Dodaj do ulubionych

powraca nadzieja

13.02.11, 21:58
To miał być nasz pierwszy wyjazd do Egiptu. Dojrzewałam do niego kilka lat. W miedzy czasie były inne kierunki-prawie cała Europa. Wreszcie za namową prawdziwych egiptomaniaków i z postanowieniem pierwszego prawdziwego nurkowania właśnie tam została podjęta decyzja (dokładnie tydzień przed wydarzeniami w Tunezji) która zaowocowała wpłaceniem zaliczki na końcówkę czerwca. Potem wiadome wydarzenia, złość, niepokój, śledzenie wszelkich informacji o sytuacji w Egipcie no i tego forum. Dziś po raz pierwszy zaczynam mieć prawdziwą nadzieję, że wszystko co zaplanowałam z najmniejszymi szczegółami się uda. Sytuacja w Egipcie wraca do normalności i mimo wszystkich pesymistycznych głosów, głównie na tym forum, myślę, że za dwa, trzy tygodnie hotele w Egipcie zaczną się zaludniać, czego sobie i wam życzę.
Obserwuj wątek
    • tu_nia Re: powraca nadzieja 13.02.11, 22:30
      nadzieja matka glupich, biura wstrzymaly wyloty do konca marca wiec raczej na pewno za dwa trzy tygodnie nie bedzie jak wczesniej.
      • mariola-m3 Re: powraca nadzieja 13.02.11, 22:43
        tu_nia napisała:

> nadzieja matka glupich, biura wstrzymaly wyloty do konca marca wiec raczej na p
        > ewno za dwa trzy tygodnie nie bedzie jak wczesniej.

1.Nie uważam się za głupią i tym bardziej nie uważam, żeby osoba, która mnie nie zna miała prawo tak twierdzić.
        2.Moje biuro wstrzymało wyloty do Egiptu do końca lutego-więc takie uogólnianie na prawdę niczemu nie służy, no chyba, że chce się pokazać właśnie jaki to głupi ktoś jest ale to już inna bajka
        • irhana Re: powraca nadzieja 13.02.11, 22:58
          Nie przejmuj się takimi tekstami, wczasów nie odwołuj tak długo jak to możliwe, a z dużym prawdopodobieństwem spędzisz miły czerwcowy urlop w Egipcie. Większość biur sprzedaje już oferty na marzec, więc jeśli znowu nie stanie się coś nieprzewidywalnego to w czerwcu będzie pełne obłożenie w hotelach. Czego Tobie i innym zyczę :))
          • mariola-m3 Re: powraca nadzieja 13.02.11, 23:04
            Dzięki za sensowną wypowiedź-czego niestety na tym forum niewiele...
            • caprio22 Re: powraca nadzieja 14.02.11, 08:33
              Ja lecę już - a raczej dopiero - w piątek, bo na środę juz nie było miejsc w samolocie!!!
              A zrobiłam rezerwacje teraz, po upadku Mubaraka. I mam serdecznie dosyc pytań, czy się nie boję?
              • mell-anie Re: powraca nadzieja 14.02.11, 08:54
                Jestem wręcz pewna,że jak sprawy się bedą miały tak jak teraz,czyli bez zamieszek to turyści wrócą i to juz od marca,przekonają się o tym ,,Ci'' Zle wróżący temu krajowi i wiecznie widzacy wszystko w czarnych kolorach,bo dlaczego ty masz lecieć jak on czy ona nie może??
                A jak zaraz na mnie naskoczą,że nie chcą bo się boją to niech zmienią kierunek forum przede wszystkim na bezpieczne dla nich kraje.
              • derekdb1 Re: powraca nadzieja 14.02.11, 09:02
                Życzę miłych wakacji:) Napisz po powrocie jak było:) My lecimy w kwietniu. Pozdrawiam
                • caprio22 Re: powraca nadzieja 14.02.11, 09:13
                  Dzięki za miłe słowa (już mam dość pytań, czy się nie boję???). Napiszę na pewno, a teraz szukam ciekawych miejsc na nurkowanie koło Hrg.
                  Pozdrawiam
                  • derekdb1 Re: powraca nadzieja 14.02.11, 09:31
                    Do jakiego hotelu lecisz i na jak długo??
                    Miejsc do nurkowania niestety Ci nie polecę ponieważ byłam Sharm el Sheikh a do Hurgady lecimy pierwszy raz.
                    My będziemy w hotelu Titanic Beach Spa & Aqua Park
                    pozdrawiam
                    • caprio22 Re: powraca nadzieja 14.02.11, 14:38
                      Do Jungle Aqua Park, na tydzień. Miejsca do nurkowania już sobie znalazłam. Mam świeże info z Hurghady, że turystów zaczyna przybywać...
                  • lleei Re: powraca nadzieja 14.02.11, 10:15
                    Do caprio22, wprowadzono Cię w błąd, pewnie celowo-miejsca w samolocie były tylko odwołali lot z Wrocławia, podobnie jak kilka dni temu z Gdańska. Będziesz wypoczywać w opustoszałym hotelu lub przeniosą Cię do innego, gdy ten zamkną, rezydent Alfa Star prawdopodobnie Ci wcale w tym nie pomoże...ale udanego wypoczynku! Skoro chcesz na siłę...
                    • zachodniopomorskie tylko ja nie mam zamiaru ogladac w tv 14.02.11, 10:57
                      żaloby narodowej jak pogina w hotelach itp...
                      gó... mnie to obchodzi, pózniej bedzie rozpacz to mi dziecko porwali albo zabili.
                      prosze pozniej samemu jeczyc a nie obarczac wszystkich dookola cudza smiercią
                      bezmozgowców
                      • marilla43 Re: tylko ja nie mam zamiaru ogladac w tv 14.02.11, 11:03
                        Zawsze możesz przełaczyć na inny program ,albo całkiem wyłaczyc tv :-)
                    • caprio22 Re: powraca nadzieja 14.02.11, 14:41
                      Samolot jest w rozkładzie lotów, więc nie wiem, jak z tym odwołaniem. Myślę, że hotel nie będzie opustoszały. No i tak - chcę na siłę...
                  • doiwony12 Re: powraca nadzieja 14.02.11, 10:33
                    Polecam hotel Al Nabila Grand Makadi.Rewelacyjne warunki do nurkowania
                    • caprio22 Re: powraca nadzieja 14.02.11, 14:56
                      Wybieram się na łódkę do rezerwatu Sharm el Naga. I może na wyspę Tawila.
                      • doris4227 Re: powraca nadzieja 14.02.11, 16:27
                        ja lece z corkami w lipcu hotel shores amphoras.... zycze wszystkim ktorzy leca do egiptu czy to teraz czy w wakacje itd.udanego wypoczynku,slonca itd. a zazarosnikow niech skreca.......spokoju i sloneczka;;;;;;;;;'''''''''''',,,,,,,
                        • meganczeszejko Re: powraca nadzieja 15.02.11, 08:20
                          Myślę ,że do 25 czerwca sytuacja nieznacznie się wyklaruje i uda mi się wylecieć na urlop. Wiadomo, że po takim obrocie sytuacji na wszystko trzeba miesięcy by ogarnąć nowy system . Jest zawsze jakieś ale.... Pozdrawiam wszystkich optymistycznie nastawionych co do wypoczynku w Egipcie:)
                          • tomekf76 Re: powraca nadzieja 15.02.11, 10:23
                            caprio22, my dolecimy w sobotę do Jungle :-) jak masz jakieś nowe informacje to wyślij mi na maila: tomek@forum-pruszkow.pl w sumie najbardziej zainteresowany jestem Luksorem
    • trini70 Re: powraca nadzieja 14.02.11, 19:13
      potwierdzam. nawet tu na to wskazują
      forum.muratordom.pl/showthread.php?172089-Zamieszki-w-Tunezji.-Zamieszki-w-Egipcie/page4
    • kasia_p45 Re: powraca nadzieja? 15.02.11, 16:29

wiadomosci.onet.pl/cnn/niepokojace-wiesci-z-egiptu-bracia-wchodza-do-gry-,1,4185028,wiadomosc.html
    • emberro Re: powraca nadzieja 16.02.11, 11:04
      Witam!
      Wszystkim, którzy wybierają się do Egiptu po obaleniu rządów Mubaraka polecam wakacje z Wirtualnym Biurem Podróży www.topodpoczynek.eu - znajdziecie u nas świetne oferty, jeżeli chodzi o Egipt i dużo, dużo więcej, a wszystko to nie wychodząc z domu :)
      Pozdrawiam!
      • lelex Z Wirtualnym Biurem Podrózy ... 24.02.11, 00:57
        emberro napisał:
        (...) - znajdziecie u nas świ
        > etne oferty, jeżeli chodzi o Egipt i dużo, dużo więcej, a wszystko to nie wycho
        > dząc z domu :)
        Brzmi świetnie, jednak ...
        ... może i jestem tradycjonalistą, ale wakacje wolę jednak spędzać poza domem.
        ;-)
    • mlarka Re: powraca nadzieja 23.02.11, 13:50
      Wiedziałam, że tak będzie. Było dużo zamieszania, ale ten spokój kiedyś musiał wrócić. Dobrze, że wrócił tak szybko. Ludzie w Egipcie zdają sobie sprawę jak ważna jest dla nich turystyka i na pewno wszystko tam już wraca ( jeżeli jeszcze nie wróciło) do normy. W Egipcie jest tak piękne, te zabytki są tak fantastyczne, że naprawdę szkoda by było przestać tam jeździć!
      • doris4227 Re: powraca nadzieja 23.02.11, 15:44
        jest pieknie to prawda.dlatego nie zmienilam kierunku,oby tylko w lecie byl spokoj czego wszystkim zycze. w egipcie spotkajmy sie.................;;;;;;;;;...........
        • marchewkad Re: powraca nadzieja 23.02.11, 16:03
          Ja jestem dobrej mysli i wczoraj kupiłam wycieczkę do Hurgady(Titanic Palace) na 4.03,z tego co wiem Ci co wyjechali na ferie od 15.02 są bardzo zadowoleni z pobytu ,nic się nie dzieje złego,obsługa w hotelach robi wszystko żeby turyści byli zadowoleni.Wszystko wraca do normy,turystów już jest podobno dużo(nie tylko Polaków).
          • deoand Re: powraca nadzieja 23.02.11, 16:38
            Janan ,Wojtek Kasia wychodźcie z piwnic i norek i do Egiptu - juz jak piszą mozna jechac spoko !!!
            • doris4227 Re: powraca nadzieja 23.02.11, 21:19
              a ty na co czekasz/ pakuj manele i jak janan,wojtek, kasia. do egiptu.........
              • deoand Re: powraca nadzieja 23.02.11, 21:49
                Zaliczony do końca w ubiegłym roku -Sharm i Jordania i Izrael a oczywiście Hrg + starozytny Egipt + Kair troche wczesniej - Kadafii zaliczony i Tunezja i Maroko na szczęscie tez -
                • doris4227 Re: powraca nadzieja 23.02.11, 21:57
                  no niezly z ciebie obiezyswiat...... zaz droszcze.... ja niestety jeszcsze nigdzie nie bylam......
                  • deoand Re: powraca nadzieja 23.02.11, 22:24
                    Jesli tylko islamiści nie przejma władzy to bedzie mozna jechac zarówno do Egiptu jak i do Maroka czy Tunezji - no Libia chyba odpada ale kto wie - niestety syn jadafiego podzieli pewno los taty i gdzies go tam wykończa a był kształcony w Europie i miano nadzieje co by sie pewno stało , że zniósłby zakaz picia alkoholu w kraju co jak wiadomo od razu rozwija turystykę jak chocby w Egipcie - nie ma turystyki bez alkoholu . Ale teraz jak islamisci wezma kraj w swoje ręce to klops.
                    • lelex Re: powraca nadzieja 24.02.11, 01:00
                      deoand napisał:

> - ni
                      > e ma turystyki bez alkoholu .
                      Oj, w harcerstwie to Ty chyba nie byłeś ...
                      • deoand Re: powraca nadzieja 24.02.11, 08:07
                        A skąd - w harcerstwie byłem tylko wtedy jeszcze nie piłem bo młody byłem i rodziców słuchałem - a teraz tez nie pije bo sie zestarzałem i zdrowie juz nie takie i all inclusive -drinki w Egipcie serwuja a ja - sorry dziękuje .

W Libii była całkowita prohibicja i alkohol sie zostawiało w Matmacie w Tunezji
                        • doris4227 Re: powraca nadzieja 24.02.11, 17:21
                          trening czyni misrza'cwany obierzyswiat z ciebie.........pozdrawiam
                          • pc_maniac No kochani krajanie, chyba czas wracać do Egiptu? 24.02.11, 17:55
                            Myślę, że najgorsze już w Egiptowie minęło. Sądzę, że zanim Egipcjanom zacznie bokiem wychodzić nowa władza, kilka lat minie w spokoju.
                            • irhana Re: No kochani krajanie, chyba czas wracać do Egi 24.02.11, 20:45
                              Miło, że to dostrzegłeś i przyznałeś sie do pomyłki :))) Tylko po co były te nerwy wcześniej i personalne odbieranie wszystkiego ? Swoją drogą sprawdziłam ten Twój wątek z września, w którym pisałeś, że w Egipcie będzie niespokojnie i nie widziałam tam nigdzie mojego wysmiewania sie z Ciebie, a raczej moje podobne zdanie w tym temacie do Twojego ;)

Tak czy inaczej ja mam nadzieję, że tak samo jak się uspokoiło w Egipcie, my też juz sobie nie bedziemy skakać głupio i niepotrzebnie do gardeł, czego sobie i Tobie serdecznie zyczę :))
                              • pc_maniac Re: No kochani krajanie, chyba czas wracać do Egi 24.02.11, 21:24
                                Pomyłki?
                                To jak się zachowa Mubarak i jego świta to nie była "rzecz oczywista i objawiona" (przynajmniej mnie Mubarak tego nie objawił). Więc dziwię się, ze piszesz o jakiejkolwiek pomyłce, właśnie teraz gdy dantejskie sceny dzieją się w Libii.

Bo ja nie dawałbym sobie ręki uciąć pod koniec stycznia, że podobne "na pewno się nie zdarzą w Egipcie".

Cieszę się, że się nie zdarzyły, ale wolę wyznawać zasadę, że Polak lepiej by był mądry przed szkodą, a nie po szkodzie".
                                • irhana Re: No kochani krajanie, chyba czas wracać do Egi 24.02.11, 21:48
                                  Oczywiste nie było, ale jednak się pomyliłeś i nic takiego co się dzieje w Libii jednak się nie stało w Egipcie ;) Ja to nazywam pomyłką, a mylić się każdy może (podobno).

Zresztą nieistotne widać Ty potrzebujesz mieć wrogów na siłę, ja nie potrzebuję, ale już nie będe próbowala załagodzić sytuacji między nami, bo jak widać to bez sensu. Miłego wieczoru :)))

• mariola-m3 Re: No kochani krajanie, chyba czas wracać do Egi 24.02.11, 20:47
                              No i bardzo dobrze, bo ja dopiero teraz dostałam prawdziwego apetytu na Egipt. Już nie mogę się doczekać. Gdyby nie charakter mojek pracy już teraz bym siedziała w samolocie bo ochota jest na prawdę przeogromna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka