Dodaj do ulubionych

... zaczyna się

10.02.11, 09:12
Dostałam dziś maila z hotelu w którym byliśmy kilkanaście razy

More than 2.5 Million employee and their families who works in Tourism in Egypt are suffering at the moment. Youre support is needed. Tell your friends that your next holiday will be in Egypt to show your support in reality not just by words. We are waiting for you to give you a wonderful experience of this great land. Please share and pass this on to all your family and friends.

Thank you for your support and care.

Szczerze to tak myślałam że niebawem zaczną zabiegać o klientów.
Obserwuj wątek
    • iasko123 Re: ... zaczyna się 10.02.11, 09:46
      bo zrobił się jakiś impas. Mubarak nie chce odejść a demonstranci z Kairu nie mają żadnego innego pomysłu poza dalszymi demonstracjami. A póki te będą (choćby tylko w Kairze) 90 % turystów będzie omijać Egipt.. Wojsko też czeka i nie wie po której stronie ma stanąć. A tymczasem kurorty Egiptu zbankrutują. Miesiąc czy dwa bez dopływu dolarków do kurortów wykończy każdą egipską rodzinę która utrzymuje się z turystyki. O hotelach nie mówię bo te dadzą sobie radę.
      • egiptosek Re: ... zaczyna się 10.02.11, 10:03

• renle Re: ... zaczyna się 10.02.11, 10:18
          Podobno w ogromnym hotelu Empire zajęte jest w tej chwili 6 pokoi, w Grand Hotelu 15, w innych (nie pamiętam już nazw) też około 10. Schedwan Gold zamknięty na 4 spusty, cała obsługa powracała do swoich domów.
          • egiptosek Re: ... zaczyna się 10.02.11, 10:27

• koalabis Re: ... zaczyna się 10.02.11, 10:46
              Tak jak już wcześniej pisałem najbardziej ucierpią zwykli pracownicy- obsługa, producenci żywności, transport itd... smutne...
              • iasko123 Re: ... zaczyna się 10.02.11, 13:16
                to czego barany protestują w Hurghadzie ?? Telewizja jest w stanie podchwycić i udramatyzować nawet małą demonstrację (tak że długo nie pojawi się tam żaden turysta). Tok myśleniowy turysty jest prosty demonstracja=niebezpieczeństwo. Jak ktoś chce protestować to do Kairu. A tak wszystkim sąsiadom zrobił niedźwiedzią przysługę. Kurorty powinny być oazą/sanktuarium spokoju inaczej strumyk dolarków zostanie zakręcony co właśnie się stało (biura odwołały wyloty). Za chwilę będzie płacz nad rozlanym mlekiem a my będziemy mogli tylko im współczuć.
                • lelex Re: ... zaczyna się 14.02.11, 00:05
                  iasko123 napisał:

> to czego barany protestują w Hurghadzie ?? (...) Jak
                  > ktoś chce protestować to do Kairu.

Że niby w Kairze i tak nie ma co robić ani czego oglądać?
    • mell-anie Re: ... zaczyna się 14.02.11, 08:43
      Witam
      Pierwszy raz piszę na tym forum ale czytuję czesto i nie mogę zrozumieć jednego-dlaczego z taką satysfakcją przescigacie się w domyslach jak dlugo Egipt będzie zamknięty dla turystów?
      Oczywiście,że sie zaczyna-a jak inaczej mają Was tam sciągnąć?Czy widzicie w tym coś złego,bo ja nie.
      Po drugie to piszą nie własciciele czy dyrektorzy hoteli tylko ludzie,którzy nie maja teraz za co żyć.
      Czy jest tu z czego szydzić?
      Turyści wrócą i to już wkrótce a przemiany w Egipcie będą trwały długo tak jak u Nas było.
      Zyczę wszystkim forumowiczom więcej zrozumienia dla bliżnich a tym zgorzkniałym więcej szczęścia w życiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka