Dodaj do ulubionych

do Scorpio 1956

IP: *.hestia.pl / 213.17.194.* 03.03.04, 12:03
Czy Ras Um Sid to tam, gdzie na wzniesieniu jest duża biała latarnia a w dole
ładna plaża i z tej plaży jest pomost w morze? Na plaży są poustawiane
parasole słoneczne (chyba z jakichś liści).
Obserwuj wątek
    • Gość: corrina_f1 Re: do Scorpio 1956 IP: *.maqs.com 03.03.04, 12:27
      Witam

co prawda pytanie nie do mnie, ale ostatnio też interesuję się tym tematem,
      pozwoliłam sobie wiec wkleić jkeden z efektów moich ostatnich poszukiwań:

www.goredsea.com/EN_sharm-el-sheikh.aspx
      (na dole masz street map)

Nasz hotel będzie akurat na wzgórzu, o którym piszesz. Jeśli to faktycznie
      plaża, o której wspominasz, to będę całkiem szczęsliwa, widoki faktycznie są
      piękne :)

Poniżej owe widoki :
      www.photo.source.cz/index.php?album=34
      pozdrawiam
      Kasia
      • egipcjanka15 Re: do Scorpio 1956 03.03.04, 13:27
        Musze Was rozczarowac. To zdjecie z pierwszego linku przedstawia plaze w Naama.
        Plaza Ras Umm Sid jest pod klifem, jest wezsza, ale ma przepiekna rafe (w Naama
        jej brak). Drugi link - bingo!; to wlasnie ta zatoka. Ale kawalek plazy Amar
        Siny nie jest na zdjeciu zbyt dobrze widoczny. On jest prawie prosto pod ta
        biala latarnia. Widac slabo w tle. Ta plaza na pierwszym planie nalezy do
        hotelu Club Faraana.
        • Gość: Ktoś Re: do Scorpio 1956 IP: *.hestia.pl / 213.17.194.* 03.03.04, 13:45
          Czyli rozumiem, że drugi link Corriny to jest Ras Um Sid. Będę tam za 3
          tygodnie a już jestem posikany jak widzę takie rafy.
          • Gość: andrzej Re: do Scorpio 1956 IP: *.espol.com.pl 03.03.04, 15:31
            zazdroszczę Ci. co prawda w Shark's Bay gdzie mieszkaliśmy rafy też są
            niesamowite, ale na jednej z wycieczek pływaliśmy właśnie wzdłuż Reef Oasis i
            Club Farana i to był szok. takich widoków nie zobaczysz nigdzie indziej.
            sam do tego dojdziesz, ale jedna uwaga: lepsze widoki będą tam do południa niż
            później (słońce chowa się za góry). jeżeli chcesz robić zdjęcia pod wodą to
            najlepiej z samego rana.
            pzdr
            • Gość: corrina_f1 Re: do Scorpio 1956 IP: *.maqs.com 03.03.04, 15:41
              Aaaa!! Już nie mogę sie doczekac !! Już nic więcej nie piszcie, nic nie chcę
              wiedzieć ! Z pracy mnie w końcu wywalą i nigdzie nie pojadę !! :))))

pozdrawiam i czekam na relację Ktosia
              Kasia
              • Gość: Ktoś Re: do Scorpio 1956 IP: *.hestia.pl / 195.116.171.* 03.03.04, 15:50
                Ja zabieram 5 klisz po 36 klatek i 2 aparaty - pod wodę i na ląd - więc zdjęć
                będzie wiele. Nie wiem tylko jak szybko uda mi się je "opublikować". Będę
                oczywiście też robił bardzo skrupulatne notatki z 2 tygodniowego pobytu
                (wycieczki, ceny, ciekawe miejsca, rafy, plaże itp.). Wracam 7.04.04 więc
                będzie czas na pytania i zdanie relacji. Chciałbym już tam być.......
    • scorpio1956 Re: do Scorpio 1956 03.03.04, 21:10
      To drugie zdjęcie faktycznie przedstawia cypel wzniesienia Ras Um Sid. Tam ma
      skromną i ciasną(wspólną dla kilku hoteli)plażę Amar Sina.Za latarnią są hotele
      m.in :Royal Paradise,Club Farana,Iberotel Farana , Hilton Waterfall i inne.Tam
      rafa jest cudowna,wije sie wąwozami.Tam podpływają statki z turystami z Naama
      Bay,by podziwiać rafy.Hotel Amar Sina jest na środku półwyspu,w połowie drogi
      między starym Sharmem a tą plażą.Mieszkając w Amar Sina na tą plażę wybrałem
      sie tylko 2 razy z powodu fatalnych warunków na niej.Po pierwsze walka o
      leżaki,po drugie leżak przy leżaku.Paranoją było to,że aby dojść do wody
      musiałem z drugiego szeregu leżaków przeskakiwać nad głowami ludzi leżących w
      pierwszym szeregu.Połowa leżaków nie nadawała się do leżenia.Hotele wymienione
      wyzej są przy samej plaży i mają ją własną,wobec tego nie ma takiego ścisku.Ja
      korzystałem z plaży publicznej(ok. 1km.od Amar Sina).Plaża spoko,leżak jeden od
      drugigo 10m,bufety,natrysk,a i rafa równie cudowna.Ta plaża jest między
      hotelami Holiday Inn Amphoras a Dreams Beach.Z tej plaży nieodpłatnie
      korzystali turuści z hotelu Sharming Inn(alfa,Exim)oddalonego o 350m.
      I jeszcze do corriny:czy dostałaś na skrzynkę zdjęcia z hotelu i również z
      plaży?.Jeżeli nie to jeszcze raz wyślę.
      • Gość: Ktoś Re: do Scorpio 1956 IP: *.hestia.pl / 195.116.171.* 04.03.04, 08:18
        Dzięki za info, teraz już wiem wszystko
      • Gość: corrina_f1 Re: do Scorpio 1956 IP: *.maqs.com 04.03.04, 09:43
        Scorpio, oczywiście że dostałam, wielkie dzięki !
        Nie wiedziałam prawdę mówiąc tylko , od kogo, bo nie było żadnego textu, a
        adres nie wskazywał na Ciebie ;)Jak masz więcej, to oczywiście bardzo chętnie :)
        Szczególnie interesują mnie bliższe widoki plaży. Z góry (ze wzgóraz)już wiem,
        jak mniej więcej wygląda, ciekawa jestem tych napakowanych leżaków itp
        • scorpio1956 Re: do Scorpio 1956 04.03.04, 13:02
          Postaram się jak najszybciej przysłać zdjęcia z plaży.Trochę mam teraz zapiepsz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka