Dodaj do ulubionych

wypowiedzenie umowy sun&fun

31.01.11, 09:42
witam czy ktoś próbował wypowiedziedzieć umowę z Sun & Fun w zwiazku z komunikatem MSZ o sytuacji w Egipcie?
mam zapłaconą zaliczkę, kolejna rata do połowy lutego, wyjazd w lipcu
chcę zrezygnować i odebrać zaliczkę czy to możliwe?
Obserwuj wątek
    • kpr888 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 09:46
      Wszystko jest napisane w umowie, którą dostałeś.
      Wizja lipca jest w tym momencie chyba poza jakimkolwiek zasięgiem.

Poza tym, lepiej stracić zaliczkę niż całą kwotę...
    • asianko Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 10:31
      Ja z nimi mam lecieć w kwietniu i mam nadzieję ,że szczęśliwie polecimy;).
      Jeżeli chodzi o lipiec ,to raczej ciężko będzie z rezygnacją.Według mnie ostrzeżenie dotyczyło najbliższego czasu tj .od tygodnia do końca lutego(w najgorszym przypadku).Lipiec jest za pół roku,więc spokojnie czekaj i nie poddawaj się panice.Przecież taka sytuacja nie będzie trwała wiecznie i w końcu coś się wyjaśni.
    • tomf47 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 10:32
      Witam - również mam podpisaną umowę z Sun Fun - zaliczka wpłacona za 9 osób (prawie 7 tys.) wylot w 3 maja. Martwi mnie tylko to, że na stronie sunfun.pl - nie ma żadnej wzmienki o sytuacji w egipcie i najnormalnie w świecie można sobie wykupić wycieczkę nawet na 2 lutego..... ciekawe kiedy to zmienią (a może nie zmienią ?). Pewnie aktualizacje strony robią raz w tygodniu :)

Na razie póki co o maj się nie martwię. No może trochę (szczególnie zdając sobie sprawę z dwóch rzeczy - zaopatrzenie (prawie wszystko jest sprowadzane z głębi kraju) i ucieczka więźniów (pewnie kilku się przypałęta do Sharmu)) Ale z zainteresowaniem oglądam co się tam dzieje i co z tego wyniknie... spekulacji już jest całkiem sporo...
      • arturjg Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 11:39
        wiem że do lipca sytuacja moze się wyklarować w Egipcie ale czy biuro wytrzyma do tego czasu? jaka gwarancja że pod wpłaceniu kolejnych rat nagle nie upadnie? i wtedy już zero widoków na zwroty, teraz jednynie moż eprzepaśc pierwsza rata. patrzcie na doniesienia o alfa star
        • zozolica Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 11:53
          Też mam wykupiony Egipt na lipiec z Sun, udalo mi sie dodzwonić dzisiaj do biura i poinformowali mnie, że dzisiaj o 14.00 jest posiedzenie Zarządu, który zadecyduje co dalej z wylotami do Egiptu, jednak aby na razie zmienić, odstąpić bądź zrezygnowac z wyjazdu zaplanowanego na lipiec to raczej NICI... Pozostaje cierpliwie czekać...
          • n.wataha O 14:00 ma być komunikat sun&fun 31.01.11, 12:04
            O 14:00 ma być komunikat sun&fun. Tak poinformowała pani z infolinii firmy.
    • inf92mt Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 12:09
      Ja mam gorszą sytuację. Wykupiony wyjazd na 15.02. z Sun Fun, a biuro dalej wysyła turystów do Egiptu. Radzę Wam jak najszybciej wycofać pieniądze i kupić w biurze które dba o turystę a nie tylko o własną sytuację finansową. Ja na pewno z usług tego biura już nie będę korzystała.
      • tomf47 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 12:14
        Kto wie może do 15 lutego bedzie spokój i sytuacja wróci do normy ?
      • zozolica Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 12:15
        Jeszcze tylko żeby tak można było wycofac pieniążki...
        • tomf47 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 12:19
          No wycofać raczej nie można.... poczekajmy do tej 14.00 - zobaczymy co oświadczą ?
          • arturjg Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 13:43
            czekam z niecierpliwością co pokaże to spotkanie, ale chyba szanse-marne
            • arturjg Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 13:52
              jest komunikat z biura nic nie odwołują, a anulacje rezerwacji na ogólnych zasadach

Wszystkie loty do Egiptu czarterowane przez SUN & FUN HOLIDAYS Sp. z o.o. odbywają się wedle planu i na chwilę obecną Biuro nie zamierza odwoływać żadnych rejsów. Wszystkim naszym Klientom pozostawiamy możliwość wyboru: realizację wykupionej wycieczki zgodnie z zachowaniem wszystkich warunków lub zmianę terminu wyjazdu i/lub destynacji bez opłat manipulacyjnych ale wedle obowiązujących obecnie promocji. Uprzejmie prosimy naszych Klientów o przekazywanie decyzji poprzez Biura Podróży w których dokonywali Państwo rezerwacji.

