Dodaj do ulubionych

Zemsta faraona

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 09:53
Tyle juz przeczytałm o zemście, ale nadal nie wiem czym ona sie objawia, i
jak ja odróznic od krótkiej niedyspozycji zołądkowej. Czy jezeli zemsta juz
dopadnie to nie da sie ruszyc z pokoju? JAde na nurkowanie, i nie chciałabym
miec problemów z zoładkiem,bo cały dzień bede na łódce. Czy sa jakieś leki,
zeby temu zapobiec ( bo wiem ze trzeba uważać z jedzeniem warzyw i owoców
surowych i nie mozena pic wody innej niz mineralna). A jeśli zemsta juz
dopadnie, to jak długo trwa, czy to tylko biegunka, czy jeszcze bol brzucha,
wymioty gorączka. Dzkieki za wszystkie informacje. Pozdrawiam forumowiczów
Obserwuj wątek
    • Gość: dolores Re: Zemsta faraona IP: *.icpnet.pl 29.03.04, 11:09
      Zemsta faraona zaczyna sie roznie i obajwy tez ma rozne. czasami to tylko ostra
      biegunka, moga tez byc wymioty i ostre bole brzucha. najczesciej ja spotkalam
      sie z objawem burczenia w brzuchu i to dosc glosnego. jesli to sie zacznie to
      mozna juz brac leki. lek nazywa sie Nifuroksazyd (nazwa medyczna), w aptece w
      egipcie pros o antinal (nazwa handlowa). kosztuje ok. 5Le, trzeba wziac cale
      opakowanie 1 tabletka co 6 godzin. Zycze powodzenia na nurkowaniu.
      • Gość: karol Re: Zemsta faraona IP: *.polityka.com.pl 30.03.04, 13:35
        Nie dopadła mnie zemsta, ale przedsięwziąłem pewne środki:
        - mycie zębów tylko w wodzie mineralnej z butelki
        - unikanie surowych warzyw i owoców (czyli odstawienie sałatek), tylko gotowane
        lub smażone warzywa, a owoce te, które są obieralane ze skóry i robi się to
        własnoręcznie
        - zero, powatarzam, zero mleka, ci którzy nie mogli się powstrzymac przed
        płatkami na mleczku, najszybciej odpadali do WC
        - trochę alkoholu po kolacji w hotelowym lobby
    • Gość: andrzej Re: Zemsta faraona IP: *.espol.com.pl 30.03.04, 01:25
      nie ma reguły.
      może to być zwykły ból brzucha i "kontrolowane" rozwolnienie, a może ostra
      biegunka i piekielna gorączka.
      najważniejsze - nie przejmować się i cieszyć urlopem. jak ma Cię dopaść,
      dopadnie. moją żonę złapało w ciągu dnia i to było 6 godzin na trasie łóżko-
      ubikacja. ja mam żołądek jak struś i dałbym sobie głowę odciąć, że mnie ominie,
      a dopadło mnie po mleku (zachciało się płatków). 2-godzinny lekki ból brzucha i
      rozwolnienie. na drugi dzień (znowu mleko) - powtórka. potem spokój.
      faktycznie błyskawicznie pomaga antinal.
      niektórym (mnie też) pomaga regularne picie po posiłkach (przed też), ale to
      wynika chyba z tego, że jeżeli ktoś ma siłę, żeby pić w takim klimacie, to i
      zemsta dla niego niestraszna.
      generalnie - nie przejmuj się. będzie dobrze.
    • Gość: ella alkohol IP: *.europolgaz.com.pl 31.03.04, 12:45
      z koleżankami piłyśmy i przed wposiłkiem i po posiłku po ciut-ciut wódeczki
      • Gość: hania Re: alkohol IP: *.smrw.lodz.pl 31.03.04, 15:59
        mleka rzeczywiście nie piłam, owoce jedliśmy z mężem i nie dopadła nas zemsta.
        Objawy mogą być różne (tak samo jak biegunki w Polsce) od bardzo łagodnych do
        gwałtownych z licznymi wypróżnieniami i gorączką. Ogólnie nia ma sensu
        przejmować się przed - nie wszyscy muszą to przejść.
        A jeśli chodzi o Nifuroksazyd to co 6 godz po 2 tabl.
        • Gość: Kinga Re: alkohol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.04, 21:06
          Dziekuje wszystkim , za wiadomości, mam nadzieje, ze ta wiedza w praktyce mi
          sie nie przyda:)
    • atamanek Re: Zemsta faraona 31.03.04, 22:43
      Witam :)

Ostani moj pobyt w Egipcie, to prawie ciagle problemy zoladkowe, ale dalo sie
      zyc. Byly dni, kiedy duza czesc czasu spedzalam w okolicach wc, ale byly dni,
      kiedy normalnie funkcjonowalam z lekkimi zawirowaniami. Jadalismy na miescie, w
      roznych restauracjach, budzacych nasze zaufanie. Nikogo nie obwiniam za swoje
      dolegliwosci, to inny klimat, inne warunki dla naszego organizmu. Zjadlam kilka
      opakowan ichniego srodka, dostepnego w aptekach.
      Prawda jest jednak, ze moja kolega od pierwszego dnia wlaczyl w swoje menu
      alkohol i nie mial problemu z zoladkiem.
      • Gość: wojt Re: Zemsta faraona IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 02.04.04, 00:51
        Polecam Loperamid lek do nabycia bez receppty w Polsce 1 tabl na 12 godzin w
        silnych przypadkach 2 od razu działa momentalnie i likwiduje biegunke . Myć
        zeby w wodzie mineralnej o przy śniadaniu 50 albo setka wódki ale zakupionej w
        polskim sklepie wolnocłowym bron boze nie arabskiej jest okropna .
        • Gość: ania Re: Zemsta faraona IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.04.04, 10:40
          to prawda -najlepiej troszeczke wodeczki do glownych posilkow,polecila nam to
          nawet pani w biurze podrozy. mam nadzieje mnie to tez pomoze i nie zostane
          alkoholiczka he he
    • Gość: Kasia Re: Zemsta faraona IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 11:12
      ja codziennie piłam mleko do sniadania i ... i nic:) Jadłam owoce, desery,
      warzywka, ryby na miescie w restauracji gdzie jadali przeważnie miejscowi:)
      i ...i nic:) to zalezy od organizmu.
      • Gość: karol Do Kasi IP: *.polityka.com.pl 02.04.04, 15:08
        Odważna jesteś. ale też masz żołądek jak struś.
        • pc_maniac Re: Do Kasi 02.04.04, 15:23
          Ja nie mam żołądka jak struś, nie raczyłem się alkoholem, a w czasie drugiego
          wyjazdu jadaliśmy głównie na mieście (miastach - Luksor, Asuan, Hurghada) i nic
          nie było.
          • Gość: Kasia Re: Do Kasi IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 19:14
            Ja równiez nie mam zołądka jak struś:)) Tak jakos wyszlo, mialam szczęście:)
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka