flightins 18.04.04, 09:45 Hej, czy ktoś korzystał w Hurghadzie z wycieczek organizowanych przez Sonię ? (kontakt ze strony www.hurghada.pl) Jak wrażenia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: turista Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: 62.135.62.* 18.04.04, 12:36 pani sonia od poczatku ladnie mowiac wprowadza ludzi w blad.na jej stronie jest napisane ze wszystkie wycieczki maja taki sam program narzucony przez egipskie ministerstwo turystyki.PROSZE PANSTWA JEST TO KLAMSTWO.jej chodzi o to zeby u niej wszyscy kupowali wyciczki i niszli do innych biur.skoro wszystkie wycieczki maja taki sam program to rozni je tylko cena.jeszcze raz powtorzeJEEEEEST TO KLAMSTWO. wycieczki moga miec dowolny program.np: 2 lub 3 dni w kairze, 2 lub 3 dni w luksorze z roznymi programami.PANI SONIA KLAMIE.moze to sprawdzic kazdy.zapytajcie sie jej gdzie miesci sie jej biuro ,zeby w razie jakiegos nieszczescia miec gdzie zglaszac swoje roszczenia.otorz takiego biura pani sonia nie ma. w egipcie pracuje na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
flightins Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada 18.04.04, 12:45 NO to akurat nie jest probleme dla mnie czy ministerstwo narzuca czy nie. Ja chce sie dowiedzieć, czy można polegać na tych wycieczkach, bo spotkałem się z róznymi opiniami, chociaż w większości były to opinie pozytywne. A to czy w tak błahej kwestii jest napisana prawda czy nie to juz nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turista Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: 62.135.62.* 18.04.04, 12:59 stary jak ktos na swojej stronie na samym poczatku wypisuje klamstwa to sam sie zastanow czy zaufasz takiej osobie. co do opini jedni narzekaja inni sa zadowoleni z byle czego. takie moje zdanie jeszcze raz powtorze wycieczki moga miec dowolny program .jak bedziesz chcial spedzic 3 dni w luksorze i 4 w asuanie to nie ma problemu i ministerstwu nic do tego.ja po prostu nie lubie jak ktos klamie i chcialem to sprostowac. Odpowiedz Link Zgłoś
flightins Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada 18.04.04, 13:04 ale ja ci mówię, że mi nie chodzi o program dłuższy i jakiś nietypowy. w 100 % pasuje mi program zaproponowany na stronie Sonii, wiec chce spytać forumowiczów - kto był na takiej wycieczce i czy wszystko było w porządku. Robisz raban nie wiadomo z czego , skoro to naprawde niewielka różnica czy ministerstwo daje program czy Sonia - ważne , że mi to odpowiada. Wielkim kłamstwem nazywasz coś, co może jest prawdą, tylko jest to źle ujęte - może chodzi o to jakie zabytki mają się znaleźc w planie wycieczki np. do Luksoru. Wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Do Turisty 18.04.04, 14:26 Nie wnikam tu w szczegóły typu, czy masz rację, czy nie (choć z tego co sam wiem Ministerstwo Turystyki faktycznie w Egipcie narzuca programy i jeśli są jakieś mofyfikacje, to przewodnik robi je na własną rękę i odpowiedzialność, co może się wiązać z kłopotami dla biura - finansowymi). Niestety chciałem tutaj poruszyć inną rzecz: SONIA nie ma swojej strony i ngdy jej nie miała, Więc napisz o jakiej stronie piszesz. Serwis www.hurghada.pl był zawsze i z tego co wiem, nadal jest serwisem Agnieszki Pikulskiej, więc jeśli piszesz o Sonii, to podawaj prawdziwą informację, że jest tam jedynie reklama Sonii, a nie podważaj wiarygodności serwisu jako całości. Z góry dziękuję za uściślenie przez Ciebie swojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezydentka Re: Do Turisty IP: 213.212.203.