Dodaj do ulubionych

Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada.pl

18.04.04, 09:45
Hej, czy ktoś korzystał w Hurghadzie z wycieczek organizowanych przez Sonię ?
(kontakt ze strony www.hurghada.pl)
Jak wrażenia ?
Obserwuj wątek
    • Gość: turista Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: 62.135.62.* 18.04.04, 12:36
      pani sonia od poczatku ladnie mowiac wprowadza ludzi w blad.na jej stronie jest
      napisane ze wszystkie wycieczki maja taki sam program narzucony przez egipskie
      ministerstwo turystyki.PROSZE PANSTWA JEST TO KLAMSTWO.jej chodzi o to zeby u
      niej wszyscy kupowali wyciczki i niszli do innych biur.skoro wszystkie
      wycieczki maja taki sam program to rozni je tylko cena.jeszcze raz
      powtorzeJEEEEEST TO KLAMSTWO. wycieczki moga miec dowolny program.np: 2 lub 3
      dni w kairze, 2 lub 3 dni w luksorze z roznymi programami.PANI SONIA
      KLAMIE.moze to sprawdzic kazdy.zapytajcie sie jej gdzie miesci sie jej
      biuro ,zeby w razie jakiegos nieszczescia miec gdzie zglaszac swoje
      roszczenia.otorz takiego biura pani sonia nie ma. w egipcie pracuje na czarno.
      • flightins Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada 18.04.04, 12:45
        NO to akurat nie jest probleme dla mnie czy ministerstwo narzuca czy nie.
        Ja chce sie dowiedzieć, czy można polegać na tych wycieczkach, bo spotkałem się
        z róznymi opiniami, chociaż w większości były to opinie pozytywne.
        A to czy w tak błahej kwestii jest napisana prawda czy nie to juz nie mój
        problem.
        • Gość: turista Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: 62.135.62.* 18.04.04, 12:59
          stary jak ktos na swojej stronie na samym poczatku wypisuje klamstwa to sam sie
          zastanow czy zaufasz takiej osobie.
          co do opini jedni narzekaja inni sa zadowoleni z byle czego.
          takie moje zdanie
          jeszcze raz powtorze wycieczki moga miec dowolny program .jak bedziesz chcial
          spedzic 3 dni w luksorze i 4 w asuanie to nie ma problemu i ministerstwu nic do
          tego.ja po prostu nie lubie jak ktos klamie i chcialem to sprostowac.
          • flightins Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada 18.04.04, 13:04
            ale ja ci mówię, że mi nie chodzi o program dłuższy i jakiś nietypowy.
            w 100 % pasuje mi program zaproponowany na stronie Sonii, wiec chce spytać
            forumowiczów - kto był na takiej wycieczce i czy wszystko było w porządku.
            Robisz raban nie wiadomo z czego , skoro to naprawde niewielka różnica czy
            ministerstwo daje program czy Sonia - ważne , że mi to odpowiada.
            Wielkim kłamstwem nazywasz coś, co może jest prawdą, tylko jest to źle ujęte -
            może chodzi o to jakie zabytki mają się znaleźc w planie wycieczki np. do
            Luksoru.
            Wyluzuj.
            • pc_maniac Do Turisty 18.04.04, 14:26
              Nie wnikam tu w szczegóły typu, czy masz rację, czy nie (choć z tego co sam
              wiem Ministerstwo Turystyki faktycznie w Egipcie narzuca programy i jeśli są
              jakieś mofyfikacje, to przewodnik robi je na własną rękę i odpowiedzialność, co
              może się wiązać z kłopotami dla biura - finansowymi).

Niestety chciałem tutaj poruszyć inną rzecz:
              SONIA nie ma swojej strony i ngdy jej nie miała, Więc napisz o jakiej stronie
              piszesz.

Serwis www.hurghada.pl był zawsze i z tego co wiem, nadal jest serwisem
              Agnieszki Pikulskiej, więc jeśli piszesz o Sonii, to podawaj prawdziwą
              informację, że jest tam jedynie reklama Sonii, a nie podważaj wiarygodności
              serwisu jako całości.

Z góry dziękuję za uściślenie przez Ciebie swojej wypowiedzi.
              • Gość: rezydentka Re: Do Turisty IP: 213.212.203.* 20.04.04, 01:17
                Misisterstwo Turystyski nie ma zadnego wplywu na nasze programy. Ani nikt inny.
                Biuro samo sobie takowe uklada. Przykladem - wycieczki Exim Luksor 2 (np.
                zamiast standardowej Doliny Krolow, Karnaku i swiatyni krolowej Hatszepsut -
                m.inn. swiatynia Madinat Habu Ramzesa III, Swiatynia Luksorska, Muzeum
                Luksorskie) i Kair 2. To sa zupelnie inne programy, niz standardowo oferuja
                biura podrozy.
      • Gość: egipcjanin Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: 213.212.195.* 18.04.04, 15:56
        ma pan swieta racje, tylko pani sonia potrafi klamac,dziekuje za szczerosc
      • pipipipi Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada 18.04.04, 17:08
        a z ciebie turista jak ze mnie rezydent ;P

stukasz z tego egiptu co najmniej od lutego. wyrazasz swe opinie wprowadzajac
        ludzi w blad, ze niby ktos gogoś oszukal, a ktos nie ma licencji.

wez sie lepiej do roboty, zadbaj o turystow przebywajacych w egipcie a nie
        glupoty tutaj wypisuj.
      • pipipipi do turisty 18.04.04, 17:11
        a ty turista troche wyluzuj. stukasz z egiptu przynjajmnie od poczatku lutego.
        z ciebie taki turista jak ze mnie np. rezydent.

wez sie lepiej do roboty, zadbaj lepiej o polskich turystow przebywajacych w
        egipcie.
    • Gość: fabryka_alabastru kryptoreklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 14:39
      Od tego wątku z daleka jedzie kryptoreklamą. Co pewien czas pojawia się
      podobny. Charakterystyczne jest to, że autorzy zawsze podają jakiś namiar na
      przewodnika - a to link to strony, a to numer telefonu :)
      • pc_maniac fabryka_alabastru - kryptoidiota 18.04.04, 14:46
        Jesteś kryptoidiotą ;o)

Jeśli weźmiesz pod uwagę, że każdy kto był w Egipcie, był tam z jakimś biurem,
        oraz był na wycieczkach fakultatywnych również z ajkimś biurem, to każde
        wspomnienia będą "kryptoreklamą".

Zaś pytanie osoby, która się tam wybiera, czy warto wykupić wycieczkę z kimśtam
        będzie "kryptopytaniem".

Można spokojnie dojść do wniosku, że jesteś "kryptospecjalistą"
        od "kryptosensacji".

A tak na poważnie, od tego jest forum, żeby zasięgać języka, czy Ci się to
        podoba czy nie. NA TWOIM FORUM nie będzie krypt, więc załóż go i przenieś się
        tam, zamiast węszyć tutaj teorie spiskowe dziejów.
        • Gość: fabryka_alabastru do pc_maniaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 16:13
          Nieco kłóci się z logiką fakt, że imputując mi fiksację umysłową, jednocześnie
          sam jestes świetnym przykładem promotora zaprzyjaźnionego "biura podróży"*). O
          ile twą bezczelność można sobie po części wytłumaczyć pewnym zasiedzeniem na
          forum, to nie wiem doprawdy czym należy tłumaczyć prawione przez ciebie
          impertynencje?
          Oj popraw się mój panie.
          ____
          *) www.egipt.republika.pl/
          • pc_maniac Do Fabryki Alabastru 18.04.04, 17:25
            Gość portalu: fabryka_alabastru napisał(a):

> Nieco kłóci się z logiką fakt, że imputując mi fiksację umysłową,
            jednocześnie
            > sam jestes świetnym przykładem promotora zaprzyjaźnionego "biura podróży"*).
            O

O, to jakaś nowa ciekawostka. wWitryna www.egipt.republika.pl jest własnością
            biura podróży, więc można by bardziej napisać, że to ta witryna promuje mnie.
            Zaś co do zaprzyjaźniania, w przypadku sprzedania czegokolwiek nie twierdzi
            się, że od samego faktu sprzedaży automatycznie następuje przyjaźń.
            Jeśli zaś chodzi o promowanie przeze mnie jakiegoś biura, to proszę o jakis
            przykląd, bo jak na razie to jedynie w przypadku www.egipt.republika.pl w
            jednym miejscu znajduje się link promujący moją dawną witrynę (nie zaś biuro).
            • Gość: kombinat_alabastru wystarczy kliknąć w link... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 17:39
              ...o niewinnie brzmiącym tytule "SERWIS "EGIPT - wszystko o ... zaprasza!" a
              pojawi sie... FORMULARZ ZAMÓWIENIA!!! :D

To już nawet nie kryptoreklama tylko zwykła nachalność, panie kolego.

:)
              • Gość: pracownia_alabastr szach i mat, kolego pc :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 17:49
                nie przejmuj się, lekcja pokory wyjdzie ci tylko na zdrowie :)
              • pc_maniac Do Thrust Alabastru ;o) 18.04.04, 17:53
                To jakie treści na WŁASNYM serwisie i na jakich jego stronach zamieszcza jego
                właściciel mnie nic do tego.

Ja, zanim zmienil właściciela, poświęciłem treściom tam zawartym 6 miesięcy
                mojego życia. I chodzi mi tutaj o tworzenie reklamy starożytności, historii
                samego Egiptu, zdjęć, poradnika dla turystów, wspomnień.
                Ty jedynie widzisz w tym serwisie reklamę, inni widzą dużo więcej i chwała im
                za spostrzegawczość, Tobie zaś za jej brak ;o)

BTW. Jesli nie lubisz Sonii, to nakręcanie tego wątku stoi w sprzeczności z
                Twoimi intencjami, więc tym bardziej jesteś niekonsekwentny.
                • Gość: fabryka_alabastru Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 18:07
                  Nieudolnie się tłumaczysz miły kolego. Wystarczyłoby przecież troszkę dobrej
                  woli - np. mozna przekierować link na strone 'info.html'(jesli nie wiesz jak to
                  zrobić służę pomocą :D). Załatwisz naraz 2 sprawy: skierujesz zainteresowanych
                  na stronę ZGODNĄ Z TYTUŁEM LINKU, oraz zmyjesz znamię bezwstydnego
                  naganiacza. :D
                  Tuszę iż docenisz wagę moich dobrych rad.

> BTW. Jesli nie lubisz Sonii, to nakręcanie tego wątku stoi w sprzeczności z
                  > Twoimi intencjami, więc tym bardziej jesteś niekonsekwentny.
                  Póki co mowa tu o twoim wątku, a co do Sonii - jej oferta jest dobrą
                  alternatywą dla ludzi chcących oszczędzić trochę kasy, więc niech pracuje jak
                  najdłużej :)
                  • pc_maniac Do Fabryki Alabastru 18.04.04, 18:19
                    Tu mogę przyznać Ci rację, aczkolwiek, ta strona z reklamą była przenoszona
                    kilkakrotnie, więc nawet jeśli zmieni się link (który wlaśnie zmieniłem) nie
                    gwarantuje, że po jakimś czasie znów nie trafi się w to samo miejsce.

Zaś co do tego wątku, racz zauważyć, że to Ty poszerzyłeś temat o serwis
                    egipt.republika.pl. Jednak nadal uważam, że ludzie na tym forum mają prawo do
                    wyrażania swoich opinii o różnych biurach (również tych pozytywnych) i nie
                    sądzę, by z tego powodu należało nazywać to kryptoreklamą.
                    Poprostu jedni turyści poszukują informacji, a drudzy się nimi dzielą.
                    • Gość: fabryka_alabastru Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 18:26
                      > Zaś co do tego wątku, racz zauważyć, że to Ty poszerzyłeś temat o serwis
                      > egipt.republika.pl. Jednak nadal uważam, że ludzie na tym forum mają prawo do
                      > wyrażania swoich opinii o różnych biurach (również tych pozytywnych) i nie
                      > sądzę, by z tego powodu należało nazywać to kryptoreklamą.
                      > Poprostu jedni turyści poszukują informacji, a drudzy się nimi dzielą.

Podobnie ja uważam ze w wypadku wątpliwości ludkowie mają prawo do wyrażania
                      swoich przypuszczeń i podejrzeń. I doprawdy nie sadzę, by z tego powodu
                      należały im się jakiekolwiek impertynencje.
                      Najzwyczajniej w swiecie jedni ludzie są naiwni a inni (być może!) przeczuleni.

Po prostu uraziłes moją dumę.
                      Przeproś i po sprawie :D
                      • pc_maniac Re: 18.04.04, 18:34
                        Widzę, że Ty wycofujesz się ze swoich zarzutów o kryptoreklamowy charakter tego
                        wątku więc oczywiście, że ja wycofuję zarzuty wobec Ciebie. :o)
    • Gość: Maryla Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 15:54
      Korzystałam z wycieczek z Sonią w zimie i wróciłam badzo zadowolona. Poleciłam
      ją moim znajomym z pracy i wszyscy też byli zadowoleni. Myslę jednak, że to,
      jak się co ocenia zależy głównie od oczekiwań i usposobienia uczestników.
      Niektórzy na tym forum rozszczepiają włos na czworo i doszukują się problemów
      tam, gdzie "normalny" czlowiek nawet by ich nie podejrzewał. Już to chyba
      zauważyłeś? Jeśli uda ci się zachować zdrowy rozsądek i umiar w sądach -tzn.
      weźmiesz pod uwagę, że ceny Soni są bardzo przystepne- to bedziesz się na jej
      wycieczkach dobrze bawił, czego ci życzę.
      • Gość: egipcjanun Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: 213.212.195.* 18.04.04, 16:06
        pani sonia pracuje na czarno w egipcie, juz nie dlugo policja zlapie pani soni.
        biedny egipt.pani .dalczego drugi dzien w kairze nie ma pliskiego przywodnika?
        pani sonia stwierdzila ze polski przywodnik nie chce pracowac drugiego dnia w
        kairze, dlaczego pani sonia jest to klamstwo?dla kogo pani sona pracuje?.....ja
        wiem, ale w kroce pani sonia wraca do polski, bo juz nie bedzie mogla pracowac
        w w egipcie, bo mowiem ze na czarno pracuje i nie placi podatkow.malo ze
        strasznie klamie, swietyni haczepsut za 5 usd na miejscu, dalczego tak.....?
        • Gość: fabryka_alabastru Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 16:18
          >swietyni haczepsut za 5 usd na miejscu, dalczego tak.....?

dobre pytanie panie kolego ;-)))
        • Gość: Maryla Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 16:35
          Jak ci nie wstyd mieszać ludziom w glowach??? Nie jestem adwokatem Soni, ale
          akurat znam układy w Egipcie - nie da sie prowadzić BP bez oficjalnej
          rejestracji, podatków i bez ubezpieczenia. Sonia nie mogłaby regularnie
          korzystać z konwojów, itd. gdyby nie była oficjalnie zarejestrowana, nie mówiąc
          o tym, że Agniszka P. nie reklamowałaby nielegalnego BP na swojej stronie, bo
          mieszka w H. i po co jej kłopoty! Zejdż z wątku konkurencyjny kłamczuchu.
        • Gość: cs fajny dowcip slyszalem IP: *.k241.webspeed.dk 19.04.04, 00:32
          idzie baca nabrzezem portowym a obok plynie zaglowka, sternik wykrzykuje do
          bacy:
          "A-HOJ baco, a dokad ty idziesz ?"
          a baca na to:
          "A-HOJ Ci do tego"

A-HOJ egipcjanum
    • Gość: Kasia Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 17:27
      ja planuje skorzystać z wycieczki do Luksoru (2dni) z Eximu, czy to dobry
      pomysł? ok 100$
      • Gość: Maryla Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 17:49
        Chyba dobry, ale u Soni i w innych lokalnych biurach w Hurghadzie możesz mieć
        tę samą wycieczkę za ok. $60, a całe pakiety (po kilka wycieczek za 70-100).
        Jeśli kilkadziesiąt dolcow w tę lub tamtą stronę nie robi ci różnicy, to nie ma
        znaczenia z którym biurem pojedziesz, bo wszystkie oferuja podobne standardy.
        Np na safari bylam z ludźmi z "oficjalnych" BP, ktorzy płacili dużo większe
        pieniądze, a jechali tymi samymi pojazdami, słuchali tego samego przewodnika i
        jedli to samo. Wybór nalezy do ciebie....
        • Gość: Kasia Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 17:56
          hmm, co robic? Chcialabym aby zwiedzanie Luksoru było niezapomnianym przezyciem
          Wiec moze wybiore się do Luksoru z Eximem, a reszta wycieczek z lokalnego
          biura. W jakim hotelu jest nocleg w Luksorze (chodzi mi o biura miejscowe)
          • pc_maniac Do Kasia: Luksor - niezapomniane przeżycie 18.04.04, 18:02
            To mam dla Ciebie inne rozwiązanie.
            Wybierz się tam tak jak my - na własną rękę z przewodnikiem w ręku.
            Zobaczysz duuuużo więcej, nie będą Cię poganiali, żebyś zwiedzała szybciej.
            Zapłacisz 1/4 tego co zapłaciłabyś w jakimkolwiek (nawet egipskim) biurze.

Więcej informacji jak tego dokonać poszukaj w moich wspomnieniach "egipt na
            własną rękę - wspomnienia w odcinkach" (również ceny i nazwy).
            • Gość: Kasia Re do pc_maniac: Luksor - niezapomniane przeżycie IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 13:53
              Czytałam Twoje wspaniale opisane wspomnienia:) między innymi to one spowodowały
              zmianę moich planów:) Chciałabym tak jak Ty na własną rękę zwiedzić Luksor,
              lecz ja jadę z kolezanką, same troche sie boimy. Jak wykupię wycieczkę to rzucę
              taki temacik na forum moze ktoś będzie chetny.
              Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedź- Kasia
          • Gość: Maryla Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 19:47
            Pc-maniac dobrze radzi, jeśli jedziesz w towarzystwie faceta, to na pewno
            jeżdżąc na własną rękę więcej zobaczycie, we własnym tempie i będziecie mieli
            ciekawsze wspomnienia. Ale osobiście nie podróżowałabym po Egipcie solo,
            zwłaszcza w tamtych okolicach... Bynajmniej, nie ze strachu, że może mnie tam
            coś zlego spotkać. Opędzanie się od zaczepek natrętnych sprzedawców i
            naganiaczy bywa bardzo meczące, a samotne kobitki są "udręczane" podwójnie lub
            wręcz poczwórnie...
            Re twoje pytanie: nie wiem gdzie jest nocleg w Luksorze. Napisz do Soni maila
            (adress na stronie www.hurghada.pl )i się dowiedz.....
            • pc_maniac Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada 18.04.04, 19:53
              No, solo to faktycznie NIE.
              A to głównie dlatego, że Egipcjanie są bardzo upierdliwi i natrętni. Ale
              spróbuj poprostu znaleźć kogoś, kto również wyjeżdża w tym samym okresie i
              wspólnie zaplanujcie taki wypad.
              To na prawdę proste i cholernie tanie.
              • Gość: piotr Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.04, 12:48
                Byłem w Hurgadzie i korzystałem z wycieczek oferowanych przez Sonię. na podanej
                stronie. Wszystko się zgadzało z ofertą jaka jest na tej stronie. Wrażenia b.
                dobre. Kair zwiedzasz z Magdą koleżanką Sonii a Luksor z Sonią. Godziny
                wyjazdów z Hurgady i powroty są dla wszystkich jednakowe z uwagi na konwój,
                który składa się z ok. 50-70 autokarów. Dlatego nie jest ważne z kim jedziesz
                tj. czy z rezydentem czy z Sonią. I tak jedziesz w tym samym konwoju. Jedyna
                różnica to cena. Z rezydentem przepłacone. On bierze więcej a i tak więcej nie
                zobaczysz bo konwój musi wracać.
                • Gość: iza Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.lokietek.wolbrom.pl / *.lokietek.wolbrom.pl 20.04.04, 19:07
                  interesuje mnie zapłata za wycieczki fakultatywne,czy jest możliwość zapłaty
                  wracając z takiej wycieczki,żeby się ustrzec oszukaństwa,że np.autokar nie
                  podjedzie pod hotel o umówionej godzinie?Tym bardziej , że właściwie cały czas
                  wszyscy piszą tylko o Soni,innych biur nie ma,oczywiście tych tańszych?
                • Gość: ania Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.04, 14:15
                  masz racje tez bylam z sonia w luksorze a w kairze z magda jestem bardzo
                  zadowolona wszystko bylo tak jak mialo byc-no moze z malym wyjatkiem zepsul sie
                  autobus ale szybko zadbano o to zeby byl nastepny. chcialam zauwazyc ze pod
                  sonie czasami podszywa sie ania i said (prosze uwazac) kilka osob z ktorymi
                  jechalam zostalo oszukanych wlasnie przez nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka