alladar 29.03.11, 19:29 na stronie sun&fun w tabeli rozkład lotów (z katowic ) linia jaka obsługuje lot do hurghady to midwest airlines - leciał ktoś z nimi ? jakie mają fligry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
colin1974 Re: midwest airlines egypt 29.03.11, 19:56 Mają fajne nowe Boeingi takie jak AMC 737-800 ale ja mam info że z Katowic do Hurghady w tym roku lata Enter Air czyli nasz krajowy przewoznik . Odpowiedz Link Zgłoś
alladar Re: midwest airlines egypt 30.03.11, 12:19 Ja też mam karcie rezerwacji napisane ENT- czyli jak wspomniałaś enter air , ale znając życie można się spodziewać jakichś niespodzianek na ostatnią chwile . Jak już wspomniałem , w rozkładzie lotów s&f widnieje midwest , a jeszcze tydzień temu był enter. W zeszłym roku w jedna strone leciałem lotusem a z powrotem Memphis Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: midwest airlines egypt 30.03.11, 12:36 Z sun@fun możecie spodziewać sie wszytskiego. Dwa lata temu poleciałam na 2 tyg wykupując w Hughardzie hotel La pacha pierwszą noc spalismy na chodniku pod jakimś 2* hotelikiem a w rezultacie zamieniono nam na hotel duzo o dużo gorszym standardzie. Po 2 latach pisania listów o odszkodowanie 300 zł zwrotu. żart!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alladar Re: midwest airlines egypt 30.03.11, 15:33 ale wiesz , czarter to czarter tym samolotem nie polecą tylko klienci suna , na dany lot pakuje się człowieki różnych biór byle zice były zapełnione. Odpowiedz Link Zgłoś
ceide.fields Re: midwest airlines egypt 30.03.11, 17:37 co to fligry i zice? jakaś gwara z parzęczewa? Odpowiedz Link Zgłoś
alladar Re: midwest airlines egypt 30.03.11, 19:30 tłumaczenie dla gorola - tak nie mylić z góralami , więc dla gorola zice - siedzenia fligry - samoloty ich bin aus ober schlesisch Odpowiedz Link Zgłoś
hasis56 Re: midwest airlines egypt 31.03.11, 09:33 alladar napisał: > ich bin aus ober schlesisch To chyba też jakaś gwara, bo prawidłowo jest " Ich bin aus Oberschlesien" Odpowiedz Link Zgłoś
colcik1 Re: midwest airlines egypt 22.06.11, 13:12 jakieś nowe wieści, leciał ktoś z nimi ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
minika_p Re: midwest airlines egypt 22.06.11, 14:15 ja leciałam pod koniec maja liniami midwest. Lot, a raczej start straszny! w ogóle sie opóżnił, bo była mała usterka (!?!?!) już siedzieliśmy w smaolocie, ale wyłączyli silniki i przyszła ekipa coś tam puknąć stuknąć. ale doleciał szczęśliwie ;) o dziwo był catering, choć w biurze pow.że nie bedzie. dali kanapkę, ciacho no i picie. Odpowiedz Link Zgłoś
fidel29 Re: midwest airlines egypt 22.06.11, 21:28 Midwest posiadają w swojej flocie 3 Boeingi 737 Next Generation: SU-MVD z 99r SU-MVE z 2005r SU-MVF z 2005r. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
colcik1 Re: midwest airlines egypt 25.06.11, 10:56 no to zaczynam się bać kontakt24.tvn.pl/temat,utkneli-w-kairze-po-przymusowym-ladowaniu,116834.html?grupa=polska Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: midwest airlines egypt 25.06.11, 20:26 Tydzień temu do Marsa lecieliśmy Midwestem, bo nawalił Yes... Spóźniony o godzinę, ale spokojny (hmmm, poza bandą korposzczurów którzy nawalili się już na wolnocłówce), miękkie ladowanie, sky bar na pokładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: midwest airlines egypt 26.06.11, 21:28 Witam Może ktoś się orientuje jak to jest z limitem bagażu w Midwest? Alfa i Sun&Fun lecą tym samym lotem: Łódź - SSH. Alfa ma wpisany bagaz 15kg, a Sun&Fun 20kg. Ja lecę z Alfą i ciężko będzie nam się zapakować w 15kg bo bierzemy maluszka. Czy limit ustala przewoźnik, czy naprzykład Alfa może taniej płacić i mieć okrojony limit bagażu?? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: midwest airlines egypt 26.06.11, 21:31 W ub. tyg. miałam podane 20 kg. W Warszawie przymknęli oko na 2 nadprogramowe kilogramy. Odpowiedz Link Zgłoś
