Dodaj do ulubionych

Zbieram Opinie

IP: 62.135.44.* 29.04.04, 00:06
Orbit Tours.Jest to Egipskie biuro w Hurghadzie na przeciwko hotelu Sultan
Beach ,organizuje wycieczki z Hurghady do Kairu,Luksoru, safari itd.
czy byl ktos z nimi na wycieczkach?
czy dobrych maja przewodnikow ? ceny? autobusy?
chodzi mi o te wycieczki organizowane przez to biuro od Lutego tego roku do
teraz.
Zbieram Opinie . Negatywne Opinie rowniesz mile widziane.

Pozdrawiam z Egiptu
Obserwuj wątek
    • Gość: Minius Najpierw jedziesz, potem zbierasz? IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 29.04.04, 01:23
      A czemu nie chciałaś zebrać takich opinii przed wyjazdem, tylko dopiero będąc
      na miejscu?
    • corrina_f1 Re: Zbieram Opinie 29.04.04, 09:50
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=8141006&a=8163206
      Kiedyś już pisałam. Zresztą w archiwum jest mnóstwo postów o Orbit.

pzdr
      Kasia
    • Gość: ania Re: Zbieram Opinie IP: 62.135.44.* 29.04.04, 10:09
      jeszcze raz pisze < chodzi mi tylko o te wycieczki organizowane przez orbit
      tours od lutego 2004 do teraz >, wczesniej wiem ze byl koszmar .
      • Gość: corrina_f1 Re: Zbieram Opinie IP: *.maqs.com 29.04.04, 10:32
        Aniu, jeśli jedziesz do Sultana, to z czystym sumieniem polecam Ci sąsiadujące
        Ohod Tours. Nie miałam żadnych zastrzeżeń, wszystko było tak, jak być mialo,
        dodatkowo bardzo dobrze wynegocjowaliśmy cenę :)
        jeśli chcesz więcej informacji o Ohod, zapraszam na mail.

Dodam, że nie robię im reklamy, gdyż w żaden sposób z nimi nie pracuję. Jestem
        jedynie zadowoloną z usług turystką.
        pzdr
        Kasia
        • Gość: ania Re: Zbieram Opinie IP: 62.135.44.* 29.04.04, 10:50
          ja mieszkam w Egipcie i mysle o tym zeby wspolpracowac z Orbitem.Bardzo duzo
          podobno sie zmienilo w Orbit tours od lutego 2004 ,Dlatego pytam ludzi ktorzy
          byli z nimi w tym roku.
          Wiem ze Ohod jest Bardzo dobrym biurem .
          a mam takie pytanie
          z ktorym przewodnikiem bylas w Kairze ?
          • corrina_f1 Re: Zbieram Opinie 29.04.04, 11:13
            Wiesz co, nie pamiętam jak się nazywał, ale zwerbowalismy go już w samym Kairze
            (tzn odebrał nas pod Muzeum od kogoś z Ohod, kto z nami jechał). Ten przewodnik
            był ok, choć troche denerwujący, taki dziwny sposób prezentacji miał. Ale z nim
            byliśmy tylko w muzeum, piramidy i cała reszta z dnia pierwszego.
            Koło 18:00 przejął nas facet, ktorego uważam za najgenialniejszego przewodnika,
            jakiego do tej pory spotkałam. Co prawda nie mówił po polsku (dla mnie to
            akurat żaden problem) ale wiedza, jaką nam przekazał była po prostu powalająca !
            W domu znajdę wizytówkę to podam Ci jego imię. Mam też gdzies zdjęcie ale też w
            kompie muszę poszukać.
            On spędził z nami cały wieczór a potem następny dzień.
            O przewodniku znajdziesz trochę tu:
            www.egipt.republika.pl/rep/corrina.htm
            Równiez o zajściu spod Orbit Tours, o którym pisałam wyżej.

pozdrawiam
            Kasia

8 dni !!:))
          • Gość: Agniesza Re: Zbieram Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 11:22
            Aniu,
            nie przypominam sobie, abym w lipcu ubiegłego roku przeżyła koszmar na 4
            wycieczkach z Orbit tours. Wręcz przeciwnie, wszystko było super zorganizowane
            i byłam bardzo zadowolona. Byliśmy w Luxorze, w wiosce beduińskiej i 2 razy na
            nurkowaniu. Jedynym problemem były walki pomiędzy polskimi rezydentami i w/w
            biurem, zwłaszcza z Big Blue. Dlatego jestem zdziwiona tą opinią, ale to już
            inna historia... Aniu, jeśli się zdecydujesz na współpracę z nimi daj nam znać!
            Wybieram się znowu w lipcu do Hurgady, więc pewnie znowu skorzystam z ich usług.
            Pozdrawiam
            • Gość: ania pytanie do Agniesza IP: 62.135.44.* 29.04.04, 11:59
              Bylas w Kairze ?
              • Gość: Agniesza Re: pytanie do Agniesza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 12:40
                Aniu,
                z Orbitem nie byłam w Kairze, tylko z Alfa Star. Nawet nie pamiętam imienia
                naszego przewodnika! Wszystko odbywało się w takim zawrotnym tempie, że mam
                ogromny niedosyt Kairu i chcę tam wrócić ;-) Pozdrawiam
                • Gość: ania Re: pytanie do Agniesza IP: 62.135.44.* 29.04.04, 12:52
                  dzieki :)
                  P.S. dzisiaj w Kairze 33 stopnie jak nie wiecej
                  • Gość: Agniesza Re: pytanie do Agniesza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 13:50
                    Zazdroszczę pogody i obcowania z tym niesamowitym miastem i krajem! Jeśli mogę
                    zapytać, długo jesteś w Kairze? Też jesteś pod jego wrażeniem?
                    • Gość: ania Re: pytanie do Agniesza IP: 62.135.44.* 29.04.04, 14:07
                      ja tu mieszkam i nie chce zmieniac to miejsce na zadne inne
                      • Gość: Agniesza Re: pytanie do Agniesza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 14:39
                        Wierzę!!! Jestem z tych, którzy pokochali Egipt i wracają do niego. Napewno to
                        nie to samo co mieszkanie tam, ale namiastka innego życia pomagająca w zmaganiu
                        się z codziennością tutaj. Kiedy przypominam sobie chwile spędzone tam,
                        życzliwość ludzi, przepiękne miejsca pełne historii... Zazdroszczę, oczywiście
                        pozytywnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka