Dodaj do ulubionych

Ile pieniędzy

14.09.10, 12:53
Wiem ze watek sie powtarza ale nic aktualnego nie znalazlam
Wybieram sie na tydzien do Hurgady opcja All nie zamierzam jechac do Luxoru, piramid zwiedzac nie potrzebuję, szkoda czasu ;]
Ew jakas skromna wycieczka na Kłady lub rejs statkiem mnie interesuje, wiec ile dolarow zabrac??
Obserwuj wątek
    • aeki Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 13:04
      bierz ile masz
    • biala_wrona Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 13:40
      zobacz artykuł na co należy uważać i jak kupować w Egipcie na portalu radzsobie.plradzsobie.pl/niezbednik/ceny-w-egipcie.html
    • kasian00 Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 15:15
      To jest chyba w miarę aktualny wątek?
      • wioska2009 Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 15:48
        Ale nie dotyczy mojej syt. bo nie mam zamiaru szalec i zwiedzac ;] wiec zadalam pytanie inne niz tamten autor,
        • aeki Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 16:44
          NIC NIE ZABIERAJ
          • gladi3 Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 17:44
            200 usd i starczy ci na wiele na tydzien,jak masz blisko do centrum miasta to zaoszczedzisz na taxi wiec jeszcze taniej,ta suma ci starczy spokojnie.
            • colcik1 Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 17:52
              ja nie wzięłam nic i mi starczyło ;)
              • monaga Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 18:16
                A ja własnie wzięłom nic i mi nie starczyło:-(
                • aeki Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 18:23
                  A JA wziolem nic i jeszcze mi zostało
            • kkk Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 18:49
              A po co 200 usd?? jak tylko quady i łódka?? haha to kosztuje po ok. 30 usd...
              Weź 100 jesli rzeczywiscie nie chcesz nic zwiedzac. osobiście odradzam te pseudo 'wycieczki' (quady, łódz, łódz ze szklanym dnem...) już lepiej pojechać na safari Abu Galum, koszt podobny a warto ;)
              • gladi3 Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 19:48
                qlady ok 30 usd i lodz to samo wiec z 200 zostaje 140 dol wiec jest to w miare ok suma dla 1 osoby nie wiadomo jak daleko ma do sakkali taxi tez kosztuje.200 bedzie ok
                • irhana Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 20:44
                  Tak z Ciekawości zapytam, bo było już dużo wątków z wyliczankami co za ile itd. czy w tych wyliczeniach nie byłoby dobrze wziąć pod uwagę ewentualnych wydatków np. na lekarza, leczenie? Wiem, że nikt nie lubi zakładać, że coś mu sie stanie- no ale to chyba troche bezmyślne prawda?
                  A potem się czyta, że matki nie maja na taxi żeby z dziecięciem jechać do szpitala (czy jakoś tak to było w którymś wątku) ;)
                  • sniegu1982 Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 20:53
                    rok temu 35 $ niby 4 wyspy giftun bylo calkiem fajnie tylko wszedzie pełno ludzi a quady to 30$, wez troszke wiecej bo jak bys miala zesmte to sobie chociaz kupisz laramit w hotelowej aptece wołali 5$ pozdrawiam
                  • gladi3 Re: Ile pieniędzy 14.09.10, 21:16
                    hotelowy lekarz bierze ok 100 usd ale zamawia sie lekarza z ubezpieczenia ktore posiadasz kupujac wycieczke wiec lekarz wliczony w koszta.
                    • malgonia1985 Re: Ile pieniędzy 17.09.10, 15:29
                      to akurat jest zależne od ubezpieczyciela bo ja akurat zawsze jak jechałam to była informacja że do 400 usd pokrywam z własnej kieszeni i zwracane są pieniążki po powrocie... osobiście uważam że bez szaleństw 200 usd tez jest ok bo niby szaleć nie chcesz ale zawsze coś skusi czasem chce się wyjść z hotelu na piwko czy jedzonko na miasto bo bywa że to hotelowe nie posmakuje itp. ale ogólnie na miejscu jest tanio. mimo to lepiej mieć ciut więcej niż później żałować :)
                      • malik12345 Re: Ile pieniędzy 17.09.10, 19:16
                        nie rozumiem osób które jada na zagraniczne wakacje z zamiarem oszczędzania.Jak cię nie stać to jedz nad jezioro 10km od domu.Nie potrafiłbym sobie wyliczać-7 dni więc 7 butelek pica , 4 wafelki , 4 razy dam bakszysz i wypale 1 szisze......pozal się Boże.Chyba jedziesz tylko po to by się pochwalić znajomym.Ale koleżanka słusznie zauważa , że choroby się nie wylicza i nie wybiera.A jak Ci się coś stanie to np ze złamaną nogą będziesz dymac do Polski bo nie będzie Cie stać na lekarza w Egipcie,a zemste będziesz leczyć liściem z palmy bo 5 funtów na Antinal już nie wliczyłaś
                        • wioska2009 Re: Ile pieniędzy 17.09.10, 23:20
                          malik12345 I na cóż Ci ten sarkazm!!
                          Pytam bo wole wszelki ewentualnosci( chociazby lekarza) wziasc pod uwage,
                          ostatecznie i tak zawsze biorę ciut wiecej bo wole byc przygotowana na kazda ewentualnosc, lepiej nosic niz sie prosic.
                          • malik12345 Re: Ile pieniędzy 18.09.10, 09:05
                            to po co zadajesz głupie pytania? Bierz tyle ile masz.Zawsze mozna przywieść to co zostanie i wymienic na złotówki lub zostawić na następną podróż.Zresztą Egipt to taki kraj , gdzie jeden kupując to samo co drugi zapłaci o połowe mniej,bo liczą się umiejętności handlowania
                            • bogusia7012 Re: Ile pieniędzy 21.09.10, 16:55
                              tak patrze na Wasze wypowiedzi... ludziki,,,mamy doświadczenie, przed wylotem tydzień,,, brać lacidofil i rutinoscorbin... ubezbieczenie od tak zwanej "zemsty Faraona" i ewentualnie katarku,, i brać podczas pobytu tam,,, zero problemu, pozdrawiam niedowiarków
    • annaszyb Re: Ile pieniędzy 23.09.10, 16:39
      Myślę, że najlepiej zapoznać się z cenami obowiązującymi w Egipcie. A potem samodzielnie wg. własnych potrzeb ocenić ile pieniędzy potrzeba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka