olin1980 17.02.11, 22:25 www.youtube.com/watch?v=C8-VdH1vcuI Ładne,aż chce się jechać-oby było tam tak spokojnie jak na filmiku ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
be.du.inka Z Egiptu dla Polski 18.02.11, 08:55 Sympatyczne. Zauważ jednak, że przy olbrzymiej ilości turystów z Polski nie ma pozdrowień w języku polskim mimo, że jest ponad tuzin wypowiedzi. Słabe jest nasze polskie lobby w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
olin1980 Re: Z Egiptu dla Polski 18.02.11, 09:12 Też to zauważyłam, szkoda-tymbardziej, że niektóre z tych języków w Egipcie raczej ciężko usłyszeć ale nie zmienia to faktu że pomysł mieli dobry.Znalazłam to na twitterze jednego z rewolucjonistów Wael'a Ghonim'a, który bardzo teraz namawia turystów by powrócili do Egiptu-jak widać rewolucja już im powoli przechodzi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iasko Re: Z Egiptu dla Polski 18.02.11, 09:17 właśnie, 200000 turystów rocznie też powinno zostać docenione w Tunezji. Ale pewnie nie nie ilość była brana pod uwagę tylko wysokość napiwków (a tu już nie wypadamy tak okazale w stosunku do turystów z krajów umieszczonych w filmie) Odpowiedz Link Zgłoś
be.du.inka Re: Z Egiptu dla Polski 18.02.11, 09:41 Niestety, jako "polska masa turystyczna" wypadamy małoznacząco dla kraju ktory odwiedzamy. Warto może odcisnać się mocniej w pamięci społeczności lokalnej. Uśmiech do Rosjan jest chyba powtarzany trzykrotnie. Byliśmy kiedyś "lepszymi" od nich turystami a obecnie jesteśmy zdecydowanie za nimi na szczeblu turystycznej drabiny. Za wolno ewoluujemy:) Egipt potrzebuje znacznie lepszego PR w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: Z Egiptu dla Polski 18.02.11, 11:09 bo polski język jest najtrudniejszy na świecie :( na szczęście na ulicach tego się nie odczuwa :) częsty rozdźwięk miedzy rzeczywistością a marketingiem wydaje mi się że nas i tak większość na pierwszy rzut oka kwalifikuje nas jako Rosjan, ale jedno słowo "Bolanda" wszystko wyjasnia i jest bardzo sympatycznie takie są moje doświadczenia z "tambylcami" a filmik bardzo sympatyczny i szkoda że nas nie ma Odpowiedz Link Zgłoś