- Klientów, którzy mają wykupione wycieczki na wyloty od 01/02/2011 do 28/02/2011 prosimy o podjęcie decyzji do dnia 04/02/2011.

- Klientów, którzy mają wykupione wycieczki na wyloty od 01/03/2011 do 31/03/2011 prosimy o podjęcie decyzji do dnia 11/02/2011.

- Klientów, którzy mają wykupione wycieczki na wyloty od 01/04/2011 do 24/04/2011 prosimy o podjęcie decyzji do dnia 25/02/2011.

- Klientów, którzy mają wykupione wycieczki na wyloty od 25/04/2011 do 31/10/2011 prosimy o podjęcie decyzji do dnia 01/03/2011.

Anulacje rezerwacji są możliwe wedle Ogólnych Warunków Uczestnictwa oraz warunków promocji First Call.

• zozolica Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 13:56
                No cóż... kpina!
                • arturjg Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 14:03
                  kpina kpina za nic mają bezpieczeństwo turystów
                  jakos przezyję stratę 1,5tyś ale sun fun podziękuję za współpracę
                  • mokrzycka80 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 14:09
                    arturjg napisał:

> kpina kpina za nic mają bezpieczeństwo turystów
                    > jakos przezyję stratę 1,5tyś ale sun fun podziękuję za współpracę

Ja mam do stracenia ponad 4000 tysiące :( trudno , jakoś to przeżyję

tylko nie rozumiem co oznacza ..... i/lub destynacji bez opłat manipulacyjnych ale wedle obowiązujących obecnie promocji.
                • mokrzycka80 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 14:06
                  Jednocześnie informujemy, że stanowisko naszego biura determinowane będzie przez rozwój sytuacji w Egipcie cyt z SUN&FUN

mam nadzieję że zmienią zdanie :( ja nie chcę tam lecieć ...mam czas do 4 lutego :(
                  • arturjg Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 14:09
                    chyba mają nasze oczekiwania głęboko w .........
                    konferencja MSZ- nie mogą biurom podrózy zabronić wywożenia turystów
                    i BP z tego korzystają
                • tomf47 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 14:14
                  Nie rozumiem was - dlaczego kpina ? Czy na prawdę aż tak się boicie ? Egipt nie jest aż tak strasznie zacofanym krajem. Jeśli to się dzieje 500 km od miejsca Waszego pobytu - to spokój moim zdaniem macie zapewniony....
                  • mokrzycka80 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 14:18

Ale z tego co zrozumiałam, mamy możliwość zmiany terminu czy miejsca !!

Chyba że ja nie kumam
                    • arturjg Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 14:23
                      chyba trzeba dzwonić i dowiadywać się osobiście
                    • tomf47 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 14:26
                      Mamy możliwość zmiany i terminu i miejsca - bez dodatkowych kosztów.
                      • alladar Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 14:27
                        www.sunfun.pl/pages?id=19
                        • kolaborek Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 15:08
                          przed chwila na tvn 24 podali ze mozna w sun&fun zamienic bez oplat kraj lub czas wylotu do egiptu ale jak ktos by sie zdecydowal na zwrot kosztow to wtedy obowiaazuja ogolne zasady.pozdr.
                          • zozolica Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 15:17
                            No tak, tylko za dużego wyboru w zmianie kraju to nie mają... Maroko albo Turcja, więc wybór raczej słaby...
    • adka75 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 16:58
      Ja dzisiaj zrezygnowałam, a rezerwację mieliśmy na lipiec. Koszt 90 zł/os. ponieważ rezygnacja odbyła się w trakcie trwania promocji first call. Do tyłu 540 zł, a czas pokaże czy to była dobra decyzja. W każdym razie ja czuje się z nią lepiej. Sun&Fun lata głównie do Egiptu więc nie wiadomo jak da sobie radę w tej sytuacji.
      • gonia-65 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 17:59
        Ja również zrezygnowałam z wyjazdu do Egiptu w lipcu z Sun Fun. Zgodnie z regulaminem promocji do dzisiaj można składać rezygnację i potrącają tylko 90 zł na osobę. Wolę to, niż czekać aż ogłoszą bankructwo. Co z tego że mogę zmienić kierunek, jak biuro nie doczeka lata.
        • simba71 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 18:27
          Jesteście pewni? Koszty rezygnacji podczas trwania promocji to rzeczywiscie 90 zł, ale promocja skończyła się 30.01.2011 r., czyli wczoraj.
          • adka75 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 18:38
            Ja jestem pewna. Agent u którego kupiliśmy wycieczkę dzwonił dzisiaj do Sun&Fun i to ustalał, poza tym na stronie biura na banerze lato 2011 r. jest napisane że promocja trwa do 31.01.2011 r. a jeszcze wczoraj było, że do 30.01.2011 r. więc chyba oni to przedłużają z dnia na dzień.
            • simba71 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 18:40
              Faktycznie, nie zauważyłam.
              • ngba Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 18:44
                Czyli moge jutro zrezygnowac i potraca mi tylko 90zl no 180zl bo to za dwie osoby z 780zl ktore wplacilem?
              • kolaborek Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 18:45
                nie moge tego znalesc mam promocje first call nr 5.pomozcie
                • bionda83 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 19:05
                  Przykro mi ale kto nie ma promocji first call nr 7, ten w przypadku anulacji ponosi koszty min. 500 zl od osoby. Regulamin każdej promocji : www.sunfun.pl/pages?id=15&user=klient ; pod tym samym linkiem znajdują się ogolne warunki uczstnictwa, punkt 5.5 a następnie odsyłacz punkt 5.2. Jeżeli masz first call nr 5 to rezygnacja z imprezy = anualcja imprezy wg. warunków z punktu 5.2. Sun Fun od lat ma takie zasady w first call, zato sa bezkonkurencyjni jezeli chodzi o ceny- NIESTETY
                  • bionda83 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 19:12
                    DOTYCZY TO OCZYWIŚCIE DALSZYCH TERMINÓW WYJAZDÓW
                  • adka75 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 19:17
                    Obawiam, się,że przedmówca ma rację, obecnie do dzisiaj trwa promocja first call 7, więc Ci którzy kupili wycieczki w czasie jej trwania mogli do dzisiaj zrezygnować za 90 zł/os. Natomiast jeżeli chodzi o te 500 zł/os to w umowie jest napisane, że to jest kwota maksymalna. Poczytajcie na forum bo podobno można żądać od biura udokumentowania poniesionych kosztów i tylko tych biuro może żądać.
                    • gonia-65 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 19:32
                      Tak, dotyczy to promocji first call nr 7. Rezygnacja musi być złożona do dzisiaj, w przeciwnym razie rezygnacja na ogólnych warunkach. Ja otrzymałam potwierdzenie, dzis składałam rezygnację.
                    • bionda83 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 19:35
                      TAKA JEST PRAWDA, TYLKO NALEZY UWAŻAĆ OSOBIŚCIE SPOTKAŁAM SIĘ Z PRZYPADKIEM, ŻE ORGANIZATOR (WEZYR) NALICZYL WIEKSZE KOSZTY. TRZEBA DELIKATNIE PODEJSC DO TEMATU TYLKO SIE NAJPIERW PODPYTAC CZY TE REALNE KOSZTY MOGA BYC WYZSZE I JEZELI NIE TO NIE WYCHYLAĆ SIE PRZED SZEREG, MOJ KLIENT NA POCZATKU Z WEZYRA MIAL PLACIC 1600 ZL ZA REZYGNACJE, POPROSIL O REALNE KOSZTY I NALICZONO MU 3500ZL PO INTERWENCJI OBNIZYLI MAX DO 2400ZŁ (KOSZT BILETOW LOTNICZYCH)
                      • kolaborek Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 19:41
                        ja mam wycieczke na lipiec maam na razie wplacone 2000 zl a 4000 mam wplaacic w maju i nie wiem co robic?
                        • bionda83 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 19:59
                          ZREZYGNUJ- 500ZL OD OSOBY, BĄDŹ POCZEKAJ, JAK BEDA ZAMIESZKI W RESORTACH TO NIKOGO NIE WYSLA, TO NIE JEST SYTUACJA KTORA MOZNA KIEROWAC, JEST TO SYTUACJA NADZWYCZAJNA, NIEZALEZNA. DO WYJZDU JESZCE TROCHE CZASU MASZ. A JAK WSZYSCY ZMIENIA TERAZ KIERUNEK NA TURCJE A TAM BEDZIE TO SAMo? A JAK BYLO W TAMTYM ROKU W GRECJI? GENERALNIE ZAGROZENIA NIE BYLO ALE WIELU LUDZI REZYGNOWALO Z TEJ DESTYNACJI PRZY ZAKUPIE WYCIECZKI... A CO JESLI W HISZPANII Z POWODU KRYZYSU ZAZCNIE BYC JAK W GRECJI ROK TEMU? GDYBAC MOZNA W NIESKONCZONOSC....
            • eewikaa Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 22:25
              Czy ktoś wie czy jutro jeszcze można zrezygnować z wyjazdu z biura Sun&Fun w ramach promocji First Call 7 tzn. Koszt rezygnacji 90zł/os. Wyjazd mam w sierpniu ale się denerwuję czy biuro wogóle doczeka wakacji. Nie ma też wyboru kierunków!
              • medor7 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 22:32
                PROMOCJA TRWA DO 24/01/2011 WŁĄCZNIE Tak mam napisane w umowie i pewnie wszyscy. Czyli warunki rezygnacji 500 zeta od glowy Pozdrawiam
                • eewikaa Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 22:59
                  na stronie biura pisało że promocja trwa jeszcze do 31.01 i kto wiedział to poszedł i zrezygnował. Dowiedziałam się o tym dziś o 21 i jestem wściekła. Jutro idę do biura i mam nadzieję,że coś załatwię. Wczasy mam dopiero w sierpniu ale nie wiadomo co będzie i wolałabym zrezygnować
                  • bionda83 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 23:05
                    nie wsciekaj sie tylko wyslij maila badz fax z rezygnacja, jutro mozesz zalowac bardziej
                    • bionda83 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 31.01.11, 23:06
                      ludzie czy to tak ciezko samemu poszukac: www.sunfun.pl/pages?id=21
                      • xagona Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 01.02.11, 02:26
                        A nie wpadliście na to żeby przełożyć bezpłatnie rezerwację na sezon letni np. na Turcję? I najwyżej odsprzedać ją potem komuś? Ceny za Turcję za kilka dni będą masakryczne, bo na niej biura będą się chciały odbić od dna. Ludzie będą woleli dorzucić kilka stów niż stracić 500zł i jeszcze nie mieć wakacji. Najwyżej jak samemu nie skorzysta się z przełożonej rezerwacji to krótko przed terminem dopłaty do całości można poszukać kupca. Ten zaś powinien się szybko znaleźć bo wasza wycieczka będzie po cenie sprzed wielkich podwyżek. Obojętne czy zrezygnujecie teraz czy za 2 miesiące (jak już się wszystko wyjaśni) naliczą wam takie same koszty...
                        • arturjg Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 01.02.11, 09:32
                          właśnie zmieniłem destynację na Turcję, wszystko bez problemu i bez dodatkowych kosztów, pozatym, że Turcja jest sporo droższa od Egiptu, za odpowiednik 5 gwiazdek trzba dopłacić około 1,1 tyś. przedstawicel biura powiedział mi, że w ostatniej chwili ponieważ robi się bardzo ciasno w Turcji.
                          teraz mam nadzieję że biuro nie splajtuje, życzę wszytkim powodzenia
                          • masi77 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 01.02.11, 09:37
                            Zrobiliśmy to samo. W tym roku Turcja dwa razy :). Dopłata jest ale kosztów dodatkowych nie było tak jak napisali na stronie. Pozdrawiam
                            • asiaiwona_1 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 01.02.11, 13:57
                              ale kiedy wy do tej Turcji jedziecie? Bo teraz tam jest zimno...
                              Ja miałam lecieć z Sunfun do Egiptu 21 lutego. Już zdecydowałam, że nie lecę. Miałam wpłaconą tylko zaliczkę, ale i tak wkurzam się, że przez dbanie o własny tyłek sunfun nie odwołuje lotów i przez to tracę 1500 zł :/ Mam nauczkę, by na przyszłość wybierać biuro o lepszej renomie.
                              • arturjg Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 01.02.11, 15:16
                                Egipt miałem zaplanowany w lipcu, zmieniłame na Turcję w tym terminie
                                • eewikaa Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 01.02.11, 16:46
                                  Ja mam wyjazd do Egiptu w sierpniu. Byłam dzisiaj w biurze sun/fun i mają tylko Turcję w przypadku zmiany kierunku ale myślą o innych. Chyba zdecyduję się poczekać. Może sytuacja się uspokoi za pół roku. Do Turcji trzeba niestety dopłacić
                                  • mokrzycka80 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 01.02.11, 17:23
                                    Ja juz zmieniłam termin i miejsce ..... z 18 lutego Egipt na 7 września Turcja :)

Oczywiście dopłata po 1000 od osoby..ceny lecą do góry, jeszcze wczoraj mój chotel był około 3,500 dziś jest 4,000 ........ zwęszyli interes !!
                                    • asiaiwona_1 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 01.02.11, 17:30
                                      ale czy to jest wogóle zgodne z prawem? No bo ja może nie mam ochoty jechać na droższe wakacje, ani do innego kraju. Gdyby nie ta oferta Egiptu którą wykupiłam nie korzystałabym z tego biura. Dlaczego muszę tracić kasę za to, że nie chcę dopłacać do innegj wycieczki i za to, że nie chcę jechać do Turcji? Coś mi się zdaje, że bez federacji konsumentów się nie obejdę...
                                      • mokrzycka80 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 01.02.11, 17:47
                                        asiaiwona_1 napisała:

> ale czy to jest wogóle zgodne z prawem?

wiesz.......... nie wiem czy to jest wedle prawa , nie wnikam , nie mam, czasu ani ochoty na skargi i zażalenia, zresztą taka sytuacja nie wynikła z błędów BP. To zdarzenie losowe !!

A skoro nie wykupiłaś ubezpieczenia od rezygnacji, to nie miej do nikogo pretensji !!
                                        • asiaiwona_1 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 01.02.11, 19:26
                                          mokrzycka80 napisała:

> asiaiwona_1 napisała:
                                          >
                                          >>
                                          > A skoro nie wykupiłaś ubezpieczenia od rezygnacji, to nie miej do nikogo preten
                                          > sji !!

Akurat ubezpieczenie od rezygnacji nie obejmuje tych zamieszek w Egipcie, więc nic by w tej sytuacji nie zmieniło :/
                                          • mokrzycka80 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 00:15
                                            > Akurat ubezpieczenie od rezygnacji nie obejmuje tych zamieszek w Egipcie, więc
                                            > nic by w tej sytuacji nie zmieniło :/

To bez sensu !! Nie rozumiem ...to po co to ubezpieczenie, skoro nie można zrezygnować ??

ja chyba za głupia jestem na te przepisy :)

pozdrawiam :)

• sanvean7 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 01:59
                                              Jak to po co? Żeby dać komuś zarobić...
                                              • asiaiwona_1 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 08:27
                                                ubezpieczenie obejmuje rezygnację z powodu choroby, śmierci kogoś bliskiego, itp. I faktycznie wychodzi na to, że jest głównie po to by zarobić mógł ktoś, a ty wydała kasę która w takiej sytuacji jaka ma miejsce obecnie w Egipcie, nie pomoże ci w niczym.
                                    • masi77 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 01.02.11, 17:30
                                      Myślę, że wzrost cen podyktowany jest czasami promocji. Ja musiałem się decydować wczoraj bo Pani w biurze poinformowała mnie, że od lutego jest mniejsza zniżka.
                                  • ngba Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 01.02.11, 18:49
                                    eewikaa napisała:

> Ja mam wyjazd do Egiptu w sierpniu. Byłam dzisiaj w biurze sun/fun i mają tylko
                                    > Turcję w przypadku zmiany kierunku ale myślą o innych. Chyba zdecyduję się poc
                                    > zekać. Może sytuacja się uspokoi za pół roku. Do Turcji trzeba niestety dopłac
                                    > ić

Mam rozumiec, ze Sun & Fun chce wprowadzic nowe kierunki do swojej oferty? Bo szczerze to ta Turcja mi nie lezy
                                    • asiaiwona_1 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 08:28
                                      ngba napisał:

>
                                      >
                                      > Mam rozumiec, ze Sun & Fun chce wprowadzic nowe kierunki do swojej oferty? Bo s
                                      > zczerze to ta Turcja mi nie lezy

Ma być Teneryfa - ale nie wiem kiedy. Poza tym ja już nie chcę z tym biurem nigdzie lecieć...
                                      • eewikaa Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 11:50
                                        Byłam wczoraj w biurze sun&fun powiedzieli że do końca tego tygodnia powinni zanć nowe kierunki do wyboru, pracują nad tym! Jeżeli nie z tym biurem to z jakim? Pieniążki nam przepadną więc żeby ich nie stracić trzeba się poświęcić. Ja też nie wiem co mam robić . Wyjazd mam zaplanowany na sierpień a muszę zdecydować do 21 lutego bo mam wpłacic drugą ratę!
                                        • medor7 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 12:19
                                          Jestem w podobnej sytuacji...ale do lipca jeszcze daleko. Nie mam ochoty tracic 1000 zl/dwie osoby/ z powodu rezygnacji.
                                          Cytat biura:
                                          "Przesyłam Poniżej komunikat od organizatora w sprawie anulacji wylotu.

Anulacja rezerwacji jest możliwa zgodnie z warunkami promocji first call (500 zł/os).
                                          Można ewentalnie zmienić rezerwację i przenieś na inny kierunek bądź termin.

Proszę zapoznać się informacjami - może zmienią Państwo kierunek."
                                          • zozolica Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 12:38
                                            Nowe kierunki, które maja wprowadzić to : Teneryfa, Grecja, Zjednioczone Emiraty Arabskie
                                            • ngba Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 15:32
                                              I nie wycofujcie się, bo to tylko strata pieniedzy. Ja czekam na rozwoj sytuacji, jesli sie nie poprawi wowczas zmienie na jakis inny kierunek.
                                              • asiaiwona_1 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 16:01
                                                ale zmieniając na inny kierunek nie masz pewności czy do tego czau biuro nie splajtuje i wtedy wtopisz całą kasę. Ja już wolę stracić zaliczkę...
                                                • eewikaa Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 19:10
                                                  Skąd wiecie jakie kierunki dodalo sun&fun?
                                                  • asiaiwona_1 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 20:57
                                                    eewikaa napisała:

> Skąd wiecie jakie kierunki dodalo sun&fun?

Znajoma znajomych pracuje w sunfunie i takie wieści przekazała.
                                                  • eewikaa Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 21:51
                                                    asiaiwona_1 napisała:

> eewikaa napisała:
                                                    >
                                                    > > Skąd wiecie jakie kierunki dodalo sun&fun?
                                                    >
                                                    > Znajoma znajomych pracuje w sunfunie i takie wieści przekazała.

A czy ta znajoma ... nie wie w jakiej kondycji finansowej jest to biuro. Czy jest szansa że dotrwa przynajmniej do końca wakacji?
                                                • ngba Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 19:33
                                                  asiaiwona_1 napisała:

> ale zmieniając na inny kierunek nie masz pewności czy do tego czau biuro nie sp
                                                  > lajtuje i wtedy wtopisz całą kasę. Ja już wolę stracić zaliczkę...

Pamietaj, ze biuro jest ubezpieczone i jesli splajtuje zostana wowczas uruchomione srodki, ktore umozliwia zwrot kosztow imprezy. Ale rob jak uwazasz to twoja strata. Niestety przez takie wlasnie osoby biura splajtuja. Pozdrawiam
                                                  • asiaiwona_1 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 20:56
                                                    ngba napisał:

> asiaiwona_1 napisała:
                                                    >
                                                    > >>
                                                    > Pamietaj, ze biuro jest ubezpieczone i jesli splajtuje zostana wowczas uruchomi
                                                    > one srodki, ktore umozliwia zwrot kosztow imprezy.

Tylko, że w pierwszej kolejności spłacani są główni wierzyciele. Zwykły Kowalski jest na samiutkim końcu długiej kolejki po kasę...

Ale rob jak uwazasz to twoja
                                                    > strata. Niestety przez takie wlasnie osoby biura splajtuja.

Och, jakże mi przykro, że dorzucam swoją cegiełkę do bankructwa sunfuna. Ale skoro oni mają klienta w doopie to ja nie zamierzam być dla nich siostrą miłosierdzia.
    • dakoti Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 21:27
      ja mam wylot 22.07 Hurghada, na razie nic zmieniałam. Jutro podjadę do biura i dopytam czy będą jeszcze inne kierunki.
      • eewikaa Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 02.02.11, 21:47
        To napisz co się dowiedziałaś. Ja byłam we wtorek i nic jeszcze nie wiedzieli!
        • agaelgam Poszerzenie oferty 03.02.11, 14:32
          My mamy zaplanowany wylot na 15.03. ale do 13.02 musimy dopłacić resztę kwoty. Zobaczyłam na zmiany na stronie internetowej Sun&Fun - doszły nowe kierunki - Rodos i Teneryfa. Może ktoś już wie od kiedy będą je mieli w sprzedaży?. Nie mogę dodzwonić się do biura, a do agenta wybieram się dopiero w sobotę.
      • dakoti Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 03.02.11, 16:11
        Właśnie wróciłam przed chwilką z biura. W ciągu kilku najbliższczych dni będzie znana oferta na Krete, Rodos i Emiraty Arabskie. Muszą tylko dograc szczegóły. Trzeba chwilkę się wstrzymać z decyzją o zamianie.
        • eewikaa Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 04.02.11, 23:53
          Czy już coś wiadomo nt Krety i Rodos. Moż coś innego?
          • patwest Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 05.02.11, 10:01
            Na stronie są hotele na Rodos, ale dopiero od 11 czerwca. Odnośnie Teneryfy nie ma jeszcze nic. Ja równiez czekam bo Egipt mam na maji nie wiem co dalej.
            • eewikaa Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 07.02.11, 16:00
              Witam!
              Ja mam wylot w sierpniu. Też nie wiem co mam robić. Czy sytuacja na tyle się poprawi że będzie bezpiecznie.Mam taką nadzieję . Przecież turyści to dla nich żyła złota:)

Może ktoś się też wybiera 5 sierpnia do hotelu Magawish Inn
              • dakoti Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 08.02.11, 10:49
                Pojawiła sie oferta Krety na stronie biura ;) Ja mam Magawish ale od 22.07 - do 5.08. Chyba sobie jednak odpuszczę go w tym roku.
                • mob-os Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 08.02.11, 14:19
                  Mając wylot w czerwcu ,lipcu czy sierpniu myślicie tylko o tym czy będą loty i czy uspokoi się sytuacja polityczna.To jest ważne ale jeszcze ważniejsze jest czy do hoteli powrócą turyści i cała obsluga i jaki standard będą reprezentowały. Ludzie którzy pracują w kurortach nie mają żadnych umów o pracę jest sezon !są turyści ! pracują.Nie ma turystów nie ma zaopatrzenia i jakość usług NAPEWNO! będzie znacznie niższa.Ten rok należy sobie darować w Egipcie.
                  • ngba [...] 08.02.11, 15:19
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • mob-os Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 08.02.11, 17:42
                      Nie bardzo wiem dlaczego w tak niekulturalny sposób reagujesz.Mój wpis wyrażnie nie byl skierowany do ciebie tylko do ludzi którzy myślą i wyciągają wnioski. Zyczę miłego popołudnia.
                • dakoti Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 13.02.11, 10:57
                  Zamieniłam Egipt na Turcje. Oferta nie jest powalająca ale jeszcze można coś wybrać. Nie było żadnego problemu jeśli chodzi o procedurę w biurze SF.
    • asianko Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 08.02.11, 21:21
      W dniu dzisiejszym na stronie biura Sun fun ukazał sie nowy komunikat ,w treści m.in.:

wyloty do Egiptu od dnia 06/02/2011 do dnia 28/02/2011 włącznie zostają wstrzymane i odbędą się tylko w kierunku powrotnym do kraju. Ostatni Klienci wracają z Egiptu w dniu 11/02/2011.

Jednocześnie wydlużają termin do podjęcia decyzji o zamianie bądz rezygnacji z wyjazdu.
      To mnie bardzo cieszy ,w moim przypadku mam czas do namysłu do 1 marca ;) do tego czasu z pewnością już spokojnie w Egiptowie.(mam taka nadzieję) ;P

Na dzien dzisiejszy za wyjazdem jestem w 100 % (termin to 19 kwiecien).
      Nie obawiam się pogorszenia jakości usług , myślę wręcz przeciwnie.Egipcjanom bardzo zależy na pracy i turystach.Zdają sobie sprawę z sytuacji w jakiej się znalezli. Zrobią wszystko,żeby pokazać nam turystom ,że wszystko jest ok. Wczoraj rozmawiałam ze znajomymi pochodzącymi z Kairu - pytali czy pojadę jeszcze do Egiptu....
      Także nie ma obaw będzie dobrze ,tylko żeby "ci na górze '' się dogadali .
      • colin1974 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 09.02.11, 10:05