* 20.04.04, 01:17 Misisterstwo Turystyski nie ma zadnego wplywu na nasze programy. Ani nikt inny. Biuro samo sobie takowe uklada. Przykladem - wycieczki Exim Luksor 2 (np. zamiast standardowej Doliny Krolow, Karnaku i swiatyni krolowej Hatszepsut - m.inn. swiatynia Madinat Habu Ramzesa III, Swiatynia Luksorska, Muzeum Luksorskie) i Kair 2. To sa zupelnie inne programy, niz standardowo oferuja biura podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egipcjanin Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: 213.212.195.* 18.04.04, 15:56 ma pan swieta racje, tylko pani sonia potrafi klamac,dziekuje za szczerosc Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada 18.04.04, 17:08 a z ciebie turista jak ze mnie rezydent ;P stukasz z tego egiptu co najmniej od lutego. wyrazasz swe opinie wprowadzajac ludzi w blad, ze niby ktos gogoś oszukal, a ktos nie ma licencji. wez sie lepiej do roboty, zadbaj o turystow przebywajacych w egipcie a nie glupoty tutaj wypisuj. Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi do turisty 18.04.04, 17:11 a ty turista troche wyluzuj. stukasz z egiptu przynjajmnie od poczatku lutego. z ciebie taki turista jak ze mnie np. rezydent. wez sie lepiej do roboty, zadbaj lepiej o polskich turystow przebywajacych w egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabryka_alabastru kryptoreklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 14:39 Od tego wątku z daleka jedzie kryptoreklamą. Co pewien czas pojawia się podobny. Charakterystyczne jest to, że autorzy zawsze podają jakiś namiar na przewodnika - a to link to strony, a to numer telefonu :) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac fabryka_alabastru - kryptoidiota 18.04.04, 14:46 Jesteś kryptoidiotą ;o) Jeśli weźmiesz pod uwagę, że każdy kto był w Egipcie, był tam z jakimś biurem, oraz był na wycieczkach fakultatywnych również z ajkimś biurem, to każde wspomnienia będą "kryptoreklamą". Zaś pytanie osoby, która się tam wybiera, czy warto wykupić wycieczkę z kimśtam będzie "kryptopytaniem". Można spokojnie dojść do wniosku, że jesteś "kryptospecjalistą" od "kryptosensacji". A tak na poważnie, od tego jest forum, żeby zasięgać języka, czy Ci się to podoba czy nie. NA TWOIM FORUM nie będzie krypt, więc załóż go i przenieś się tam, zamiast węszyć tutaj teorie spiskowe dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabryka_alabastru do pc_maniaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 16:13 Nieco kłóci się z logiką fakt, że imputując mi fiksację umysłową, jednocześnie sam jestes świetnym przykładem promotora zaprzyjaźnionego "biura podróży"*). O ile twą bezczelność można sobie po części wytłumaczyć pewnym zasiedzeniem na forum, to nie wiem doprawdy czym należy tłumaczyć prawione przez ciebie impertynencje? Oj popraw się mój panie. ____ *) www.egipt.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Do Fabryki Alabastru 18.04.04, 17:25 Gość portalu: fabryka_alabastru napisał(a): > Nieco kłóci się z logiką fakt, że imputując mi fiksację umysłową, jednocześnie > sam jestes świetnym przykładem promotora zaprzyjaźnionego "biura podróży"*). O O, to jakaś nowa ciekawostka. wWitryna www.egipt.republika.pl jest własnością biura podróży, więc można by bardziej napisać, że to ta witryna promuje mnie. Zaś co do zaprzyjaźniania, w przypadku sprzedania czegokolwiek nie twierdzi się, że od samego faktu sprzedaży automatycznie następuje przyjaźń. Jeśli zaś chodzi o promowanie przeze mnie jakiegoś biura, to proszę o jakis przykląd, bo jak na razie to jedynie w przypadku www.egipt.republika.pl w jednym miejscu znajduje się link promujący moją dawną witrynę (nie zaś biuro). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombinat_alabastru wystarczy kliknąć w link... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 17:39 ...o niewinnie brzmiącym tytule "SERWIS "EGIPT - wszystko o ... zaprasza!" a pojawi sie... FORMULARZ ZAMÓWIENIA!!! :D To już nawet nie kryptoreklama tylko zwykła nachalność, panie kolego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownia_alabastr szach i mat, kolego pc :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 17:49 nie przejmuj się, lekcja pokory wyjdzie ci tylko na zdrowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Do Thrust Alabastru ;o) 18.04.04, 17:53 To jakie treści na WŁASNYM serwisie i na jakich jego stronach zamieszcza jego właściciel mnie nic do tego. Ja, zanim zmienil właściciela, poświęciłem treściom tam zawartym 6 miesięcy mojego życia. I chodzi mi tutaj o tworzenie reklamy starożytności, historii samego Egiptu, zdjęć, poradnika dla turystów, wspomnień. Ty jedynie widzisz w tym serwisie reklamę, inni widzą dużo więcej i chwała im za spostrzegawczość, Tobie zaś za jej brak ;o) BTW. Jesli nie lubisz Sonii, to nakręcanie tego wątku stoi w sprzeczności z Twoimi intencjami, więc tym bardziej jesteś niekonsekwentny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabryka_alabastru Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 18:07 Nieudolnie się tłumaczysz miły kolego. Wystarczyłoby przecież troszkę dobrej woli - np. mozna przekierować link na strone 'info.html'(jesli nie wiesz jak to zrobić służę pomocą :D). Załatwisz naraz 2 sprawy: skierujesz zainteresowanych na stronę ZGODNĄ Z TYTUŁEM LINKU, oraz zmyjesz znamię bezwstydnego naganiacza. :D Tuszę iż docenisz wagę moich dobrych rad. > BTW. Jesli nie lubisz Sonii, to nakręcanie tego wątku stoi w sprzeczności z > Twoimi intencjami, więc tym bardziej jesteś niekonsekwentny. Póki co mowa tu o twoim wątku, a co do Sonii - jej oferta jest dobrą alternatywą dla ludzi chcących oszczędzić trochę kasy, więc niech pracuje jak najdłużej :) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Do Fabryki Alabastru 18.04.04, 18:19 Tu mogę przyznać Ci rację, aczkolwiek, ta strona z reklamą była przenoszona kilkakrotnie, więc nawet jeśli zmieni się link (który wlaśnie zmieniłem) nie gwarantuje, że po jakimś czasie znów nie trafi się w to samo miejsce. Zaś co do tego wątku, racz zauważyć, że to Ty poszerzyłeś temat o serwis egipt.republika.pl. Jednak nadal uważam, że ludzie na tym forum mają prawo do wyrażania swoich opinii o różnych biurach (również tych pozytywnych) i nie sądzę, by z tego powodu należało nazywać to kryptoreklamą. Poprostu jedni turyści poszukują informacji, a drudzy się nimi dzielą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabryka_alabastru Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 18:26 > Zaś co do tego wątku, racz zauważyć, że to Ty poszerzyłeś temat o serwis > egipt.republika.pl. Jednak nadal uważam, że ludzie na tym forum mają prawo do > wyrażania swoich opinii o różnych biurach (również tych pozytywnych) i nie > sądzę, by z tego powodu należało nazywać to kryptoreklamą. > Poprostu jedni turyści poszukują informacji, a drudzy się nimi dzielą. Podobnie ja uważam ze w wypadku wątpliwości ludkowie mają prawo do wyrażania swoich przypuszczeń i podejrzeń. I doprawdy nie sadzę, by z tego powodu należały im się jakiekolwiek impertynencje. Najzwyczajniej w swiecie jedni ludzie są naiwni a inni (być może!) przeczuleni. Po prostu uraziłes moją dumę. Przeproś i po sprawie :D Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: 18.04.04, 18:34 Widzę, że Ty wycofujesz się ze swoich zarzutów o kryptoreklamowy charakter tego wątku więc oczywiście, że ja wycofuję zarzuty wobec Ciebie. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryla Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 15:54 Korzystałam z wycieczek z Sonią w zimie i wróciłam badzo zadowolona. Poleciłam ją moim znajomym z pracy i wszyscy też byli zadowoleni. Myslę jednak, że to, jak się co ocenia zależy głównie od oczekiwań i usposobienia uczestników. Niektórzy na tym forum rozszczepiają włos na czworo i doszukują się problemów tam, gdzie "normalny" czlowiek nawet by ich nie podejrzewał. Już to chyba zauważyłeś? Jeśli uda ci się zachować zdrowy rozsądek i umiar w sądach -tzn. weźmiesz pod uwagę, że ceny Soni są bardzo przystepne- to bedziesz się na jej wycieczkach dobrze bawił, czego ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egipcjanun Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: 213.212.195.* 18.04.04, 16:06 pani sonia pracuje na czarno w egipcie, juz nie dlugo policja zlapie pani soni. biedny egipt.pani .dalczego drugi dzien w kairze nie ma pliskiego przywodnika? pani sonia stwierdzila ze polski przywodnik nie chce pracowac drugiego dnia w kairze, dlaczego pani sonia jest to klamstwo?dla kogo pani sona pracuje?.....ja wiem, ale w kroce pani sonia wraca do polski, bo juz nie bedzie mogla pracowac w w egipcie, bo mowiem ze na czarno pracuje i nie placi podatkow.malo ze strasznie klamie, swietyni haczepsut za 5 usd na miejscu, dalczego tak.....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabryka_alabastru Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 16:18 >swietyni haczepsut za 5 usd na miejscu, dalczego tak.....? dobre pytanie panie kolego ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryla Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 16:35 Jak ci nie wstyd mieszać ludziom w glowach??? Nie jestem adwokatem Soni, ale akurat znam układy w Egipcie - nie da sie prowadzić BP bez oficjalnej rejestracji, podatków i bez ubezpieczenia. Sonia nie mogłaby regularnie korzystać z konwojów, itd. gdyby nie była oficjalnie zarejestrowana, nie mówiąc o tym, że Agniszka P. nie reklamowałaby nielegalnego BP na swojej stronie, bo mieszka w H. i po co jej kłopoty! Zejdż z wątku konkurencyjny kłamczuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs fajny dowcip slyszalem IP: *.k241.webspeed.dk 19.04.04, 00:32 idzie baca nabrzezem portowym a obok plynie zaglowka, sternik wykrzykuje do bacy: "A-HOJ baco, a dokad ty idziesz ?" a baca na to: "A-HOJ Ci do tego" A-HOJ egipcjanum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 17:27 ja planuje skorzystać z wycieczki do Luksoru (2dni) z Eximu, czy to dobry pomysł? ok 100$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryla Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 17:49 Chyba dobry, ale u Soni i w innych lokalnych biurach w Hurghadzie możesz mieć tę samą wycieczkę za ok. $60, a całe pakiety (po kilka wycieczek za 70-100). Jeśli kilkadziesiąt dolcow w tę lub tamtą stronę nie robi ci różnicy, to nie ma znaczenia z którym biurem pojedziesz, bo wszystkie oferuja podobne standardy. Np na safari bylam z ludźmi z "oficjalnych" BP, ktorzy płacili dużo większe pieniądze, a jechali tymi samymi pojazdami, słuchali tego samego przewodnika i jedli to samo. Wybór nalezy do ciebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 17:56 hmm, co robic? Chcialabym aby zwiedzanie Luksoru było niezapomnianym przezyciem Wiec moze wybiore się do Luksoru z Eximem, a reszta wycieczek z lokalnego biura. W jakim hotelu jest nocleg w Luksorze (chodzi mi o biura miejscowe) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Do Kasia: Luksor - niezapomniane przeżycie 18.04.04, 18:02 To mam dla Ciebie inne rozwiązanie. Wybierz się tam tak jak my - na własną rękę z przewodnikiem w ręku. Zobaczysz duuuużo więcej, nie będą Cię poganiali, żebyś zwiedzała szybciej. Zapłacisz 1/4 tego co zapłaciłabyś w jakimkolwiek (nawet egipskim) biurze. Więcej informacji jak tego dokonać poszukaj w moich wspomnieniach "egipt na własną rękę - wspomnienia w odcinkach" (również ceny i nazwy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re do pc_maniac: Luksor - niezapomniane przeżycie IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 13:53 Czytałam Twoje wspaniale opisane wspomnienia:) między innymi to one spowodowały zmianę moich planów:) Chciałabym tak jak Ty na własną rękę zwiedzić Luksor, lecz ja jadę z kolezanką, same troche sie boimy. Jak wykupię wycieczkę to rzucę taki temacik na forum moze ktoś będzie chetny. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedź- Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryla Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 19:47 Pc-maniac dobrze radzi, jeśli jedziesz w towarzystwie faceta, to na pewno jeżdżąc na własną rękę więcej zobaczycie, we własnym tempie i będziecie mieli ciekawsze wspomnienia. Ale osobiście nie podróżowałabym po Egipcie solo, zwłaszcza w tamtych okolicach... Bynajmniej, nie ze strachu, że może mnie tam coś zlego spotkać. Opędzanie się od zaczepek natrętnych sprzedawców i naganiaczy bywa bardzo meczące, a samotne kobitki są "udręczane" podwójnie lub wręcz poczwórnie... Re twoje pytanie: nie wiem gdzie jest nocleg w Luksorze. Napisz do Soni maila (adress na stronie www.hurghada.pl )i się dowiedz..... Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada 18.04.04, 19:53 No, solo to faktycznie NIE. A to głównie dlatego, że Egipcjanie są bardzo upierdliwi i natrętni. Ale spróbuj poprostu znaleźć kogoś, kto również wyjeżdża w tym samym okresie i wspólnie zaplanujcie taki wypad. To na prawdę proste i cholernie tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.04, 12:48 Byłem w Hurgadzie i korzystałem z wycieczek oferowanych przez Sonię. na podanej stronie. Wszystko się zgadzało z ofertą jaka jest na tej stronie. Wrażenia b. dobre. Kair zwiedzasz z Magdą koleżanką Sonii a Luksor z Sonią. Godziny wyjazdów z Hurgady i powroty są dla wszystkich jednakowe z uwagi na konwój, który składa się z ok. 50-70 autokarów. Dlatego nie jest ważne z kim jedziesz tj. czy z rezydentem czy z Sonią. I tak jedziesz w tym samym konwoju. Jedyna różnica to cena. Z rezydentem przepłacone. On bierze więcej a i tak więcej nie zobaczysz bo konwój musi wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.lokietek.wolbrom.pl / *.lokietek.wolbrom.pl 20.04.04, 19:07 interesuje mnie zapłata za wycieczki fakultatywne,czy jest możliwość zapłaty wracając z takiej wycieczki,żeby się ustrzec oszukaństwa,że np.autokar nie podjedzie pod hotel o umówionej godzinie?Tym bardziej , że właściwie cały czas wszyscy piszą tylko o Soni,innych biur nie ma,oczywiście tych tańszych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wycieczki fakultatywne ze strony www.hurghada IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.04.04, 14:15 masz racje tez bylam z sonia w luksorze a w kairze z magda jestem bardzo zadowolona wszystko bylo tak jak mialo byc-no moze z malym wyjatkiem zepsul sie autobus ale szybko zadbano o to zeby byl nastepny. chcialam zauwazyc ze pod sonie czasami podszywa sie ania i said (prosze uwazac) kilka osob z ktorymi jechalam zostalo oszukanych wlasnie przez nich. Odpowiedz Link Zgłoś