Dodaj do ulubionych

Byłem w biurze podróży

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 09:43
Wczoraj u pośrednika chciałem wykupić rejs po Nilu + 7 dni pobytu. Pani z
Biura Podróży rozmawiała kilkakrotnie z przedstawicielką Exim Tours. W ciągu
45 minut otrzymała 4 różne ceny na ten sam program wycieczki, przy czym
ostatnia cena nie była wcale najkorzystniejsza dla mnie. Zastanawiam się nad
motywami działania przedstawicielki Exim Tours. Czy to niekompetencja, czy
może wprawka dla mnie w targowaniu się o ceny tak powszechne w Egipcie. W tej
chwili zastanawiam się czy lecieć do Egiptu, czy może pojechać w Bieszczady
bo też tam jeszcze nie byłem.
Obserwuj wątek
    • Gość: olenka1 Re: Byłem w biurze podróży IP: 213.134.130.* 30.03.04, 09:53
      Byłam z Eximem w Egipcie na Nefretete II w marcu. Byłam też w Bieszczadach.
      Jeżeli miałabym radzić to pojechałabym do Egiptu, bo pomimo faktu że wróciłam
      już 10 dni temu to ciągle tam jestem. Robi ogromne wrażenie. Rada tydzień
      leżenia na plaży lepszy jest w Sharmie.
      Pozdrawiam
      • Gość: ARA Re: Byłem w biurze podróży IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 10:13
        Ja planowałem do Egiptu ale te różne ceny w ciągu 45 minut mnie sfrustrowały.
        • Gość: Michal Re: Byłem w biurze podróży IP: *.net 30.03.04, 10:18
          To jednak jedź w Bieszczady.
          W Egipcie w ciągu 45 minut od każdego sprzedawcy w ciągu 45 minut usłyszysz 20
          różnych cen, jeśli tak długo z nim wytrzymasz.

Pzdr.
          Michal
          • Gość: cs Re: Byłem w biurze podróży IP: 195.215.5.* 30.03.04, 10:23
            No to zobacz w innym biurze
          • Gość: ARA Re: Byłem w biurze podróży IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 11:13
            W Egipcie jak sądzę sprzedawca chce sprzedać drogo a kupujący chce jak
            najtaniej i cała dyskusja ma na celu wypośrodkowanie ceny. Natomiast
            zaproponowane mi ceny były jak kursy walut, raz w dół, raz w górę. Na końcu
            stwierdzono, że ceny oferowane na stronie www.eximtours.com.pl są nieważne.
            A ja naiwny chciałem zapłacić cenę katalogową podaną na stronie www
            umniejsznoną o 8% za wpłatę przed 31 marca 2004. O tych 8% wyczytałem w
            katalogu Eximu na lato 2004 strona 6.
            Pozdr.
            Naiwny ARA.
            • Gość: Michal Re: Byłem w biurze podróży IP: *.net 30.03.04, 11:35
              A Egipcjanie w ogóle nie wystawiają cen i nikt sie na nich nie skarży.

Michal
            • Gość: olenka1 Re: Byłem w biurze podróży IP: 213.134.130.* 30.03.04, 11:38
              To rzeczywiście może byc obdobinę denerwujące. Pamiętaj jednak że i tak musisz
              wziąc ze soba dodatkowo jeszcze 400 - 500 USD. Mam nadzieję, że ten incydent
              nie nastroi cię podejrzliwe do całej imprezy i pojedziesz do tego pięknego
              Egiptu. Ale jeżeli masz jechać i podejrzewać że cię ktoś okrada, oszukuje
              lub ..., to jedź w Bieszczady. Z mojego doświadczenia na objazdówce z Eximem
              wynika, że najgorsze co może się przydarzyć to współwycieczkowicze, którzy
              wiecznie narzekają, dziamgają i psują wypoczynek innym.
              Pozdrawiam
              • Gość: ARA Re: Byłem w biurze podróży IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 12:01
                Mam świadomość, że tam w Egipcie potrzeba jeszcze trochę kasy. Tym bardziej, że
                chciałbym tam trochę posnorkować i pozwiedzać. Wiem również, że mentalność
                Arabów jest inna i tam postaram się dostosować a także niewybrzydzać na
                błachostki. W czasie ostaniego pobytu wraz ze znajomymi w Turcji mieliśmy widok
                z okna na śmietnik,zepsuty prysznic i radio, wadliwą klimę. Pomino tych usterek
                reklamacji po powrocie nie składaliśmy. Nie jesteśmy więc upierdliwi.
                Natomiast w Polsce oczekuję od Biura Podróży jasnych i czytelnych działań.
                • Gość: Michal Re: Byłem w biurze podróży IP: *.net 30.03.04, 12:03
                  Jedź w Bieszczady

Do tego nie potrzebujesz biura podróży

Michal
                • Gość: Olenka1 Re: Byłem w biurze podróży IP: 213.134.130.* 30.03.04, 12:12
                  Witam,
                  Ciszę się że nie należysz do opisanej przeze mnie grupy turystów-kaczek. Tak
                  więc zapomnij o sprawie czterech cen za jeden i ten sam produkt i kup go w
                  cenie piątej i jedź i ciesz się Egiptem, bo ten kraj jest po prostu piękny
                  zarówno w wymiarze przyrodniczym jak i kulturowym. Powodzenia. Namawiam
                  serdecznie na Egit (ale Bieszczady też są piękne, szczególnie jesienią).
    • Gość: cs Re: Byłem w biurze podróży IP: 195.215.5.* 30.03.04, 13:29
      Taka amatorszczyzna to mogla miec miejsce 20 lat temu, ale dzisiaj, na progu
      EU, trzeba nauczyc sie paru rzeczy - mam na mysli sprzedawcow.

Ja kupilem swoja wycieczke telefonicznie w Warszawie, wyliczona cena z rabatem
      zgadzala sie co do zlotowki z cena na internecie, a do tego otrzymalem drugi
      rabat dla stalego klienta.
      Placac po 3 dniach w filli w Bydgoszczy cena rowniez zgadzala sie dokladnie z
      cena uzgodniona przez telefon.
      To biuro, to o dziwo - Triada.
      • Gość: Michal do cs IP: *.net 30.03.04, 13:40
        A dzisiaj w nocy jakiś jełop napisze ,że jesteś pracownikiem Triady.

Michal
        • Gość: cs Re: do cs IP: 195.215.5.* 30.03.04, 14:24
          Mozliwe, ale na szczescie moj IP wyklucza to calkowicie :)
          po prostu pojechalem kiedys przypadkiem z Triada, a ze mi sie spodobalo,
          pojechalem drugi raz, a teraz 3 raz.
          Jak sie zawiode, to pewnie zmienie biuro, ale na razie... jak sie czyta forum,
          to wlasciwie kazda firma ma wpadke chociaz raz.
          • Gość: Michal Re: do cs IP: *.net 30.03.04, 14:56
            twój IP niczego nie wyklucza, bo i nie może tak jak nie może twój monogram .
            Nifrasobliwie nawiązałem do paru wątków z poprzednich dni. Nie traktuj tego
            osobiście
            Pzdr.
            Michal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka