcje , zupełnie inna bajka. SIMENA SUN CLUB-Turcja-rewelacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fati75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 04.01.10, 15:18 ogolnie Ci sie podobalo, jedynie obsluga nie tak jakbys sobie zyczyla.. Odpowiedz Link Zgłoś
fati75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 04.01.10, 18:14 Ty bylaś w azure club czy grand azure bo zarowno na ten jak i na ten temat sie wypowiadasz ,ze BYŁAS.. ja wiem ze te hotele sasiaduja ze soba ale raczej bedac w jednym trudno poza wygladem zewnetrznym tak naprawde wypowiadac sie na temat tego jak tam jest.. zakladajac ze wogole sie bylo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fati75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 05.01.10, 12:06 byl ktos jeszcze ostatnio w tym hotelu i moglby sie podzielic swoimi wrazeniami.. Odpowiedz Link Zgłoś
pocztowka_z_egiptu Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 05.01.10, 13:53 Czy w tym hotelu jest basen z podgrzewana woda? Jesli tak to ktory - na mapce na str. travelzone zlalazlam ze sa 2 baseny :) Ach, i czy sa pokoje ktorych okna wychodza na ulice czy tylko na basen, ogrod czy morze? Dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 05.01.10, 15:19 Jestem ciekaw jakim cudem pokoje mogą mieć widok na morze skoro hotel nie jest przy plaży ,może jeszcze w Kairze dostaniesz pokój z widokiem na morze ........... Odpowiedz Link Zgłoś
pocztowka_z_egiptu Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 05.01.10, 22:07 O, o tą mapkę mi chodziło - podejrzewam ze podgrzewany basen to ten "mały" (mniejszy) czy mam racje? I jak "mały" i głeboki jest ten basen? Czy duzo mniejszy od basenu głównego? www.fostertravel.pl/zdjecia/k3606_43145_Hotel_Azure_Club_Tropicana.html Acha, i jeszcze jedno male pytanko - na zdjeciach widac ze hotel, oprócz drzwi balkonowych, ma tez okna - czy sa pokoje ktore maja tylko okna? Czy sa to po prostu wieksze pokoje niz standardowe stad te okna? Pytam, poniewaz uwielbiam rano otworzyc wielkie, przeszklone drzwi i poczuc to ciepłe i pachnące egipskie powietrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrin-75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 06.01.10, 11:16 witam..sadze ze widoku na morze nie ma. pokoje sa przestronne dlatego sa tez rowniez mniejsze ona w nim. basen jest jeden bardzo duzy o nierownym dnie. sa wyplycenia po 50 cm - tam wyleguja sie raczej mamy z dziecmi, ale sa miejsca gdzie jest po 2m. woda w basenia cieplutka. innego basenu nie ma chyba, ze ten przy zjezdzalni, ale w nim woda lodowata:)pokoje z duzymi balkonami maja 2 lozka, z mniejszymi balkonami 1 malzenskie.:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pocztowka_z_egiptu Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 06.01.10, 14:06 W linku, ktory zamiescialam w jednym ze swoich postow - przedostatni - jest makieta hotelu i wyglada na to ze sa 2 baseny. Piszesz ze jest tylko 1 basen czyli co, tego gornego nie ma? A moze jest w budowie? sa jeszcze jakies remonty w tym hotelu? Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
katrin-75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 06.01.10, 20:24 witam..to jest makieta komputerowa -czyli symulacja jak on mial albo bedzie wygladal. na dzien dzisiejszy zamiast tego mniejszego baseniku jest zjezdzalnia z prostokatnym basenem obok amfiteatr i boisko do siatkowki. dalej mur..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pocztowka_z_egiptu Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 06.01.10, 20:39 Dziekuje za wyczerpującą informacje :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ap2009 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 08.01.10, 22:14 Hotel jest ok. Wróciłem w połowie listopada. Czysto, jedzenie dobre, pokoje duże i przestronne. Polecam. Do plaży jakieś 10 min. pieszo. Lub bezpłatnym busem. Baseny są ładne. Poniżej link do zdjęć. http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.fostertravel.pl/photo/big/43169_Hotel_Tropicana_Azure_Club.jpg&imgrefurl=http://www.fostertravel.pl/hotele/egipt/tropicana-azure-club,3606.html&h=480&w=640&sz=107&tbnid=Tq9A15vr27VPJM:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dtropicana%2Bazure%2Bclub&hl=pl&usg=__J4bT4X9ImIjL2wVmrqZC2sFx2M4=&ei=7J5HS67oKs2k4Qbfybz6Ag&sa=X&oi=image_result&resnum=4&ct=image&ved=0CBYQ9QEwAw ap2009 Odpowiedz Link Zgłoś
fati75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 10.01.10, 17:32 czy sa jakies atrakcje dla dzieci? jakie jset wejscie do moorza,czy bez problemu 5-latek bedzie mogl wejsc do wody? Odpowiedz Link Zgłoś
fati75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 14.01.10, 12:20 byl ktos jeszcze ostatnimi czasy i podzieli sie wrazeniami z pobytu w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
beata-10012-pl Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 14.01.10, 15:59 Ja byłam na końcu kwietnia ,i jadę jeszcze raz 30 czerwca na 2 tygodnie.Jeśli chodzi o hotel to dla nas było super ,ale nie był jeszcze sezonu więc ciekawa jestem jak będzie latem pewnie tłok ,jeśli chodzi o plaże to faktycznie jest do niej kawałek i warunek stoi przy hotelu Grand Azur pan z ochrony i trzeba mieć karteczkę z Tropicany że się idzie nad morze,i niestety wpuszcza tylko do godziny 17 ,tak było jak ja byłam może latem jest po póżniejszej godziny.Jak się nie ma karteczki to trzeba zasówac spowrotem do hotelu,a bar pezy morzu był czynny do 18 więc jak była 18.01 to juz nie dostało się piwka lub coli.Do plaży jezdzi kolejka więc mozna się przejechać z bardzo miłym panem,jaśli chodzi o obsługę i jedzenie wszystko ok.mam nadzieje że was nie zniechęciłam tym co napisałam ale tak jest .jak macie lakieś pytanka to piszcie chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
fati75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 14.01.10, 17:38 duzo juz wiem na temat hotelu, chcialbym jeszcze spytac o animacje dla dzieci, czy sa jakies i czy odbywaja sie w hotelu azure club oraz o ta kolejke, czy jezdzi o okreslonych godzinach i tylko po terenie hotelu grand azure do plazy.. mysle ze to tez jest fajna rzecz dla dzieciakow.. Odpowiedz Link Zgłoś
beata-10012-pl Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 15.01.10, 21:56 Jesli chodzi o kolejkę to jeżdzi co 30 minut i to jest frajda nie tylkoo dla dzoeci ale i dla dorosłych .Kolejka stoi zaraz za wejsciem do hotelu Grand Azur,ale jest przystanek przed hotelem więc aby jechać nad morze kolejka nie trzeba wchodzić na teren hotelu.Jesli chodzi o wieczorne animacje dla dzoeci to są Kids club ,nie tylko wieczorem aale i w ciagi dnia ,można zaprowadzić dziecko i tam się nim zajmuja ,niestety moje nie kożystało. Animacje dla dorosłych tez są ,i cdziennie wieczorem przed animacjami zaraz za wyjściem z holu głownego w stronę basenu muzyczka na zywo. Super hotel polecam ,pisząc wszystko sobie jeszcze raz przypomniałam i już myślę jak to będzie latem ,jak masz jeszcze pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadaniela1 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 01.04.10, 12:29 beato-10012-pl - my też jedziemy 30.06 z Łodzi w kilkanaście osób trochę dorosłych młodzieżowców i kupa dzieciaków,część z alfy,część z eximu - - będzie ciekawe porównanie jakości obsługi ;) Ale do rzeczy- 1 Czy przemieszczając się przez GRAND AZURE mozna korzystać z udogodnień tegoż hotelu typu basen,ślizgawki ? 2 Czy jesteś w stanie podać jakieś numery pokoji godnych polecenia ze względu na widok na basen (zwyczajowo piszemy przed wyjazdem maila do hotelu i w ten sposób mamy pokoje na,których nam zależy) Odpowiedz Link Zgłoś
beata-10012-pl Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 02.04.10, 21:46 Witaj jesli chodzi o przwmieszczanie się przez GRAND AZUR to mozna kozystac z basenów i zjezdżalni ,jesli chodzi o pokoje to nie mam pojecia jakie numery sa ok a jakie nie ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fati75 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 07.01.10, 18:51 mozesz sie z nami, osobami zainteresowanymi tym hotelem podzielic wrazeniami z pobytu.. jak to faktycznie wyglada, w kwestii pokoi, basenow, dojscia do plazy, morza,animacji wieczornych itp Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 08.01.10, 15:43 Nie byłem i nie będę bo nie lubie hoteli nie przy plaży i w dodatku gdzie trzeba z rana walczyć o leżaki ,a obiad jezć na stojąco z braku miejsc w restauracji .Ale mimo wszystko życzę Wam udanego urlopu . Odpowiedz Link Zgłoś
marilla43 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 08.01.10, 16:03 colin1974 napisał: > Nie byłem i nie będę bo nie lubie hoteli nie przy plaży i w dodatku > gdzie trzeba z rana walczyć o leżaki ,a obiad jezć na stojąco z > braku miejsc w restauracji .Ale mimo wszystko życzę Wam udanego > urlopu . >no jak zwykle wymądrzasz się na temat hotelu w ktorym nawet nie byłeś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
beata-10012-pl Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 08.01.10, 19:15 marilla43 napisała: > colin1974 napisał: > > > Nie byłem i nie będę bo nie lubie hoteli nie przy plaży i w dodatku > > gdzie trzeba z rana walczyć o leżaki ,a obiad jezć na stojąco z > > braku miejsc w restauracji .Ale mimo wszystko życzę Wam udanego > > urlopu . > > > > >no jak zwykle wymądrzasz się na temat hotelu w ktorym nawet nie byłeś :-) Brawo popieram, a wcześniej pisał że był tam dwa razy ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek1a2 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 12.06.10, 21:35 Witam, też mam masę pytań . Lecimy z Oasis na 2 tyg. 22 czerw. z Katowic 1. czy są ręczniki hotelowe przy basenie 2. jak z biegunkami dużo osób „łamało” 3. w razie klątwy ile bierze lekarz 4. ile kosztuje pokój z widokiem na basen 5. jak daleko jest do „miasta” 6. napisz orientacyjne ceny tych wycieczek które braliście. Uh.. to na razie tyle, dzięki z góry za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
marco_43 Re: Tropicana Azure Club - wrócilam 22.07.10, 15:10 Może banalne pytanie. Za tydzień lecimy z rodzina do tego hotelu 2+1. Pytanie moje dotyczy dostawki. Czy orientuje się ktoś czy chłopak 13 lat będzie spał na dostawce typu: składane lóżko czy bedzie to pełnowymiarowe łóżko (tak zapewnia mnie przedstawiciel biura EXIM)? Odpowiedz Link Zgłoś