My też mamy Egipt na czewiec i czekamy do końca bo to co proponuje SF w zamian mija się z celem .Ceny np Rhodos lub Krety kosmiczne ,a Turcja w podobnym standardzie dużo droższa od Egiptu ,no i nie ma raf.
        • patwest Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 09.02.11, 13:22
          Dokładnie. Rhodos i Kreta jako wyspy zawsze drogie ale ceny z Sun&Fun powalają. Poza tym dopiero od czerwca a mnie to nie urządza. Do Emiratów wyloty są już od maja ale oferta też nijak się ma do mojego wyboru w Egipcie. Turcja, żeby była standardem podobna do Egiptu to musiałabym sporo dopłacić a i tak nie wiem czy byłabym zadowolona wypoczywając w miejscu którego wcześniej nie brałam pod uwagę. Więc czekam nadal. Nastawiona jestem że nie zmieniam, do maja powinno być ok.
          Ciekawe co wymyślą z Teneryfą ale myślę, że będzie podobnie. No i Bułgaria się pojawiła, ale póki co bez oferty.
          • colin1974 Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 09.02.11, 13:49
            Teneryfa nie wypaliła mam info z Sun Fun więc jej nie będzie na 2011 ,a szkoda .
            Egipcjanie już cierpią z powodu braku turystów ,a co za tym idzie pieniędzy i staną na głowach żeby było dobrze.
            • patwest Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 09.02.11, 13:58
              No widzidz, dobrze wiedzieć :) Oby tylko reszta wypaliła ;) Mam tu na myśli przetrwanie SF.
      • s_agniesia Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 10.02.11, 16:31
        Ja też mam podpisaną umowę z Sun & Fun na wyjazd do Egiptu na koniec kwietnia. Wczoraj dzwoniłam, bo chciałam zrezygnować po rozmowie z p. Anią z Obsługi klienta postanowiłam narazie nie robić żadnych ruchów. Poczekam jak dalej rozwinie się sutyacja, z tego co widziałam wprowadzają nowe kierunki. Zostałam też poinformowana, że jak w Egipcie się nie uspokoi to jest możliwość wyjazdu w inne miejsce. To mój 5 wyjazd z nimi, w zeszłym roku nasi znajomi byli z nimi pierwszy raz, trafili jak był wybuch wulkanu i musieli zostać dłużej w Egipcie (cieszyli się bo mieli przedłużone wakacje na ich koszt), wrócili cali i cieszyli się ponieważ klienci od innych Touroperatorów nie zostali objęci opieką tak jak oni. Ja ja narazie jestem zadowolona i mam nadzieję że się nie zawiodę.
        • aniaikris Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 11.02.11, 11:01
          Całkiem ciekawe, bo je właśnie dzisiaj rozmawiałam z Panią Beatą z Biura Obsługi Klienta podaję numer infolinii żeby nikt nie miał wątpliwości 801080039, której dziś chyba nie odpowiadała pogoda bo tak już dawno nie zostałam potraktowana. To także nie jest mój pierwszy wylot z tym biurem i nawet go poleciłam swoim rodzicom, za co bardzo ich będę przepraszać. Pani Beata straciła cierpliwość i nie chciała nawet pozwolić mi dokończyć zadawania pytań. Prawda jest taka 3 czerwca mam zarezerwowane wczasy nie interesuje mnie żaden inny kierunek ani też zmiana terminu tak dla jasności. Nikt nie wie co może się wydarzyć, ale gdy zadałam pytanie wspomnianej już wcześniej Pani, co będzie jeżeli sytuacja się nie poprawi, a ja nie skorzystam z ich innych ofert czy zwrot pieniędzy jest możliwy?? Otóż raczej proszę na to nie liczyć. Tak postawiono nas przed faktem wyboru innego kierunku i dopłaty.

Nie jestem histeryczką, mam nadzieję, że sytuacja się poprawi. Nie winię też tego biura z powodu zaistniałych okoliczności, ale postawa wobec klienta, no cóż daje wiele do życzenia.

Myślę, że jest to nauczka dla nas wszystkich. A S&F odczuje tego skutki w późniejszym terminie.
          • s_agniesia Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 11.02.11, 16:13
            szczerze powiem że jestem zdziwiona, gdyż mi i moim znajomym nie przydażyło się nigdy takie traktowanie a jeżdzę już z nimi kilka lat...z resztą nikt nie wie co się wydaży w biurze zapewne też nie. Trzeba śledzić na bieżąco nikt nie potrafi przewidzieć. Tym bardziej biuro. Ja czekam co się wydarzy dalej w Egipcie, jak nie Egipt to coś ineego trzeba będzie wybrać. Jeśli dobrze pamiętam to dwa lata temu mieli Dubaj w przystępnych cenach poczekamy zobaczymy narazie nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu. Ja się wstrzymuję, pracuje co prawda w innej branży ale umowa to umowa wszędzie za zerwanie się coś płaci.
          • patissek Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 11.02.11, 21:15
            A ja bylem z biurem Sun & Fun wielokrotnie na wczasach i jestem bardzo zadowolony z ich uslug. Biuro jest naprawde warte polecenia.
            Ja spotkalem sie z mila obsluga a Pani Beata warta jest tylko pochawalenia bo ja z jej strony nie zaznalem takiego traktowania, wrecz przeciwnie.
            Korzystajac z forum mam okazje podziekowac jej za doradztwo w wyborze udanych wczasow i uprzejme traktowanie.
    • asianko Re: wypowiedzenie umowy sun&fun 13.02.11, 22:17
      Z wielkim żalem zrezygnowałam z Egiptu. Jadę z 10 letnim siostrzeńcem i nie będę ryzykowała ( sama nie miałabym oporów). Dzisiejsze doniesienia dot .sytuacji na Synaju zaważyły na mojej decyzji.Do tej pory ze spokojem śledziłam doniesienia z Egiptu,teraz mam podstawy do obaw.
      Bardzo żałuję ...chciałam mu tyle pokazać.... może za rok? .
      Wyboru specjalnie w ofertach nie ma ,większość oferowanych miejsc już zwiedziłam. Zamieniłam na Tunezję- Port el Kantaoui .Według mnie dla 10 latka i ma się rozumieć dla mnie też ;P najbardziej atrakcyjna oferta ( byłam w zeszłym roku i było super).

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka