jakub987 04.12.10, 10:16 Proszę o opisy z wejścia na tę górę.Chcę na nią wspiąć się w lipcu 2011. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janan2 Re: Góra Synaj 04.12.10, 13:51 Poszukaj! Jest tego dużo!!! Tu na forum.No i jak się już wreszcie "wypniesz" czy tam wespniesz się,to opisz wrażenia.Każdy odbiera bindywidualnie,mile widzianw fotki.Nie zapomnij kocyka i policzyć schodków.Wspomnienia mile widziane,Zawsze ktoś poczyta,no i może akurat twoje będą w sam raz.Póki co,poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Góra Synaj 04.12.10, 14:13 Tak jest. Janan dobrze gada... Ja tez poczytam chętnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Góra Synaj 04.12.10, 14:27 No i qrna znowu wybiera się!!!Do lipca trochę czasu zostało.No bo zanim napisze,albo inna wena przyjdzie jak wreszcie już mu wyjdzie,to zejdzie.Pewno znowu się nie załapiesz czekając na relację z pierwszej ręki.Qżwa a może już góra nie ta! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Góra Synaj 04.12.10, 15:42 No qurna ja sie zawsze gdzies wybierami.. Wiosną na Rejs po Nilu .. a w wakacje chyba sobie Egipt odpuszcze i pojade gdzies indziej... Hiszpania, Grecja albo cos koło tego :)).. Kreta mi sie podoba :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ula_25 Re: Góra Synaj 05.12.10, 21:48 Witam, mam opis wejścia na Synaj na przełomie lipca i sierpnia na moim blogu + fotografie. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
jakub987 Re: Góra Synaj 06.12.10, 16:50 Bardzo dziękujemy. Na taki opis właśnie czekaliśmy. Pozdrawiamy- Ania i Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
ula_25 Re: Góra Synaj 06.12.10, 22:06 Nie ma sprawy, polecam się na przyszłość :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Góra Synaj ciekawy wątek 06.12.10, 19:19 forum.gazeta.pl/forum/w,622,56137454,,Gora_Synaj_czy_Jabal_Al_Lawz.html?v=2 kiedyś zastanawiałem się czy G Synaj to TEN Synaj byłem, zobaczyłem i dalej nie wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Góra Synaj ciekawy wątek 06.12.10, 19:37 a tu moje fotki z zimowej wyprawy na Góre na szczycie było -5 st C fotoforum.gazeta.pl/5,2,dariusznow,26.html Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak48 Re: Góra Synaj ciekawy wątek 07.12.10, 08:28 Jeżeli nie będzie ci to przeszkadzało , weź ze sobą do plecaka własną latarkę i jakieś okrycie , na górze jest chłodno , koce tam oferowane są brudne i śmierdzą , a w dodatku drogo sobie liczą . Góra Mojżesza to nie żadna wspinaczka , taki trochę trudniejszy spacerek . Z powrotem zejdź (jeżeli będziesz mógł) innym szlakiem (trudniejszym) , piękne widoki . Odpowiedz Link Zgłoś
jakub987 Re: Góra Synaj ciekawy wątek 07.12.10, 20:15 Dziękuję za informację na temat Góry Synaj. Czy sandały na te wspinaczke wystarczą?Wszak należy liczyć sie z limitem bagażu.Jak długo trwa wspinaczka? Pozdrawiamy Ania i Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
egipt65 Re: Góra Synaj ciekawy wątek 07.12.10, 20:58 Z parkingu przy klasztorze Św. Katarzyny na sam szczyt maszeruje się dobre 3 godziny. Po drodze jest kilka odpoczynków w prymitywnych punktach gastronomicznych, gdzie można wypić coś ciepłego. Osobiście nie polecam sandałów z dwóch powodów. Można sobie nieźle stopy poobcierać i najzwylklej zmarznąć. Na szczycie temperatura potrafi spaść w okolice zera, a nawet niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak48 Re: Góra Synaj ciekawy wątek 08.12.10, 14:04 Najlepiej jakieś wygodne adidasy , lub buty górskie . Odpowiedz Link Zgłoś