Dodaj do ulubionych

Fakultety z Hurghada enterpol

26.09.10, 10:49
Witam. Wlasnie wrocilem z 2 tyg. pobytu w Egipci i mimo wielu perypetii ktore mi sie przytrafily w ciagu calego wyjazdu chcialbym wspomniec tylko o mojej wspolpracy z miejscowym biurem El Karnak w ktorej pracuje polka pani Ania. (www.hurghada.enterpol.pl). Chcialbym zaznaczyc ze nie chce nikomu robic antyreklamy, chce napisac to ja najbardziej obiektywniej a wnioski niech wyciagnie sobie kazdy sam. No to zaczynamy...
Wybrałem wraz z narzeczona w pierwszym tygodniu pobytu nastepujace wycieczki fakultatywne po rozmowie telefonicznej z panią Anią: Środa-Mega Safari, piątek-nurkowanie z polska baza, niedziela- giftun. Zaczynajac od srody zbiurka byla na godzine 12:10. Jeep przyjechal po nas po poltora godzinnym spoznieniu, ale z perspektywy wyjazdu ciesze sie ze wogle przyjechal bo pozniej bylo juz tylko gorzej. Wiadomo jak to w egipcie-5 minut czekania oznacza godzine, a ze moze ktos jeszcze przyjedzie po was znaczy idzcie do hotelu bo nikt po was nie przyjedzie.. Nastał piątek czyli nurkowanie. O umowionej godzinie czekalismy pod wyznaczonym miejscem pod hotelem ponad 2 godziny-nie przyjecal nikt.. zdenerwowani od samego rana humor nam sie nie poprawil juz do wieczora.. Po wielu przeprosinach pani Ani przelozylismy wycieczke na sobote (niby wzieli przez przypadek kogos innego z hotelu-dziwne bo jak ktos z wycieczek przyjezdza to podaje nr pokoju zeby nie pomylic osob no ale widoczniej pani Ania widziala lepiej. Dodam jeszcze ze na nurkowanie czekal z nami rowniez inny polak ktory sie rowniez nie doczekal). W sobote rowniez jestsmy o 8.10 i zgadnijcie co? po 2 godzinnym czekaniu nikt nie przyjezdza- w mega nerwie wracamy do pokoju, lecz po 15 minutach cud-dzwoni telefon pokojowy ze ktos od nurkowania czeka na nas-okazalo sie ze bylismy ostatni wraz z jednym polakiem z hotelu jungle-po prostu zapomnieli o nas chociaz pani Ania zarzekala sie ze osobiscie dopilnuje by wszystko bylo na tip top-spoznieni dzieki bogu dotarlismy na nurkowanie-lodka czekala tylko jeszcze na nas :). W niedziele giftun pani
Ania wrecz przysiega ze bedzie nadzorowac zeby ktos po nas przyjechal. 8.10 niedziela rano, czekamy juz znowu sandardowo 2 godziny zaduzo jak debile na ulicy po godizie 10 w szale wracamy do pokoju by napisac milego smska pani Ani... znowu ta sama gadka ze cos sie zesralo ze ktos zapomnial ze to ze tamto ale po chwili piosze ze sam wlasciciel biura osobiscie nas odbierze w ciagu 10 minut (aha znam juz te egipskie 10 minut) a jak czekamy ponad godzine znowu nikogo nie ma ponowanie wracamy dopokoju by napsiac smska z pdoziekowaniem.. pani Ania sciemnia ze zatrzymala szefa policja..a po chwili ze go zle zrozumiala ze nie zatrzymala go policja ze zle go zrozumiala ze szef czeka na nas w holu czy mamy ochot jeszcze jechac... juz bylem ostrozny sam odrazu pobieglem do hotelu by nie fatygowac narzeczonej ktora miala serdecznie wszystkeigo dosc. Wbiegam do holu io zgadnijcie co? nikogo nie ma. na ulicy rowniez nikt nie czeka.. haha pani Ania zmieszana nie wie cosie dzieje przeprasza milipon razy z nadzieja bym nie opisal tej sytuacji na forum ale nic z tego. Podkreslam niech kazdy wyciagni wnioski sam. Jak wycieczki dochdozily do skutku to bylo naprawde fajnie i zgodnie z opisem w dodatku za 50% ceny rezydenta. Wiem ze niektorzy napsiza a ja bralem 4 wycieczki i wszystko bylo idealnie dlatego podkreslam kazdemu zdarzaja sie wpadki moja wspolpraca wygladala w taki sposob TWOJA nie musi, ale najgorszemu wrgowi nie zycze by przezyl to co my na wymarzonych wakacjach to naprawde w pewien sposob popsulo nam wakacje... Pozdrawiam wszystkich

P.S-wrocimy do Egiptu na kursy nurkowe-zakochalismy sie w morzu czerwonym, szkoda niestety ze nie w Egipcie..
Obserwuj wątek
    • pawelmartyna Re: Fakultety z Hurghada enterpol 26.09.10, 10:53
      A jezeli chodzi o fakultety to w dupie mam ze przeplace-biore u rezydenta i przynajmiej mam WIEKSZA pewnosc ze gdziekolwiek pojade.. ;]
      • egiptosek Re: Fakultety z Hurghada enterpol 26.09.10, 12:04
        pawelmartyna napisał:
      • miriam_73 Re: Fakultety z Hurghada enterpol 29.09.10, 17:58
        Pawełmartyna - sprawa zasadnicza - szukać bezpośrednich organizatorów, a nie posredników, przynajmniej jeśli chodzi o takie rzeczy jak nurki :)
    • ania_21212 Re: Fakultety z Hurghada enterpol 29.09.10, 17:25
      Witajcie. Oczywiscie macie prawo do napisania co Wam sie podoba a co nie(ja nigdy nie mowilam Wam, zebyscie nie pisali na forum- jesli chcecie mozecie napisac rowiez na mojej stronie ona jest po to zeby pisac co sie podobalo a co nie!!!Tak jak napisaliscie wpadki sie zdarzaja choc w Waszym przypadku bylo ich naprawde sporo- nigdy tak sie zdarzylo.
      Z powodu pobytu w szpitalu mialam utrudniony kontakt ale to w niczym nie przeszkadzalo.szef tez zawinil.Teraz przed kazda rezerwacja potwierdzam sms-owo oraz dzwonie czy na pewno jest wszystko zarezerwowane.Wpadki zdarzaja sie niezwykle rzadko.Prosze!! prawie wszyscy maja telefony jesli busa nie ma do 10min nie czekac 2 godziny -pisac od razu sms-a do mnie.Ja wtedy wszystko moge zrobic; zawrcoic busa(gdyby ten odjechal), zarezerwowac taxwke itp.
      Pozdrawiam.ania
      • mikkka30 Re: Fakultety z Hurghada enterpol 29.09.10, 17:47
        witam!

ja korzystałam kilka lat z rzedu z usług tego biura i ani razu nic sie nie przytrafiło:)
        Namiary podaję także znajomym ktorzy wyjeżdzaja do Hurghady i takze nic złego ich nie spotkało Kilka razy bus spózniał się 10-20 min ,ale wiadomo ,ze to Egipt i trzeba przymknąć oko. Zadzwoniłam do Ani i bus rzeczywiście był za pare minut. To że bus się spóznia to też nie raz jest nasza wina bo wystarczy ze spoznimy się 5 min,w innym hotelu ktoś spozni się 10 min to ten w ostatnim hotelu poczeka sobie troszkę:(.Raz czekalismy za kimś w jungle 30 min(kierowca dzwonił do pokoju).Ja ponownie bede w Hurghadzie w lutym i na pewno skorzystam z usług tego biura ,a dla niezadowolonych pozostaja te same wycieczki u rezydenta tyle tylko,ze 2 razy drozej.( Dla nie wtajemniczonych dodam,ze wycieczki od rezydenta organizuja te same biura co dla miejscowych i nie raz sie zdarza że w busie jadą osoby od rezydenta i miejscowych biur)
        pozdrawiam i zycze udanych wakacji
        • arturo63 Re: Fakultety z Hurghada enterpol 29.09.10, 18:28
          Ja tez korzystalem z wycieczek od Ani i bylem zadowolony w 100% i napewno jeszcze powtorze jakies wypady w hurghadzie jak bede ,pozdrawiam Anie choc napewno i tak moja twarz juz zapomniala hehe
    • msa1 Re: Fakultety z Hurghada enterpol 29.09.10, 20:45
      Bardzo dobrze że opisałeś tą sytuację bo mieliśmy skorzystać z ich usług. Co do wypowiedzi przedmówców o zadowoleniu z fakultetów... na pewno znajdą się osoby w przypadku których wszystko poszło gładko założę się że jest ich większość, ale to nie jest wyjazd do cioci na dziłkę żeby ryzykować i łudzić że w moi przypadku będzie inaczej. Zrozumiałbym gdyby to było raz, ale kilka razy w przypadku jednego klienta to już przegięcie. Niech zaczną szanować swoich klientów(a zwłaszcza rodaków), i zrozumieją że wielu z nas cieżko pracuje na taki wyjazd i chciałaby odpocząć od całego świata a nie martwić niekompetencją baranów.
    • mikkka30 Re: Fakultety z Hurghada enterpol 29.09.10, 23:24
      A dla mnie ta sprawa troszkę smierdzi,bo korzystalo ode mnie naprawde sporo osob i nikt nie narzekal a tu 3 wycieczki i na wszystkich 3 wtopa? Troszke dziwne-a moze to konkurencja dolki kopie? Niestety taka jest nasza mentalnosc ,że jak sie komuś uda to trzeba mu troszke ten interes ukrucić. Do Kairu wycieczke kupilam u rezydentki ,autokar spoznil sie 40 min ,przewodnikiem byl Egipcjanin mowiacy po polsku( kali byc). W drodze powrotnej autokar sie popsul :( czekalismy ponad 2 godziny ,az przyjedzie nowy .Nie mialam pretensji bo wiedziałam,że to Egipt i takie rzeczy to tu standard. Kazdy ma prawo wyboru! Ja wybieram wycieczki z miejscowymi,bo nie pozwolę się okradac z zarobionych pieniędzy rezydentowi,a Wy decydujcie sami!
      Dla mnie Ania to sympatyczna osoba, z ktora nigdy nie miałam kłopotów
      pozdrawiam
      Monika z Poznania
      • pawelmartyna Re: Fakultety z Hurghada enterpol 30.09.10, 08:27
        A ja nigdy nie napisałem ze Ania jest niesympatyczna mimo tego calego ambarasu uwazam ze jest przemila osoba i naprawde komunikacja z nia to byla sama przyjemnosc. Z wielkim bulem pisalem tego posta ale uwierzcie czekajac na ulicy na 2ga wycieczke nawet nie pisalem smsa bo wszystko mialo byc MONITOROWANE i na 100% sprawdzone ze tym razem nas zabiora, wiec sobie powiedzialem ze jak nie wypali to opisze to na forum zeby inni nie tracili rowniez nerwow tak jak robilem to ja.wycieczka nie wypalila znaczy wypalila bo zostala przelozona na nastepny dzien mysle ok nie bede mieszal w opiniach zobaczymy jak giftun- no i nie zobaczylem a bardzo mi na tym zalezalo-wiec tak jak postranowilem opisalem cala moja przygode z enterpolem. Owszem zdaje sobie sprawe ze sa osoby ktore mialy wszystko dopiete na tip top wspolpracujac z Ania-wkoncu wybierajac lokalnego operatora wzorowalem sie na niczym innym jak waszych opiniach!! Jednak sami zauwazcie.. u was bylo ok.. a u mnie 3 razy pod rzad nie! I sama to Ania przyznała, wiec prosze nich ktos mi nie pisze ze ta sprawa smierdzi. Wybor nalezy do was. Ja zostalem poniekad wystawiony i nie powiedzialbym ze to byla wina dokonca ze mna bo nie pisalem po prostu TYM RAZEM sama Ania miala dopilnowac by bylo ok. Trudno zaluje tylko ze nie zobaczylem giftun ale nic straconego- bede musial ponownie odwiedzic hurghade :))
        • pawelmartyna Re: Fakultety z Hurghada enterpol 30.09.10, 08:30
          i przepraszam za bledy ortograficzne...
          • egiptosek Re: Fakultety z Hurghada enterpol 30.09.10, 08:49

• pawelmartyna Re: Fakultety z Hurghada enterpol 30.09.10, 15:08
              dzieki egiptosek za wyrozumialosc, dokladnie tylko opisalem co bylo kazdy zrobi jak uwaza pomyslalem ze choc tyle jestem winien temu forum w zamian za czerpane informacje przez pol roku wstecz. Generalnie wyjazd byl bardzo udany niestety obfitujacy w przykre okolicznosci ( polamany telefon komorkowy, rozbita lustrzanka, smiarc bliskiej osoby w rodzinie, te nieszczesne fakultety, czekanie tuz po przyjezdzie w recepcji ponad 4 godziny bo rzekomo miejsc nie bylo-przyjechal glowny zarzadzajacy z sunfun z hurghady pokoje natychmiast sie znalazly plus wycieczka gratis na rafy-wporzadku sie sunfun zachowalo, i wiele innych)po prostu jakies fatum nas przesladowalo. Marina zwiedzona rzeczywiscie bardzo europejsko, jachty wprawiaja w osłupienie, ludzie przyjaznie nastawieni lecz namolni (uroki egiptu). Bylo sporo rowniez zabawnych momentow. Generalnie wyjazd udany nie zalujemy zadnej zlotowki, planujemy powrot by przejsc kursy nurkowe i uczestniczyc w safari nurkowych- chyba odnalezlismy nasza wspolna zyciowa pasje :)
              • egiptosek Re: Fakultety z Hurghada enterpol 30.09.10, 15:21

• pawelmartyna Re: Fakultety z Hurghada enterpol 30.09.10, 18:32
                  No dokladnie i sharm bedzie :)
                  • egiptosek Re: Fakultety z Hurghada enterpol 30.09.10, 20:48

• kxjp A ostrzegałem... 30.09.10, 22:48
      Na początku września, po powrocie z Hurghady, ostrzegałem, że z tym biurem miałem niemiłe przygody.
      • pawelmartyna Re: A ostrzegałem... 01.10.10, 15:19
        Do kogo jak do kogo ale do Ciebie napewno zwroce sie o pare cennych rad ;) a co do tego ze ktos ostrzegal-prawda czytalem twego posta ale wyszedlem z zalozenia ile pozytywow tyle negatywow jak to w zyciu- pozatym nieslusznie oskarzyles troche Anie bo mi jasno zakomunikowala ze na wycieczkach placilem w trakcie wykazalem wiecej zaufania w jeepie przed safari dalem arabowi kase i wszystko bylo ok wiec byles w lepszej sytuacji bo mogles smialo jechac i nastepnego dnia rowniez dzwonili po ciebie na nurkowanie wiec rzeklbym ze to nawet wina lezy po twojej stronie w tym konkretnym przydaku ;]
        • kxjp Re: A ostrzegałem... 01.10.10, 20:51
          no prawda, ale byłem z dziećmi, córeczka bardzo mała jeszcze, wtedy takie podpuchy nie wchodzą w grę, człowiek chroni rodzinę
          • pawelmartyna Re: A ostrzegałem... 02.10.10, 10:06
            doskonale cie rozumiem i popieram. W takim przypadku przezorny ubezpieczony. Pozdrawiam!
    • annmagmar Re: Fakultety z Hurghada enterpol 02.10.10, 12:06
      przykro mi, że tak Wam się wycieczki nie udały, bo podczas mojego pobytu w Hurghadzie korzystaliśmy z usług biura Ani i wszystko od kontaktu do ostatniej minuty wycieczek było wspaniałe! Za niedługi czas wybieramy się znowu do Hurghady i rezerwuję wycieczki u Ani.
      Wpadki zdarzają się każdemu - największym biurom podróży i malutkim biurom z fakultetami... Szkoda, że Was spotkało to 3 razy - najwyraźniej fatum ALBO... Hurghada chciała Was powitać jeszcze raz ;-)
      pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka