jerzy96 28.06.10, 20:05 Ja po skarpetkach zakładanych do sandałów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cairo7 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 20:11 A ile razy tam byles? Jak sprawdzasz celnosc swoich typowań? odpowiedz prosze na oba pytania Odpowiedz Link Zgłoś
marcys1_70 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 20:18 po tym że nie mają pieniędzy i oglądają każdego dolara jakby był ze szczerego złota...a także po wyglądzie i zachowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 20:28 Po tym jak barmanowie w komunikatywny sposób , czyli po polsku , próbuje wytłumaczyć ile wódki ma wlać mu do szklanki , po tym że rezerwuję sobie ręcznikiem leżak przy basenie i spokojniutko idzie na plaże i wraca dopiero po lunchu - w 8 na 10 przypadków to zawsze nasz rodak jest tak zapobiegliwy Odpowiedz Link Zgłoś
marcys1_70 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 20:42 zapomniałeś dodać, że często tą wódkę wypija ukradkiem tak żeby przypadkiem żona nie widziała...a co do leżaków to jeśli ktoś przekłada lub zrzuca czyjeś rzeczy to 100% polak, na własne oczy widziałem ostatnio takie scenki i to nie raz...a szczytem wszystkiego jest zajmowanie leżaków już o 6:00 rano, robią to tylko nasi rodacy... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 20:46 Z tym ostatni się nie zgodzę , w żadnym razie niemcy są zawsze pierwsi na leżakach :-) ...... tak już mają Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 20:59 No Wojtus...bo juz ci mialem poslac....obroniles dupsko troche Niemcami...tak-nasi tak rano nie wstają:))...a z drinkami...ja wiem..wszyscy co zamawiaja w barze maja opcje sie napier...bo chyba nie degustowac to gown..o Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 21:12 Cairo no co Ty ...... tak człowiek pisze trochę dla zabicia czasu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
arkac123 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 21:06 .a szczytem > wszystkiego jest zajmowanie leżaków już o 6:00 rano, robią to tylko > nasi rodacy... Ooo, przepraszam;). O 6-tej rano byłam jedyną Polką zajmującą leżak na plaży;). Poza tym Włosi i Niemcy - a ogólniej rzecz biorąc, wszystkie rodziny z małymi dziećmi, niezależnie od narodowości. Odpowiedz Link Zgłoś
marenque do marcys1_70 28.06.10, 21:27 Tak jak wyżej ... a do marcys1_70... przychodzą nawet wcześniej, są już o 5 rano i wcześniej, często są to też Rosjanie. Popatrz na różnicę w czasie i... nie dziw się, że są tak wcześnie. Poza tym Ci, którzy przychodzą o 6... najczęściej pływają... plaża jest w miarę pusta i bez gwaru dzieciarni. Spróbuj któregoś dnia... warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 do marenque 28.06.10, 21:35 Masz racje pomijam moskwiczy,bo to tylko 1 godz ale dalej na wschod,cala Syberia itd 3 lub 4 lub wiecej...dlatego oni zawsze rano są ,ale pływaja-zreszta naprawde fajny styl zycia i oni kochaja wode...a jeszcze taką ciepla:). Odpowiedz Link Zgłoś
marcys1_70 Re: do marcys1_70 29.06.10, 23:35 Próbowałem i to nie raz, fajne przeżycie, ryby jeszcze nie są spłoszone, rafa jest piękna o tej porze...ale powiedz mi po co mi leżak tak wcześnie jeśli idę tylko popływać na rafie ????? Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 21:30 Mowimy o ludziach i nacjach...a nie o kobietach....:))a co jak juz głupoty to po całości:)) Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzy69 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 21:30 Zamawianie wódki w rodzimym języku to również specjalność innych nacji, prym wiodą Rosjanie. Zajmowanie leżaków - pierwszeństwo mają Niemcy i Holendrzy. "Przejęcie" już zajętych leżaków to holenderska specjalność - sprawdzone empirycznie, interweniowała obsługa hotelu, która to zauważyła, my byliśmy w barku na lunchu, hotel Dreams Vacation. Rodacy mocno przeklinają, ale inne nacje nie są w tyle, posłuchajcie napitych Holendrów, Anglików, Niemców. Nasi na pewno marudzą, że woda za mokra, słońce za mocno świeci, wódka za ciepła i nie ma schaboszczaka na obiad :-). Ale tak naprawde "turysta" nie zależnie od kraju pochodzenia wyróżnia się z tłumu. A skarpetki do sandałów to nasza specjalność nie tylko w E. Chociaż, może nie do końca, w latach 80 w Śp. NRD rozpoznywaliśmy się właśnie po tym, że nie nosiliśmy skarpet do sandałów. To była specjalność NRD'owców Odpowiedz Link Zgłoś
ami.ra Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 21:37 Zero usmiechu,szpan na maksa nowiusimi ciuchami i zgrywaniu na wielkich panów :) Odpowiedz Link Zgłoś
kadrom Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 21:39 A ja po tym, że wydaje mu się że jest lepszy bo nie nosi skarpetek do sandałów, ale nie potrafi poinformować gościa w recepcji że nie korzystał z minibaru. Po tym jak na rejsie łódką zje dwie porcje obiadu, wypije 10 coli i zapakuje do torby dwie wody, ale nie zostawi załodze ani dolara napiwku. Po tym jak nie przywita się na tarasie czy balkonie z sąsiadem, ale będzie się nabijał że ktoś pije wódkę przy barze. Po tym jak przez dwa tygodnie będzie się skupiał na krytykowaniu innych, ale wykupi fakultet na zwiedzanie Hurghady bo zamówienie taxi to dla niego wyprawa godna Tony Halika. Ludzie odczepcie się od tych sandałów, skarpetek, toplessów, ręczników, itp. Chamstwo i buractwo to cecha człowieka, a nie narodu. Skupcie się na sobie. Czy rozbolą was nogi od nie waszych skarpet ? Będziecie mieli kaca jak ktoś obok wypije literka ? Spędzajcie urlop tak jak wam się to podoba i pozwólcie innym spędzić go tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 21:49 Kadrom-popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 28.06.10, 22:03 Po co nerwy , każda nacja ma jakieś "przypadłości" wczasowe . Możemy sobie sami z siebie pożartować pokazując dystans , albo temat skopać i zrobić napier.... Ja zdecydowanie jestem za tym pierwszym Bez skrępowania się przyznam , że jak nie jadę w danym dniu nurkować , to rano wstaje aby zająć leżak :-), stąd wiem że niemcy wstają też wczesnie bo sobie guten morgenujemy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 29.06.10, 02:14 Dziwne=w moich hotelach-wszyscy normalni Niemcy maja abonamenty u plażowych i maja pozajmowane przez nich.Rano pływam ja i "Syberiada":)) Odpowiedz Link Zgłoś
wylenialy_wielblad Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 30.06.10, 16:19 Ojojoj ojojoj ... jestem za a nawet przeciw. I gdy tak sobie poczytuję to mam taką retrospekcję przed oczyma Siebie z Jadziunią na tej łodzi. Normalnie wypisz wymaluj. Zresztą już kiedyś było coś na ten temat. Zarzucano, że Polak paraduje po plaży z pipetką pod pachą w wychendolonej bawełniance z XCIV zjazdu sympatyków „Polskiej Partii Przyjaciół Piwa”. A i jeszcze jedno, my Jadźką robimy taki myk, ona wynosi ze śniadania kajzerki w cyckonoszu, a ja w gatkach banany po kolacji ... ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy96 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 30.06.10, 09:34 Spieszę z odpowiedzią: 1)Sharm El Sheikh x3,Nuweiba x2,Hurghada x2-razem 7 2)Empirycznie-patrz słownik wyrazów obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 30.06.10, 16:49 Oj trafil sie madrala:)),zycze wiecej udanych wyjazdów i spotkań nawet z UFO....empirycznie...cholera...i to byla odpowiedz na moje pytanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy96 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 01.07.10, 10:56 Ponieważ masz problemy z pamięcią i nie pamiętasz swoich pytań więc je zacytuję: 1) "Ile razy byłeś w Egipcie" Odpowiedź: 7 (słownie -siedem) 2) "Jak sprawdzasz celność swoich typowań" Odpowiedź:empirycznie (w oparciu o doświadczeniu) Jeśli tych wyjaśnień dalej nie rozumiesz to nic już na to nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 01.07.10, 15:51 Kolego....przyklady tych doswiadczen poprosze...nie chodzi mi o ogolniki. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt65 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 02.07.10, 22:57 Czytając wypowiedzi w tym wątku nasuwa mi się wniosek, że gdzie się spotka dwóch Polaków zawsze są trzy lub więcej zdań. I tym moi drodzy wyróżniamy się spośród innych nacji nie tylko w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
raf753 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 29.06.10, 08:53 Po czym poznajecie Polaka w Egipcie? - po oglądaniu cudzych sandałów. Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 29.06.10, 08:55 raf753 napisał: > Po czym poznajecie Polaka w Egipcie? - po oglądaniu cudzych sandałów. ooo tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
ro_br_rt Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 29.06.10, 12:39 Witam. Czytam te bzdury jakoby nasi rodacy są negatywnie rozpoznawalni w Egipcie z różnych nieładnych wymienionych wyżej powodów i szlag mnie trafia. Nie. Są normalni i zachowują się jak inne nacje. Ubierają się (Panowie) jeszcze może zbyt mało elegancko i bez wyczucia miejsca i czasu. Panie natomiast rewelacyjnie. Polacy w restauracjach zachowują się normalnie, ani lepiej ani gorzej i nie rzucają się na jedzenie czy obrzydliwe ciastko -torty jak grube Niemki czy Angielki. Wcale też nie piją nadmiaru lokalnych drinków pędzonych z acetonu. Górują w tym Anglicy i Niemcy. Co do wody i basenów się nie wypowiadam bo mnie ten temat nie interesuje. Jedyne po czym ja rozpoznaję Polaków (zazwyczaj oni nie wiedzą, że ja jestem Polakiem bo w Egipcie chodzę ubrany jak Arab w galabiję i chustę beduińską) to fakt, że mówią po polsku tak jak Niemcy po niemiecku, Włosi po włosku itd. Jedyne co mi się w naszych rodakach nie podoba to fakt, że mało się cieszą, są mało spontaniczni i bardzo zamknięci na kontakty z innymi nacjami. Ale to ostatnie wynika z faktu słabej znajomość języków obcych i w związku z tym "obawy przed kompromitacją". Na szczęście młodzież jest coraz bardziej otwarta i języki już zna. Rasumując jest tak sobie, ale jak nasze pokolenie ludzi już starszych skażonych "jedynie słusznym" minionym systemem zniknie ze szlaków turystycznych Polacy będą odbierani normalnie. My sami też już potrafimy docenić siebie i dowartościować w naszych własnych oczach. Fakt, że czasem trafiają się czarne owce, ale w innych narodach też. I jak uczy historia zazwyczaj jest tak, że "nowobogackie buraki" w 2-3 pokoleniu się cywilizują. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 29.06.10, 12:52 No i to jest to.W pełni się zgadzam z opinią.Nie odbiegamy od normy.A jak ktoś ma ochotę w skarpetkach i sandałach na pustyni powiedzmy to przynajmniej wie co robi.Przede wszystkim zapomniał butów ale wie że o nogi dbać trzeba.A jak kogoś razi to niech nie patrzy.Reszta to bicie piany i temat zastępczy.Nie wstydzę się własnego plemienia.Niczym złym się nie wyróżnia.Czasami jakieś odpryski.Może jedna wada bardzo wqrwiająca.Ale to rozpoznają już bardziej obyci.Włażenie w cudze buty i kostiumy(przenoćnia) i robienie za tego kim w rzeczywistości się nie jest.Ale to mały procent frustratów lub na kredyt.A Polki rewelacja.Można dostać oczopląsu.Qrna .Po co im to?. Odpowiedz Link Zgłoś
destylarka Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 29.06.10, 12:35 PO skarpetach zakładanych z sandałami he oraz po grubych białych skarpetach-frotach z napisem "adidas" noszonymi do butów sportowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 29.06.10, 18:47 Te ostatnie akurat widziałam u egipskiej obsługi dwa lata temu w Serenity :P Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 [...] 29.06.10, 19:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wylenialy_wielblad Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 30.06.10, 16:26 Ojojoj ojojoj ... dobrze, że to nie adidos, abdidos, mike czy inna fuma ... Odpowiedz Link Zgłoś
dejnaa Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 01.07.10, 11:18 Ja tam nie oceniam co kto założył bo jeśli to założył to pewnie tak lubi i jego wola. Ja jadę wypocząć i nacieszyć się innością :) co komu do tego czy ktoś ma nike, adidasa czy skarpety i sandały ? czy po to jeździcie na wczasy ? Jakie to ma znaczenie czy ten co ma (nie wiem) np 5 łańcuszków złotych na szyi i tyle samo bransolet na ręce czy to Rosjanin , Włoch , czy Polak ? Jeśli leżycie na leżaku i właśnie tylko to potraficie dostrzec to nie dziwię się , że potem są negatywne opinie wczasów , bo nie dostrzegacie właśnie tego co powinniście. Nie rozumie takich ludzi kompletnie. Gratuluję osobowości :) Odpowiedz Link Zgłoś
ymolah05 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 01.07.10, 11:43 dejnaa napisała: > Ja tam nie oceniam co kto założył bo jeśli to założył to pewnie tak lubi i jego > wola. > Ja jadę wypocząć i nacieszyć się innością :) > co komu do tego czy ktoś ma nike, adidasa czy skarpety i sandały ? czy po to > jeździcie na wczasy ? > Jakie to ma znaczenie czy ten co ma (nie wiem) np 5 łańcuszków złotych na szyi > i > tyle samo bransolet na ręce > czy to Rosjanin , Włoch , czy Polak ? > Jeśli leżycie na leżaku i właśnie tylko to potraficie dostrzec to nie dziwię si > ę > , że potem są negatywne opinie wczasów , > bo nie dostrzegacie właśnie tego co powinniście. > Nie rozumie takich ludzi kompletnie. Gratuluję osobowości :) zgadzam się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 01.07.10, 12:01 Do tych gratulacji to i ja się przyłączę. Biedne te ludziska.Jakie malkontenty.Chyba jadą tylko po to aby oglądać rewię.A ta bidula osobowości wychodzi z każdego zakamarka.Nieważne złote łańcuchy czy skarpetki z sandałami.Liczy się przyzwoitość,często wygoda.otwartość na odmienność czy niekonwencjonalne zachowania (w normie) a nie popisywanie się tym co to "JA' nie jestem.Pępek wszechświata chyba i wybujałe mniemanie o sobie zdradzające cebrzyka.I to niezależnie od ilości fakultetów.Do tego szukanie na siłę "gorszych"od siebie z ubioru,wyglądu czy hotelu.Różnie.Tacy dopiero to orczyki w pierwszym pokoleniu.Nie dość że robią we własne gniazdo i szukają przywar innych to na dokładkę nawet nie zauważają jak sami są śmieszni swoją milimetrową "wielkością".Polacy jako nacja nie odbiegają już od średniej.Nawet niekiedy wyróżniają się na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor241 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 01.07.10, 13:15 A jak mam ucięte do połowy 3 palce lewej stopy to też mam się modnie nosić bez skarpetek? Zresztą porządne skarpety stwarzają komfort dla stopy w takich temperaturach. Obyczaje się zmieniają bo 20 lat temu bez skarpetek to było buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 01.07.10, 13:44 A jakże!!!Bez skarpetek,no bo malkontenci objęzyczą że jesteś burak.A proteza gdzie? a czy aby wymalowana właściwie(paznokcie) i przylega do ciała.A kolor dobrany?No i można tak bez końca.To akurat ironia.Ale osobiście mam daleko w rzyci takie uwagi przyzwoitek od siedmiu boleści.Liczy się zdrowie i własna wygoda.A takie "prowincjały" to niech lepiej na pielgrzymkę(piesza) do powiedzmy Częstochowy bez skarpetek.Durnoctwo co to ocenia po wyglądzie czy ubiorze.Strasznie można się pomylić.Ale takiemu nie przegada.Cebrzyk zawsze będzie cebrzykiem niezależnie czy ma łańcuch z białego czy żółtego złota.Najlepiej taki gruby co cielę można przywiązać,ale na kredyt.Ale przynajmniej na urlopie będzie "wielki" we własnym mniemaniu.Ale liczy się wyłącznie jego dobre samopoczucie i swoiście pojęta "wyższość" nad pozostałym motłochem.To jednak choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo2 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 01.07.10, 14:27 Dziś usłyszałem w radio, że wielkie domy mody w przyszłym sezonie lansować będą skarpety do sandałów. Żal mających skarpetową fobię. Urlop do tyłu, gdzie spojrzą to skarpety. Odpowiedz Link Zgłoś
grzechu_m Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 01.07.10, 20:57 a ja poznawałem Polaków po tym po czym poznawali nas naganiacze wycieczkowi - po gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
deimos2009 Moja opinia 02.07.10, 23:19 Po tym że mówi po polsku? W 2008 roku prawie prawie pół miliona naszych odwiedziło Egipt więc chyba mamy prawo po polsku szprechać, gawarić czy tokować. Tak na poważnie Polacy chłoną jak gąbka cudze, nie zawsze dobre wzory i jest tak nie od lat co od wieków. Co z nami mości panowie i panie? Czy jak dla mnie coś nie będzie wygodne to mam to odrzucać bo Niemiec albo Rosjanin tak nie robi? A co mnie to obchodzi! Co mnie to obchodzi ile ( i czy w ogolę) daje jakiś bakszysz, czy się targuje i jak spędza wczasy. Nie moja sprawa i nie jego sprawa jak ja to robię. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
brrrelok Re: Moja opinia 03.07.10, 19:16 może warto by było zapytać po czym poznać inne nacje ? czyżby jakieś kompleksy względem innych ? jesteśmy gorsi ? nooooo bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
larsleon Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 03.07.10, 19:52 Jeszcze nikt nie napisał o wąsach.. dziwne. Wąsy u facetów i "balejaże" u kobiet to znak rozpoznawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
irhana Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 03.07.10, 22:14 Ta sonda powinna mieć tytuł "Po czym inni poznają że Wy z Polski" ;) Nie to jak poobgadywać rodaków? A może zamiast tego ocenicie samych siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy96 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 04.07.10, 10:45 Jako autor tego wątku nie przypuszczałem,że spotka się on z tak licznym odzewem i wzbudzi tyle emocji.Niestety,tylko nieliczni zrozumieli jego żartobliwą konwencję.Wielu potraktowało niewinną śmiesznostkę ze śmiertelną powagą i świętym oburzeniem.W związku z tym uroczyście oświadczam,że nie miałem złych intencji.Gdybym je miał mógłbym podać przykłady zachowań,które naprawdę szkodzą wizerunkowi Polaka za granicą,nie tylko w Egipcie. Czyżby brak poczucia humoru i odrobiny autoironii był tym po czym też poznaje się Polaka? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 04.07.10, 12:01 jerzy96 temat był dobry , nie ma co gadać , nie wszyscy mają dystans aby się posmiać z siebie ...... :-) O każdej nacji którą spotykamy na wakacjach możemy coś napisać , każda ma jakieś schematy , których Oni sami nie zauważają nawet , a po których to schematach inni rozpoznają ich narodowość , prawie bezbłędnie . Miłej niedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
ymolah05 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 04.07.10, 17:13 polki można poznać po tym że bardzo zadbane i bardzo ładne Odpowiedz Link Zgłoś
brrrelok Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 07.07.10, 01:05 RACJA ZGADZAM SIĘ Z TYM ZDANIEM POLKI SĄ ZAWSZE NAJPIĘKNIEJSZE HEHEHE NAWET TE KTÓRE PRZYJECHAŁY RAZEM Z NAMI :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
raf753 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 04.07.10, 19:18 Pokażcie mi zakompleksieni Polacy, chociaż jeden wpis na zagranicznych forach śmiejący się z Polaków w skarpetkach. My śmiejemy się z innych więc inni też muszą śmiać się z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
adas.rs skarpetki do sandałów 04.07.10, 19:39 Tak się składa że zobaczyłem już kawałek światła i muszę powiedzieć że nie tylko polacy chodzą w skarpetkach do sandałów bo można spotkać : Niemców Holendrów Francuzów Kanadyjczyków Amerykanów itd tak więc nie rozumiem o co tyle szumu, chociaż ostatnio wyczytałem że to teraz hit lata skarpety do sandałów :) Odpowiedz Link Zgłoś
mob-os Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 04.07.10, 21:51 myślę ze nie tylko w Egipcie ale ogólnie Polacy mają dziwnie roszczeniowe nastawienie.Są zakompleksieni, nie mają poczucia humoru, nie mówiąc o tym że nie potrafią śmiać się sami z siebie .Jadąc na urlop są zestresowani i szukają w hotelach krzywych fug w glazurze w łazience ,tak jakby to miał być ich dom na całe życie.och jak żal! byłam w Samym Egipcie 8 razy i tematu rezerwacji leżaków nie rozumię nie zdarzyło mi że nie było wolnego leżaka w hotelu.Więcej optymizmu i uśmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.666 Re: SONDA-po czym poznajecie Polaka w Egipcie? 05.07.10, 13:11 predzej rozpoznasz Niemca..Angola Hiszpana ,,,,choćby po koszulkach o narodowych barwach i po flagacch które wisza nad lezakami całe 14 dni Odpowiedz Link Zgłoś