caramba68 Re: midwest airlines egypt 26.06.11, 21:49 A ty co, tego maluszka pakujecie do walizki? Jak jedziecie 2+1 to macie większy limit bagażu. A dla maluszka to zabierzcie jakieś pampersy, zresztą ta wszystko można chyba kupić. Czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: midwest airlines egypt 27.06.11, 10:05 Jedziemy 2 + 1 (4 lata) + infant (niecały rok). Dla niemowlaka oprócz pieluch musimy wziąć mleko, kaszki i słoiczki z obiadkami, a to już swoje waży. 2 lata temu jechaliśmy 2 + inf, mieliśmy limit bagażu 20kg i i tak mieliśmy 3 kg nadbagażu, dlatego nie wiem, jak teraz sie spakujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
caramba68 Re: midwest airlines egypt 29.06.11, 22:34 Poradzicie sobie jakoś. Maluchy nie muszą mieć dużo ubrań bo gorąco, wy też zresztą. Szczerze mówiąc to z moimi maluchami nie latałam samolotami, jeździliśmy po Europie samochodem z przyczepą i żaden limit nie był mi straszny. I pamiętaj limit jest na 1 osobę + bagaż podręczny, wychodzi ci w najgorszym razie 40 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
x20xev Re: midwest airlines egypt 30.06.11, 09:43 100krocia napisała: > Witam > > [cut] Cz > y limit ustala przewoźnik, czy naprzykład Alfa może taniej płacić i mieć okrojo > ny limit bagażu?? > Na stronie przewoźnika jest info. 20kg+5kg. Nie dotyczy wylotów z GB. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka876 Re: midwest airlines egypt 29.06.11, 18:09 Hm... właśnie na stronie Eximu zauważyłam, że zmieniono godzinę wylotu z Krakowa 1 lipca - bagatelka - z 20 na 8 rano. O zmianie nikt nas nie powiadomił. Odpowiedz Link Zgłoś
x20xev Re: midwest airlines egypt 30.06.11, 09:49 malinka876 napisała: > Hm... właśnie na stronie Eximu zauważyłam, że zmieniono godzinę wylotu z Krakow > a 1 lipca - bagatelka - z 20 na 8 rano. O zmianie nikt nas nie powiadomił. No to rewelacja biorąc pod uwagę, że to już jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
alladar Re: midwest airlines egypt 30.06.11, 11:53 ja lece z sun funa , miałem lecieć 1 lipca z katowic , zadzwonili do mnie z biura że mam przesunięty termin o jeden dzień , tak że lece 2 lipca , powrót z też o jeden dzien czyli z 15 na 16 , linie midwest , na stronie suna godzina wylotu na 2 lipca z katowic to 10 , znajomi lecący 16 lipca z vivy tez mają przestawionytermin Odpowiedz Link Zgłoś
terris Re: midwest airlines egypt 05.07.11, 13:22 Leciałam 20.06 bo Yes Airways nawalił - pić dali gratis, koszmarne lądowanie w Tabie, jakiś maluch strasznie krzyczał dopiero jak jedna z pasażerek (stewardesa na wakacjach)nakrzyczała na obsługę to dla dziecka jakieś zabezpieczenie na uszy dali. Odpowiedz Link Zgłoś
anitka0906 Re: midwest airlines egypt 05.07.11, 13:41 Leciałam z nimi 7 czerwca. Air Bus A-320 bodajże, picie pół kubeczka + orzeszko solone. Lot fajniutki, miękkie lądowanie. Leciałam z Sun Fun. W drodze powrotnej wracaliśmy już Air Cairo. Boeing ale który, nie pamiętam. Bez przekąski i picia. ale lądowanie także super. Prawie nic nie czułam. Szczęśliwego lotu :) Odpowiedz Link Zgłoś