hudcigam 01.08.10, 19:05 Elo, czy ktoś był w Marsie z tym biurem? Zaskakująco niskie ceny mają w porównaniu do innych biur, opinie o biurze są różne, ale to norma. Czy jakość usług jest adekwatna do ceny czy jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katanus Re: Marsa el Alam z Traveligo 01.08.10, 19:26 poniżej moj post z sierpnia 2008, ale patrzac na praktyki tego biura podrózy i ich podejscie do Klienta, nie mysle zeby cokolwiek sie zmieniło lub zdeaktualizowało: traveligo portal - uwaga oszusci!!! W marcu tego roku wylapalam fajnego lasta na tym poratlu, zadzwonilam podano mi cene 2.150 zł od osoby. Zapytalam czy to wszystko,czy jeszcze trzeba cos doplacic (doplaty paliwowe, itp)? Uzyskalam odpowiedz - ze to CENA CAŁKOWITA do zaplaty. Na drugi dzien zdecydowalam sie na ten wyjazd, rozmawialam z Pania cena byla nadal 2.150 zl razem z doplatami. Pani przyslala umowe podpisana przez biuro, w ktorej nadal byla ta cena, gdy juz ja odsylalam zadzwoniono do mnie, ze ZAPOMNIANO doliczyc doplaty paliwowe i jakies tam jeszcze, łacznie 590 zł od osoby. Mielismy leciec w 4 osoby, wiec kwota wyszla niezla. Gdy powiedzialam, ze musze sie chwile zastanowic, uslyszlam, ze prosze bardzo,ale za chwile moze oferta byc nieaktulna. Reasumujac zdecydowalam sie, bo jak to bywa juz sie rodzina na ten wyjazd napalila (bylo to 8 dni przed wyjazdem). Wiem,ze majac umowe w reku moglabym dochodzic swego, ale nie bylo juz czasu, a jeszcze trzeba bylo oddac paszporty do wizowania (Indie). Poniewaz wrocilismy zadowoleni - dalej z nimi nie walczylam, ale uwazam, ze sa to OSZUSCI majacy opanowane socjotechniki dzialania na klienta. PRZESTRZEGAM, PRZESTRZEGAM, PRZESTRZEGAM !!! Aha, gdzies czytalam w necie, ze jedna Pani miala z nimi podobne doswiadczenie - tzn. najpierw nizsza cena, potem wyzsza i naciski na podjecie decyzji w ciagu paru chwili - bo zaraz nie bedzie miejsc, wiec widze, ze moj przypadek nie jest odosobniony!!! UWAZAJCIE NA TEN PORTAL!!! ponizej link do tego tematu: forum.gazeta.pl/forum/w,622,84056287,84056287,traveligo_portal.html pozdr. i zycze milego urlopu, bo na Marsa naprawde warto! byłam w czerwcu br. - było SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Marsa el Alam z Traveligo 01.08.10, 20:35 Traveligo to nie biuro, to pośrednik. Odpowiedz Link Zgłoś
hudcigam Re: Marsa el Alam z Traveligo 03.08.10, 17:02 Wpadki się zdarzają w każdym biurze, to tylko ludzie. Tak czy siak czekam na posta o Marsie z Traveligo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Marsa el Alam z Traveligo 04.08.10, 09:40 No ale przecież, ciezko sie wypowiedziec o "Marsie z Traveligo", bo jak już było powiedziane, jest to posrednik. Na dole kazdej oferty masz informacje, jakie biuro faktycznie jest organizatorem (Neckerman, Orbis, Adriatyk itd itp). Oni tylko pośredniczą. To tak jakbyś zapytał/a o jakość wycieczek od Pani Basi, choć Pani Basia jest tylko sprzedawcą oferty Neckermana i Triady i nie ma totalnie wpływu na to co sie dzieje na samej wycieczce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hudcigam Re: Marsa el Alam z Traveligo 04.08.10, 23:48 już rozumiem, sory nie doczytałem Odpowiedz Link Zgłoś